Menedzserek és Vezetők: Mi a különbség közöttük ?

Bejegyzés nyomtatása

“A menedzselés a források kezeléséről szól, hogy elvégezhessünk egy ismert és világosan átlátható feladatot, munkát. A Burger King franchise-t megvásárló menedzserek pontosan tudják, milyen szolgáltatást kell nyújtaniuk, illetve milyen forrásokkal rendelkeznek ahhoz, hogy alacsonyan tartsák a költségeket. A menedzserek olyan folyamatot irányítanak, amelyet már ismernek, és az adott külső körülményekhez igazodva próbálják a lehető leggyorsabban és legolcsóbban elvégezni a feladatot.

A vezetés azonban egészen másról szól: arról, hogy meg kell változtatni a dolgokat, és hinni kell az új módjukban. A nagyszótáram meghatározása szerint a vezetés legjobb szinonimája a menedzselés. Lehet, hogy ez régebben igaz volt, de ma már semmiképpen sem az. A mozgalmak igazi értelme az, ahogy a nevükben is benne rejlik, hogy mozgásba lendítik a dolgokat – és a mozgalmaknak vezetőik vannak.

 A vezetőknek követőik vannak. A menedzsereknek beosztottjaik.  A menedzserek kütyüket gyártanak. A vezetők változást hoznak.

Változást? De hát a változás ijesztő! sok ember számára, akik vezetővé válhatnának, inkább riasztó a változás, mint ígéretes. Ez nagyon szomorú hír, hiszen a jövőnk a vezetőink kezében van, függetlenül attól, hogy hol dolgoznak és mi a munkájuk.”

FORRÁS:  Seth GODIN – Törzsek című könyve

 

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

És mi a Te véleményed?

Az e-mail címed rejtve marad..
A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

CommentLuv badge

*