Mi az a Coaching?

Bejegyzés nyomtatása

Mindazt, amiről a következőkben szó lesz, szinte VALAMENNYI sikeres személy jól ismeri és alkalmazza is az életében tevékenysége minél eredményesebbé tétele érdekében.

Bizonyára veled is előfordult már, hogy egy sikeres személyt látva arra gondoltál, hogy…

„Fogalmam sincs, hogy mi az, amit ez az illető tud, de úgy szeretném, ha én is képes lennék megcsinálni azt, ami neki mindig sikerül. Lehet, hogy éppen az illető magabiztossága, a könnyed kapcsolatteremtő képessége, vagy a rendületlen kitartása volt az, ami megragadott téged.”

Vajda Attila kenus olimpiai bajnoktól kezdve, Vitray Tamás TV hírességen keresztül, Soros György dollár milliárdosig megállapítható, hogy az összes sikeres személlyel kapcsolatban felfedezhetünk egy közös tényezőt, ami nem más, mint hogy valamennyiüknek voltak személyes tanácsadói, edzői és mentorai.

Olyan személyek, akik segítettek nekik egy sajátos probléma felfedezésében, ami számukra egy adott időszakban leküzdhetetlen akadályt képezett…

És ezt követően jóval könnyebben sikerült megtalálniuk azt a szintén egyedi megoldást, azt a módszert, amely éppen akkor kellett nekik az előttük álló akadály leküzdéséhez és a célba jutásukhoz.

Egy olyan személyre volt szükségük, aki képes volt nekik elősegíteni, hogy BÁRMILYEN helyzetben tudják hozni a „legjobb formájukat”. Kétségkívül egy jó személyi edzővel való együttműködésnek sorsfordító hatása lehet.

“Ha szeretnél kitörni a jelenlegi helyzetedből és valami rendkívüli dolgot megcsinálni, olyant, amire önerőből képtelennek tartod magad, legjobb, ha kerítesz magadnak egy személyi edzőt – és ajánlott, hogy egy jót válassz magadnak!”

Richard BROOKE

Éppen ezért aztán az MLM szakmában igazán nagy szükség van egy ilyen személyi edzőre (coach-ra), hiszen ez az iparág pontosan az emberek életminőségében régóta áhított változások bekövetkezéséről kezd egyre híresebbé válni.

Mindenekelőtt érdemes leszögezni, hogy… az intelligens emberek gyorsan rájönnek arra, hogy önmaguk képtelenek mindent megcsinálni a sikeressé válásuk érdekében.

Igen EZ IGY VAN! Senki sem képes minden tevékenységet egyedül megcsinálni ebben a szakmában.

Mit értek ez alatt?

Azt, hogy egy olyan iparágban vagyunk, amely akár több millió dollárnyi éves jövedelmek megszerzésének lehetőségét kínálja fel bárkinek, és ennek megszerzésére ma már konkrét példákat is láthatunk.

Valóban hatalmas összegekről van itt szó.

Érdekes megfigyelni azonban, hogy bár ez a lehetőség mindenki számára adott, mégis annyira kevesen élnek vele… Miért van ez így?

Mi az, amit a nagy jövedelemmel rendelkezők tudnak, viszont a folyton csak küszködők nem?

Az igazság az, hogy… JÓNÉHÁNY megtanulni való dolog van ebben a szakmában!

A kezdő MLM-ezőknek egy olyan hiedelemrendszert érdemes elsajátítaniuk, ami szinte mágnesként vonzza hozzájuk a sikert és semmi mással nem hajlandók beérni.

Emellett érdemes rájönniük az MLM sajátos jövedelemteremtő gépezete működésének a titkára, vagyis megérteni azt…

HOGYAN is lehet jelentős havi jövedelemre szert tenni ezt a tevékenységet folytatva?

Nos, a kérdésre a válasz pofonegyszerű: Minél több új munkatársat kell a hálózatunkba beléptetni!

Most viszont felmerül a következő – jogos – kérdés: HOGYAN lehet ezt megcsinálni?

És ez az a pont, ahol az MLM-ezők döntő többsége elveszti a fonalat…

A szomorú valóság az, hogy az MLM-ezők legtöbbje soha nem tanulja meg, miként lehet napjainkban termékeket, szolgáltatásokat vagy üzleti lehetőségeket értékesíteni.

Megrekednek a „régi MLM iskola” ma már végtelenül megunt „vevő beugrató” trükkjeinél, amelyek több-kevesebb sikerrel korábban is csak egyeseknek „működtek” … és azon merengenek el, hogy vajon nekik miért nem sikerül előbbre jutniuk az MLM vállalkozásuk építésében.

Az a helyzet, hogy a LEGTALPRAESETTEBB MLM-ezők ma már profi módon igyekeznek elsajátítani a modern, online értékesítés csínját-bínját. Rájöttek arra, hogyan tudják eredményesen kihasználni a legújabb kommunikációs eszközök nyújtotta lehetőségeket, még mielőtt a többség „felébredne”… és képesek a nap 24 órájában a célpiacukat alkotó személyek ezreinek figyelmét a portékáik, illetve üzleti vállalkozásuk és eredményes módszereik iránt egyaránt felkelteni.

Amikor valaki erre a szintre eljut, akkor arról tud beszámolni az ismerőseinek, hogy…

• Olyan jó felfogású, talpraesett – előminősített – személyekkel tudnak naponta beszélgetést folytatni és a hálózatukba beléptetni, akik saját maguk kezdeményezték velük a kapcsolatfelvételt, sőt még fizettek is azért, hogy velük beszélhessenek!

• A korábbi jövedelmük többszörösét képesek megkeresni azoknak a legkorszerűbb online marketing ESZKÖZÖK és STRATÉGIÁK alkalmazásának köszönhetően, amelyekről sokaknak még csak tudomásuk sincsen.

• Mára már birtokában van egy olyan folyamatosan bővülő névlistának, amelyen az MLM iránt érdeklődő olyan személyeknek címadatai találhatók meg, aki jól ismerik őket, megbíznak bennük, kedvelik őket és végül még a termékeiket is megvásárolják, vagy éppen CSATLAKOZNAK a hálózatukhoz… Mindezt a velük kiépített korrekt és kiváló kapcsolataiknak köszönhetik!

• Olyan elismert vezetőkké és sikeres vállalkozókká tudtak válni, akik követésre méltó példáként szolgálhatnak az MLM iparág képviselői számára.

Mint látható, EZ VAN BENNE az MLM szakma által nyújtott lehetőségben!

És akkor most érdemes feltenni a következő kérdést:

Milyen változást hozna az életedbe, ha módodban állna összetalálkoznod egy olyan személlyel, aki – eredményes Online MLM – tapasztalatai birtokában tudna neked segíteni, tanácsokat adni az Online MLM vállalkozásod felépítésének minden egyes lépésénél? Ő lenne a te személyes Online MLM tanácsadód (személyi edződ)!

• Képzeld el, milyen lenne, ha valaki megismertetné veled azt az apró kis trükköt, amivel JELENLEG is már folyamatosan egy csinos kis összeget kap az internetes vállalkozása keretében?

• Milyen érzés lenne számodra tudni azt, hogy már nem szükséges aggódnod a rád erőltetett módszer eredményessége miatt, mivel sikerült megismerkedned egy eredményes megoldás tudományos alapjaival, aminek köszönhetően FOLYAMATOSAN JELENTKEZNEK nálad a termékeid és az üzleti lehetőséged iránt komoly érdeklődők?

Az igazi MLM személyi edzők (coach-ok) nem csupán a tapasztalataikat adják át a tanítványaiknak, hanem igyekeznek számukra hozzáférést biztosítani az ő szakmai ismerőskörükhöz, így könnyítik meg egy-egy speciális szakterület ismereteinek is a megszerzését. Emellett ráadásként olyan TANULÁST ELŐSEGÍTŐ KÖRNYEZETET is képesek létrehozni, amelyben mód nyílik a szakmai fortélyok elsajátításának idejét is jelentősen lerövidíteni.

„A gazdagság legfontosabb alapköve az edző. Ő olyan személyiség, aki jelentősen sikeresebb Önnél, aki a szárnyai alá veszi és támogatja. Bármikor, amikor nagyon gazdag emberekkel beszélgettem, rájöttem, hogy volt edzőjük, és legalább néhány olyan közeli példaképük, akikkel igen közeli ismeretségbe kerültek.”

Bodo SCHÄFER

Végül pedig, Robert KIYOSAKI véleményét is szeretném közreadni a személyi edző (coach) témával kapcsolatban. Egyik – mostanában érkezett – hírlevelében olvastam az alábbiakat:

„Gazdag apám arra biztatott, hogy szerezzek magamnak egy személyi edzőt vagy mentort. Folyton arról beszélt nekem, hogy:

„A profiknak edzőik vannak. Az amatőröknek viszont nincsenek.”

Én például golfozom, de nem veszem igénybe egy teljes munkaidőben foglalkoztatott edző segítségét. Valószínű, hogy éppen emiatt én fizetek azért, hogy golfozhassak, ahelyett, hogy nekem fizetnének azért, hogy játszom. Amikor viszont a vállalkozás vagy a befektetés sportágakban lépek pályára, akkor edzőt fogadok fel, nem is egyet. Miért vannak edzőim? Azért, hogy pénzt kapjak, amikor ezeket a sportokat űzöm.

Rengeteget tanultam a szegény apámtól. Azonban, amikor egy pénzügyi személyi edző szolgáltatásainak igénybe vételére volt szükségem, a gazdag apám tanácsát fogadtam meg.”

Nos, mi a véleményed?

Ugye mennyire jó lenne, ha te is rendelkezhetnél egy saját személyi edzővel, aki megkönnyítené számodra azoknak az online marketinges eszközök és módszerek alkalmazásának az elsajátítását, amelyekkel képes lennél olyan eredményesen építeni az MLM vállalkozásodat, mint amennyire már régóta szeretnéd?

Van számodra egy JÓ HÍREM:

Jelenleg olyan személyek jelentkezését várom, akik az életüknek éppen abban a szakaszában vannak, amikor készek arra, hogy maximálisan hasznosítsák az általam felkínált online marketinges tapasztalatot és stratégiai megoldásokat a saját vállalkozásuk eredményesebbé tétele érdekében.

Amennyiben magadat is ezek közé tartozónak érzed… akkor tényleg nincs semmi akadálya annak, hogy korlátlan mértékben élvezd az előnyeit annak, hogy egy valódi online marketinges szakmai tudást szerezhess magadnak.

A további kérdések megbeszélése érdekében jelentkezz a KAPCSOLAT menüre kattintva, és töltsd ki a megnyíló űrlapot!

Ne feledd:

Mindazok, akik ismerik a módját annak, hogy éjjel-nappal miként tárják az ajánlatukat a célpiacuk érdeklődői elé, több utcahossznyi előnyre tesznek szert azokhoz képest, akik még mindig csak a rokonaik és ismerőseik névlistájának kín-keserves összeállításánál tartanak.

Az előbbiek közül többen EZT a MÓDSZERT alkalmazzák!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban
az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet!
Kajárik Béla

Eddig 4 hozzászólás


 • Kedves Béla!

  Mindig tudtam, hogy utánozhatatlan vagy!
  Mindezt a gyakorlatban is példásan bizonyítod, mint a szponzorom, coach-om, személyi edzőm.
  Ez a cikk (és a többi is) olyan olvasmány lehet sokak számára, amely rendet tesz a fejekben és világosan fogalmazó stílusával sok mindenre tanít meg.

  Hálásan köszönöm az eddigi és az ezutáni tanításaid is. • A kedves Béla most az én coach-om. De lehet meg több ember is. Van aki ebben, van aki másban. Én megvagyok elégedve, amit a Béla nyújt. Logikus egymásra épülők a tájékoztatásai. Azt, hogy milyen jól fogok dolgozni az mar rajtam fog múlni. Mentorom felnyergelte a lovat és én száguldani fogok. Köszönöm ! Zsuzsi •  
  AZ ÉRZELMI TÉNYEZŐKÖN ALAPULÓ COACHING
  (EQ COACHING)
           A coachingot, mint “tevékenységet”, legáltalánosabban úgy fogalmazzák meg, hogy “segíteni másnak, hogy segíthessen önmagán”.
  Ebbe a meghatározásba nagyon sok féle együttműködés belefér.
  A coaching igazi szerepe azonban az én véleményem szerint akkor jelentkezik, ha valakinek olyan területen kell, és akarunk segíteni, melyhez nem elég a tudás átadása, hanem a személyes megtapasztalásra is szükség van.
   
           A személyes megtapasztalás azért fontos, mert nagyon sok olyan terület van ahol bizonyos dolgok elsajátítása csak személyes megtapasztalás alapján lehetséges. A személyes megtapasztalás nélkül, nem, hogy elérni, de még megkísérelni sem merünk olyan dolgokat, melyekre egyébként a személyes megtapasztalás után rendszeresen képesek vagyunk.
  A bennünk rejlő képességek kibontakoztatásához “szert kell tennünk” a személyes megtapasztalás “élményére”.
             A helyzet megvilágítására egyszerű példaként említhetjük például a kerékpározást, vagy az úszást, amiről tudjuk, hogy tanteremben, könyvekből a technikát ugyan megtanulhatjuk, de ez a tudás önmagában még nem elég a kerékpározáshoz és az úszáshoz. A kerékpározáshoz és úszáshoz elengedhetetlen a személyes megtapasztalás, amit a legtöbb esetben csak mások közreműködésével tudunk megszerezni.
           A személyes megtapasztalás lényege, hogy a tudatos tudatunkon kívül, még érzékszerveink bonyolult együttműködése segítségével “megismerjük” az egyensúly tartás és a vízfelszínén lebegés “érzés-komplexumot”, ha ebben megfelelő külső közreműködést kapunk.
           Ez a két nagyon egyszerű és igen széles körben ismert “egyszerű” példa jól érzékelteti, hogy mi a különbség a “tanító” és a “coach” feladata között.
           A tanító megtanítja a megtanulható dolgokat, a coach “segít” a személyes megtapasztalásban.
   
  Azt hiszem érthető, hogy jó coach, sőt egyáltalán coach az lehet, aki már rendelkezik a személyes megtapasztalás élményével.
           Az életben és természetesen az üzleti életben is számtalan olyan feladat, kihívás van, melyekhez a kognitív úton elsajátítható ismereteken túl, elengedhetetlenek bizonyos személyes megtapasztalás útján elsajátítható “érzés-komplexumok”.
           A személyes megtapasztalás útján elsajátítható “érzés-komplexumok” az érzékszerveink által keltett érzetekből és a hozzájuk kapcsolódó érzelmi tényezőkből állnak. Az érzékszerveink által keltett érzeteinkhez az emberiség fejlődése útján olyan érzelmi hatások kapcsolódtak, melyek hatásmechanizmusai még ma sem teljesen ismertek. Az érzelmi hatások hatásmechanizmusainak ma is folyamatban lévő megismerési folyamatában azt már biztosan tudjuk, hogy közös jellemzőjük, hogy az úgynevezett “érző-végrehajtó” idegpálya elkerüli a “tudatos” agyunkat, tehát az érzet hatására adott reakciónkat nem tudjuk akaratlagosan befolyásolni.
   Az érzelmeknek ez a tulajdonsága első “hallásra” akár hátrányosnak is tűnhet, de ha megértjük, hogy az érzelmi hatások “érző-végrehajtó” idegpálya “lényegesen” rövidebb, mint a tudatos agyunkkal kontrolált “érzet-tudatos tudat-végrehajtószerv” idegpálya, akkor már közelebb kerülünk az érzelmi tényezők fontosságának megértéséhez.
           Az életben gyakran kerülünk olyan helyzetekbe, melyeknél éppen az a “kis előny”, amivel az érzelmi idegpályák rendelkeznek döntő jelentőségűek lehetnek. A sport és az üzleti versenyeknél gyakran az érzelmi idegpálya “kis” előnye hozza meg a győzelmet. Az élet számos kritikus helyzetében, amikor a tudatos tudatunk már “tehetetlen”, már csak az érzelmi hatások segíthetnek.
           A coaching, a személyes megtapasztalás folyamatába történő bevezetés művészete.
           A művészet elnevezés alátámasztására talán elég azt mondani, hogy bizton állíthatjuk, hogy a coaching jóval közelebb áll a művészethez, mint a mesterséghez.
           A coach művészt a szobrászhoz hasonlíthatjuk. A szobrász a kődarabból “kihozza” a szobrot. A szobor tehát benne van a kődarabba, a szobrász “csak” “előcsalogatja”.
  A megalkotott szobor, bár továbbra is kőből van, a jövőben már a szobor jellege lesz a meghatározó. A szobrász a szoboralkotás során “segít a kőnek” szoborrá alakulni. A kő a természet hatásai alapján maga is alakulhat, néha szoborformákat ismerünk fel, de igazán szoborrá csak a szobrász, alkotó tevékenysége alapján válhat. A szobrász a szoboralkotás során a kőből minőségileg új értéket teremt, amiben ugyan benne van a kő értéke, de az elhalványul a szobor értéke mellett.
           A coach az emberek szobrásszá, aki az emberből egy új értéket hoz ki, egy “karaktert” “farag”.
           A képességek, a karakterek benne vannak az emberben “csak” ki kell “csalogatni” belőle.
   
           Az emberek jelentős része, ellentétben a kővel, maga is képes arra, hogy a benne rejlő lehetőségeket, jellegzetes karaktert, kiaknázza, kialakítsa.  Ahhoz, azonban, hogy az emberből a lehető legtöbbet hozzuk ki abból, amivel a természet megáldotta, “szobrászra”, koachra van szükség. Az ember nem képes teljesen objektíven látni önmagát és ezért “külső” szemlélő kell ahhoz, hogy a lehetőséget meglássa bennünk, és ami ennél is fontosabb segítsen annak személyes megtapasztalásában, mert azt a hagyományos oktatás, képzés formájában nem lehet elsajátítani.
           Az élettapasztalataink alapján számos dolgot megvalósíthatatlannak tartunk, és ezért csak ritkán próbálkozunk azokat, mint “álmokat” megvalósítani. Az, az ember, aki még nem tapasztalta meg, hogy a kerékpár, annak ellenére, hogy csak két kereke van képes eldőlés nélkül haladni, hogy az ember bizonyos feltételek mellett képes a víz felszínén maradni, külső “inspiráció” nélkül meg sem próbálja ezeket.
  Az elképzelhetetlen csúcsok, a kiemelkedő sport és üzleti sikerek a legtöbb ember számára elérhetetlennek tűnnek, ezért nem is próbálkoznak vele. A coach az, aki képes megadni azt a “bátorságot”, hogy a “lehetetlent”, lehetségesnek tartsuk, és ez által kialakítsuk magunkban azt a “beidegződést”, ami képessé tesz bennünket “a lehetetlen” dolgok véghezvitelére is. A lehetelem csak addig lehetetlen, míg fel nem ismerjük a megoldás útját, azt követően a korábban lehetetlen is “gyerekjátéknak” tűnik.
   
  Az igazán jó coachnak pontosan ismerni kell a megtapasztalás fizio-biológiai folyamatát, ahhoz, hogy segítséget tudjon nyújtani olyan embereknek, akikben van elhatározás arra, hogy túlszárnyalják csúcsaikat.
   
   
    • Kedves Károly!

  Hálásan köszönöm az EQ Coaching témában tett bejegyzésedet, melyben számos számomra új összefüggésre világítasz rá, és  eredeti meglátásaidat teszed közzé.
  Nagyon tetszik az alábbi megfogalmazásod (is): 

  “A coach az, aki képes megadni azt a “bátorságot”, hogy a “lehetetlent”, lehetségesnek tartsuk, és ez által kialakítsuk magunkban azt a “beidegződést”, ami képessé tesz bennünket “a lehetetlen” dolgok véghezvitelére is. A lehetelem csak addig lehetetlen, míg fel nem ismerjük a megoldás útját, azt követően a korábban lehetetlen is “gyerekjátéknak” tűnik.”

  Való igaz, hogy sok hasonlóság van a kiváló eredményeket elérő élsportolók és a vállalkozók észjárása, gondolkodási szokásai és szellemi edzettségi állapota között. Mindketten “szakmájuk” valódi művészei!


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *