Jövedelemszerző stratégiák

Bejegyzés nyomtatása

Bizonyára észrevetted azt, hogy a gazdag emberek többféle jövedelemforrással rendelkeznek. Úgy vélem, hogy az anyagi jólét nagyon is fontos részét képezi az életünknek. Ennek megfelelően kell vele foglalkozni és érdemes a fogalom valódi értelmét megismerni.

Senki sem élhet teljes életet, ha nincsen pénze, hiszen pénzre van szükségünk bizonyos dolgok megvásárlásához, melyek nélkülözhetetlenek a képességeink kifejlesztéséhez. Ma már egyre nyilvánvalóbbá tűnik, hogy többféle jövedelemforrással kell rendelkezniük az embereknek ahhoz, hogy egy vagyont gyűjthessenek össze maguknak. Csupán egy jövedelemforrás ehhez nem elegendő.

Az egyik – napjainkban egyre népszerűbbé váló –  jövedelemszerző foglalkozásban, az MLM-ben, az a csodálatos, hogy új jövedelemforrásra tehet szert az ember minden egyes  munkatárs beléptetése és BETANÍTÁSA révén (feltéve, hogy az illető eredményesen tevékenykedik is…). Ebben az esetben mások költségén bővíthetjük a saját vállalkozásunkat! Ez valóban egy zseniális üzleti koncepció.

Egy viszonylag beláthatóan rövid idő alatt akár több tucatnyi jövedelemforrással is rendelkezhet már az ember. Ez aztán tényleg érezhető változást hoz az adott személy életébe.

Ez alkalommal háromféle (3) jövedelemszerző módot szeretnék bemutatni: M1, M2 és M3. (Ezt a csoportosítást az egyik igen népszerű amerikai  MLM folyóirat(Networking Times) Bob PROCTOR-ral készült interjújában olvastam először)

Az M1 azt jelenti, hogy az időnket váltjuk át pénzre. A lakosság 95 – 96 százaléka ezt csinálja. Ennek a módszernek van egy veleszületett problémája, ami a sajátos korlátozottságában rejlik.

Azt, hogy kifutnak az idejükből. Mindenkinek azonos idő áll a rendelkezésére, és ha valaki az idejét bocsátja árúba, akkor nyilvánvaló, hogy van egy határ, aminél már nem képes több pénzt keresni. Az emberek egyszerűen „bérbe adják az életüket”…

Az orvosok például kezdenek manapság rájönni erre. Egy orvosnak például egyre több időt kell eltöltenie, miközben fajlagosan egyre kevesebb pénzt keres. Ugyanez a helyzet a fizikai munkással is. Nem véletlen, hogy a jogászok szókincsében a legfontosabb kifejezést a felszámolható órák száma képezi.

Az M1-es típusú jövedelemszerző stratégia az, amit az iskolában oktatnak nekünk, és amit a szüleinktől is leginkább eltanulhattunk.

Ha valakinek sikerült is meggazdagodni az M1-es stratégia alkalmazása révén, biztosak lehetünk benne, hogy mindezért az egészségével fizetett meg. Kompromisszumkötésre kényszerült az illető az autó- és lakásvásárlás során, a nyári üdülések tekintetében, a gyermekei iskoláztatásában és a ruházkodása területén is, mivel mindezekhez pénzre volt szüksége.

Az egészség mellett, gyakorlatilag az emberek többségének boldogságérzete is „rámegy” ennek a módszernek a követésére.

Az M2 egy kiváló stratégia, aminek a lényegét a befektetett pénzből keletkező jövedelem jelenti. Azok, aki jól értenek ehhez a módszerhez, tisztában vannak azzal, hogy a hatástöbbszörözés elve ezen a területen is fontos szerepet játszik. Száz személy közül, mindössze csak hárman értenek ehhez a technikához, és néhányan közülük igazán tehetségesek.

Minden kétséget kizáróan az M3 stratégia az, amit a gazdagok állandóan alkalmaznak.

Ez a HATÁSTÖBBSZÖRÖZÉS elve. Körülbelül csupán a lakosság egy százaléka alkalmazza ezt a módszert, miközben az összes keletkező jövedelemnek legalább a 96 százalékát ők teszik zsebre.

Az M3-as stratégia azt jelenti, hogy úgy teszünk szert több jövedelemforrásra, hogy megtöbbszörözzük az időnket mások munkája révén. Ez egy csodálatos dolog, és az MLM is pontosan ezen alapszik.

Ezt látva úgy tűnik, hogy a jövedelemszerzésnek semmi köze sincs a munkához. Ez aztán az igazi ellentmondás!

Napoleon HILL-nek van egy ezzel kapcsolatos és híressé vált mondása:

“Ha azok közé tartozol, akik szerint a kemény munka és a becsületesség gazdaggá fog téged tenni, akkor verd ezt ki a fejedből, mivel ez nem igaz. A gazdagság, ha egyáltalán bekövetkezik az ember életében, az nem a szerencsén, vagy a véletlenen fog múlni, hanem meghatározott alapelvek egy konkrét igény kielégítése céljából alkalmazásának köszönhetően fog bekövetkezni.”

Nézzük meg akkor most, hogyan is kell ezt értenünk az MLM esetében?

Van-e valódi igény arra, hogy valaki megmutassa az M1-es jövedelemszerző stratégiát követő, vesztes pozícióból az M3-as módszer irányába való elmozdulásra kész jelentkezőknek, azt módszert, amivel szert lehet tenni arra bizonyos 96 százaléknyi jövedelemre?

Van-e igazán kereslet egy olyan személyre, aki képes másoknak megmutatni, miként lehet a szegénység és a gazdagság közötti szakadék mértékét csökkenteni?

Az az igazság, hogy napjainkban óriási szükség van erre, és éppen ez az, amit az MLM – leginkább pedig annak a legújabb internetes online változata – képes nyújtani!

Mi meg tudjuk másoknak mutatni azt, hogyan kell a jövedelembeli különbségeket lecsökkenteni. Mi – online MLM-ezők – képesek vagyunk az embereknek bemutatni, hogyan tegyék nap mint nap azt, amit leginkább kedvelnek, és egyúttal megkereshessék azt a jövedelmet, amire ahhoz van szükségük, hogy kedvükre éljék az életüket.

„Nem hiszem, hogy arra születtünk, hogy mindig csak dolgozzunk. Úgy vélem, hogy a munka van miértünk.” – mondja Pop PROCTOR, a világhírnévre szert tevő „A titok” című könyv egyik riportalanya.

Én is minden nap dolgozom, de ezt nem tekintem egyáltalán munkának, mivel kimondottan kedvelem mindazt, amit teszek.  Tájékoztatom az érdeklődőimet arról, miként lehet napjainkban úgy jövedelemre szert tenni, hogy élvezzük is azt, amit csinálunk, és ráadásul időnk is jut a megkeresett pénzük élvezetes elköltésére.

Mókásnak tartom azt, hogy folyamatosan megfizetnek engem azért a tevékenységemért, amit nagyon szeretek. Ha kedvvel csinál az ember valamit, akkor minden összhangban van.

Ehhez arra van szükségünk, hogy sikerüljön rátalálnunk a sikergénjeinkre. Azokra az adottságainkra, amelyekben jobbak vagyunk a körülöttünk élő személyek döntő többségénél.

Mindenki rendelkezik ilyenekkel, a kérdés „csupán” az, hogy: Nekünk sikerül-e ezeket „felfedezni?”

“Az életben nem azt kapjuk meg, amire szükségünk van, hanem azt, amit kiérdemlünk. Ha többet szeretnél érdemelni, akkor teremts több értéket! Az értékteremtéshez erőforrásra van szüksége az embernek. Tanuld meg felfedezni és hasznosítani a saját erőforrásaidat!” (KAJÁRIK Béla)

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban az esetben, ha szerzőként feltűnteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 11 hozzászólás


 • Szia Béla. Azt amit itt irtál ,tényleg igaz. Szerintem Robert T.Kiyosaki a Cashflow négyszög cimü könyvében lényegretörően rámutat arra,hogy melyik irány mit takar.A blogomban bővebben írok majd arról milyen nagyon fontos az ha az ember elindúl a tevékenységében akkor sikeres legyen. Sokan csak fejest ugranak a sötétbe és csodálkoznak,hogy nem azt kapták amire számitottak. KÖTELEZŐ tájékozódni emberek nagyon megéri!!!!! • Igen! Bélával és Palival is teljes mértékben egyet értek. Az emberek azt várják, hogy majd meggazdagodnak és várják a sült galambot. Miért? Mert az iskolában erre tanították őket és még a szülőktől is ezt tanulták.

  Azt már senki nem mondta meg nekik, hogy tegyenek szert pénzügyi intelligenciára, vagy keressenek egy olyan személyt, aki megtanítja.

  Ez a baj az emberekkel az ipari kor elavult iskolai rendszerében nevelkedtek és tanultak, és ezért ma az orruknál fogva vezetik őket. Hála egyrészt a Médiának is.

  Nagyon is sajnálatos… • En ugy gondolom, hogy az almankat kell apolni, hogy a 98 %-ba tartozzunk. A hit adja azokat az eroket ami elvezet a celok megvalositasahoz. Nekem mevan az eszkozom amit Kajarik Belanak koszonhetek.Szamomra miden egyutt van es egek a vagytol, hogy elinduljak es felepitsem azt a birodalmat amit ugy hivok Szabadsag. • Ehhez egy kis kiegészítés, ami segíthet a jobb megértéshez.
  Kiyosaki – Kijutás a mókuskerékből Ez a könyv nagyon jól megérteti azt, amiről Béla írt.
  Alkalmazotti fizetésből nem lehet anyagi függetlenséget elérni, ezért érdemes a munka mellé plusz bevételt termelni valahogyan. A mesekönyvben le van írva, hogy még egy bicikli is komoly befektetés lehet, ha megfelelő dolgokra használod.
  .
  Ha csak azt számoljuk, hogy valaki meg akarja keresni a havi fizetését (legyen pl. 100ezer Ft). Hogy lehetne ezt elérnie annak, aki nem dolgozik munkahelyen?
  1. Úgy, hogy van a bankban 15 millió Ft-od 8%-os kamatra, vagy…
  2. van pl. két lakásod, és ki van adva bérbe, vagy…
  3. van egy boltod, vagy…
  4. van akkora hálózatod, ami folyamatosan kitermeli ezt a pénzt, vagy…
  5. olyan részvényeid vannak, ami tudja hozni neked ezt a profitot, vagy…
  6. tőzsdézel, vagy…
  .
  .
  Sok minden van, amiből lehet pénzt csinálni, DE van 15 milliód a bankban? Van 2 lakásod? Boltod, részvények, tőzsde, stb? Nincs?
  Akkor pont azért érdemes hálózatot építened, hogy a plusz bevételeidet ezekbe tudd fektetni. Nem egy év alatt fog minden megvalósulni. A hálózatépítésen kívül nem ismerek/ismerünk semmi olyan lehetőséget, ami minimális befektetéssel tudna sok pénzt hozni. Tegyük fel, hogy eléred azt a szintet, ahol havonta keresel mondjuk 300ezer Ft-ot. Ezt el is lehet költeni hülyeségekre, meg lehet gondolkodni vele hosszú távra. Ha 20 évre beteszel a bankba minden hónapban 100ezer Ft-ot kamatos kamatra, akkor nyugodt nyugdíjas éveid lesznek, az tuti.
  Big Al – Szuper jelöltkutatás c. könyvében ír Bob-ról, aki 500$-t keresett hálózatépítésből. Eldöntötte, hogy a munkahelyi fizetéséből fedezi a számláit, ezt az 500$-t pedig pluszban arra használja fel, hogy gyorsabban kifizesse a jelzálog hitelét. 4 év múlva ki volt fizetve a háza teljesen, így most már havi 1000$-ja lett szabadon, amit szintén ki tudott egészíteni az 500$ MLM keresetével. Megvette a szomszéd házat, amit kiadott bérbe. A bérleti díj + a befektetésre szánt 1500$-nak köszönhetően ez a ház is ki lett fizetve 5 éven belül, így 2500$ az, amivel gazdálkodhat.
  Nem folytatom tovább, amikor a könyv íródott, Bobnak már 5000$ volt a bevétele csak a bérleti díjakból.
  Igen, lehet mondani, hogy az Amerika, itt meg csak pár tízezer Ft a fizetés, és abból még a lakástörlesztőt is fizetni kell, és élni.
  De ha belegondolsz, Bob 1500$-t fizetett kezdetben. Ez kb. 300ezer Ft. Ha a saját fizetésedet nem is nézed, de eléred azt a jövedelemszintet az MLM-ből, hogy havi 300ezret keress tisztán, akkor gyorsan kifizeted a törlesztőt, és marad 300ezred, amiből már tudsz lépni tovább (ha akarsz).
  .
  Egy pesti ismerősöm is ezt csinálta. Keményen dolgozott a vendéglátóiparban, plusz keresett 4-500ezret az MLM-ből, és szinte az összes pénzét ingatlanokba fektette. Most van neki 5 saját lakása, amiből 4 ki van adva bérbe + jön folyamatosan a pénz az MLM-ből, és mellette hobbiból borszakértő. Ha semmit nem csinálna már, akkor is 1millió fölött keresne havonta. Neki ez elég, és nem akar többet. Most 41 éves.
  Elgondolkodtató nem? Másoknak ebben a korban még több mint 20 évük van hátra a nyugdíjig • Köszönöm Feri, hogy a meglátásaidat ebben a témában is velünk ilyen részletességgel megosztottad. • Tonk Emil szokta mondani, hogy:
  “Azért mert átadod másnak a tapasztalataidat, attól te még nem leszel hülyébb”
  Ha valakinek tudok segíteni a hozzászólásaimmal, akkor már megérte… • A bicikliről jut eszembe 🙂 Évekkel ezelőtt az volt az álmom,hogy Ausztriában dolgozhassak.Azt -akkor még- el sem tudtam képzelni,hogy autóm is lehetne…,így hát feltérképeztem a környező településeket (soproni vagyok),vettem egy szuper-klassz kerékpárt (hitelre-gondoltam:biztos munkahelyem van,tudom fizetni-alig 1 héttel ez után felmondott a főnököm…),gyártottam “szórólapokat” és elkezdtem hirdetni magam,azaz hogy takarítást,egyéb kisegítő munkát vállalnék.Egy szép napon megkezdtem ausztriai pályafutásom 🙂 Konyhai kisegítőként naponta (otthontól-a munkahelyig) 23km-t kerékpároztam 2x,miközben 13 órát dolgoztam,3€-s órabérért… Sokan irigyeltek.Milyen jó nekem,Ausztriában dolgozom.Megjártam a “hadak útját” Ausztriában és ma már az az egyik motivációm,hogy végleg hazajöjjek onnan és szabad vállalkozó,on-line hálózatépítő legyek. Ma már csak 3 napon megyek ki,éjjel-nappal olvasok,tanulok és fejlesztem a hálózatom és tudom,hogy ez az év az utolsó,amit “aktív fizikai munkával” töltök.Olyan erős ez a vágy bennem,hogy nincs senki és semmi,ami megállíthat,és akkor még mindig csak 42-43 éves vagyok.”Nyugdíjas”,passziv bevétellel,ami folyamatosan növekszik és készpénzes életet élek és mindezt az MLM-nek köszönhetem.Ami a pénzeket illeti,a hiteleimet én is az MLM-ből befolyó pénzből törlesztettem ,az “állásból” származó bevételemből éltem-élek és finanszírozom a fejlődésem és napról-napra egyre jobban vagyok 🙂 • Pop PROCTOR idézetéhez kapcsolódva. Személyesen nekem is ehhez hasonló érzéseim voltak régóta. Az nem lehet, hogy csak azért élünk, hogy egész életünkön át gürcöljünk annyi keresetből, amennyiből épphogy meg tudunk élni. Nyugdíjas éveinket pedig még szegényebben, szűkölködve,időnket az orvosi rendelőkben töltve. Az MLM egy csodálatos dolog, amely mindenkinek elérhető, aki akarja. Azt gondolom, rá kell tudnunk ébreszteni minél több embert, hogy nem a szegénységre születtek. Kommunikációnk során a problémákról a lehetőségekre terelve a szót.
  Nagy Zsuzsanna recently posted..“Ha a gazdagok nem pénzért, akkor miért dolgoznak?”My Profile • Nagyon találó a csoportosítás, és valóban ma már elengedhetetlen az, hogy az ember több jövedelemforrással rendelkezzen.
  Ugyanakkor azzal az állítással, hogy az MLM-ben mások költségén bővíthetjük a saját vállalkozásunkat, nem értek egyet, mert a költséget valójában mi fizetjük meg a termékek jellemzően magas árával, a regisztrációs költséggel a belépéskor, offline MLM esetén a rendezvények belépőivel és a könyvekre, oktatásra fordított pénzzel.
  Mindemellett szerintem a legtöbb embernek szüksége van az MLM-re. • Nagyon fontosnak tartom, hogy ilyen információk eljussanak a széles publikumhoz, mert az emberek nincsenek kiképezve arra, hogyan menedzseljék a saját életüket a nyavalygás és mások hibáztatása helyett. Nekünk az az egyik fontos feladatunk, hogy segítsünk az embereknek leküzdeni a kisgyermek kortól folyamatosan beépült negatív gondolkodást a pénzről, a gazdagokról, akik a mesékben midig gonoszak, kapzsik, hatalmaskodók, stb. Ez nem könnyű feladat, mert Randy Gage szerint a médiák ma is folyamatosan ezekkel az elmevírusokkal bombáznak a filmeken és egyéb műsorokon, reklámokon keresztül. Ha ezen az akadályon sikerül átbillenteni a munkatársainkat, akkor az MLM lehetőségeit kihasználva semmi sem állíthatja meg őket a lelki és anyagi jólét felé vezető úton. • Kedves Béla!

  Jókat írsz. A jövedelemszerzés új dimenzióit kell megkeresni. De már ezzel is késésben vagyunk és sokaknak nem is adatik meg.
  Vagy felkészültségük, vagy eszközeik hiánya, vagy gondolati korlátai miatt. Én is leírtam az alábbiakban, hgy én hogyan látom.

  Üdvözöllek a Virtuális Fedélzeten

  Minden embernek van elképzelése jövőjéről-vajon megoldása is?

  A sors előbb-utóbb belefárad abba,hogy folyton akadályt gördítsen eléd!

  Ha elég kitartó vagy célod elérésében egyszer csak meglátod,hogy a sors elegánsan kalapot emel előtted!

  Virtuális fordulat a világgazdaságban.

  Hogy miért szorulnak ki a tömegek a munka világából, arról mindenki tudna érveket felsorolni.

  Én csak egy példát szeretnék felhozni.

  Birtokomban van egy könyv , melynek címe: A PETER-ELV

  E könyv írója rájött egy életbevágóan meghatározó gazdasági szindrómára.

  Arra a kérdésre kereste a választ,hogy miért fordulnak rosszra a dolgok?

  Ez a könyv a világ számára a legtöbb hasznot hozhatná és a legértékesebb könyv lehetne, ha a gazdasági vezetők elolvasnák ésdöntésüknél figyelembe vennék az itt leírt törvényszerűségeket.

  Így összegzi a szerző a konklúziókat:

  IDŐVEL MINDEN POSZTOT OLYAN ALKALMAZOTT TÖLT BE, AKI FELADATAINAK VÉGREHAJTÁSÁRA INKOMPETENS.

  inkompetens:illetéktelen, hozzá nem értő

  Tehát a munkahelyek saját maguk öntik a homokot a gazdaságukra!

  Hogyan is jön létre ez a szituáció?

  Röviden az a lényege, hogy a legtöbb munkahelyen, hogy amikor megüresedik egy hely, akkor először szétnéznek saját berkeken belül, hogy házon belül megoldják, mégpedig gyorsan az új munkahely betöltését.

  Ugye hogy ismerős a szituáció?

  Miért van ez a döntési gyakorlat?

  Valószínűleg a vezetők egymástól reflexszerűen átveszik ezt a gyakorlatot.

  De lehet egy lélektani oka is szerintem. Mivel a vezetők félnek egy ismeretlen nagyobb tudású kollégától, ezért nem merik meghirdetni a külső munkaerőpiac felé az állást.

  A belsős kolléga nem lesz veszélyes a felsőbb szintekre, hiszen nekik, a kinevezőknek köszönheti a saját kinevezését,vagy kiemelését.

  A róka fogta csuka szép példája.

  Ugye milyen pofon egyszerű?

  Ezért,de még sok másért is kötünk ki egyre többen a Virtuális Fedélzeten.

  Ugyanis hajózni márpedig kell, de lehetőleg úgy , hogy ne süllyedjünk el.

  Itt megtanulhatsz egy olyan lehetőséget, ahol nem kap léket a Virtuális Bárka!

  Márpedig ez a Virtuális Bárka olyan reklámpiachoz kapcsolódik, aminek a növekedése dinamikus, tehát egyre nagyobb jövedelmet lehet szerezni!

  Azonban nem könnyű megtalálni a virtuális óceánban, hogy honnan jöhet igazán a pénz, mert a neten pénzt keresni akaróknak, csak az öt százaléka találta meg az igazi lehetőséget.

  Az óriási választékból oázisként emelkedik ki az alábbi lehetőség.


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *