Bugyuta, megalapozatlan szállóigék és közmondások

Bejegyzés nyomtatása

JÓTANÁCS: Amennyiben a környezetedben élők közül többektől is gyakran hallod az alábbi mondatokat, valószínű, hogy a céljaid megvalósítása kissé nehezebben fog menni, mint ahogyan azt elképzelted…

1.)  “A pénz az élet megrontója!”

 Nagy TÉVEDÉS! “A pénz IMÁDATA az élet megrontója!”

“A pénz az élettel kapcsolatos meghatározott attitűd – beállítottság – szimbóluma, egy bizonyos szellemi mércéje. A pénz nem véletlenül pottyan az életünkbe. A pénz leginkább az energia különleges formája: Minél több energiát fektetünk az élet valóban fontos dolgaiba, annál több pénz áramlik hozzánk.” (Bodo SCHÄFER)

2.)  “Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!”

 Nagy TÉVEDÉS! “Akkora takarója lehet az embernek, ameddig csak nyújtózkodni képes.” (MAKAI Kata)

– hiszen, semmi és senki nem korlátoz abban, hogy olyan készségeket fejlessz ki magadban, amelyekkel még a legmerészebb álmaidat is megvalósíthatod! Valószínű, hogy csak egy olyan tényező van, ami ebben megakadályozhat, és az nem más, mint önmagad!

3.) “Álmodozás az élet megrontója.”

 Nagy TÉVEDÉS! “Az álmodozás HIÁNYA az élet megrontója!”

Képzeld, hol tartanánk, ha a korábbi évezredekben élő feltalálók sokasága, nem mert volna álmodozni? Lehet, hogy ma még kőbaltánk sem lenne…

4.) “Ne légy kíváncsi, mert hamar megöregszel!”

 Nagy TÉVEDÉS! Az emberek többségének kevés az önbizalma, és ezért fél bármilyen új dologba belevágni, hogy javíthasson az életminőségén. Pontosan a kíváncsiság az, ami segít a félelmünk eloszlatásában.

A gyermekekben is megvan a félelem egészséges szintje, csupán bennük még nagyobb a kíváncsiság az új dolgok megismerésére, és sokkal kevesebb az önkorlátozó – beléjük nevelt – téves hiedelem, ami megbéníthatná őket ösztönös cselekedeteikben.

5.)  “Pénzt csak pénzzel lehet csinálni!”

 Nagy TÉVEDÉS! Mi a helyzet azoknál az önerőből saját jólétüket megteremtő személynél, akik anyagi források nélkül, “csupán” a kreativitásuknak köszönhetik az életben elért anyagi sikereiket? Ők képessé tették önmagukat arra, hogy “a semmiből csináljanak valamit”!

6.) “A sikeres élethez szerencse kell!”

 Nagy TÉVEDÉS! A szerencse semmit sem ér, ha te magad nem vagy felkészülve a fogadására, vagy egyszerűen észre sem veszed, hogy rád köszöntött…

“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert amikor a lehetőség kopogtat az ajtajukon, éppen a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.” (Walter CHRISLER)

A szerencse sokkal inkább a felkészültség és az alkalom találkozása. Az utóbbi semmit sem ér az előbbi nélkül!

7.) “A járt utat járatlanért, ne hagyd el!”

 Nagy TÉVEDÉS! Mi történt volna, ha a nagy felfedezők, valamennyien visszafordították volna a hajóikat, amikor – korabeli – térképük alapján tájékozódva, olyan vizek határáig érkeztek el, melyeken túl már a “Sárkányok Birodalma” kezdődött… (Lehet, hogy még ma sem szereztünk volna tudomást olyan földi paradicsomokról, mint például TAHITI?)

8.) “Ha azt szeretnéd, hogy az emberek kedvedre cselekedjenek, tedd velük azt, amit te is szeretnél, ha veled megtennének.”

Ezt nevezik “arany” szabálynak.

Van ennél sokkal JOBB: “Ha azt szeretnéd, hogy az emberek kedvedre cselekedjenek, tedd velük is azt, amit ŐK szeretnének, ha VELÜK megtennéd.” Ezt nevezik “platina” szabálynak! (Jerry “Rhino” CLARK alapján)

9.) “A jóból is megárt a sok!”

Ha te ezzel egyet értetsz, akkor nyugodtan keresd csak magadnak a bajt!homokora

10.)  “Az idő mindent megváltoztat.”

Mindenki ezt mondja, de ez NEM igaz. Csak a tettek hoznak változást! Ha nem teszel semmit, nem változik semmi sem.

Az ÖSSZEÁLLÍTÁST készítette:  KAJÁRIK  Béla

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Javaslom, hogy iratkozz fel az MLM legújabb irányzatát képviselő – Online – MLM iskola másként gondolkodó és tevékenykedő MLM-ezői számára készített HÍRLEVELEMRE, hogy frissen tájékozódhass a legújabb Online MLM tippekről, eszközökről, megoldásokról és stratégiákról!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 3 hozzászólás


 • Tökéletesen megállják ezen gondolatok módositva a helyüket,szép napot mindenkinek és külön neked is kedves Béla! • Köszönöm László! • Kedves,Béla!
  Egyetértek az 1 számú bejegyzéssel “tévedéssel”. Erre van egy idézetem a John Davison Rockefellertől
  “Nem tudom, semmi aljasabb és szánalmasabb, mint egy ember, aki minden idejét ennek szenteli hogy a pénz a pénzt kedvéért csináljon.”
  Merkurjeva Jelena recently posted..Ренди Гейдж: Секреты успешного спонсированияMy Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *