A pénzügyi világ “szakembereinek” egyik alapelve

Bejegyzés nyomtatása

A pénzügyi világ “szakembereinek” egyik alapelve:

“Soha ne egyszerűsítsd le a dolgokat, ha azokat bonyolultabbá vagy képes tenni! A pénzügyi világ *szakemberei* arra törekednek, hogy az egyszerű dolgokat bonyolulttá tegyék. Igyekeznek intelligensnek láttatni magukat, hogy bennünk az a benyomás keletkezzen, hogy hülyék vagyunk, amikor a pénzről van szó. Ha valaki hülyének érzi magát, akkor könnyebb a pénzét elvenni.”


Robert Kiyosaki


Eddig 19 hozzászólás


 • Már sok IQ tesztet töltöttem ki,mind nagyon jól síkerült( 130) volt a leg nagyobb.
  Sose bonyolitom a dolgokat,sőt szeretném a leg egyszerübben,de sajnos vannak akik nem értik meg.
  Üdv
  Farkasné • Ez valóban így van. Ha Te nem tudod mit csinálj a pénzeddel, akkor majd más valaki megmondja, és rá leszel utalva.
  .
  Inkább tanuld meg a gazdagság titkait, elveit és alkalmazd az életedben. • Véleményem szerint az a legnagyobb baj, hogy az átlagember minden gazdasággal jól foglalkozó, gazdasághoz jól értő, egyáltalán sikeres embert összemos a pénzügyi hierarchiával. Ezért aki már egy kicsit sikeres, és pénze van az csak gazember lehet. • Érdemes tisztázni, és tisztán látni a pénzügyi dolgokat. Kyiosaki tudja mit beszél. 🙂 • Kiyosakinak már megint milyen igaza van! 🙂 • Érdemes ettől az embertől tanulni és nem hagyni magunkat hülyének nézni és még kevésbé hagyjuk azt, hogy hülyét is csináljanak belőlünk. Persze a pénzvilág azért igyekszik bonyolulttá tenni a dolgokat, mert ha sok embernek van pénzügyi intelligenciája akkor kevésbé vezethetők. És bizony vannak emberek akik szeretik a tömeget az orruknál fogva vezetni. • Ezért kell a gondolkodásunkat megváltoztatni.Meg kell változtatni a pénzügyi beállítottságunkat és meg kell teremteni azt az életformát,amire vágyunk. • Minél többen változtatjuk meg a gondolkodásmódunkat, annál többünkhöz áramlik a pénz, és nagyobb esély van a világ megváltoztatására.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Mit okozhat- ha sokat- sokszor- sokáig sír gyermekünkMy Profile • Remélem egyre több emberhez eljutnak a gondolataink.Összefogás által esélyünk lesz egy jobb világ megteremtésére,mi leszünk a jobbító erő ami segíti az emberiséget egy boldogabb szebb életre. 😀 • Nemrégiben mondta egy barátnőm, hogy szerinte úgy is sok pénzt lehet megtakarítani, ha mindig csak olcsó helyen vásárol. Takarékoskodás….sokakban ez a lehetséges megoldás él, befektetésről nem is hallottak, pedig pénzügyi tanácsadókkal majd mindenkinek van dolga az életben.
  Mi itt, szerencsére, mást tanulunk. 🙂
  Petőházi Mónika recently posted..MASLOW-féle szükséglet piramisMy Profile • Szerintem a takarékoskodást és a pénzügyi tervezést sokan összekeverik a spórolással. Ami meg a pénzügyi tanácsadókat illeti, valójában a nagy része valamilyen céghez kötött. Én magam is voltam biztosítási tanácsadó, és brókernél is tevékenykedtem.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről!My Profile • Szerintem az emberek többsége nem is tervezget előre ,mert nincs miből.Sokan örülnek ,ha kifizetik a rezsit,a hiteleket,az élelmet a benzint és máris elfogyott a pénzük,a kevésből már nehéz takarékoskodni és tervezgetni bár mit.Igaz, azért vagyunk itt ,hogy megoldásokat keressünk egy jobb életre.:D • Pontosan így van ahogy mondod Brigi. Valahogy mégis ki kell tekeredni a pénzhiány-napimegélhetés-számlakifizetésprobléma-éjjelifejtörésaggódás-örvényből, nem igaz? 😉
  Petőházi Mónika recently posted..MASLOW-féle szükséglet piramisMy Profile • Valamit mégis tenni kell,nem ülhetünk tétlenül a sült galambot várva,nem igaz?!”Ha tetteid összhangba kerülnek az értékeiddel,téged is átjár majd a belső béke.”-idézet Hyrum W. Smith: Ami igazán számít 😀 • Nekem az anyukám mindig azt mondta, és így is cselekedett, bármennyi a pénz, abból mindig lehet egy picit, később többet megtakarítani, félre tenni. Mindig addig nyújtózz ameddig a takaród ér. Az ésszerű befektetésről hallott, de nem értette. Viszont mindig betudta osztani a pénz, és mindig volt tartalék pénze. Minálunk nem volt fizetésnap, és nem volt fizetés előtti nap sem. Mi fizetés előtti napon is ha azt kívántuk megettük a libamájat, és fizetés napján is a paprikás krumplit. És persze mindig minden számla rendezve volt. Énvelem jobban elszalad a ló.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről!My Profile • Ez nagyon igaz, a napjaink ” fizess be” típusú szervezetire. Azoknál is egy nagyon bonyolult marketing rendszert vázolnak fel, és, ha befizetsz milliókat nyerhetsz.
  Kajárikné Kovács Katalin recently posted..Hozzászólók bajnoksága 2010 novemberMy Profile • Igazad van Kati, de csak nyerhetsz, egyáltalán nem biztos, hogy nyersz is. Mert hát az azért úgy van kitalálva.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Azért az összhang az anyagiakban is nagyon fontos. Csak ha megvan akkor lehet bennünk igazán tartós béke.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Igazad van Brigi, nem ülhetünk a sült galambot várva, valamit tenni kell. Tenni, vagy legalább eltátani a szájat és ugrálni, hátha abból a sült galambocskából egy darabka belepottyan. Nos én nem elégszem meg egy darabkával. Én teszek érte, és az egész kell, nem is egy.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *