MLM bölcsesség: Ha azért adsz, hogy megkapj valamit, akkor valójában nem adsz, hanem kereskedsz.

Bejegyzés nyomtatása

“Ha azért adsz, hogy megkapj valamit, akkor valójában nem adsz, hanem kereskedsz.  Adni nem azért kell, hogy kaphass, hanem hogy megtudhasd azt, amivel rendelkezel, és eddig nem voltál a tudatában.”

Charlie T. JONES

Neked MI erről a témáról a véleményed?

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!


Eddig 7 hozzászólás


 • “A valódi nagyságot nem az határozza meg, hogy mit kap az ember, hanem az, hogy mit ad másoknak. A valódi nagylelkűség nem a jövedelem függvénye – a nagylelkűség a szívben kezdődik. Lényege az, hogy szolgálatot tegyünk másoknak, és keressük annak útját-módját, hogy értéket adjunk át nekik. Ez a módja annak, hogy jelentőséget nyerj az életedben.” J.C.Maxwell • “Ne gondolkozz el többé azon, hogy milyen eredménye lesz annak, ha adsz valamit. Az adásnak mindenképpen lesz eredménye – ez a Világegyetem törvénye. Azonban nem rajtad múlik az ok és az okozat körforgásának a menete. Ráadásul ha valamit elvársz cserébe, akkor valójában nem adtál semmit. Ehelyett a tudatodban tartogatod a dolgot, és csak akkor akarod igazán elengedni, ha először kapsz érte cserébe valamit.” • “Élő mágnes vagy. Azokat vonzod magadhoz, akiknek a jelleme hasonlít a tiédhez;a többieket eltaszítod magadtól.Ha kedves, tapintatos,nagylelkű, sikeres embereket szeretnél magadhoz vonzani, neked is ilyennek kell lenned. A választás joga a tiéd.”

  Napóleon Hill • A titok cimü filmben hallottam -nem szószerint
  idézek – ha adsz, azt többszörösen kapod vissza • A legtöbbünket bizony ilyen cserekereskedésre tanítottak a szüleink. És még csak nem is haragudhatunk rájuk, hiszen Ők kevéssé vagy egyáltalán nincsenek, nem voltak tudatában annak, hogy igazi értéket kell adni. Valójában ha igazi értéket adsz és annak a részedre siker formájában eredménye lesz azt is vélhetik kereskedelemnek. Hisz az a régi mondás Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen. • Mit adhatsz, ha azt hiszed, hogy “nincs semmid”? Mosolyt, reményt, törődést, hitet, bizalmat, szeretet, jó szót, ölelést, dicséretet stb. • Igen, alapból amikor adunk, egy mosolyt, egy segítő kezet, egy jó szót, nem számításból tesszük. Más részről számomra egyértelmű, hogy köztünk, emberek között erős egymásra utaltság van. Ha a pék nem süt kenyeret, a kertész nem termel zöldséget….Nem fogom tudni beszerezni ezeket…és az a másik ember (pék, zöldséges) sem fog pénzhez jutni. Ebben az egymásra utaltságban mindenki képes kell hogy legyen szolgáltatást nyújtani a többi embernek, és ez lehet termény vagy akár a pénz is. Én így gondolom.
  Máté Domokos recently posted..ÖsszefoglalóMy Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *