Miért nem (mindig) működik a vonzás törvénye?

Bejegyzés nyomtatása

Vagyis, ami a Titok című könyvből/filmből kimaradt…

 

 Szeretnéd, hogy veled is megtörténjenek azok a kisebb-nagyobb csodák, amiket a vonzás törvénye ígér? Mégsem működik nálad a dolog? Most lerántjuk a leplet arról, miért nincs ebben semmi misztikus.

Van, akinek a pozitív gondolkodás kifejezés hallatán helyből égnek áll a haja. Mások örömmel fogadják be az elképzelést, és alkalmazzák is a Titkot a mindennapjaikban. Ha azt hiszed, veled van a baj, mert neked ez nem megy, olvass csak tovább.

 A pozitív gondolkodás önmagában semmire sem jó. Talán jobban érzed magad egy-egy szituációval kapcsolatban, de attól még nem fog semmi megváltozni. Elmondom a nagy titkot rögtön az elején: ha azt szeretnéd, hogy bármi megváltozzon, tenned kell valamit. Valami mást, mint eddig, merthogy az a jelenlegi helyzet tanúsága szerint nem működött.

 Senki ne gondolja azt, hogy ha csak ül és beszélget az „univerzummal”, abból majd valami csodálatos dolog fog következni. Önmagában ez nagyon kevés, és a cselekvést semmi nem helyettesíti. Ám a Titoknak is megvan a maga értelme: amint elkezdünk fókuszálni valamire az életünkben, egyből sikeresebbek lehetünk. Az illúzió pedig az, hogy a dolgok „csak úgy megtörténtek”. Vizsgáljuk meg a vonzás lépéseit józan paraszti ésszel:

 

1. Tudd, hogy mit szeretnél, és kérd az univerzumtól.

Magyarul: tessék tisztába jönni a céljaiddal. Fontos tudni, mit miért akarunk, és hogy az hova vezet bennünket rövid, közép és hosszútávon. Amint egy mederbe tudtuk terelni azt a sok dolgot, amit szeretnénk az életünkben (család, karrier, hobbik stb.), már sokkal előrébb tartunk, mint az emberek többsége. És a varázslat: a céljaid fogják meghatározni a döntéseidet és a cselekedeteidet.

 Ja, és nem kell ehhez az univerzum engedélye. Amikor ezt a lépést végzed, egyszerűen mentálisan megnöveled a fontosságát annak, amit nagyon akarsz. Ettől lendületbe jössz, és nagyban nőnek az esélyeid arra, hogy el is érd. Ráadásul kételkedned sem kell abban, hogy megvalósul-e: te csinálod, nem valami csodára vársz.

 

2. Amikor a kívánt dologra koncentrálsz, érezz pozitív, nagymértékű emóciót, mint a lelkesedés vagy a hála.

Magyarul: szerinted ha szomorúan gondolsz valami célra, azt tényleg akarod? Nyilvánvalóan olyan célokat kell kitűzni magad elé, amik lelkesítenek, vagy pozitív érzelmekkel töltenek el. Ha elég sokat gondolsz arra, milyen jó lesz, ha eléred ezt a célt, lehetséges, hogy több hajlandóságot fogsz érezni magadban arra, hogy tegyél is érte valamit? Vagy legalább hogy ne tedd az ellenkezőjét?

Ha érzelmileg elég erősen összekapcsolódsz valamivel, egyre nehezebb lesz ellene cselekedni. A hirdetők ebből rengeteg pénzt csinálnak. Ha rá tudnak venni, hogy a termékükhöz a saját boldogságod érzését társítsd, eladták neked. Ha ezt önmagaddal is meg tudod tenni, újra tiéd az életed. Nincs itt semmi varázslat, elég, ha olyan dolgok felé mész, amik örömöt okoznak.

 

3. Érezd úgy, és viselkedj úgy, mintha a kívánt dolog már a tiéd lenne.

Magyarul: ha sovány akarsz lenni, ne pizzán és csokin élj, mert a soványak azt nem csinálják. Ha gazdag akarsz lenni, hagyd abba az önsajnálatot, dolgozz keményen, és járj vállalkozó szellemű emberek közé, mert a gazdagok is így tesznek.

 Amint magadra tudod ölteni azt az érzést, hogy már birtoklod, amire vágysz, megnő az önbizalmad ezzel kapcsolatban, és bátrabban, határozottabban cselekszel. Ez viszont másokra is kihat, és hajlandóbbak lesznek veled barátkozni, üzletet kötni, vagy amit szeretnél. Ráadásul észreveszel olyan lehetőségeket is, amik eddig elkerülték a figyelmed. Ez olyan, mint amikor épp kis fehér autót akarunk venni: hirtelen mindenhol kis fehér autókat látunk az utakon. Ez is csak a fókusz kérdése.

 

4. Légy nyitott arra, hogy fogadd a vágyott dolgot.

Magyarul: ha úgy érzed, valamit nem érdemelsz meg, vagy lehetetlen számodra, hogy azt elérd, akkor biztos, hogy nem is fog soha megtörténni.  Még ha valami véletlen folytán ott kopogtatna is az ajtódon, nem hallanád meg. Mint a fiú és a lány, akik odavannak egymásért, de sosem közelednek, mert mindketten azt hiszik, a másik túl jó hozzájuk. Vagy az áldozat, aki mindig visszautasítja a segítséget, mert úgy érzi, nem érdemli meg, vagy kellemetlen számára.

 Ha képes vagy félretenni az önmagaddal kapcsolatos kétségeidet, aggodalmaidat, és az általános szkepticizmust, akkor el tudod majd fogadni azt a tényt, hogy érsz annyit, amennyit szeretnél. Lehetsz az, aki szeretnél, megteheted, amit szeretnél, és birtokolhatod, amit szeretnél.

 

A valódi titok: a cselekvés törvénye

Nincs szükséged a szellemre a palackban, hogy megvalósítsd a céljaidat. Minden aggodalom, bizonytalanság és kétség legjobb ellenszere a cselekvés.  Ha hinni szeretnél az univerzumban, az jól van úgy, csak ne felejtsd el: az is te vagy. Jó dolog összhangban lenni a szellemi mivoltunkkal, hiszen azok vagyunk valójában. Bárki képes bármire, komolyan. De tenni kell érte. Találd ki, higgy benne, aztán valósítsd meg. Varázslat? Lehet. De csak azért, mert olyan kevesen látják az egyszerűségét.

FORRÁS: kiskegyed.hu

 

“A tétlenség bizonytalanságot és félelmet szül. A cselekvés önbizalmat és bátorságot ad.
Ha le akarod győzni félelmedet, ne otthon ülve morfondírozz.
Lépj ki a világba, és cselekedj!”

Dale Carnegie – író előadó

„Én eddig még nem találkoztam olyan személlyel,
akinek sikerült volna gazdagra meditálnia önmagát!”

 

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Eddig 6 hozzászólás


 • Ez nagyon le van egyszerűsítve, bár ez így igaz,de én úgy gondolom, hogy hosszú utat kell ehhez bejárni, és sok információra kell szert tenni,hogy elhiggye az ember, hogy ez így működik. Mert a ránk nehezedő negatív világból, egy gomb nyomásra nem lesz pozitív ember. Ezért is meg kell dolgozni, és utána jönnek az eredmények. Én a saját tapasztalatomat írtam le. • A titok elmélet legnagyobb csapdája, hogy alkalmas elhitetni: csak gondolni, érezni, lelkesedni kell, a sült galamb pedig megérkezik. Ez még mindig könnyebb, mint cselekedni, pláne nehéz helyzetben. az igazság nálad van Béla 🙂
  Erdei Zita recently posted..205.”Minden kapcsolatomban az önmagamhoz való viszonyom tükröződik”My Profile • Köszönöm Zita a megerősítésedet.
  Van egy ide vágó bölcsesség:
  „Én eddig még nem találkoztam olyan személlyel, akinek sikerült volna gazdagra meditálnia önmagát!”

  http://kajarikbela.hu/onmagunk-jomoduva-meditalasanak-lehetetlensege
  Kajárik Béla recently posted..Dale Calvert SIKER-RECEPTJEMy Profile • Jó volt elolvasva egy kissé a saját felfogásomra ismerni: Attól, hogy elolvasom a “Titok” és az “Erő” című könyveket, nem leszek fizikai értelemben gazdag, esetleg szellemileg. A családom két hölgytagja is elolvasta mindkét könyvet kétszer, és győzködik egymást, hogy ez segít, de ennél a gondolatnál meg is rekednek, továbblépni nem tudnak, pedig KELL ! A könyvek sugallnak egy bizonyos fajta biztonságérzetet, csak – szerintem – azt nem eléggé hangsúlyozzák, hogy azok, akik ott megszólalnak, nem csupán beszélnek róla, hanem TETTEK is a sorsuk jobbrafordulásáért!!!
  Azoknak pedig, akik azt állítják, hogy a SORSOT megváltoztatni nem lehet, itt áll Muhammad Ali mondása: ” A LEHETETLEN nem tény, hanem vélemény!” • A vonzás törvénye működik, ha meditálsz, meghatározod pontosan mit akarsz, beleképzeled magad az általad kívánt helyzetbe, kérdéseket teszel fel magadnak, amit meg is válaszolsz. Megalkotod, a cselekvési tervet, és tettre készen cselekszel. Ha a sült galambot várod, akkor tátott szájjal, az ég felé nézve ugrálj legalább. Valamennyi ebben az esetben is lepottyanhat.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Meghalsz vagy megbocsájtasz?My Profile • Ami a materiális eredményeket illeti, való igaz, hogy tettek nélkül nem juthatunk célba, bármennyire is vágyakozunk oda eljutni. Ez a produktivitás elengedhetetlen feltétele a sikernek. Igen, tudnunk kell nagyon, hová szeretnénk eljutni, mit akarunk elérni és ezt óramű pontosságú tervvel, amit fegyelmezetten, következetesen betartunk el is érhetünk! Én nagyon fontosnak tartom, hogy a nagy célokat “lebontsuk” havi, heti és napi tervekre és máris láthatjuk, hogy nem is megvalósíthatatlan az álmunk!
  Ám van az életnek más oldala is, ami nem a matériához kötődik, ez pedig a Lélek.
  Amiről a Titokban is szó esik, mégpedig, hogy figyeljük magunkat, jó érzések kapcsolódnak-e a tevékenységünkhöz, vágyainkhoz, utunkhoz, ezt már sokféleképpen megfogalmazták eleink. Van, aki egyszerűen csak Lelkiismeretnek nevezi, mások a bennünk élő Istennek hívja… A lényeg ugyanaz : Döntéseidet és cselekedeteidet igenis irányítsa a szíved, az a bizonyos belső hang, ami a megmutatja, hogy merre van a Belső Béke útja. Ha erre hallgat az ember, nagyot nem tévedhetünk!
  De van még itt valami, ami pedig a Titok működését bizonyítja, magasabb szinten!
  Az én életemben két alkalommal is előfordult, hogy nagyon “vágytam ki” egy kapcsolatból, mert nem nyújtotta már régen azt, amire nekem szükségem lett volna. Csak ábrándoztam arról /de nem állandóan és nem kizárólag ezzel foglalkozván /, hogy én egy idősebb, családcentrikus, gondoskodó férfival tudnám leélni az életem…és láss csodát! Egymásba botlottunk!!! Munka kapcsán, de ez nem is fontos. A sors “hozzámsodorta” Őt! Pedig ezért igazából nem tettem semmit, csak a fejemben volt meg a gondolat! Aztán ez a kapcsolat megszűnt és beteg is lettem és arról ábrándoztam, hogy milyen jó lenne, ha volna egy orvos párom, aki vigyáz rám, érzékeny, intelligens, jó ember… És BEJÖTT!!! ma is egy pár vagyunk! És ez a találkozás is véletlen volt!!! Vagy mégsem???
  De hogy egyik esetben sem én kerestem őket, az is biztos! Tehát az emberi elme igenis bevonzza azt, amire vágyunk, illetve megteremti, az utadba “sodorja” a lehetőséget, csak tudd felismerni és élni vele!


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *