Neked van-e már Mentorod?

Bejegyzés nyomtatása

Segítségre van szükséged?

Gondolj arra, hogy keresned kellene magadnak egy mentort!
A mentorok ugyanis jelentős szerepet játszanak egy olyan személy tevékenységének eredményességében, aki önmaga fejlesztésére szánta el magát…

Egyáltalán ki az a mentor?

A mentor egy olyan személytípus példakép, amilyen te is lenni szeretnél. Akit vagy az eddig összegyűlt vagyona miatt tisztelsz, vagy azért, mert a szakmájában az egyik legjobb. Egy olyan személy, akire felnézel, mivel bölcsességekkel és útmutatással képes téged ellátni, és mindezt mindenféle előítéletektől mentesen teszi. Valaki, aki nagy tettek végrehajtására tud téged bátorítani. Akitől olyan SZAVAKHOZ juthatsz hozzá, amelyek lámpásként világítják be az utadat az elkövetkező évek során.

tanito-mester

Mit kaphatsz a mentoroktól?

BÖLCSESSÉGEK aranyrögeit, melyekre mindig visszaemlékszel és segítenek számodra megkönnyíteni a siker felé vezető úton való haladást. Lelkesedést adnak neked és megmutatják a követendő irányt, amikor legnagyobb szükséged van rá.

Hogyan tudnak nekünk segíteni a mentorok?

A tapasztalataik felbecsülhetetlen értékével. A sikereikből és bukásaikból nyert bölcsességeiknek köszönhetően. Gyakorlati tanácsaikkal, amelyek gyakran szemben állnak az adott pillanat érzelmi őrületeivel. Olyan ötletekkel és elgondolásokkal, melyek meghaladják a mostani JÖVŐKÉPEDET.

Hol lehet mentorokat találni?

A csúcson! Ha segítséget keresel magadnak, megszerezheted azt, azoktól akik már részt vettek a csatákban és nyertek.

Miért hajlandók segíteni? Miért lelik örömüket a mentorok mások segítésében?

Lehet, hogy már a karrierjük olyan pontjára jutottak el, amikor szeretnének “törleszteni”. Gyakran előfordul, hogy a mentorodat az ő mentora segítette korábban, és ő most viszonozza a világnak mindazt, amit ő kapott. Ők egyszerűen csak segíteni szeretnének – a kapcsolatotok virágzása azon múlik, hogyan fogod fogadni ezt a felkínált segítséget.

Neked kik a mentoraid?

Ha a válaszod az, hogy “Még nem tudom.” vagy “Nekem még nincsen.”, akkor bajban vagy… Így a konkurenciához képest bizonyára jelentős hátrányból leszel kénytelen előbbre jutni.

Hogyan tehetsz szert egy mentorra?

Soha ne mondd azt, hogy “Lennél a mentorom”? Érdemeld ki a megtiszteltetést, mutass fel értéket, érdemeld ki a jutalmat! Dolgozz keményen, mutasd ígéretesnek magad, rendelkezz megfelelő munkaerkölccsel, és ne a balszerencsédről regélj!

A siker valóban megtanulható. Ugyanúgy, mint a biciklizés vagy a honlapszerkesztés… A témáról annyiféle könyv áll ma már rendelkezésre, hogy igazán semmi indok nincs arra, hogy az emberek miért nem viszik többre az életükben.

A problémát csupán az jelenti, hogy túl hosszú ideig tart a titkok felfedezése!

Biztos vagyok benne, hogy tisztában vagy, mennyi időbe telik egy könyv elolvasása. Nagyjából 5 – 8 órába… kevesebbe, ha tudsz gyorsan olvasni. Ez csupán egy könyv és egy adott témakörről szól!

“Ráadásul, mindannak, amit elolvastunk, megnéztünk, vagy amiről hallottunk, 80 százalékát 24 órán belül elfelejtjük.” – állítja Jeffrey GITOMER, népszerű amerikai marketing guru.

És a rohanó életmódunk mellett, valamint a szigorú határidők miatt, nem engedhetjük meg magunknak a nyugodt tanulás és újra ismétlés luxusát.

A SIKERTITKOKRA most azonnal szükségünk van!

Miről kellene beszélned a mentoraiddal? Miben kérnél tőlük segítséget?

Mondd el nekik a célkitűzéseidet. Kérj tőlük tanácsot, és hogy mondják el a véleményüket. Számolj be nekik a sikereidről, és kérd meg őket, hogy meséljenek az övéikről. Mondd el a bukásaidat is, de ne jajgass, egyszerűen számolj be arról, ami történt és kérj tanácsot. Említsd meg, hogy mit szándékozol tenni. – aztán TEDD MEG!

Hogyan tartod meg a mentorodat éveken keresztül?

Vigyél ÉRTÉKET a kapcsolatotokba. Itt van néhány irányelv, amely segíteni fog a mentori kapcsolataid fejlesztésében:

 • Alkalmazd ezeket bölcsen, és ne élj vissza a lehetőségeddel!
 • Ne kérj pénzt a mentoraidtól. Előítéleteket ébreszthetsz ezzel és elvesztheted az objektivitásukat.
 • Legyél büszke a fejlődésedre. Ők élvezni fogják, hogy neked segítenek – DE – te köteles vagy nekik minden adódó alkalommal köszöntet mondani és a háládat kifejezni. Ez fogja számukra az ösztönzést jelenteni, hogy továbbra is kapcsolatban maradjanak veled.
 • A mentorjelöltjeidet tisztelettel és odafigyeléssel közelítsd meg. Haladj lassan!

Jeffrey GITOMER személyes tanácsa:

“Mentoraim bölcsességei jelentős szerepet játszottak a fejlődésemben és sikeremben. Összesen 5 mentorral rendelkezem, közülük egyik az apám. A bölcsességeik világító lámpásként szolgáltak számomra, lelki felemelkedést jelentettek, ébresztőként hatottak rám, és csattanós pofonként jöttek éppen akkor, amikor arra leginkább szükségem volt.”

Íme néhány példa Jeff mentoraitól összegyűjtött legjobb idézetekből, melyek a javát szolgálták…

 • (A vélt problémáim említése alkalmával kapott válasz) Ha ez egy olyan dolog, amit pénzzel meg lehet oldani, akkor itt nem problémával állunk szemben.
 • A kemény munka szerencséssé tesz!
 • A sikert nem délelőtt 9 és délután. 5 óra között lehet megtalálni, vagy kiérdemelni.
 • Itt futkározol, hogy keress 5 ezer dollárt, ott szaladgálsz, hogy megszerezz 10 ezer dollárt – egy milliót akarsz magadnak? Maradj nyugton!!!
 • (az egyik barátom mondta az apámról) Tudod, hogy mit gyűlölök az apádban? – soha sem téved.
 • Válj önmagad Mikulás bácsijává!

Benyomást keltő szavak.

“A fenti bizonyítást nem igénylő igazságok közül néhányat már 20 évvel ezelőtt elmondtak nekem, és még ma is nagyon jól emlékszem rájuk. Ez a jelentősége annak a hatásnak, amit egy mentor gyakorolhat a fejlődésed irányára.

Több hálával tartozom a mentoraimnak, mint amennyit írásban ki lehetne fejezni. Ők is jól tudják ezt – megmondtam nekik. Még ennél is fontosabb, hogy bebizonyítottam a gyakorlatban miként alkalmazom a bölcsességeiket, a filozófiájukat és a tőlük kapott tanácsokat.” – mondja Jeffrey GITOMER

Egy sikerKIHÍVÁS:
Készítsd el azon személyek (lehetséges mentoraid) listáját, akikről azt gondolod, hogy hatással lehetnek az életpályádra. Találd meg a módját, hogy megismerkedhess velük. Gondold ki hogyan hasznosíthatnád a pozitív hatásukat a sikered elérése érdekében. Remélem, hogy megteszed amit javasoltam!

MENTOR:
“Az a személy, aki képes olyan gondolatokat, eredeti meglátásokat elmondani neked, amikkel elő tudja segíteni azt, hogy – jelenlegi hiedelmeidet megváltoztatva – képesnek tartsd magadat, mindazon tettek megvalósítására, amelyekről eddig még álmodni sem mertél.”


KAJÁRIK Béla


FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban
az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet!
Kajárik Béla


Eddig 8 hozzászólás


 • Gratulálok Béla! Talán az eddigi legjobb cikked, amit olvastam!

  Nehéz szavakba önteni azokat a gondolatokat, amik megfogalmazódtak bennem az olvasás alatt, de örülök és büszke vagyok arra, hogy nekem Te vagy mentorom!

  Köszönöm a segítséged és a bölcsességeid nekem is világító lámpásként szolgálnak! 🙂 • Kedves Béla!

  A mentoroktól összegyűjtött -itt felsorolt- idézetekből,
  a 3. és a 4. tette rám a legnagyobb hatást!

  Köszönöm,hogy közzétetted! • Kedves Béla!
  Elgondolkodtato ez a Mentori kérdés, majd dolgozni fogok rajta, egy más tudatállapotban. Köszönöm a cikket gondolkodásra kényszerit • Kedves Béla!

  Nagyon tetszett ez az írásod a mentorokról. Különösen a vége a Te megfogalmazásodban!
  Érdemes rajta elgondolkodni, és megfogadni a tanácsokat.  Jó,hogy a mentor és a tanítvány szempontjából is megmutattad a dolgot.
  Köszönöm! • Kedves Béla! Ismét úgy érzem,ettől szép az MLM-bármilyen nehéz is,mert az-valódi emberi kapcsolatokról szól !!
  És szeretetről……..azért nehéz szavakba önteni,Péter! 🙂 • Igen Mónika!

  Ebben nagyon igazad van! Az emberek egyre inkább csak attól a személytől fognak majd vásárolni, akit ismernek, akit kedvelnek és akiben megbíznak…

  Ennek a “helyzetnek” – az internet segítségével történő – előállítására kell képessé válniuk az Online MLM-mel foglalkozni kívánóknak és akkor  eredményesek lesznek! • Van bennem egy kis melankolikus vonás, ezért szeretem a statisztikákat. Múltkor kaptam egy hírlevelet, melyben arról volt szó, hogy egy újabb piacfelmérésből az derült ki, hogy az emberek legnagyobb része már nem hisz a reklámoknak, hanem inkább megkérdeznek olyan ismerőst, aki az adott témában jártas. Erre jók a statisztikák. • Lassan visszatérünk a hagyományos szóbeszéd reklámhoz Feri és most jön el igazán az, hogy egy fajta “marketing terv” lesz igazán eredményes, még pedig a vonzó marketing.


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *