A nő és a férfi is lefogyott

Bejegyzés nyomtatása

HERBALIFE tanulmány: Nők és férfiak véleménye a testsúlyvesztésről

 • A nőknek 18 %-a már 2,5 kg testsúlygyarapodás miatt fogyókúrába kezd.
 • A férfiak testsúlycsökkentő erőfeszítéseinek elsődleges oka, a megromlott közérzetből ered, miközben a nők többségére a kinézet gyakorolja ugyanezt a hatást.
 • A nők elsődleges testsúlycsökkentő stratégiája az egészségesebb élelmiszerek kiválasztásán alapszik, a férfiak esetében többnyire az intenzívebb testedzés játssza a fő szerepet.

Az újévkor közös fogyókúrás fogadalmat tevő házaspárok mostanában meglepetéssel szokták tapasztalni, hogy kölcsönösen kerülik egymás tekintetét, amikor az elért eredményeikkel szembesülnek. A közelmúltban 1000 résztvevővel folytatott országos felmérés* során megállapításra került, hogy a férfiak a nőktől nem csak a választott stratégiában különböznek, hanem a túlsúlyuk leadása iránt érzett motivációjukban is.

A felmérés szerint, amely a HERBALIFE vállalat megbízásából készült, a nőknél a testsúlyuk csökkentésére ösztönző fő hatást a külső megjelenés jelenti – közel 40 %-kuk érezte motiváltnak magát mondán „Nem szeretem látni, ahogyan kinézek.” A külalakra a férfiak is adnak, és náluk ez a tényező is a fontosak között szerepel – azonban a „Nem érzem egészségesnek magam” képezi a fő okát annak, hogy a férfiak 27 %-a cselekvésre szánja el magát. Habár a túlsúly mértéke úgy a férfiaknál, mint a nőknél közel azonos, a felmérés szerint már sokkal korábban elégedetlenek kezdenek lenni a testsúlyukkal, mint a férfiak.

A nők 18 %-ánál már 2,5 kg testsúlygyarapodás elegendő motivációval szolgál ahhoz, hogy fogyókúrába kezdjenek, miközben a férfiak hasonló hányada úgy véli, hogy legalább 10 kg-os túlsúlynál látja értelmét a komolyabb erőfeszítések megtételének. A fordulópont mindkét nem esetében 5 kg-nál van.

Az étkezési adagok mértéke úgy a nőknél, mint a férfiaknál fontos szerepet játszott, azonban a férfiak nagyobb hányadánál a fő taktikát az edzéseken való gyakoribb részvétel képezte. Ezzel szemben a felmérésben részt vevő nők többsége az egészségesebb élelmiszerek kiválasztására helyezte a hangsúlyt, sejtetve azt, hogy a férfiak lehet, hogy kevesebb élelemmel beérik, de az nem jobb minőségű.

A nők és a férfiak átvehetnek egymástól néhány trükköt az eredményeik fokozása érdekében – és ezzel még több súlytól szabadulhatnak meg.  “A férfiak jobban tennék, ha a nőkhöz hasonlóan már korábban rászánnák magukat a testsúlyuk csökkentésére.” mondja Luigi Gratton, a  HERBALIFE  vállalat táplálkozási és oktatási elnökhelyettese. Egy dolog biztos, könnyebb egy kisebb túlsúlytól megszabadulni, mint egy nagyobbtól, és amint a testsúly növekedésnek indul, evvel együtt növekednek a kockázatok is. Habár a megnövelt edzésmennyiségnek fontos szerepe van a testsúllyal szemben folytatott küzdelemben, a hosszú távú eredmény elérése sokkal valószínűbb, ha az egészségesebb élelmiszerek is szerepet kapnak a programban.

A nők viszont, megfogadhatnák azt a tippet férfiaktól, amely a figyelem végcélra összpontosításában rejlik, és nem kellene csalódottnak lenniük, ha nem jelentkeznek nálunk a korai eredmények. Egy kis módosítás a figyelemösszpontosításban – ami a jobb élelmiszer kiválasztási szokásoknak és a több edzésgyakorlatnak köszönhetően egészségesebb közérzetet biztosít számukra – segíthet a nőknek a program megtartásában. És, Gratton véleménye szerint, „A jobb kondíció és -közérzet megtartása arra ösztönözheti a nőket, hogy kevesebbet foglalkozzanak a külalakjukkal, és jobban fogadják el a testük természetes formáját.”

Megjegyzés:

*A felmérést az USA felnőtt korosztályában a Synovate eNation cég végezte 2010.06.12 és 2010.08.12 között, a hibaszázalék +/-3%.

FORDÍTOTTA:  Kajárik Béla

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 3 hozzászólás


 • Érdekes ez a cikk. Nekem van egy megdöbbentő tapasztalatom, viszont ezt aligha javasolhatom mindenkinek, mert ha sokaknál beválik nem kell semmi fogyókúra. A tudatom alakítottam át, elfogadtam és szeretem magam oly mértékben, hogy már ez is fogyaszt. És természetesen az egészséges lúgos kaja, és víz.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Amiről a kozmetikai ipar mélyen hallgatMy Profile • Béla ,ahogy megfogalmaztad az úgy igaz a férfiak egy-két kg feleslegért nem fognak munkába,a nők inkább belekezdenek ,a saját tapasztalataim szerint így gondolom.
  Mária igen a lúgosító étrend biztos nagyon hatásos ,már olvastam róla igaz nem alkalmaztam még,sok embernek el van savasodva a szervezete ami úgy nem igazán jó dolog,amin dolgozni kellene a jobb egészségért. 😀 • A nők sokszor akkor is fogyókúrázni kezdenek, ha csontkollekciók, mert a tv mindig az anorexia reklámokat állítja példának. Pedig ha az átlag ember tudná némelyik modell hogy néz ki élőben.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Amiről a kozmetikai ipar mélyen hallgatMy Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *