Hogyan dolgozzunk inkább okosabban (és gyorsabban) mint keményebben?

Bejegyzés nyomtatása

Egy „apró” kis ötlet óriási mértékben megnövelheti a termelékenységünket…

Főként abban az esetben, ha valaki 30 percenként folyton ellenőrzi az e-mail postaládáját…

Senkinek sincs oka az aggodalomra, ha esetleg ezt teszi…

Tény az, hogy: A Gartner cég vállalati alkalmazottak e-mail felhasználói szokásairól készült tanulmánya szerint, a vizsgálatba bevont dolgozók 53 %-a naponta több, mint hatszor (6) ellenőrzi a beérkező e-mailjeit. 34 %-uk a nap folyamán állandóan ellenőrzi az e-mail forgalmát ,  42 %-uk nyaralás alatt és 23 %-uk pedig a hétvégén is ezt teszi. Egy átlagos internet használó naponta 49 percet tölt el az e-mailjeivel való foglalkozással. FORRÁS

Bevallom, hogy naponta én is elég gyakran, legalább egy TUCATNYI alkalommal ellenőrzöm a beérkező e-mailjeimet.

Azonban meglehetősen sok feladat megoldását el tudom végezni a következő apró kis ötletnek köszönhetően:

A mobil telefonom “ébresztő óráján” meghatározott időtartamot állítok be, amikor  kizárólag csak olvasással vagy írással foglalkozom…

Az egyetlen szigorú betartandó szabály az, hogy ez alatt az idő alatt (amit meglehetősen kemény dolog betartani) Tilos az e-mailjeimet ellenőrizni, felvenni a telefont vagy bármi egyéb kizökkentő tényezőre reagálni, kizárólag csak a munkámra összpontosíthatok. a munkaidő arra való, hogy dolgozzon alatta az ember!

Ennek az apró kis “vekker tippnek” köszönhetően sikerül szinte megduplázni a napi hatékonyságomat.

Mostanában 50 perces időszakokban dolgozom, mivel ha egy óránál hosszabb ideig összpontosítom a figyelmem egy témára, akkor kezdek kimerülni. Így ilyenkor betervezek egy kis kikapcsolódást. Lehet, hogy másnak rövidebb időtartam felel meg. Mindenesetre érdemes kipróbálni.

Természetesen a mobiltelefon ébresztőfunkciója helyett egyéb más olcsó időmérő eszköz – pl. konyhai stopperóra – is eredménnyel használható.

Abban az esetben, ha az ember folyton időszűkében kénytelen a tevékenységét végezni, egy ilyen megoldás valóban aranyat ér!

“Az idő a legértékesebb tőkénk, mégis hajlamosak vagyunk azt eltékozolni, megölni, vagy csak egyszerűen eltölteni ahelyett, hogy inkább befektetnénk.” (Jim ROHN)

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Eddig 9 hozzászólás


 • Nagyon hasznos tipp Béla, főleg ilyen személyes tálalásban. 🙂 Én, mivel munkahelyem van, munkaidő alatt úgy osztom be, hogy pontosan kialakult, mikor szabadul fel és hányszor a nap folyamán időm email-nézésre, olvasásra, sőt, bejegyzés készítésére. És minden munkahelyi feladatom el van végezve! A főnököm a jobbkezének nevez. 😀
  Tudom, sokaknak nem áll módjukban napközben ezekre, de azért azt is tapasztaltam, hogy vannak akik sokszor csak üresjáratban töltik az értékes idejüket.
  Petőházi Mónika recently posted..Pénzvonzó módszerMy Profile • Na ez is egy olyan SZOKÁS, aminek kialakítására nagy szükség van. Folyamatban van már 🙂 • Nagyon jó tipp!! Valami hasonlót kezdtem el én is 2hónapja. És érdekes módon, amióta beosztom az időmet, a feladataim sokkal nagyobb mértékben sikerrel elvégződnek – na nem maguktól, hanem általam:)
  Az is igaz, hogy nem könnyű feladat – nem elkalandozni az érdekes és hasznos információk között:) néha úgy érzem információSokkot kapok:) olyankor tudom, hogy most nélkülözhetetlen egy kis kikapcsolódás:) • Szia Hajni!
  Örülök, hogy ilyen jó tapasztalataid vannak már ezen a területen.

  Javaslom, hogy a Gravatar.com használatával tedd ki itt is a fényképedet, hogy a hozzászólásaid a jövőben könnyebben beazonosíthatók legyenek.
  Kajárik Béla recently posted..MLM bölcsesség- Rájöttem- hogy a társadalombiztosítás nem fogja számomra biztosítani a nyugodt megélhetést…My Profile • Béla a tapasztalatom nekem is az,nagyon nehéz megállni mikor készítem a bloggomat és rám írnak a skype vagy facebook.Általában már én is úgy csinálnom ,elhatározom most blog írás ha törik, ha szakad és amíg kész nincs nem foglalkozom mással.Nekem van ,hogy egy blog megírása és megszerkesztése 3-4 órát is igénybe vesz,akkor félbe kell szakítanom és két részletben elkészítenem,de sebaj az a lényeg mindig elkészüljön a bejegyzés. 😀 • Ezt a technikát Pomodoro-nak nevezik. Én is írtam erről ebben a cikkben: http://webdesigner3.net/a-halasztas-muveszete/ Nagyon jó tipp, mindenki használja, mert sokkal több dolgot tud elvégezni kevesebb idő alatt!
  Erik recently posted..Új téma visszajelzéseket várom kommentbe!My Profile • Köszönöm Erik ezt a precíz kiegészítést!
  Azt hiszem a “Pomodoro” Aranyalmát jelent.
  Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség- Az átlagembernek nincsenek álmaiMy Profile • Nagyon jó tipp, és az ember előbb-utóbb eljut ide, különösen, ha kisgyerek mellett dolgozik. Észnél kell ám lenni 🙂 • Ha-ha-ha: “információSokk” – ez nagyon tetszik! 🙂
  Radó Hajnal recently posted..Kis türelem –My Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *