10 TIPP egy profi online vállalkozói honlap elkészítéséhez

Bejegyzés nyomtatása

Az első „vállalkozói” honlapomat közel 9 évvel ezelőtt – még 2001 novemberében – sikerült elkészítenem, ami alapján aztán jelenleg már több saját honlapot – vagyis, passzív jövedelemtermelő gépezetet – is „üzemeltetek”. Kezdetben még ingyenes tárhelyekre feltöltött megoldásokkal (pl. freeweb.hu) kísérleteztem.

Úgy gondoltam, hogy ez tökéletesen megfelel az MLM hálózatépítési céljaimnak, hiszen ingyen van és egyszerű a használata. A leendő ügyfeleimnek ,illetve üzlettársaimnak csupán a honlapcímemet kell megadni és máris  olvashatják a részükre elkészített tájékoztatómat.

Mi MÁST kellene még tudnia a honlapomnak?

Bárcsak már abban az időben is feltettem volna magamnak ezt a kérdést! Azóta ugyanis sikerült megtanulnom, hogy számos nélkülözhetetlen, és életbevágóan fontos „alkatrész” alkalmazására van szükség ahhoz, hogy egy igazán nyereséges, és megfelelően működő online vállalkozói honlappal rendelkezzem. Ezek a lényeges ALKOTÓELEMEK segítségével ugyanis vagy a csillagokba röpíthetjük a vállalkozásunkat… vagy azok hiányában csak a veszteséges online vállalkozók reményvesztett tömegét gyarapítjuk!

Nézzük akkor most meg azt a 10 tippet, amely megkönnyíti az új ügyfelek magunkhoz vonzását és, egyúttal egy remek passzív jövedelemforrásunk létrehozást is elősegíti:

1.)   Tipp:  Jól áttekinthető, világos és stabilan működőképes honlap szerkezet kialakítására van szükség, ami a látogatók kényelemét szolgálja. Nem érdemes a látogatók figyelmét különféle képekkel túlzsúfolt oldalakkal vagy rendszertelenül elhelyezett menügombokkal elterelni, és a nehezen olvasható betűtípusok alkalmazása is hátrányt jelent.

2.)   Tipp:  Érdemes „nyereségtermelő kulcsszavakat” felkutatni és alkalmazni a közzétett anyagainkban a célpiacunk közönségének magunkhoz vonzása érdekében. A honlapunknál havonta legalább egy új tartalmat érdemes feltennünk, a blogunk esetében ez hetente 2-3 alkalommal érdemes megcsinálnunk, hogy a keresőmotorok folyamatosan figyelemmel kísérhessék az állandóan gyarapodó honlapunkat/blogunkat. A választott formátumtól (videó, hangfelvétel, vagy írott szöveg) függetlenül a kulcsszavakat célszerű használni a címben, a tartalmat ismertető leírásban és magában a tartalomban.

3.)   Tipp:   Teremtsünk feliratkozási lehetőségeket a honlap oldalainkon, ahol a látogatóink feliratkozhatnak a hírlevelünkre. Az online névlistánk folyamatos gyarapítása fogja képezni a passzív jövedelemforrásunk alapját. Ehhez egy csábító ajánlatot kell tudnunk felkínálni az érdeklődőink számára, hogy cserébe megérje nekik megadniuk a címadataikat. Az utánkövetést legcélszerűbb egy automata e-mailküldő autoreszponderrel megoldani, természetesen a hírlevél olvasóink folyamatos értékes tartalommal való ellátása mellett. Ezen kívül elengedhetetlenül fontos a látogatóink cselekvésre ösztönzése (további honlapjaim, blogjaink meglátogattatása, véleménynyilvánításra, hozzászólásra ösztönzése, termékek kipróbáltatása, megvásároltatása, stb.)

4.)   Tipp:  Kerülni kell a csillogó-villogó grafikai alkalmazások túlzott használatát, mivel azok nagyon lelassítják a honlapunk letöltési idejét. Ma már nagyon kevés az emberek türelme és gyakran nem várják meg egy-egy lassabban letöltődő oldal megjelenését.

5.)    Tipp: Nem kell félni a „fehér felületek” alkalmazásától a honlapunkon! Ezek ugyanis megkönnyítik a szövegolvasást anélkül, hogy a ránk zúduló választékbőségtől összezavarodnánk.

6.)    Tipp: Valamennyi oldalunkon legyen legalább egy cselekvésre ösztönző üzenet! Világosan hozzuk a látogatóink tudtára, hogy milyen könnyen követendő útvonalat javaslunk számukra. Ha a hírlevelünkre  szeretnénk őket feliratkoztatni, akkor írjuk le, hogy „Írd be ide a nevedet és az e-mail címedet, majd kattints a Feliratkozom gombra!” Vagy, ha azt szeretnénk, ha tovább maradna az illető a honlapunkon és tanulmányozná azt, akkor írjuk le neki, hogy „Kattints ide, hogy többet is megtudhass erről a témáról!”

7.)   Tipp:  Igyekezz a látogatóid számára legnagyobb „fájdalmat” okozó témával foglakozni, és válaszold meg az ő fejükben felmerülő kérdést: „Mi hasznom van nekem mindebből?” Az általad leírtakkal be kell tudnod bizonyítani, tisztában vagy azzal, hogy mi okozza számukra a fájdalmat, és hogy te egy megoldással szolgáló szakértő vagy a témában.

8.)    Tipp: Tegyél fel egy „Bemutatkozó” oldalt, ahol a saját történetedet ismerteted és néhány fényképet is mellékelsz hozzá. Az oldal címében és címszavaiban a saját nevedet használd, ne pedig az „önmagamról” kifejezést. Ezzel megkönnyíted a keresőmotorok és az érdeklődők helyzetét, hogy könnyen rád találhassanak!

9.)  Tipp:  Használj profi módon megszerkesztett kapcsolatfelvevő űrlapot, hogy megkönnyítsd a veled való kapcsolatfelvételt. NE használd az e-mail címedet! Ez ma már amatőrségre vall, és rengeteg lim-lom (SPAM) e-mailtől kímélheted meg magad ezáltal.

10.) Tipp: Alkalmazz VIDEO-kat!Az emberek olyan személyektől vásárolnak, akiket ismernek, kedvelnek és akikben megbíznak. A videó egy remek kapcsolatépítő eszköz, ami egy mélyebb szintű kommunikációt tesz lehetővé. A híres internet marketing guru – Seth Godin  – véleménye szerint is:

„az interneten videók alkalmazásának jelentősége az idegenek barátokká
és a barátok vásárlókká változtatásában rejlik.”

Szerencsére már néhány éve sikerült rájönnöm, hogy a honlapjaim nem megfelelően vannak megszerkesztve és kevéssé szolgálják az új vásárlók megszerzését és passzív jövedelmek előállítását. Nem is mertem még összeszámolni, hogy mennyi pénzt vesztettem el amiatt, hogy nem a fent felsorolt 10 tipp figyelembe vételével szerkesztettem meg azokat.

Most ezeket megismerve lehetőséged lesz mindezektől megkímélned magad!

Örömmel venném, ha megosztanád velem a saját vállalkozói honlapoddal vagy blogoddal kapcsolatos tapasztalataidat. Ne félj elmondani az elkövetett hibáidat, és azt, hogy milyen következtetéseket vontál le belőlük!

Add meg a lehetőséget, hogy mi is tanulhassunk belőlük!

Az alábbi “Hozzászólások” (És mi a Te véleményed?) mezőbe nyugodtan beírhatod a véleményedet.

Most pedig egy kérésem lenne hozzád! Ajánld tovább ezt a cikkemet a Facebookos és Twitteres ismerőseidnek, hogy ők is tanulhassanak a tippjeinkből és hibáinkból.

Köszönettel:
Kajárik Béla

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 6 hozzászólás


 • Béla, ez a cikk óriási segítség minden online mlm-ezőnek !! Nekem még csak blogom van, de legalább VAN, és minden cikk elkészítése izgalommal és örömmel tölt el, hát még amikor az értékes hozzászólásokat is olvashatom, és örülhetek az rendszeres, és új olvasóimnak!! 🙂 Igazad van, az e-mail-cím felhelyezése nem jó, én is sok spam-et kapok. Meg is fogom szüntetni, tanácsodra. Sok sok feladat vár még rám, de furcsa módon nem türelmetlen, vagy feszült vagyok, hanem a tanácsaid olvasása, és saját írásaim elkészítése során egyre inkább érzem a látóköröm kiszélesedését, és az ehhez kapcsolódó pozitív érzéseket. Észlelem ahogy “erősödöm” a hetek, hónapok során, és látom magamat pár évvel később, nagyjából hova jutok, ha mindent szépen végigcsinálok. Ez fantasztikus érzés!!  :)))) • Valóban egy remek összeállítás Béla, én a 7-es pontot emelném ki, mert nekem erre kell jobban odafigyelnem. Az olvasóm fejével gondolkodjak, az Ő problémájával törődjek, ne a “saját fejemmel” gondolkodjak. • Jó végig gondolni ezeket a szempontokat a saját honlapommal kapcsolatban is!
  Igyekszem korrigálni a dolgokat, mert tudom, hogy érdemes megfogadni a tanácsaidat.
  Valódi segítség ez a cikk, köszönöm! • En meg csak az elejen tartok az internetes vallalkozasommal,  ,meg nagy a zurzavar a fejemben , nagy izgalommal nyitom meg minden nap az oldalt ,ahogy telik az ido jovok ra ,hogy meg milyen sokat kell tanulnom ahhoz ,hogy a vallalkozasom valamennyi eredmenyt hozzon ….de szerencsere megtalaltam azokat a szemelyeket akiktol van amit tanulni Kajarik Bela es Gerbovics Peter szemelyeben  nagyon szivesen olvasom Oket …mondhatom ,hogy mindent Tolluk tanultam ami az MLM temat illeti .Koszonom • Jómagam még csak tanulom az internetes vállalkozást. Ugyan készítettem már honlapot és blogokat, de ezek még csak a tanuló gyakorló lépései. Még mindegyik ingyenes. Igyekszem jó tanuló lenni és egy bizonyos témakörben szakértővé válni. • Mária, nagyon jó hozzáállás!! :)) Én is pont így vagyok ezzel. Szorgalommal és idővel szakértővé válhatunk! 😀 Szerintem ebben a szakmában meg kell adni magunknak a kellő tanulóidőt, és bizony ez kitartást igényel. De sokkal könnyebb így, hogy kiváló mesterek útmutatása alapján fejlődhetünk!! 🙂


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *