Miért éri meg hozzászólni a blogokon/honlapokon?

Bejegyzés nyomtatása

11 TIPP a blogunkon / honlapunkon HOZZÁSZÓLÓK számának növelésére

Ma már az Online MLM-ezők közül egyre többen kezdenek rájönni arra, hogy mennyire megéri hozzászólni a különféle blogokon és fórumokon.

Nyilvánvaló, hogy a hozzászólásaik jelentik az egyik legeredményesebb módszert a különféle online marketing stratégiákat alkalmazók számára. Ők már tisztában vannak azzal, hogy, ez a módszer jól szolgálja honlapjuk / blogjuk:

 • népszerűségének növelését
 • látogatói számának gyarapítását
 • és a hozzászólók számának növelését.

Egyáltalán nem véletlen, hogy a blog bejegyzésekhez kapcsolódó hozzászólások nyilvánvaló haszna  egyre gyakrabban merül fel az MLM-ezők szakmai beszélgetései során.  Minden kétséget kizáróan megállapíthatjuk, hogy ez valóban egy KÖLTSÉGHATÉKONY (nos, rendben van, nem kerül semmi pénzbe sem, viszont időigényes) és az egyetlen olyan honlap látogatottságnövelő módszer, amelyik egyidejűleg bizalmat és hitelességet megalapozva, elősegíti a kapcsolatépítést és erősíti a közösségi szellem kialakulását.

Most pedig következzen 10 olyan TIPP, amelyekkel jelentősen javíthatunk a fent említett területeken:

1.) Kezdjünk el mások blogjaihoz hozzászólni! Tudatosan és rendszeresen naponta legalább 5 -10  – az érdeklődési körünkbe tartozó – blog bejegyzéssel kapcsolatban mondjuk el a véleményünket. Természetesen azokon a blogokon érdemes hozzászólnunk, amelyek lehetővé teszik a mi honlapunk címének a megadását (A Word Press sablont alkalmazók például ilyenek!), mivel így biztosítható az, hogy a bejegyzésünket érdekesnek találók rátaláljanak a mi blogunkra / honlapunkra.

2.) Törekedj a hozzászólásaiddal ÉRTÉKET adni! Sok esetben a hozzászólások értékesebb tartalmat képeznek, mint maga a bejegyzés…  Igyekezz egy ilyen „címet” elnyerni! Emlékezzenek rád úgy, hogy te vagy az, akinek minden gondolatára érdemes odafigyelni. Az olyan bejegyzések alapján viszont, mint a „Csak így tovább!”, „Ez az, én is ugyanerre gondoltam!” ne számíts semmiféle „viszont látogatásra”!

3.) Igyekezz az első hozzászóló lenni! akinek sikerül elsőként hozzászólni egy témához, mindig  jobban feltűnik az olvasóknak, és ezáltal jobban élvezi ebből a tevékenységéből származó előnyöket. Főként érdemes ezt a tanácsot követni, a népszerű, sokak által olvasott blogok esetében. Megfigyelhető, hogy egyes blog tulajdonosok következetesen egy adott napszakban teszik közzé a friss bejegyzéseiket. Így igazodni tudunk az ő szokásaikhoz. Jó módszer még erre az RSS szolgáltatás igénybevétele, ami gyorsan tájékoztat bennünket egy-egy új bejegyzés megjelenéséről.

4.) Részesítsd előnyben a „Leggyakoribb hozzászólók” alkalmazással rendelkező blogokat! Tűzd ki célként, hogy bekerülj a feltüntetett  3 – 6 leggyakrabban hozzászóló (Top Commentators) közé, és ennek köszönhetően érezhető látogatottságnövekedésre számíthatsz a saját blogodon.

5.) Márkásítsd a hozzászólásaidnál alkalmazott – felhasználó – nevedet! Abban az esetben, ha a – hivatkozásként megadott – blogod / honlapod neve nem egyezik meg a saját neveddel (Íme, itt mutatkozik meg az egyik előnye a névmárkájukat alkalmazóknak!), érdemes a honlapcímedet a neveddel kiegészíteni. Pl.: „Ági – kozmetika-ranctalanul.hu”.  Ebben az esetben három célt is el fogsz érni:

 • Megismerik a nevedet, és a válaszadásoknál könnyebben tudnak  rád hivatkozni.
 • Tudják, hogy mire számíthatnak, ha meglátogatják a honlapodat.
 • Eredményesen növelheted a honlapod ismertségét.

6.) Részesítsd előnyben a „piros szívecskével” jelzett WP kiegészítést használó blogokat! Ez az alkalmazás ugyanis lehetővé teszi a bejegyzésünk végén – hivatkozásként –  feltüntetni a saját blogunk legfrissebb bejegyzését.  (Íme itt erre egy példa: Ennek a bejegyzésnek az alján látható ez a megoldás – „plugin”, aminek a neve „Comment Luv”)

7.) Legyél kitartó hozzászóló egy-egy kedvenc blogodon! Ebben az esetben számíthatsz a tulajdonos megkülönböztető figyelmére, ami akár abban is megnyilvánulhat, hogy valamelyik bejegyzésében hivatkozni fog a te blogodra. Előfordulhat az, is, hogy – viszonzásként – ő is hozzászól a te bejegyzéseidhez.

8.) Kövesd nyomon a hozzászólásaidat! Ha már úgy döntöttél, hogy véleményt nyilvánítasz egy adott témában, célszerű, ha időnként újból meglátogatod azt a blogot és fegyelemmel kíséred a fejleményeket. Előfordulhat, hogy a véleményeddel kapcsolatban egy kérdést tettek fel neked, amire az olvasók várják a válaszodat. Ha kihagyod ezt a – „reklám lehetőséget” – csalódni fognak benned és a jövőben már nem fognak odafigyelni a véleményedre. Ennek megkönnyítésére van olyan megoldás, amikor az adott blogon bejelölhetjük, hogy kérünk-e értesítést, ha valaki hozzászólt a témához.

9.) Indíts vitát a hozzászólásoddal! Bátran mondj ellent egy-egy megállapításnak! Ne félj attól, hogy a véleményeddel másoknak ellent mondasz, és az eltér a megszokott állásponttól.  Ezzel is „emlékezetessé” fogod tenni magad a blog olvasóinak körében, és sokan közülük kíváncsiak lesznek arra, hogy milyen információk találhatók a te blogodon.

10.) Tedd fel az arcképedet! Ez talán a legfontosabb előfeltétele annak, hogy eredményes legyél ennek a hozzászólásokkal való honlap-látogatottság növelő módszernek az alkalmazásában.  Ugyanis többségben vannak azok, akik a képeket nagyon könnyen meg tudják jegyezni. Ezért fénykép nélkül az emberek képtelenek beazonosítani a hozzászólásaidat. Sok blog alkalmazza a gravatar.com megoldást, amivel elérhető, hogy többféle ezt a módszert használó blogon automatikusan ugyanaz a fényképünk jelenjen meg. A GRAVATAR alkalmazás – igazán egyszerű – használatának megkönnyítésére ajánlom figyelmedbe ezt az oktató videót:

Fontos szempont még az arckép fotónk minősége. Lehetőleg ne egy olyan legyen, mint a „négerek az alagútban” (vagyis ellenfényben készült felvétel), vagy pedig „ott vagyok a folyó túlsó partján a fa alatt” tájképből kivágott miniatűr kép. A tapasztalat szerint a különféle grafikus megoldások – szimbólumok – sem a legjobban szolgálják a bizalomépítést.

11.) Használd ki a “tetszik” alkalmazás nyújtotta lehetőséget! Ha még nincs bátorságod ahhoz, hogy hozzászólj egy adott témában, legalább nyilvánítsd ki a véleményedet azzal, hogy rákattintasz a “tetszik” vagy “like” ikonra. Egyre több blog tulajdonos telepítette már azt a Facebook alkalmazást, amely megjelenítik annak a személynek a miniatűr fényképét, akinek tetszik az adott bejegyzés. Ez is egy remek lehetőség, amellyel mindkét fél jól jár. A bejelölést végző  népszerűsége  – felismerhetősége – növekszik, a blog tulajdonos bejegyzésére pedig a kedvelők növekvő száma csábító hatást gyakorol.
Íme  erre egy példa.

Remélem, hogy a fenti ötletekkel sikerült kedvet csinálnom Neked ennek a módszernek az alkalmazásához. Igazán örülnék, ha az első lépéseidet ennek érdekében éppen ezen a blog/honlapomon tennéd meg.

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Like” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Javaslom, hogy iratkozz fel az MLM legújabb irányzatát képviselő – Online – MLM iskola másként gondolkodó és tevékenykedő MLM-ezői számára készített HÍRLEVELEMRE, hogy frissen tájékozódhass a legújabb Online MLM tippekről, eszközökről, megoldásokról és stratégiákról!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 21 hozzászólás


 • Azért is tartom jónak azt, ha az ember hozzászól egy-egy (vagy akár több)témához, mert szerintem nagyon fontos az, hogy a honlapunkra “véletlenül” odatévedt olvasó láthatja azt, hogy van egy csoport, aki -valamiért- összetart. Mi mindannyian tanulunk egymástól és van közös nevezőnk -MLM, pozitív gondolkodás, más szemlélet, mint a tömegé stb.- és lehet, hogy a “szörföző” olvasó éppen tőlünk kap ihletet, lendületet arra, hogy ő is elkezdje megvalósítani önmagát.
  Radó Hajnal recently posted..Soha ne add fel az Álmaidat!My Profile • Nagyon tetszik ez a piros szivecske alkalmazás, de még jobban, amit összeállítottál nekünk ebben a cikkben Béla!!
  Való igaz, jó sok mindenre oda kell figyelnünk, viszont kellemes időtöltés hasonló érdeklődésű emberek véleményét figyelni, és élvezni saját kipattanó gondolataink jótékony hatását. Főleg magunkra, és az utánunk hozzászólók meglátásaira nézve. 😀
  Petőházi Mónika recently posted..MLM MAGAZIN !! –My Profile • Hajni a szívemből szóltál! Néha vannak apróbb észrevételeim, hogy kik figyelnek és ez mindig egy kellemes érzéssel tölt el.
  Gerbovics Péter recently posted..Mit csinálnak másként a gazdagok a szegényektőlMy Profile • Sziasztok!! 🙂 Hajrázunk? Elkezdődött a visszaszámlálás. 😀
  Egyébként szeretném megkérdezni, melyik blogok ismerik-tudják ezt a szivecske alkalmazást?
  Petőházi Mónika recently posted..MLM MAGAZIN !! –My Profile • Már régen vadászok egy ilyen bejegyzést….jó ,hogy előkerült…hasznos.Köszönöm! • Móni, köszönöm az igen gyakorlatias kérdésedet.

  A Word Press sablont alkalmazó blog/honlapokon és a Blogspot.com blogokon is (mint amilyen a tied) működik jelenleg ez az alkalmazás.
  Kajárik Béla recently posted..Legtöbb HOZZÁSZÓLÁST tartalmazó bejegyzések ListájaMy Profile • Szia Gréti!

  Üdvözöllek a hozzászólóink körében, és örülök, hogy nálunk megtaláltad a régóta keresett információt!
  Kajárik Béla recently posted..Legtöbb HOZZÁSZÓLÁST tartalmazó bejegyzések ListájaMy Profile • Nagyon tetszik ez a szívecskés dolog! Különösen, hogy van olyan “üzletpolitika” amely nem támogatja az átkattintást a hozzászólóinál. Azért kíváncsi leszek, melyik trend lesz az elterjedtebb! 🙂
  Erdei Zita recently posted..79”Ha úgy érzem- hogy görcsbe rándultam- akkor kinyújtom a kezem- és adok”My Profile • Köszönöm Béla a válaszodat, keresem….. 🙂 !!
  Petőházi Mónika recently posted..MLM MAGAZIN !! –My Profile • Köszönöm Béla! Számomra is sok hasznos információ jött át.A szívecskés alkalmazás nekem is tetszik,majd én is alkalmazni szeretném. • Peti, nagyon szívesen szólok a szívedhez 😀
  Komolyra fordítva a szót: tényleg jó érzés, amikor valaki reagál az ember valamelyik írására. Ezek a visszajelzések adnak erőt és újabb motivációt a folytatáshoz.
  Radó Hajnal recently posted..Soha ne add fel az Álmaidat!My Profile • Ami a vélemény nyilvánítást illeti így igaz, az összetartozás érzését növeli. Hiszen mindenki valamilyen formában azonosan gondolkodik, azonosan érez amikor egy számára fontos bejegyzéshez hozzászól. Persze elvétve vannak olyan blogok, honlapok ahol megtalálhatók a direkt piszkálódás is. Szerencsére a mi közösségünkbe még nem találtak be az ilyen emberek. Kétkedő és félős ember igen. Az ilyen ember pedig inkább érdeklődő mint kekec és rossz indulatú. Korrekt válasszal, hozzászólással oldható a félelme és a kétkedésére is választ kaphat.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Mit okozhat- ha sokat- sokszor- sokáig sír gyermekünkMy Profile • Még egy miért: számomra izgalmas kaland, esténként elolvasni ki mit írt, válaszolt, ki hogy gondolkodik…sokkal kellemesebb, mint a megfáradt sótlan panaszkodókat hallgatni. 🙂
  Ez itt egy igazi pozitív energiaáramlás közöttünk!! 🙂
  Petőházi Mónika recently posted..MASLOW-féle szükséglet piramisMy Profile • Kedves Móni!
  Biztos pozitív energiák áramlanak itt,én is érzem. 😀 Jól érzem magam köztetek ,a társaság is pozitív,segítőkész,barátságos és ez egy ritka csodás dolog. 😀 • Hát ami azt illeti, a panaszkodó oldalakon amiken eddig idegeskedtem, most ha nagy ritkán meg is nézem,most már hidegen hagy. Sokan mást sem tudnak, csak panaszkodni, vagdalkozni. Úgy akarják ismerté tenni magukat. Ami ezeknél még érdekesebb, amikor a nevüket sem vállalják.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 3 részMy Profile • Tudod Mária, a panaszkodás szinte mindenkinek könnyen megy, a pozitív dolgokat azonban meg kell tudni találni, és ebben már kevesebben szoktak jeleskedni…
  Kajárik Béla recently posted..Humoros bölcsesség- Ma az emberek mind földrajzi- mind gazdasági értelemben tudatlanokMy Profile • Akkor úgy látom a negatív gondolkodású oldalak vannak többségben.Nem baj nekünk azzal nem kell foglalkozunk,mert hátráltat,inkább fejlődjünk egy jó közösségben. 😀 Mivel én nem olyan rég használom a számítógépet ,hamar rátok találtam,így nem sok negatív oldallal találkoztam. 😀 • Nagyon hasznos a 10 TIPP.Szinte mindegyik pontja elindított bennem egy új motivációt.A blogon szereplő fotoval kapcsolatos
  megjegyzés véleményem szerint kulcs a bizalom elnyerésében, illetve kiépítéséhez.
  Huba Csongor recently posted..Egy extra lehetőség- MANDURAMy Profile • Sziasztok!
  Szerintem jobban kell értékelni a hozzászólási lehetőséget ami Béla kínál nekünk a honlapján.Tegnap írtam egy véleményemet az intellektuális tőke hozzájárulásáról a vállalkozásunkhoz egy nagy látogatottsággal rendelkező orosz honlapján.De nem lettem publikálva, pedig az ígéret erről szólt, hogy 1 órán belül meg lesz… Köszönöm Béla,a nagy is páratlan lehetőséget és az önzetlenségedet!További derűs napot mindenkinek! • Köszönöm ezt az értékes, gyakorlati segítséget, amelyet pont akkor kaptam amikor egy kicsit elakadtam a fejlődésben.
  Nagy Zsuzsanna recently posted..Tudatosság a mindennapokbanMy Profile • Szívesen Zsuzsa!

  Neked valóban ezeket a “lépéseket” lesz majd érdemes szokásoddá tenni!
  Kajárik Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség: Mert nem az tesz gazdaggá, amit birtokolsz…My Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *