FÉLELEM

Bejegyzés nyomtatása

Az emberek kényelemszeretetükből adódóan – természetes alapon – félnek a változástól.

Neveltetésük során ösztönösen megtanult készséggel folyton keresik a környezetükben azt, amitől FÉLNIÜK kell(ene) és többnyire azt meg is találják…

Így van mire hivatkozniuk, hogy ne tegyenek semmit sem a változás érdekében: Mert mi van, ha bekövetkezik az, amitől annyira félnek!

A félelmek túlnyomó többsége a HIEDELMEKEN alapul. Ezek a hiedelmek a körülményeink változásával nem mindig változnak meg. Megváltozott körülményeinkre általában a régebben szerzett – jogosan megalapozott, vagy annak hitt – félelmeink „tudatában”, ösztönösen REAGÁLUNK! – ahelyett, hogy a változásokat figyelembe véve – tudatosan – VÁLASZOLNÁNK!

A félelem elleni ösztönös védekezés a „lebénulás”, a semmit tevés! – mondván, hogy abból nagy baj nem lehet…

Így kialakul egy ÖRDÖGI KÖR:

„A félelem a tétlenség melegágya.
A tétlenség élményhiányt okoz.
Az élményhiány tudatlansághoz vezet.
A tudatlanság pedig a félelem melegágya…”

A félelem elleni hatékony „orvosság” nem más, mint a TUDÁS megszerzése!

Nem véletlen, hogy a bátor személyek – folyamatosan gyarapodó tudásukra alapozva – képesek megállapítani a várható veszély mértékét, és ennek tudatában cselekednek. Vagyis elsajátítják az előre kiszámítható kockázatvállalás képességét.

 

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Javaslom, hogy iratkozz fel az MLM legújabb irányzatát képviselő – Online – MLM iskola másként gondolkodó és tevékenykedő MLM-ezői számára készített HÍRLEVELEMRE, hogy frissen tájékozódhass a legújabb Online MLM tippekről, eszközökről, megoldásokról és stratégiákról!

 

 

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 2 hozzászólás


 • Ez az (lényegében önként választott)ördögi kör tényleg sok embert tart fogva. Titkon bíznak valamiben – leginkább másokban – hogy külső segítség hatására kedvezőbben változnak majd a körülményeik, és mivel ez ritka esetben fordul elő, a másokba vetett bizalmuk, és az önbizalmuk is sérüléseket szenved. Az így kialakult felesleges erőfeszítés a negatív érzések ellen sokkal kellemetlenebb, és fárasztóbb, mint erőfeszítést tenni a TUDÁS megszerzésére. Ott az a “bűvös első lépés”, amit meg kéne tenni. 🙂
  Petőházi Mónika recently posted..Semmi sincs ingyenMy Profile • Bizony ez ördögi kőr. Viszont van mire hivatkozni. A legtöbb ember nem is önmagától fél, hanem a családtól, ismerősöktől.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Fellebbentjük a fátylat a szépségipar titkairól I. részMy Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *