Talán ez lesz az egyik megoldás a növekvő munkanélküliségre?

Bejegyzés nyomtatása

Miközben a jelenlegi gazdasági helyzet továbbra sem kecsegtet tömeges munkahelyteremtéssel, felmerül a kérdés: Mi van akkor, ha a közvetlen értékesítés lesz az egyik megoldás a munkanélküliek számára?

A nemzetközi tekintéllyel rendelkező – két egykori USA elnök volt gazdasági tanácsadója – Paul Zane Pilzer óvva inti az embereket attól, hogy a munkanélküliséget egy ciklikus jelenségnek tekintsék, ami a gazdasági fellendülések idején automatikusan lecsökken…

Szerinte a munkanélküliség nem makrogazdasági probléma. Leginkább egy olyan mikro-gazdasági jelenség, amire az emberek tömegeinél leginkább mostanában jelentkező képességhiány jellemező.

„A fő kérdés nem a gazdasági fejlődés fellendülésében, hanem a foglalkoztatottság növekedésének beindulásában rejlik” – mondja Paul Zane Pilzer.

Ez valójában egy tömegeket érintő társadalmi probléma, aminek nem sok köze van a gazdasági helyzet alakulásához.

Az igazi kihívást a megszűnt munkahelyek új jövedelemszerző lehetőségekkel való helyettesítése és az ehhez szükséges képzések biztosítása jelenti. Azok a munkahelyek, amelyekre az embereket  50 évvel ezelőtt kiképezték, ma már egyszerűen nem léteznek… A technikai fejlődés következtében  emberek millióinak  munkája vált feleslegessé. Elég csak az utazási irodák alkalmazottaira gondolni, akik tömegesen váltak munkanélkülivé az szobafoglalás, utazási – és rendezvények belépőjegyek megvásárlása internetes feltételeinek megteremtésének következtében.

A folyamatosan megszülető új munkalehetőségek azonban új képességekkel rendelkezést igényelnek, amelyekkel a lakosság döntő többsége ma még nem rendelkezik. Közismert tény az, hogy az 50-en felüli lakosság jelentős hányada ma még a digitális írástudatlanok táborát erősíti, akik számára az e-mail küldés ismeretlen fogalom. És ez az, ami a mai gazdasági körülmények között egyszerűen megengedhetetlen.

Mi fog akkor most történni a tömegesen munkanélkülivé vált személyekkel?  Lehet, hogy a közvetlen értékesítés fogja számukra jelenteni a megoldást?

Érdemes figyelembe venni azt, hogy a közvetlen értékesítés üzleti modelljének van egy sajátos előnye, ami úgy a vállalkozási ismeretek és az önfejlesztés területén biztosított folyamatos oktatásban nyilvánul meg. Alkalmat teremt az emberek átképzésére, miközben azok egy új megoldás iránt kezdenek el érdeklődni.

Jó példát szolgáltatnak erre az MLM vállalatok tömegmozgalomként megnyilvánuló rendszeres képzései. Nekik köszönhető, hogy az emberek egy része ma már nálunk is hajlandó a saját pénzét önmaga továbbképzésébe befektetni. Sőt a szabadideje egy részét is erre áldozni. Ezt a fajta lehetőséget korábban senki sem kínálta fel nekik.

A mai körülmények között egyre nagyobb igény jelentkezik a szellemi termékforgalmazás iránt – ami a termékekről és szolgáltatásokról szóló információk terjesztését jelenti.

„Hatalmas hátrányban vagyunk jelenleg azoknak a termékeknek és szolgáltatásoknak az értékesítésében, amelyeket azért nem vásárolják meg az emberek, mert tudomásuk sincs róluk. A közvetlen értékesítés a leghatékonyabb módszer az életünk javítására szolgáló szellemi információk terjesztésére. Ez egy ideális gazdasági modell, ami bárki számára hozzáférhető.” (Paul Zane Pilzer)

 

A közvetlen értékesítés eszközöket és képességeket biztosít az emberek számára, hogy új jövedelemszerző lehetőségeket teremthessenek maguknak, vállalkozzanak és növeljék az önbizalmukat, ahelyett, hogy alávetnék magukat a csökkenő munkaerőpiac bénító hatásának.

Napjainkban az otthonról végezhető jövedelemszerző tevékenységhez szükséges felszerelések és berendezések beszerzése sokak számára megfizethető.  Ez az, ami az ilyen tevékenységet – és benne a közvetlen értékesítést – az emberek számára ma már annyira hozzáférhetővé teszi.

“Az átlagember a történelem folyamán sohasem rendelkezett ugyanolyan vagyonteremtő eszközökkel, mint a gazdagok. Századokon át a királyok birtokoltak minden földet, aztán az olaj– és acélmágnások birtokolták az összes nyersanyagot, a nagyiparosok birtokoltak minden gyárat. Az internet azonban egyenlő esélyeket teremtett. Ez a nagy esélykiegyenlítő.” Burke HEDGES

 

 

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Javaslom, hogy iratkozz fel az MLM legújabb irányzatát képviselő – Online – MLM iskola másként gondolkodó és tevékenykedő MLM-ezői számára készített HÍRLEVELEMRE, hogy frissen tájékozódhass a legújabb Online MLM tippekről, eszközökről, megoldásokról és stratégiákról!

 

 

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 9 hozzászólás


 • Nagyon sokan nálunk csak és kizárólag a politikára és a munkáltatókra fogják ezt a helyzetet. Nem fogadják el a gazdaság átalakulását, azt, hogy most más kihívások vannak, és azoknak kell megfelelni.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..2012 Világvége vagy Felemelkedés!!?? 2. folytatás.My Profile • Ez egy óriási lehetőség, de elengedhetetlen hozzá a gondolkodás változása. Csak akkor működik, ha megértjük, senki nem osztja ki a feladatokat, és senki nem “fizet” meg, csak azért mert “beálltunk dolgozni. Sokan ma is ezt keresik az interneten, ezért érzik csalónak ezt a világot. Itt magunknak kell megismerni, megtanulni, megtalálni azokat a dolgokat, melyből jövedelmet szerzünk. Muszáj felelősséget vállalnunk magunkért, különben nem megy! • Teljes mértékben egyet értek Zitával, és hozzáteszem azt, hogy a hálózatépítésben az egyik legnagyobb kihívás, eljutni arra a szintre, hogy az egyén TELJES felelősséget vállaljon. Ezt az emberek többsége nem hajlandó megtenni, mert ugye ez elkötelezettséggel jár. Mindezek mellett, biztos vagyok abban, hogy nagyon sokan az “átlag” szakmákból átjönnek és fognak is jönni a mi területünkre.
  Radó Hajnal recently posted..A hálózatépítés sokban hasonlít a jól megépített házhozMy Profile • Magyarország legnagyobb baja az ,hogy még 20 évvel a rendszerváltás után is az emberek hisznek a mesében.Pedig ha az emberek figyelnének mi folyik a környezetükben akkor igyekeznének saját lábra állni.Amikor meghallják,hogy leépítés van arról álmodnak,hogy nehogy ŐK legyenek azok akiknek mennie kell.Ahelyett,hogy váltanának és elkezdenék kezükbe venni a sorsukat.Azt hiszem 3 generáció váltás szükséges, amíg a gondolkodás végre kialakul,hogy mindenki saját magáért felelős. • Környezetemben elég furcsán néznek rám, hogy itthon akarok dolgozni.
  Sokan kérdezik, de ugye vissza mész ha lejár a Gyes.
  Elképzelhetetlenek tartják sokan, hogy itthonról is lehet pénzt keresni.Igaz ami igaz költeni is.
  Biztos nekik van igazuk? • Zita, nagyon jó a megfogalmazásod!
  Azok a “régi szép idők” már régen elmúltak, amikor csak az volt a feladatunk, hogy megcsináljuk amit nekünk mondanak.
  A mai világ arról szól, hogy nekünk kell észrevenni, hogy mi a probléma, és ha tudunk rá egy megoldást, akkor joggal tarthatjuk a markunkat, miután azt megcsináltuk!
  Kajárik Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség: A szépség mindenütt ott van…My Profile • Hajni, talán ez az egyik kulcskérdés az mlm munkában! amíg nem jutunk el a felelősség vállalásáig, addig a szponzorra támaszkodunk, mely nem a saját energiánk, és a haladás is nehézkes! • Nagyon komoly és érdekes cikk Béla, köszönöm!:)
  A hozzászólások is kiválóak. Én is hasonló dolgokat tapasztalok. És vannak még sokan, akik az internetes munkától is azt várják, amit a régi munkakörüktől kaptak. Kiadott feladat, havi fix, pici “körömreszelgetés”, megszokott kényelem, és dőljön a pénz. Ezt keresik, és csodálkoznak, meg bosszankodnak, hogy ilyen nincs. Ahogy István írta, valóban úgy 3 generációnak kell végig bajlódnia ezt az időszakot, amíg magukban el nem kezdenek változni az emberek.
  Petőházi Mónika recently posted..Legjobb dolog a hálózatépítésben…My Profile • Egyre többen keresnek megoldást anyagi helyzetük javítására, és ez érthető is, hiszen a gépek, az automatizálás helyettünk dolgozik. Ezt akartuk, nem? Könnyíteni az életünket. A legegyszerűbb eszközök is ezt a célt szolgálják. Az eszközök evolúciója a kapa, a ló vontatta eke, a traktor. Füstjelek, tam-tam, postagalamb, távirat, telefon, internet. Ott tartunk, hogy a munkából így kieset emberek pénz nélkül maradtak. A fogyasztás pedig nagyúr, mind a gyártó, mind a vevő szempontjából. Végtére is az igények jelen vannak, azokat ki kell elégíteni. Azon csoportok, akik jövedelemmel nem rendelkeznek, be kell vonni, hogy az ő igényeik is kielégíthetők legyenek. Nos, pontosan ezért születik egyre több lehetőség, azok számra, akik munkával, jövedelemmel nem rendelkeznek, mégis részei legyenek a fogyasztásnak, az áruk valamilyen cseréjének. Erre szolgálnak az MLM rendszerek, a befektetés típusú üzletek,tőzsde, az internetes technológiák.
  További szép napot: Papaya


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *