Önfejlesztő bölcsesség: Az ember tevékenységét az örömelv vezérli

Bejegyzés nyomtatása

“Az ember tevékenységét az örömelv vezérli. Semmit sem teszünk anélkül, hogy tudatosan vagy tudat alatt nem mérlegelnénk, hogy az adott cselekedetünk mennyi örömöt hoz majd nekünk. Egy rossz gondolati szokás állandóan azt a meggyőződést sugallja, hogy a legtöbb örömöt az hozhatja meg, ha állandóan a múlton rágódunk, vagy a jövőről álmodozunk. Ám az öröm, amit ez nyújt, egy illuzórikus nem létező világ öröme. A múlt elszállt, a jövő még nem született meg. Egyedül a jelen tartalmazza mindazt, ami valódi örömöt és boldogságot jelenthet számunkra.”

 

Alexander Oakwood

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Eddig 1 hozzászólás


 • Tény, hogy a múlt elmúlt, a jövő még nem jött el, ezért a jelen pillanat a legfontosabb. Viszont az is tény, hogy a múlt tanulságait használni szükséges a jelenben. És az is tény, hogy a jelenben építjük a jövőt.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Meghalsz vagy megbocsájtasz?My Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *