Humoros bölcsesség: Ma az emberek mind földrajzi, mind gazdasági értelemben tudatlanok.

Bejegyzés nyomtatása

“Ma az emberek mind földrajzi, mind gazdasági értelemben tudatlanok. Nem lehet másként, különben miért hallanánk szüntelenül, hogy *csak tudnám, hová ment el az összes pénzem?*”

Zig Ziglar

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Eddig 12 hozzászólás


 • Az emberek ezt nagyon könnyen nyomon követhetnék, ha vezetnének legalább egy havi költségvetést. Egyből ledöbbennek, hogy hova ment a pénzük. 🙂
  Gerbovics Péter recently posted..Pénzügyi IQ- Az ‘E’ és a ‘C’ típusú vállalkozás különbségei…My Profile • Úgy tűnik, nem volt cél a társadalmak számára, hogy az emberek pénzügyi, gazdasági ismeretekkel rendelkezzenek, kivételt képeznek azok, akik egyetemi szinten tanulták. Pedig mindenkinek szüksége van rá, mert senki nem arra törekszik, hogy pénztelen legyen.
  Petőházi Mónika recently posted..MASLOW-féle szükséglet piramisMy Profile • Szia Móni!

  Sajnos az egyetemeken sem oktatják a pénzügyi intelligenciát, ezért van ennyi anyagi nehézségekkel (is) küzdő diplomás…
  Kajárik Béla recently posted..ElmetérképMy Profile • Szia Béla!! Sajnos ez elég szegényes diplomája a társadalmaknak, de semmi nincs veszve. Ha az ember akar, akkor talál. Megfelelő körülményeket, olvasmányokat, és embereket a gazdasági…akarom mondani gazdaGsági ismeretek megszerzéséhez. 😀
  Petőházi Mónika recently posted..MASLOW-féle szükséglet piramisMy Profile • Szia Béla!
  Az utolsó mondatodat egy kicsit szomorúnak találom.A gyermekek ha kimaradnak az iskolából,szerinted tíz gyermekből mennyit fog érdekelni a földrajz talán egyet.A pénzügyi intelligenciát mivel nem oktatják kitől tanulják beosztani a pénzüket az emberek!?Talán egyre többen megtalálják a lehetőségeket és fejlesztik magukat nincs minden veszve! 🙂 • A pénzzel tudni kell gazdálkodni, nagyon sokan nem tudnak. És nagyon sokszor, akik valójában megtanultunk bánni a pénzzel, bizony sokszor elkövetünk hibákat.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 3 részMy Profile • Szia Brigi!

  Nagyon valószínű, hogy a valódi, gyakorlati alkalmazásra való Pénzügyi intelligenciát az emberek a jövőben egyre inkább az INTERNETRŐL fogják majd megtanulni az iskola HELYETT!
  Kajárik Béla recently posted..Humoros bölcsesség- Ma az emberek mind földrajzi- mind gazdasági értelemben tudatlanokMy Profile • Szia Béla!
  Én is így gondoltam,hogy az internetről fogják megtanulni az emberek.Igaz ezt már a te írásaidból tudom, amit már egy ideje nyomon követek és még egy jó darabig követni is fogok! 😀 🙂 😀 • Kapcsolódom Petihez és kiegészítem azzal, hogy ha tudatosan figyelnének a felhasználására, akkor ma nem lenne Magy.o-on (sem) annyi eladósodott ember…

  “Jó lenne több pénz, jó lenne gazdagnak lenni, és mindez jó lenne, ha semmittevés nélkül az ölembe pottyanna. – Gondolják ezt nagyon sokan, miközben, meggondolatlanul költik el a pénzüket…” http://www.gyerevelem.com/szemelyisegfejlesztes/tudatossag/tudatossag-a-penzugyekben-avagy
  Radó Hajnal recently posted..Mit tanulhatunk a sasoktólMy Profile • Az iskolában a pénzzel bánni sosem tanították meg a nebulót. Meg még sok minden felkerülhetne a listára ami a suli oktatásából kimarad. Mostanra eljutottunk oda, hogy az internet sokkal több minden hasznos dologra megtanít mint az iskola. Csak helyesen kell használni.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 3 részMy Profile • Hová ment el az összes pénzem? Azt hittem, rosszul hallok, amikor a hétvégén egy fiatal ismerősöm megkeresett, hogy elmondja bánatát… A történet a legfrissebb bejegyzésben van, “fedőneve”: “XXI. századi Magyar Népmesék” 😀
  Radó Hajnal recently posted..Az olcsóság- az “adjuramderögtön”- a hitel és az eladósodásMy Profile • Hát persze ki ezért, ki azért a hitelbe sokan beleugrottunk. Sokan vesztesek is lettünk. Van aki levonja a tanulságot belőle, és továbbhalad. Van aki örök életén keresztül a sebeit nyalogatja. Én az előbbi kicsi csoporthoz tartozom.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 3 részMy Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *