Miért érdemes vezetővé válni?

Bejegyzés nyomtatása

A nagyszerű vezetők képesek másokat, a barátaikat, ügyfeleiket, munkatársaikat sőt még a saját gyermekeiket is cselekvésre ösztönözni, mivel ők is ösztönözve vezeto-21-1-2érzik magukat. Lelkesíti őket az, hogy lehetőségük van számukra egy nagyon ígéretes jövő megalkotására. Reggelenként tudatában vannak, hogy minden erőfeszítésük egy nagyszerű terv valamelyik részének a megvalósítását segíti elő az életükben és pozitív beállítottsággal látnak hozzá a feladataik megoldásához.

A vezetők optimisták. Mindenben egy alkalmat, egy lehetőséget látnak, ami körülöttük történik, legyen az pozitív vagy negatív . Minden helyzetben és személyben a jót igyekeznek  meglátni. Minden  problémában  vagy akadályban az értékes tanulnivalókat igyekeznek megtalálni. Soha sem tapasztalják meg a “kudarcot”‘, hanem azt “tanulási tapasztalatként” élik meg.

Mindenek előtt, a nagyszerű vezetőkre életük valamennyi területén a céltudatosság és ésszerűség a jellemző. Világos, leírt célokkal és tervekkel rendelkeznek minden napjukra vonatkozóan. A vezetők egyértelmű elképzeléssel rendelkeznek arról, hogy hová akarnak eljutni és mit kell tenniük ennek érdekében. A viselkedésük tervszerű és célratörő. Ennek eredményeként ötször vagy akár tízszer többet képesek teljesíteni, mint az átlagemberek, akik nap, mint nap végzik a munkájukat nem törődve a jövőjükkel.

A vezetői feladat felvállalása nagy felelősségvállalással jár együtt. Itt egyidejűleg  félelmetes és felvidító dologról van szó. Ha az ember eldönti, hogy vezető lesz, megszabadul az őt félelemben és függőségben tartó bilincsektől, amelyek a legtöbb embert megakadályozzák abban, hogy pozitív beállítottsággal éljék az életüket.

Saját kezünkkel mi alakítjuk a saját életünket. Egy olyan úton indulunk el, amelyet követve mindazzá tudunk válni, amivé képesek vagyunk magunkat fejleszteni.

“Az igazi vezetőnek megvan az önbizalma, hogy egyedül kiálljon a többiek elé, rendelkezik a nehéz döntések meghozatalához szükséges bátorsággal és részvéttel képes meghallgatni mások szükségleteit. Nem kifejezetten  akar ő vezető lenni, de azzá válik a cselekedetei minőségének és a szándéka tisztességének köszönhetően.”
Duglas McArthur

FORRÁS: Brian TRACY

És mi a Te véleményed?

Az e-mail címed rejtve marad..
A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

CommentLuv badge

*