Hogyan tudsz kitűnni az MLM-ezők tömegéből?

Bejegyzés nyomtatása

Az MLM hálózatunk építése során tevékenységünket az alábbi három (3) feltételezésre szoktuk alapozni:
1. sz. Feltételezés: Napjainkban már jó néhányan vannak, akik ezzel foglalkoznak.

2.sz. Feltételezés: A termékeinket és szolgáltatásainkat megvásárolni szándékozó személyek bizonyára a konkurenciánknál is érdeklődnek.

3.sz. Feltételezés: Mindazok, akik az interneten különféle összehasonlító értékeléseket, véleményeket olvasnak a termékeinkről és szolgáltatásainkról, sokkal tájékozottabbak róluk, mint egy átlagos fogyasztónk volt az internet, a WordPress és a Facebook megjelenése előtt.

Íme, itt van hétféle (7) módszer a tömegből való kiemelkedésre:

1.) Hosszú távon érdemes gondolkodnod: Mi van akkor, ha ezt a tevékenységet legalább egy tíz éves karriercélnak tekinted? Vajon nagyobb jutalomra számíthatsz-e azoknál, aki csak egy röpke  látogatás erejéig tesznek egy próbát ebben az iparágban?  Gondold csak el, tíz éven belül mennyi  hitelességre, önbizalomra és szakértelemre tehetnél szert ebben az esetben. Erre nem sokan képesek, tehát van bőven lehetőség a számodra. Ha módodban állna szükség esetén ugye Te is  olyan repülőgép pilótát, sebészorvost vagy vállalkozót választanál, aki legalább tízéves gyakorlattal rendelkezik, szemben egy zöldfülű kezdővel?  Neked is lehetőséged van egy ilyen szakértővé válni!

Ha most még kezdő vagy, állj össze egy olyan személlyel, aki nálad sokkal tapasztaltabb ebben.  Ebben az esetben azt mondhatod: „Az én üzleti partnerem már tíz éve benne van ebben az üzletben. így minden kérdésemre képes válaszolni.” Tarts ki mellette, mindaddig, amíg Te is egy ugyanilyen sokoldalú szakértővé nem válsz.

2.) A MLM vállalkozásodat egy teljesen önálló és komplett üzleti vállalkozásnak tekintsd!

Vedd úgy, hogy nemcsak a termékek eladásáért vagy megfizetve, hanem a azért is amit felépítesz magadnak. Egy olyan konténernek képzed el a vállalkozásodat, amiben egyaránt benne vannak az ügyfeleid, az érdeklődőid, az ajánlóid, a partner-munkatársaid és a törzsvásárlóid. Ez egy sokkal nagyobb átfogó kép annál, mint hogy csupán termékeket értékesíts a piacon. Ha csak arra számítasz, hogy meg fogsz élni abból, amit képes  vagy eladni, szemben azzal, amit fel tudsz majd építeni magadnak, lekorlátozod magad arra, hogy életed végéig csak robotolj.

3.) Határozott eltökéltséggel kell rendelkezned! Biztos lehetsz benne, hogy hasonlóan, mint más egyéb esetekben, itt is lesznek nehéz időszakok. Ha képes vagy a saját indokaidat megtalálni és kitűzted már a céljaidat, amelyek tartalmazzák a megfelelő szintű anyagi elismerésnek a határidőit is, és ráadásként felvállalod mások szolgálatának a feladatát, egy olyan MIÉRTRE teszel így szert, ami a banki kamatokhoz hasonlóan hosszú távon kerül rögzítésre. Senkinek nem adsz ekkor esélyt arra, hogy elrabolja az álmaidat, vagy letérítsen a választott útvonaladról. A létrehozandó sikeres vállalkozásodból eredő megelégedettségeddel semmi más nem lesz képes felvenni a versenyt. A felmerülő nehézségektől ebben az esetben még edzettebbé fogsz válni.

4.) Legyél találékony! Akár az interneten vagy anélkül végzed ezt a tevékenységedet, a marketing tevékenységedet illetően törekedj arra, hogy az általad közzétett információk mennyisége és minősége vonatkozásában  könnyen megkülönböztethessenek a többiektől. Könnyen rájöhessenek arra, hogy Te vagy képes számukra nyújtani azt a megoldást, amire szükségük van. Tedd nekik nyilvánvalóvá, hogy milyen előnyökre számíthatnak, ha veled hajlandók együttműködni.

5.) Rendelkezz saját névmárkával! Válj az általad reklámozott termékek és szolgáltatások élő reklámoszlopává! Ébressz szimpátiát a leendő ügyfeleidben és munkatársjelöltjeidben. Tekintsd a velük kiépítendő kapcsolatrendszeredet a saját vállalkozásod működő tőkéjének („aranytojást tojó tyúkjának”), amire a jövedelemszerző tevékenységedet hosszú távon megalapozhatod. Ne sajnáld a fáradozást az ügyfélbarát kapcsolatteremtő marketing módszerek profi szinten való elsajátítására.

6.) Tanuld meg a megfelelő nyelvhasználatot! Nem árt, ha van néhány jól betanult mondatod. Azonban mások segítése valójában egy interaktív folyamat.  Csupán szövegek elolvastatásával nem lehet sokra menni. Ahhoz, hogy  a reménybeli vásárlónk „önmagának eladja a portékánkat” egy  kötetlen párbeszédre van szükség. Ennek a módszernek is megvannak a sajátosságai, amelyek elsajátíthatók.

7.) Tűnj ki a többi MLM-ező közül az egyéni odafigyelő képességeddel! Ugyanis elsősorban ez az, amit a reménybeli vásárlók nagyra értékelnek. Ezt követően pedig válj profivá a termékeidben és szolgáltatásaidban rejlő értékek észrevetetésében. Engedd, hogy a leendő ügyfeleid önmaguk fedezhessék fel azokat az indokokat, amelyek alapján nem engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy ne élvezzék mindazokat az előnyöket, amelyekről éppen tájékoztattad őket.

EMLÉKEZTETŐ:

Tekintsd az MLM-et egy önzetlen problémamegoldó vállalkozásnak, ne pedig egy önös érdekből végzett rábeszélő próbálkozásnak!

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Javaslom, hogy iratkozz fel az MLM legújabb irányzatát képviselő – Online – MLM iskola másként gondolkodó és tevékenykedő MLM-ezői számára készített HÍRLEVELEMRE, hogy frissen tájékozódhass a legújabb Online MLM tippekről, eszközökről, megoldásokról és stratégiákról!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 8 hozzászólás


 • Kedves, Béla!Köszönöm szépen a rendkívüli időszerű összefoglaló bejegyzést! Nagyon tetszett a munkatársjelöltekról szóló mondatod, mert éppen ők a vállalkozásunk működő tőkéjé, amire a jövedelemszerző tevékenységedet hosszú távon megalapozhatunk. Az odafigyelő képességet feljegyeztem!
  Merkurjeva Jelena recently posted..Квадрант денежного потока Роберт КийосакиMy Profile • Nagyon jó cikk Béla, gratulálok hozzá! Ezzel a gondolkodásmóddal és hozzáállással lehet valaki sikeres, és nem a varázspirulák utáni kajtatással.
  Gerbovics Péter recently posted..Te irányítod az életedet…My Profile • Szia Peti!

  Köszi szépen az elismeréseset! Örömmel tapasztalom, hogy a következetes és kitartó munkádnak már kezdenek látszani az eredményei. Csak így tovább!
  Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség- Nem tudom- hogy egyszer az emberiség tudatosan követni fogja-e a szeretet törvényétMy Profile • Nagyon jó, értékes, hasznos összefoglaló Béla, gratulálok én is hozzá!
  Radó Hajnal recently posted..Te egy nagyszerű ember vagyMy Profile • Kedves Jelena, Peti és Hajni!
  Hálásan köszönöm Nektek az elismerő szavakat és remélem, hogy a vállalkozásotokban eredménnyel tudjátok majd hasznosítani a leírtakat!
  Kajárik Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség- Vannak- akik inkább a szívükre hallgatnak…My Profile • Köszönöm tanításod Béla!:))
  Érezem teljesen eltökélt vagyok ebben az új feladatban,jönnek már a nehézségek,megoldom őket.Időm legnagyobb részét olyan cselekedettel töltőm,amivel embereknek tiszta szívemből segíthetek és ez a elsőrendű cél ,a segítségnyújtás mások problémáinak megoldása. :)))) • Nekem is nagyon tetszik ez a cikk Béla, köszönet érte! Különösen az a gondolat fogott meg, hogy 10éves távlatban gondolkodjam az üzletet tekintve. Nekem másfél év is rengeteg, nem is sejtett ajándékot hozott, ha 10 év ilyen időre gondolok, az lélegzetelállító. • Ma már a rábeszélés egyáltalában nem működik. Akik evvel operálnak sok munkájuk van kevés haszonnal. És itt a saját és a partnerei hasznát is értem.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Amiről a kozmetikai ipar mélyen hallgatMy Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *