Hogyan lehetsz te is szerencsés?

Bejegyzés nyomtatása

A szerencsére való képességre létezik egy szó az angol nyelvben: serendepity. Ezt talán úgy lehetne magyarítani, hogy szerendipitás. No de lássuk hogyan is ér minket a szerencse?

Agyunk úgy működik, hogy minden másodpercben információk ezrei bombáznak bennünket, ám ennek az információ-szőnyegbombázásnak csupán egy töredékét vagyunk képesek felfogni. Másodpercenként csupán  egy-két lényeges információ jut el a tudatunkba, a többit kiszűrjük.

Azonban az, hogy mi jut el a tudatunkba és mi szűrődik ki az nem a véletlenen múlik. Aki ugyanis lelkileg pozitívabb beállítottságú, aki nyitott, aki a lehetőségekre koncentrál és aszerint  is viselkedik, az a kedvező lehetőségeket fogja észrevenni ebből az információs szőnyegbombázásból, vagyis  *szerencsés* lesz. Ugyanez fordítva is működik: a negatív lelki beállítottságú, zárt gondolkodású, akadályokra koncentráló emberek nagy valószínűséggel a szerencsétlen lehetőségeket veszik észre.

Az igazán elkeserítő azonban az, hogy életünk későbbi másodpercében  ezek az eleve rossz információk jelentik számunkra a későbbi döntések alapjait.

A szerendipitás fogalma úgy ahogy  van hiányzik a magyar nyelvből, így tehát a tudatunkból is. így lehetséges az, hogy egy egész ország lakói nélkülözik a szerencsét, mert erre a lelki folyamatra egyszerűen nincs  is szó a nyelvünkben.”

BRASKÓ Csaba – a Szemléletfejlesztés Program  című könyv szerzője

Csaba legújabb HÍRLEVELÉRE – amit  én is nagyon ajánlok Neked – feliratkozási  lehetőség ITT!

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Eddig 5 hozzászólás


 • Megfelelő információ nagy része lerakódik a tudatalattinkban ha jól gondolom!És ez később eszünkbe is juthat! • Az a helyzet, hogy nekünk lehetőségünk van úgy beállítani az információszűrőnket, hogy az csak a számunkra kívánatos információkat engedje a tudatunkig eljutni.

  A gond abból adódik, hogy számos esetben a téves hiedelmeinkre alapozva szűretjük ki a szűrőnkkel a beérkező információkat. Ennek eredménye aztán a sok hibás döntésünk…
  Kajárik Béla recently posted..MLM titok: Vezetői képesség kinyilvánításaMy Profile • Valóban sok múlik az alapbeállítottságunkon, a szűrőnk is ez alapján működik.
  Persze, mint minden, az alapbeállítottság és a hiedelmeink is megváltoztathatóak. Ez aztán a szerencse! 🙂
  Szenyán Ildikó recently posted..Az élet játékMy Profile • Szerintem is nagyon fontos a pozitív beállítódás. Személy szerint én magam is a pozitív emberek társaságát kedvelem, mivel ott érzem magam jól,ahol felszabadultak, vidámak az emberek.Ezért ha csak lehet, igyekszem elkerülni a negatív emberek társaságát.Nem mindegy, hogy az előttünk levő félig telt pohárról hogyan vélekednek.Zavaró, ahogy az”ellentábor” üresnek látja.Marcsi • Kedves Marcsi!
  Örömmel látom, hogy egyre gyakrabban szólsz hozzá a friss bejegyzéseimhez.
  Nagyon remélem, hogy hozzászólásaiddal a jövőben is folyamatosan fogod gyarapítani a közös tudástárunkat.
  Kajárik Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség: Ha túl sok az inger, eltompul az elme.My Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *