Humoros bölcsesség: A kutya nagyon okos állat.

Bejegyzés nyomtatása

” A kutya nagyon okos állat. Nagyon sajnál, amiért olyan sok levelet kapok; ezért próbálja mindig megharapni a postást.”

Albert Einstein

Vajon ma kire haragudna meg Einstein kutyája? Az internet szolgáltatójára a rengeteg SPAM e-mail miatt?

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Eddig 23 hozzászólás


 • Eistein idézetei csupa humor, bölcsesség, buzdítás, érdekes életszemlélet, különlegesség. Ezt pedig első helyre szoktam tenni, mert bájos is!! 🙂
  Petőházi Mónika recently posted..MASLOW-féle szükséglet piramisMy Profile • Szerintem egyáltalán az Email-ekre, mert nagyon sok jön. Szegény kutya nagyon ideges lenne tőle. Na persze a spam-ok azok meg határozottan felbőszítenék. Sokszor elgondolkodom, hogy a spam-előknek akiknek megőrzöm a email címüket írjak.-e. Igen sokan megkapták a önképzésről a blogom.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről!My Profile • Kutyàra csak akkor mondjuk hogy okos ha tanitjuk és dicsérjük, vagy ha Einstein mondja 😉 különben “csak” intelligens. 🙂 • Kedves Katalin!
  Én evvel vitába szállok. A kutya alapból okos állat, ha tanítjuk akkor válik intelligensé. Hiszen az intelligencia az alkalmazott tudást jelenti. Nem csak az embernél, szerintem, hiszen a tudásunkat nem csak ni használjuk, alkalmazzuk nap mint nap. A csak szócska is érdekes. Az az ember aki okos, még nem intelligens. Ugyan így van ez az állatoknál is. Minden összehasonlítás nélkül, hiszen a fejlettség fokának a tetején az ember áll. Így akarta a Teremtő.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről!My Profile • Kedves Mària!
  Szerintem pedig alapbol intelligens és nem okos, bàr vannak kutyafajtàk amik kifejezetten nehezen tanithatok. A legujabb kutatàsok szerint a cet is intelligensebb az embernél, pedig nincsen alkalmazott tudàsa. Vagy van neki? És ha van akkor mi az? A kutya nem tudja az okàt annak hogy pl. miért kell “marad”-nia. Az ember azt gondolnà hogy okos kutya hallgat a gazdira. Lehetne ez is egy ok, de ez nem ok! Hanem azért mert kiskoràba a jutalommal, késöbb a dicsérettel kapcsolja össze ha valamit jol megcsinàl, mert intelligens àllat! Ha okos lenne akkor megkérdezné magàtol hogy miért akarja a gazdi hogy maradjak? Mi az oka? De a kutya nem tud gondolkodni, a testmozgàsunkbol, rezgéseinkböl, hangunkrol, mimikànkrol olvas. Ösztönös! A kutyàra soha nem mondjàk azt hogy okos! Intelligens! 🙂 • Kedves Katalin!
  Érdekes az okfejtésed. Úgy az olvasmányaim, mint a saját tapasztalataim alapján változatlanul nem adok neked igazad. De hát nem lehet mindenkinek azonos véleménye.Nekünk is van kutyánk, és az egyik barátom kutyatenyésztéssel foglalkozik immár ötven éve. Azonkívül versenyeztet is Angliában jelenleg. Az Ő számára is érdekes volt amit írtál. Valójában velem értett egyet.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről!My Profile • Eszembe jutott hogy pl elég sok örzésre kitenyésztett kutyafajta van, ami természetesen nem ideàlis vadàszatra vagy tàrsasàgi kutyànak, az ilyen és az erre a célra kitenyésztett kutyàk akkor is védeni fogjàk az udvart és a hàzat, a csalàdot, ha erre éppen nem is lettek betanitva. Mindegyik kutya értelmes intelligens csak akkor mondjàk egy kutyàra hogy hülye kutya, ha a hülye gazdi egy vadàszkutyàt akar pl örzésre hasznàlni vagy forditva stb és a kutya hasznavehetetlen, vagy nyügös lesz. Akkor mondjàk hogy okos kutya ha tanitàs nélkül is tudja a dolgàt. De egy vadàszkutya sem hülye azért mert nem védi a hàzat. Ha van okos kutya akkor van hülye kutya is. Logikus!
  Ebböl következik hogy egy kutya sosem hülye épp ezért sosem okos. Ahogy egy gyerekre sem mondjuk hogy hülye vagy okos, éppugy egy àllatra sem! Van amelyik fajta intelligensebb, van amelyik kevésbé. Az intelligencia az értelmet jelent. Van amelyiknek több idö kell hogy megértsen valamit, tovàbbà amilyen a kutya olyan a gazda.
  Én speciell mindig ugy dicsérem az enyém hogy “okos” de ezzel tény hogy csak magam jellemzem, mert nem hagyom hogy a kutya a fejemre nöljön hanem foglalkozom vele, olyan “baràtot” faragok belöle aki nem lesz fél év mulva kolonc a nyakamon, akivel öröm együtt élni mert tudom az okàt annak hogy miért kerülnek sok esetben a kutyàk a menhelyekre. Mert a kutya kezelhetetlen, nem szobatiszta, nem szofogado, vagy mert harapos. Mert nem is foglalkoztak vele azok akiknek kellett volna még akkor amikor lehetett! Szoktam én is “kis hülyének” is nevezni az enyém de csak szeretetböl. Mint hogy okosnak hivom szintén szeretetböl, rajongàsbol! Egy ember lehet csak okos, ha tudja hogy a kutyàt tanitani kell és foglalkozni vele! Einstein viccelt amikor ezt mondta és okos emberek szoktak viccelnek! Okos embernek pedig csak okos kutyàja lehet, hozza magàt! ;)) • Kedves Mària!
  Igazàn, de tényleg félreértés ne legyen! Egyàltalàn nincs rà szükségem hogy Ön igazat adjon nekem, szàmomra ez nem vitàs kérdés viszont szivesen megismerkedtem volna az Ön illetve a Kedves tenyésztö ismeröse érveivel, örültem volna ha vàlaszt kapok a cet-es kérdésemre is!
  Tovàbbi szép estét! • Kedves Kati!
  Az intelligencia az alkalmazott tudást, értelmet, tanulás képességet is jelenti. Ami a legérdekesebb még az alkalmazkodás képességet is. Viszont szerintem aki okos, még nem biztos, hogy intelligens is. Hiszen lehet, hogy csak egyféle dolog, tudás befogadására képes. Egyébként régebben én is más meghatározását tudtam többek között ennek a szónak is.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről!My Profile • Ugyanmàr! Ez egy vicc! A kutya védi a territoriumàt azért ugatja a postàst! 🙂 Hogy lenne màr egy kutya okos!? Dehogy sajnàl engem az enyém. Akkor hülye, vagy nem kutya? Ne vicceljünk màr… A kutyàk nem is tudnak sajnàlni! 🙂 • Sziasztok, szerintem még a cica is tud sajnálni, sőt, vigasztalni is. Nagy néha bizony elsírom magam, ha például tehetetlennek érzem magam egy helyzetben, vagy túlpörgök. Jön a cica bújni, és telesírhatom a bundáját!! 😀
  Petőházi Mónika recently posted..MASLOW-féle szükséglet piramisMy Profile • Cuki cicàd lehet, :)de a sajnàlat egy negativ energia, negativ annak is aki sajnàl és annak is aki sajnàlva van. A macskàk kifejezetten nagyon szenzitiv àllatok, rettentö jol megérzik a gazdi hangulatàt. De ez még nem jelenti azt hogy sajnàlnak ha odabujnak. Odabujnak a gazdihoz illatot cserélni dörgölözni, nem tudjàk mire vélni a hangulatvàltozàst és attol hogy bujnak és illatot/szagot cserélnek otthonosabban érzik magukat. A macskàk dorombolàsa nyugtatoan hat az ember idegeire, lelkére, de ez nem = a vigasztalàssal. Minden mögött ott van a dominancia kérdése a bizonytalansàg, biztossàg stb… • Kedves Móni!
  Amit a cicádról írtál az érdekes a számomra. Nekünk is van két cicánk. Pici korukba került hozzánk. Két igazán érdekes esettel találkoztam náluk. Az egyik amikor az akitől elhoztuk őket, elújságolta az anyjuk eltávozását az élők sorából, a két macsek újra, mint kiskorukban, állandóan ölbe akart lenni. A másik eset, amikor a lányom egy előtte lezajlott autóbaleset miatt kikészült, és aznap az egyik barátunknál aludt, az egyik macska, az övé az úttestre feküdt, úgy kellett onnan elhozni. Csak másnap nyugodott meg amikor a gazdája hazajött.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről!My Profile • Kedves Mária !
  Érdekes történetet osztottál meg velünk.Szerintem sok állat megérez dolgokat főleg ha gazdijukkal történik valami. • Szia Móni!
  Nekem egy pumi fajta kutyánk van otthon.Nekünk ő olyan mint, a negyedik gyerek,igényli a játszást és a szeretetet,a törődést. 😀 🙂 • Kedves Katalin, nagyon komoly ismeretid vannak a cicák, kutyuk viselkedéséről, én még sosem gondoltam így bele. Csak hagyom, hogy imádjuk egymást!! 🙂
  Mária, van ebben valami….nekem volt két cicám 20 éve, egy fekete és egy fehér. A feketét széttépték a szomszéd kutyák, és a fehér kb egy hétig a nap nagy részét a radiátor alatt elbújva töltötte, pedig előtte mindig ölben aludt, vagy mellettünk.
  Szerintem a maguk módján képesek együttérezni, és az már pozitív energia. 🙂
  Brigi, szia, az én harmadik gyerekem Yumme cica!! 😀
  Petőházi Mónika recently posted..MASLOW-féle szükséglet piramisMy Profile • Kedves Moni!
  Akik nagyon szeretik az àllataikat hajlamosak azt képzelni hogy vannak emberi érzéseik, de nekik nincsenek, csak àllati és ösztönös érzéseik vannak. Nem képesek az együttérzésre. Ha elvonult a cicàd mert a màsik elpusztult, azt azért tette mert igy fejezte ki hogy valami megvàltozott ami nem tetszik neki. Ök a vàltozàsra nagyon érzékenyek, az enyém pl ha odébbtolok egy butort 10cm-el màr megy az ülögarnituràra és odapisil, igy fejezi ki hogy érzékenyen érinti a vàltozàs, nem érzi magàt biztonsàgban, nem tetszik neki.
  Az hogy a cicàd elbujt a radiàtor alà nem együttérzés a maga modjàn, hanem szintén figyelemfelhivàs, minden alkalommal aggodalomra ad okot ha egy àllat apatikus lesz, mert beteg lehet, nem kell ràhagyni hogy szenved vagy együttérez vagy sajnàl stb…. Ez nem empàtia a részéröl, nem érhet pozitiv energiaként ha làtod hogy màsként viselkedik mert segiteni kell neki olyankor. • Igen, igen, Katalin. Viszont jó játszani. 🙂 Mi még a szinkronhangját is kölcsönözzük a cicáinknak. 🙂 Nekünk tetszik, és nekik is.
  Szerencsére az apatikus cica hamar kiheverte a dolgot ( ez régi történet). 🙂
  Petőházi Mónika recently posted..MASLOW-féle szükséglet piramisMy Profile • Egyetértek veled Mónika!
  Igen is, hogy az állatoknak vannak érzéseik, és tudják, hogy az a másik állat, vagy az ember hiányzik nekik. Nagyon érdekes, hogy aki ennyire szereti az állatokat mint Kati ezt nem tudja. Az interneten is egyre több videó, fotó bizonyítja mindezt. Az életben is számtalanszor találkoztam ilyen esettel. A családomban van juhász is, akinek a juhokon kívül szinte minden házi állat megtalálható az udvarán. Na aki időt szentel és tanulmányozza a viselkedésüket, meg komolyan utána olvas a dolgoknak az másképp vélekedik.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről!My Profile • Én nem azt irtam hogy nincsenek érzéseik, màr megint ki van tekerve, facsarva, azt irtam hogy àllati érzéseik vannak és ösztöneik, hiànyoznak belölük bizonyos érzések olyanok amik minket emberré megkülönböztetnek àllatoktol! Unom màr hogy bàrmit irok abba bele van kötve, olvassuk màr el 2x hogy mit ir a màsik, tovàbbà nem érdekel ki mit gondol, “Na aki időt szentel és tanulmányozza a viselkedésüket, meg komolyan utána olvas a dolgoknak az másképp vélekedik.” Ne gyerekeskedjünk màr ilyen semmitmondo szöveggel, a hülye is làtja hogy foglalkoztam/foglalkozom a témàval, utàlom amikor lehazudtolnak! • Kedves Katalin!
  Nem vagy lehazudtolva. Itt mindenki kulturáltan megírja a véleményét. Ez az az oldal, ahol nem bántjuk egymást. Sokan sokféleképp leírták már az állatok viselkedését és érzelmeiket. Például a delfinét amelyik sorra menti ki az embereket a tengerből. De szerintem, ha ilyen sértődékeny vagy akkor elnézésedet kérem, hogy bátorkodom veled nem egyetérteni.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről!My Profile • Sziasztok, kicsit eltértünk az idézet lényegétől. 🙂 A lényeg, hogy legyenek színes, humoros, szorgalmas,és kellemes napjaink. 😀
  Petőházi Mónika recently posted..MASLOW-féle szükséglet piramisMy Profile • Igazad van, a lényeg, hogy a sok munka és tanulás közepette is legyünk vidámak, érezzük jól magunkat. Töltődjünk fel energiával. Köszi.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről!My Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *