5 Facebook tipp a minőségi kapcsolatok kialakításához

Bejegyzés nyomtatása

Hányszor történt már meg veled az (és csináltad TE is másokkal ugyanezt…), hogy olyan különféle ismeretlen személyek kérték tőled, hogy vedd fel őket az ismerőseid közé, akik a kutyájuk fényképét tették fel a sajátjuk helyett, akiknek a bemutatkozó adatai nem hozzáférhetők, és akik nem küldenek neked egy rövid személyes üzenetet, annak megindokolására, hogy miért kérik azt, hogy vedd fel őket az ismerőseid közé?

Hát igen, ugye mennyire FURA viselkedés ez!?!

Mi a baj ezzel a viselkedésmóddal?

A Facebook és az online közösségek NEM azok a helyek, ahol a kapcsolatépítés olyan könnyen megy, mint a karikacsapás! Abban az esetben, ha a Facebook-ot eredményesen akarod használni az üzleti vállalkozásod gyarapítása érdekében, érdemes megfogadnod a következő (5) öt tippet, hogy valódi emberi kapcsolatokat legyél képes kialakítani:

1.)    TIPP: Küldj egy személyes üzenetet! Ha nem ismered az illetőt, akivel fel szeretnéd venni a kapcsolatot, és arra kérni őt, hogy vegyen fel az ismerősei közé, időt kell szánnod arra, hogy  egy bizonyos szintű kapcsolatot létesíts vele. Írd meg neki, hogy miért szeretnéd felvenni vele a kapcsolatot.  Közöld vele, hogy te ki vagy és milyen közös témáitok vannak. Tudasd vele, hogy miért szeretnél vele kapcsolatba kerülni, hogy jobban megismerhessétek egymást, nem csupán az ismerőseid névlistáját kívánod gyarapítani.

2.)    TIPP: Tedd fel az arcképedet! Lehet, hogy ezt a tanácsot már korábban is hallottad, de végül is a FACEBOOK, magyarra fordítva „arc könyvet” jelent, és ez nem véletlen. Én nem tudom, te hogy vagy ezzel, de én nem szívesen fogadom az ismerőseim közé valakinek a kedvenc kutyáját, vagy az imádott italával megtöltött bögréjét. Ezt nem nevezném kapcsolatnak. Nem kell szupermodellként kinézned azon a fényképen, de nem árt, ha mosolyogsz, öltözz fel megfelelően, és lehetőleg egyedül szerepelj a képen, hogy meg lehessen állapítani ki is vagy te.

3.)    TIPP: Szánj egy ki időt arra, hogy meggyőződj arról, olyan személyekkel veszed fel a kapcsolatot, akik hozzád hasonló értékeket vallanak magukénak! Ajánlott elolvasni a bemutatkozó szövegét annak, aki kéri tőlünk, hogy vegyük fel őt az ismerőseink közé. És ezt érdemes tenni akkor is, mielőtt bárkihez fordulnánk azért, hogy vegyen fel bennünket az ismerősei listájára. Engem például egyáltalán nem érdekel senkinek sem a világnézete, a politikai hovatartozása és hogy milyen szerencsejátékok tartoznak a szenvedélyei közé. Azzal sem foglalkozom, hogy rendszeresen szoktad-e játszani a Farmville vagy a Maffia wars virtuális játékokat. Egyetlen egy dolog számít, az, hogy van-e valamilyen témakör, ami mindkettőnket kölcsönösen érdekel?

4.)    TIPP: Tartsd tisztán az üzenőfaladat! Az emberek azonnal véleményt alkotnak az üzenőfalad kinézete alapján. Milyen benyomást akarsz az érdeklődőidben kelteni? Ha az tele van  (MLM) üzleti lehetőségekről szóló reklámokkal, és különféle  virtuális játékokban elért eredményeid listájával, mit gondolsz, mit fognak rólad gondolni az emberek, Az üzenőfalad a te megjelenésednek felel meg – legalább annyira fontos, mint az arcképed. Milyen benyomást akarsz vele másokban kelteni? Gyakran látogasd meg , és őrködj afölött, hogy hozzád méltó „kisugárzása” legyen. Akadályozd meg, nehogy mások azt teleszemeteljék!

5.)    TIPP: Aktívan és rendszeresen foglalkozz az üzenőfaladdal/oldaladdal! Gyarapítani az ismerőseink számát az egy dolog, baráti kapcsolatokat létesíteni és ápolni, már egy egészen más műfaj. Tűzd ki célként az emberekkel való megismerkedést! Küldj nekik időnként egy személyes üzenetet! Látogasd meg rendszeresen az ismerőseid üzenőfalát! Üdvözöld őket! Kezdeményezz párbeszédet velük! Ismerkedj meg velük közelebbről. Az online közösségekben az legyen a célod, hogy kiemelkedj a tömegből! Tedd magad emlékezetessé, sőt felejthetetlenné, ha tudod! Ezt leginkább a véleményed kinyilvánításával, hozzászólásokkal érheted el.

Ráadás TIPP: Mielőtt valakivel szeretnéd a Facebook-on felvenni a kapcsolatot, érdemes megnézni, hogy van-e Word Press típusú honlapja, és ott – ha van rá mód – kattints a „Like” – kedvelem – gombra egy-egy bejegyzésnél. így megjelenik majd ott a fényképed (a GRAVATAR alkalmazásnak köszönhetően), ami megkönnyítheti, hogy az illető felismerjen téged és felvegyen az ismerősei közé, amikor majd ezt kérni fogod.

A Facebook egy igazán remek ESZKÖZ másokkal való megismerkedésre és barátkozásra, vagy akár üzleti kapcsolatok kialakítására, abban az esetben ha megfelelően használjuk.

Remélem, hogy ezeket a tippeknek hasznát tudod venni a jövőben a Facebook használatodban.

Érdeklődéssel várom, hogy a jövőben JELENTKEZZ be nálam, és legyünk egymás ismerősei!

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Like” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Javaslom, hogy iratkozz fel az MLM legújabb irányzatát képviselő – Online – MLM iskola másként gondolkodó és tevékenykedő MLM-ezői számára készített HÍRLEVELEMRE, hogy frissen tájékozódhass a legújabb Online MLM tippekről, eszközökről, megoldásokról és stratégiákról!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 20 hozzászólás


 • Nagyszerű, nagyszerű, már érett bennem is, hogy írok erről, gratulálok az írásodhoz, nagyon kellett!
  Radó Hajnal recently posted..Miért vágynak tömegek a nyugdíjraMy Profile • Ezentúl átértékelem én is az eddigieket. Vagyis nem biztos, hogy mindenkit visszaigazolok. Egy kissé megszűröm a jelölteket, és én mellőzöm az ilyen hiba elkövetését. Megfogadva a tanácsot jobban odafigyelek a közösségi oldalakon a tevékenységemre, és nem hagyok meg minden a facebook adatlapján, és a kezdőlapján sem.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Az élet él és élni akar!! Rajtad múlik!!My Profile • Újabb remek tanács-lista a facebook használatról. Ezeknek én mindig nagyon örülök, mert a sokféle feladat között pontról pontra útmutatót ad, és ez megkönnyíti a tevékenységeimet.
  Valóban nagyon is érdemes odafigyelni a bejelöléseinkre, és hogy ki jelöl be. Kénytelen vagyok én is szűrni. …. 🙂 .
  Petőházi Mónika recently posted..Pénzhez kapcsolódó korlátozó meggyőződés- és hogyan lehet ezeket gyorsan elengedniMy Profile • Ezt a cikket szeretném még a figyelmetekbe ajánlani, mert így könnyebben lehet előre tervezni a Facebook használatot: http://www.sg.hu/cikkek/77586/egyuttmukodik_a_facebook_es_a_bing
  Gerbovics Péter recently posted..Első lépés a sikerhezMy Profile • Ez igazán érdekes cikk, Péter, köszönöm!! 🙂
  Petőházi Mónika recently posted..Pénzhez kapcsolódó korlátozó meggyőződés- és hogyan lehet ezeket gyorsan elengedniMy Profile • Igen köszönöm ezt az írást! Nagyon hasznos volt számomra. Sokat hallottam, hogy a Facebook-ot fellehet használni az MLM üzletben kapcsolatok kiépítésére, de sehogy sem tudtam elképzelni, hogy azt milyen formában lehet kivitelezni. Íme itt a válasz! Köszönöm! • Nos nem tudom, nekem is kutyàm van fent profilképnek a sajàt profilképem helyett, de csupàn azért mert minöségi tenyészkutyàm van akivel màr nemzetközi kutyakiàllitàst is nyertem és tenyésztökörökben forgok ahol viszont az a “moda” hogy a kutyàinkat tesszük fel a sajàt arcképük helyett! 🙂 Ettöl függetlenül a “nem” ismeröseim elöl sincsenek elrejtve a képeim és a profilképek mappàban rolam is van fent legalàbb 5-6 darab is. :)) Szerintem ez ilyesmi nem lehet màrvado szempont, sokmindennel foglalkoznak az emberek. Csak igy magambol kiindulva. 🙂 • Hasznos tippeket írtál, előszö én is csak bejelöltem az ismeröseim ismerőseit is, de most már jobban odafigyelek, bár találtam jó néhány “ismerős ismerőse” közt is hasznos kapcsolatot, sőt közben kiderült, hogy hasonló dolgokkal foglalkozunk, és még Kajárik Béláról is egy közvetett ismerősömtől hallottam először. • Hálásan köszönöm az elismerő véleményeteket ennek a cikknek a megírásáért. Igyekszem a jövőben is ehhez hasonlókat írni.
  Kajárik Béla recently posted..Pénzügyi IQ bölcsesség- Ahogyan a Himalája megmászásánál is vannak sikeres útvonalak…My Profile • Nos Katalin én tapasztalatom is az, hogy a saját arcképünkkel kell megjelennünk a közösségi oldalakon. Akkor jeleníthetjük meg a kutyánkat, macskánkat, a munkánkat profil képként, ha kifejezetten arra a célra hoztuk létre az oldalt, és ezt világosan kommunikáljuk is. Még így is lehetnek félre értések.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Az élet él és élni akar!! Rajtad múlik!!My Profile • Kedves Mària,

  Én szeretem a kutyàm! Ö a legjobb baràtom, az egyetlen élölény aki sosem oktatott ki, mindig csak a javamra formàlt, nagyon büszke vagyok rà. Rajongok érte! És ezzel mindenki igy van aki fajtaimàdo. A tenyésztö, diplomàs küllembiro, vagy mestertenyésztö ismeröseim 99%-ànak a meztelen kutyàja van profilképnek… És ha valaki ENGEM akar megismerni az megtalàlja a modjàt ha van valosàgalapja! Ha nincs, akkor nem is kàr érte!!! Akinek elöitéletei vannak, az rosszindulatu. Nem kell sztereotipiàkat gyàrtani egy kutyàs profilképhez, az is beleszàmit hogy egy közösségi oldalon belül ki milyen közösségbe tartozik az pedig hogy mire hasznàlja, az magànügy!

  Egyébként szerintem is nagyon jo a cikk, nagyon jol és érthetöen megvan fogalmazva! • Köszönöm Béla és Peti a hasznos cikket.Lassan használni fogom a leírtakat mihelyt időm engedi.Én is közvetlenebbnek érzem ha van fenn kép a magunkról,mert akkor úgy érzem mint, ha szemtől szembe beszélnénk. • Kedves Katalin!

  Szeretnék egy megoldási javaslattal szolgálni:
  A Facebookon ma már szerencsére van választási lehetőségünk.
  Ha készítesz magadnak egy “vállalkozói” – régi nevén: rajongói (fan) – oldalt, azon kedved szerint olyan – profil – Fényképet helyezel el (például a kedvenc kutyádét), amilyent csak akarsz. Amiről a vállalkozásod szól, és amire büszke vagy!

  A személyes oldalunkra érdemes a saját fotónkat feltenni, hiszen egy online közösséget lehet akár egy partinak tekinteni, ahol az egymással megismerkedni vágyók járnak. Az ilyen összejövetelekre az emberek általában nem a kutyájukat vagy macskájukat szokták maguk helyett elküldeni, legfeljebb magukkal viszik őket…
  Kajárik Béla recently posted..Pénzügyi IQ bölcsesség- Ahogyan a Himalája megmászásánál is vannak sikeres útvonalak…My Profile • Maximálisan igazat adok Bélának. Nekem is vannak állataim. A kiskutyám ami volt, mielőtt baleset érte, a fiaméktól öröklött kutyus volt. Ők Angliába mentek a kutyus maradt. Én ugyan nem vagyok tenyésztő,de ez a kiskutya és a többi is szeretve volt, van. Figyelve volt, és van rájuk. A nem tenyésztett fajtiszta kutyát is nagyon lehet szeretni. Tudom a tenyésztők büszkék a kutyájukra, van az ismeretségi körömben is ilyen ember, Ő most azért tekint szeretettel ránk, mert ahol lakunk sok állatot dobnak ki máshonnan idehozva, és mi egy pár másik szomszéddal gondjukat viseljük. A korcs kutyából nincs két egyforma, őket azért lehet szeretni. Visszatérve az eredeti témához, az ember az igazolványába sem a kutyáját teszi. A munkáját sem az állattal végezteti. Ahogy Béla is írta egy partira, egy színházba, múzeumba sem a kutyát küldi. A saját névvel létrehozott oldalon már az is érdekes ha nem az az ember van. Lehet ez akár a gyerekem is. Az nem én vagyok. Erre van kitalálva a képgyűjtemény, vagy a képgaléria. Ahol már a családom, a kedvenceim, a munkám szerepel. Vagy létre kell hozni a munkának, a kedvencnek egy külön oldalt, ami Ő. Nekem van ilyen oldalam. A kiskutyáról például az IWIW. en.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Az élet él és élni akar!! Rajtad múlik!!My Profile • Nagyon tetszik! Nagyon köszönöm:) Most nagyon is aktuális számomra, mert egy “újrapozicionálásba” kezdek, ami az online életemet illeti (no meg az offline életet is). Van ami azért sosem változik – az első számú BRAND;):)
  Köszönöm a tanácsokat:)
  Szép és sikeres hetet kívánok Mindenkinek! • Szia Hajni!

  Üdvözöllek a körünkben és sok sikert kívánok Neked az “újrapozicionálásodhoz”!
  Kajárik Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség- Kezdetben fogalmam sem volt- hogyan fogom magvalósítani az álmomatMy Profile • Az üzenőfal “tisztántartása” eszembe sem jutott! Pedig nem szeretem rajta a dobozkákat! 🙂 Köszönöm a tippet!
  Erdei Zita recently posted..Na- ez aztán változtatás! BevállalnádMy Profile • Szívesen Zita!

  Hidd el nekem is van onnan mit naponta rendszeresen “eltakarítani”…
  Kajárik Béla recently posted..Vállalkozói bölcsesség- Robert- a legfontosabb dolog az üzleti életben a korrektség és a bizalomMy Profile • Nagyon örülök a tippeknek, köszönöm, igyekszem megvalósítani, bár vannak még “fehér foltok” számomra ezen a téren….. • Egyre inkább hasznosítom az ötleteket. Le van mentve a napi ténykedésekhez, és így alkalmazom.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 5 részMy Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *