Mi a siker?

Bejegyzés nyomtatása

“Évszázadokkal ezelőtt, amikor lényegében ugyanilyen hozzánk hasonló emberek éltek ezen a Földön a siker, mint fogalom nem is létezett. Egy olyan papot sikeresnek lehetett tekinteni, aki jó tanácsokkal látta el a hozzá fordulókat. Egy pásztor vagy földműves sikeres lehetett azzal, ha a családja sohasem szenvedett szükséget  élelemben. Ez a helyzet azóta gyökeresen megváltozott!

A siker szó jelenlegi értelmezésében a fogyasztói társadalom terméke. Kezdetben a siker szó talán a tehetség egyik szinonimája lehetett, ma már azonban egészen más jelentéssel bír. És ezt a jelentést sajnos sokunknak a média határozza meg, a TV-ből tájékozódunk arról, hogy mi a siker és ki a sikeres.

A média által közvetített csillogás persze lényegében elérhetetlen az emberek túlnyomó része számára, és ez pontosan és szándékosan így lett kitalálva: a fogyasztói társadalomnak csak az lehet “jó” tagja, aki élete végéig vágyakozik valami után. Természetesen ezt a valamit nem érheti el, de legalább életen át fog pénzt áldozni azért, hogy a közelébe kerülhessen.”

Braskó Csaba


Amennyiben érdekelnek a sikeres emberek gondolkodási szokásai, figyelmedbe ajánlom Braskó Csaba HONLAPJÁT, ahol az alábbi témákról olvashatsz:

Nem arra születtél, amire a társadalom nevel!
Nem arra születtél, hogy kudarcot vallj!

Gondolatébresztő gondolatok és gyakorlati tanácsok mindazok számára, akik javítani akarnak a jelenlegi életminőségükön.

Kattints IDE, hogy ezeket olvashasd!

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Like” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Eddig 22 hozzászólás


 • Amit a média közvetít, flusztráló, jobb elkerülni. Menjünk inkább jó társaságba, és éljünk! 🙂
  Petőházi Mónika recently posted..Pénzhez kapcsolódó korlátozó meggyőződés- és hogyan lehet ezeket gyorsan elengedniMy Profile • Így van Móni! Az értékes gondolatokat fejükben hordozó emberek társaságában eltöltött idő számunkra sokkal előnyösebb, mint az “elektronikus jövedelemcsökkentő berendezés” bámulása.
  Kajárik Béla recently posted..Mi a sikerMy Profile • Én már régóta leváltam a “rendszerről” és nem nézek Tv-t. Így nem más mondja meg hogyan kellene élnem, hanem saját magam, és inkább követem az általam nagyra becsült embereket. Így válhatunk egyedivé, mások által követendő példává.
  .
  “Aki nem képes saját magára hallgatni, annak majd másokra kell.”
  Gerbovics Péter recently posted..Első lépés a sikerhezMy Profile • Béla ez nagyon tetszik”elektronikus jövedelemcsökkentő berendezés”.A tv mellett én a számítógépről is ezt gondoltam nem rég,mivel én nem használtam a számítógépet feleslegesnek tartottam,hogy azon való játszással töltsem az időm,de mikor felfedeztem a benne rejlő tudást,tanulási lehetőséget,alig várom ide ülhessek és válaszoljak nektek a honlapokon.A tv-ből átsugárzó siker elérhetetlenek tűnik a hétköznapi ember számára. • Brigi!

  Az egyik leglényegesebb különbség a TV és a Számítógép között az, hogy ez utóbbi képes “visszabeszélni” is.
  Kajárik Béla recently posted..MLM titok- Az MLM-ezők devizájaMy Profile • Hát igen Béla nemrég megértem első skype beszélgetésemet amiben voltak némi technikai hibák,viszont a második tökéletesen működött. 🙂 • Brigi!
  Gratulálok az első SKYPE élményedhez! Meglátod, hogy a Skype lesz a jövőben az egyik leggyakrabban használ online eszközöd.

  Egyébként meg gratulálok a “Leggyakoribb hozzászólók közötti előkelő 4. helyezésedhez!

  Átállítottam a számlálót, ami ezentúl az elmúlt 30 nap leggyakoribb hozzászólóit fogja mutatni.
  Kajárik Béla recently posted..MLM titok- Az MLM-ezők devizájaMy Profile • Kedves Béla!
  Pont azon gondolkodtam,néhány hozzászólás már megírtam lassan fenn kell, hogy legyek a top listán.Ekkor mi történt: meg pillantottam ,hogy egyszerre a negyedik lettem,még ugráltam is örömömben 🙂 🙂 🙂 🙂 Hurrá nagyszerű érzés! KÖSZÖNÖM!Igaz a Máriát és Mónit utolérni képtelenség,de a harmadik hely még elérhetőnek tűnik,ha belehúzok. • Kedves Brigi!

  Már most a 3. helyen vagy, hiszen én nem indulok a Bajnokságban 🙂
  De azért nyugodtan tarthatod a jelenlegi haladási “sebességedet”!
  Kajárik Béla recently posted..Vállalkozói bölcsesség- Én szeretek segíteni az emberekenMy Profile • Oké megegyeztünk.
  Köszi. 🙂 • Először is gratulálok Brigi a harmadik helyezésedhez. Igazad van, hogy nehéz minket utolérni, hiszen annyi minden jó és érdekfeszítő téma van felvetve és megtárgyalva, hogy lehetetlen nem hozzászólni, ha az embernek van véleménye. Mint most is. Ami a sikert illeti, szerintem az az anyuka is sikeres, aki a munkája mellett becsülettel ellátja a családját, és még a lakóközösségében közösségi munkát is végez. Természetesen aki alkot valami maradandót bármilyen téren. Illetve az ismert emberek. Habár az ismertség lehet negatív is. Az is sikeres, aki eléri a vágyát célját, vagy csak erősen megközelíti.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről!My Profile • Köszönöm Mária a gratulációt!A te szemedben mint anyuk ,én is sikeresnek számítok 🙂 Én is három gyermeket nevelek mellette dolgozom,besegítek az iskolában egy-két dologban és még sorolhatnám,próbálok itt is ott is segíteni ,ahogy csak tudok. • Méghogy micsoda? 😀 Dehogynem, Brigi, dehogynem!! 😀
  És lehet hogy nekünk anyáknak még plussz lendületet is ad a gyereknevelés?!:)
  Petőházi Mónika recently posted..A történelem bebizonyítottaMy Profile • Szia Móni!
  Köszi a biztató szavakat,mindig nagyon jól esnek. 🙂 Remélem a lendület örökké megmarad!!! • Szerintem, ha az ember elképzelése a sikerről külső tényezőkre alapszik, akkor sosem hagy el a bizonytalanság érzése. És, ha eredményei belső értékelés határozza meg, akkor ilyen forma megközelítés működni fog még a nehéz időkben és, amikor a külső körülmények miatt mindent kiment az ellenőrzése alatt.

  Ezért, ha igazán sikeres akar lenni valaki, ki kell fejlesztenie a saját belső siker értékelését. Szükség van erre , hogy tegyen fel magának kérdéseket:
  Mit akarok az élettől?
  Sikeres vagyok abban a pillanatban?
  Van-e az üresség érzésem vagy az önmegvalósítás hiányom, sőt annak ellenére, és, hogy már a sztereotip sikeres ember külső jeleivel/ dolgaival rendelkezem?
  Mennyi időt töltök azzal, hogy csinálok ami ” muszáj” ahelyett, hogy “mit akarok”?
  Megfogalmaztam-e magamnak az élet értelmét, és
  amire van szükségem a boldogságra?
  Járok-e szórakozni? Ha nem – miért?
  Ha az ember nem tud válaszolni ezekre a kérdésekre pozitívan, megszerezhet akar menni sztereotip ( fogyasztói társadalom által erőltetett) siker dolgai, de soha nem lesz igazán sikeres.
  Ezert szükség van a cselekvési tervre . Döntsd el, amit igazán akarsz az élettől, és mi az, ami értékes számodra. • Kedves Jelena!
  Nagyon elgondolkodtató volt amit írtál! 🙂
  A belső siker értékelésemet mostantól én is beiktatom a minden napjaimba.Meg kell határozni számunkra mi a fontos az életben,megfelelően kell dönteni minden pillanatban,belső hangra hallgatva. 🙂 • Kedves Brigitta!
  Örülök, hogy gondolkodásra buzdított az írásom.:) A leírtak alkalmazásáról kíváncsian várok beszámolót értékes tapasztalatokkal.Szívélyes üdvözlettel Jelena • A siker számomra azt jelenti, hogy harmóniában vagyok önmagammal. • Szerintem, aki beveszi a média által közvetített – és erőltetett – sikermodell ötletét az – foci nyelven szólva – valójában egy olyan kapus, akinek sikerült “árnyékra vetődni”!
  Kajárik Béla recently posted..Van KRDSED Milyen szempontok alapjn nyitod meg a berkez emailjeidetMy Profile • Valójában a siker sikeressé tesz. Hogyan értem? Hát úgy, hogy az ember megtapasztalja egyszer valamiben a siker ízét, és van lelkesedése, kitartása, akaratereje, állhatatossága, akkor a további siker sem kerüli el. Nézzük csak meg a Béla által kiírt hozzászóló bajnokságot.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 3 részMy Profile • kérek, segitséget, szeretnék Braskó Csaba
  hirlevelére feliratkozni, sehol nem találtamhol lehet feliratkozni. köszönet.terike • Kedves Terike!
  Jelenleg itt lehet feliratkozni Csaba Hírlevelére:
  http://szemleletfejlesztes.hu/1604
  Kajárik Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség: Hiszek a nehézben, hogy nem lehetetlen…My Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *