Év elejei alkalomkihasználó kérdések

Bejegyzés nyomtatása

Melyik az évnek az az időszaka, amikor az emberek fel szokták mérni a jelenlegi élethelyzetüket és keresik a változtatásra a lehetőségeket?

Az év első hónapjai!

Melyik az az időszak, amikor az emberek leginkább nyitottak annak felfedezésére, hogy milyen változtatások mellett dönthetnének saját akaratukból?

Az év első hónapjai!

A jelenlegi helyzetnek az elmúlt időszak tapasztalatai alapján történő átértékelését és a jövő lehetőségein alapuló új elhatározásokat mostanában szokták meghozni az emberek! A téli szabadságaikról hazatérő és újból munkába állók részéről gyakran hallunk arról, hogy le akarnak fogyni, rendszeres testmozgást szándékoznak végezni, egészséges életmódot fognak folytatni és változtatni akarnak az életvitelükön.

Tehát akkor, mikor is van itt leginkább az ideje, hogy megnézzük tudunk-e másoknak segíteni abban, hogy felfedezhessék, talán pont a mi megoldásunk az, amit most ők éppen keresnek?

Éppen most!

És mivel, hogy mindez elég természetes dolognak tűnik ebben az időszakban az előttünk álló év kezdetén, meglehetősen könnyű egy párbeszédet kezdeményezni a következő KÉRDÉSSEL:

Eldöntötted-e már azt, hogy mit fogsz másként csinálni ebben az évben?

… aztán tovább lehet folytatni a beszélgetést egy olyan kérdéssel, mint hogy…

Igen, döntöttél már…! És mi lesz az?

Mit fog ez számodra jelenteni, ha majd megvalósítod?

Gondolkodtál-e már azon, hogyan fogod majd ezt elérni?

Gyakran fogod majd te is azt tapasztalni, hogy az emberek többsége bizonyos változtatásokon töri a fejét. Amikor majd rájössz, hogy mit is keresnek, az alkalom adódni fog, hogy az üzleti vállalkozásodat vagy a termékeidet a következő mondattal vezesd elő:

Talán tudok valamit, ami segítségedre lehet (megvalósítani az álmaidat, lefogyni, egészséges táplálkozási szokásokat kialakítani, munkahelyet változtatni, egy online értékesítő vállalkozást beindítani…) és hogyha érdekel a dolog, szívesen szánok én is rá egy kis időt, hogy beszélgessünk róla.

Természetesen a fenti kérdésekkel az év bármelyik szakában is kezdeményezheted a beszélgetéseidet!

Tehát akkor ragadd most meg az év elejei alkalmat és használd ki a lehetőségeidet. Segíteni tudsz így az embereknek, és ezzel egyidőben az üzleti vállalkozásodnak is adhatsz egy remek kezdőlökést!


FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban
az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 7 hozzászólás


 • Én az év utolsó hónapjában,a két ünnep közti szakaszban szoktam értékelni az évet és ekkor még csak nagyjából zárást készíteni és az új célokat kitűzni,tervezni.Mindezt a következő év első napjaiban átnézem,lezárom,újra értékelem,és megállapítom az adott évre szóló célokat,megírom a terveket,amiket év közben frissítek,csiszolgatok. • A problema csak az , hogy ahogy telik az ido a fogadalmak is megkopnak.S valahogy annyira nehez azt a bizonyos ELSO LEPEST megtenni,hogy szinte felfoghatatlan.A sors ironiaja,hogy amikor az ember kesz lenne lepni mindig kapora jon egy “igazi JOTEVO” aki idejeben bebizonyitja,hogy neki miert nem KELL nekifogni. • Kedves Hajnalka!:)
  Amikor a belső motiváció elég erőssé válik, nem számítanak többé az “igazi Jótevők”, csakis a saját döntésünk. Amit megteszünk, azonnal. :)És az egy fontos első lépés lesz.
  Petőházi Mónika recently posted..Nemcsak azért vagyunk manapság kimerültekMy Profile • Koszonom Monika a batoritast remelem nekem is sikerulni fog • Mónival egyetértésben én is úgy gondolom a döntést nekünk kell meghoznunk,ezt belül éreznünk kell,mert ha ez a belső érzés gyenge lábakon áll,akkor gyorsan eltéríthetnek minket az eredeti döntésünktől.Tehát legyünk kitartóak,amikor egy döntésünk megszületik és tartsuk magunkat a végsőkig. • Kedves Hajnalka! A fogadalmak és a célok között van egy “apró” különbség. Ajánlom figyelmedbe ezt: http://www.gyerevelem.com/szemleletvaltas2/motivacios-gondolatok/buek-2011
  Radó Hajnal recently posted..Az Életben Boldogulás Titkai – 2011 február 26- SopronMy Profile • Az igazi jótevők szeretnek minden lében kanál lenni. Ilyenkor megköszönöm a jó tanácsukat, és megkérdezem, hogy a tanács mellé kalácsot adnak – e, és meddig? A kérdés meglepő, a válasz is az lesz.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *