MLM Titok: Megengedi-e az MLM vállalatod neked több MLM cég képviseletét?

Bejegyzés nyomtatása

Napjainkban egyre többen barátkoznak meg a “több lábon állás” (vagyis több passzív jövedelemforrással rendelkezés) filozófiájával. Ehhez a feltételek napról napra szélesebb skáláját  kínálják fel a különféle online vállalkozók a partnerprogramjaik keretében forgalmazott infó-termékek formájában.

Az közelmúltban megalakult és piacra lépő MLM vállalatok döntő többségének  “szabálykönyvéből” is hiányzik egy másik MLM vállalat termékei forgalmazásának a TILTÁSA.

A saját MLM vállalkozásuk beindítását fontolgató potenciális MLM termékforgalmazók csatlakozási feltételei között – MA MÁR –  EZ a SZEMPONT is megtalálható.

Amelyik MLM cég ezt nem teszi a jövőben lehetővé, könnyen előfordulhat, hogy – egyéb erőfeszítései ellenére – a ma már korszerűtlennek tekinthető hozzáállásának köszönhetően,  a “futottak még” mezőnyébe sorolhatja majd be magát.

Egyébként pedig közismert dolog az, hogy az MLM-ezők a bemutatóikon  előszeretettel használják a “Rúgd ki a főnöködet!” jelmondatot. Megfelejtkezve arról, hogy – esetleg – az ő MLM vállalatuk beleszól abba, hogy az ő termékeiken kívül milyen egyéb – általuk kiválónak tartott – termékeket és szolgáltatásokat ajánlhatnak-e a barátaiknak és ismerőseiknek vagy sem?

Én annak idején  – 19 évvel  ezelőtt – azt tanultam meg, hogy “az MLM a szabad vállalkozás legtökéletesebb formája”!

Mennyire igaz ez abban az esetben, ha megtiltják – illetve kizárással fenyegetnek meg – ha mondjuk egy táplálékkiegészítőket forgalmazó MLM vállalat termékforgalmazójaként egy online kommunikációs vagy kártérítést ügyintéző illetve turizmussal foglakozó vagy akár egy utalványos értékesítő  ill. fogápoló rendszert forgalmazó MLM vállalat képviseletét is felvállalom?

MI ebben a “szabad vállalkozás”?

Mondván, hogy ők a sajátjukon kívül SEMMILYEN más Közvetlen értékesítéssel foglalkozó vállalat termékeit vagy szolgáltatásait NEM ENGEDIK MEG…
…arra hivatkozva, hogy az ETIKÁTLAN!?

Nagyon szembetűnő az, hogy a friss – az internet megjelenését követően alakult  – MLM vállalatok  “szabálykönyve” jóval elnézőbb, a régebbi “patinás” MLM vállalatokéval szemben (bár ma már ezek között is van kivétel…).

Felmerül a KÉRDÉS: Lehet, hogy – némelyik MLM vállalatnál eljött már az elavult szabálykönyvek napjaink körülményeihez igazításának az ideje?

Egy megszívlelendő bölcsesség:

“Egy megszálló hadseregnek ellenállhatnak,
de ha egy elgondolásnak eljött az ideje, annak nem.”

Victor HUGO

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os  ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Javaslom, hogy iratkozz fel az MLM legújabb irányzatát képviselő – Online – MLM iskola másként gondolkodó és tevékenykedő MLM-ezői számára készített HÍRLEVELEMRE, hogy frissen tájékozódhass a legújabb Online MLM tippekről, eszközökről, megoldásokról és stratégiákról!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 41 hozzászólás


 • Azért ez nem ennyire fekete és fehér, ahogyan semmi más sem.
  Bizonyos üzleti szint után – szerintem – teljesen jogos elvárás egy olyan vezetővel szemben, aki már magas bónuszt kap havonta, hogy legyen lojális a céghez.

  Több lábon állni másként is lehet, és a legsikeresebbek ezt is teszik. Nem egy másik MLM cég a második, harmadik, sokadik lábuk, hanem valami egészen más.

  Nekünk erre már szinte kész stratégiánk van, de ezt mindenkinek önmagának kell megoldania. • Lassan ugyan, de változtatnak a régi nagy cégek is a tiltó szemléletükön, ahogy József írja. Egyenlőre már csak egy szinten felül nem nézik jó néven, és ez is haladás. 🙂
  Elképzelhető a jövőre vonatkozóan, hogy ha nem hasonló termékről van szó, megengedik több hálózat működtetését.
  Petőházi Mónika recently posted..Pár bekezdés Don Failla-tól az MLM-rőlMy Profile • Nagyon köszönöm ennek a témának a felvetését, nekem mint kezdő MLM es nek nagyon sok mindent meg kell tanulnom ahhoz , hogy az eddigi előitéleteimet a hálózatépitéssel kapcsolatban eloszlassam.Mivel nem forditottam figyelmet a hálózat épitésére, csupán a termékeladásra koncentráltam onlyne módon,nem nagy sikerrel.Aztán adódott az alkalom, hogy egy új videókommunikációs rendszerrel,most már lassan kezd alakulni a dolog , Ez szintén MLM rendszerben müködik, telyesen más profil, sőt bátran mondhatom , hogy minden félle onlyne hálózat épitőnek egy szuper eszköz a kezében.Itt most a Kajárik Béla cikkéből mindent megértettem, nyugott lelkiismerettel csinálom az egyik terjesztését a másik eszköz segitségével.Ha itt most szabad ilyent tennem ajánlom is mindenkinek, aki nyitott az új videkommunikációs eszközök irányába. • Bármilyen ezirányú tiltás értelmetlen. Ezt azok a cégvezetők találták ki, akik általában sohasem foglalkoztak hálózatépítéssel. Ezzel a tiltással ellentétben, szinte mindegyik nagy MLM-es vezető könyvében arról ír, hogy ha meg tud venni egy hasonló (és általában jobb minőségű) terméket, akkor azt inkább egy Network Marketing hálózatban veszi meg, mint a kiskereskedelemben – ezzel is támogatva az ipart.

  Az más kérdés, hogy én, mint hálózatépítő, megengedhetem-e magamnak azt, hogy egyszerre több hálózat építésére pazaroljam az értékes időmet. Én úgy gondolom, hogy inkább egyetlen hálózatot építek fel minél nagyobbra, és koncentrálom minden erőforrásomat erre, mint hogy számtalan hálózat alján figyeljek. Ha valaki ezt megérti, akkor számára is értelmetlen lesz a tiltás, mert úgyis kitart tűzön-vízen át a kiválasztott cége mellett. • Azt gondolom, hogy ha egy MLM vállalat ezt tiltja, az azt jelenti, hogy fél attól, hogy nem elég versenyképes. Különben nem lenne szüksége a tiltásra. • Ugyanakkor az is igaz, hogy egyszerre nem biztos, hogy érdemes több hálózatot építeni több okból.
  1) Az ember felaprózza az idejét és energiáját több hálózat között, mindegyik növekedne egy kicsit, de egyik sem nőne igazán nagyra.
  2) Ha találtunk olyan hálózatot, aminek az elveivel, területével maximálisan egyetértünk, és még a jutalékrendszere is korrekt, akkor ilyen esetben nincs szükség egy másik hálózat építésére.
  Persze attól még beszerezhetünk máshonnan más típusú termékeket, hogy ott nem építjük a hálózatot, csak vásárlók vagyunk. • Szerintem TILTÁSSAL ma már csak elriasztani lehet az embereket nem pedig odavonzani…
  Igaz ez utóbbi alapelv alkalmazásában ma még csak az Online MLM-ezők rendelkeznek gyakorlati tapasztalattal!
  Kajárik Béla recently posted..Online MLM Titok- Egy rendkívül fontos kérdésMy Profile • A nem dolgozhatsz más hálózatban elmélet szerintem akkor készült, amikor még csak néhány mlm vállalat létezett, közel hasonló termékskálával (főleg táplálékkiegészítők, szépségipar).
  Ma viszont? Pénzügyi cégektől kezdve számos vállalat hálózatban működik, mert rájöttek, hogy sokkal eredményesebben lehet így dolgozni.
  Ideje dimenziót váltani a régi mlm cégeknek is. 🙂
  Petőházi Mónika recently posted..Principy- különleges program!!-My Profile • Én is egyre több vállalkozással találkozok,ahol az mlm rendszert használják a csapat munka eredményesebb mivoltja miatt.Igen egyre több helyen nem tiltják, egyidejűleg más mlm hálózatban való munkát.Azért az fontos ,ne konkurens cég legyen,hanem más profilú. • Sziasztok! Pont azért kellett otthagynom az egyik mlm céget, mert nem engedték más hálózatok építését. Mára már több mlm céggel foglalkozom, persze teljesen más területeket képviselnek. Az egyik üzletem például kifejezetten a hálózatépítőknek segít a saját hálózatukat működtetni, ismertté tenni az interneten. Na mit szóltok? Olyan hálózatban dolgozom, mely más hálózatoknak segít épülni! Na és ezt akarja némely cég megakadályozni… Szerintem a haladásnak nem lehet gátat szabni, vannak trendek melyeket, ha valamely cég nem követ, lemarad, ahogy Béla is írta! • Kedves Krisztina!
  Köszönöm, hogy saját tapasztalatodat itt velünk megosztottad.
  Valóban igaz az, hogy 2011-ben még az MLM-ben is más módon van mód és érdemes is jövedelemre szert tenni, mint azt 15-20 évvel ezelőtt lehetett… • Néhány következtetés:
  Azt egyik MLM cég sem tiltja, hogy törzsvásárlója legyél bármelyik másiknak, azért, hogy a kiváló termékét megvásárold magadnak!
  Azt tilthatja, hogy az övén kívül hálózatot építs egy másikban is, vagy van, aki azt tiltja, hogy hálózatot építs egy másikban, ami ugyanabban a profilban dolgozik. És még az is lehet, hogy nem tiltja, csak bizonyos vezetői szint elérése fölött.
  Azok a cégek, amelyek bármelyik módon is védik a hálózatukat viszont nem attól lesznek sikeresek, amit itt jósolgattok nekik, és ezektől a jóslatoktól nem is lesznek kevésbé sikeresek, akik sikerrel működnek ma is! 🙂
  Randy Gage mondja, hogy pénzügyi tanácsot olyan embertől fogad el, aki nála magasabb jövedelemmel rendelkezik.
  Én pedig hálózatépítési tanácsokat, vagy segítséget a hálózatépítésem terén olyan embertől fogadok el, aki nagyobb hálózatot épített fel, mint én.
  Vannak ilyenek, például a szponzorom, és mivel ő ilyen gyakorlatilag már nem is kell más!
  Főleg nem egy olyan “üzlet”, ami ilyenre jött létre. Mi a termék?
  Emberek!
  Ahogy látom nagyon simán beszélnek sokan MLM-ként olyan dolgokról, amik első látásra egyértelműen a pilótajáték kategóriába tartoznak! 🙂
  Specht József recently posted..6 másodperc nem túl hosszú idő!My Profile • Kedves József a szolgáltatás is termék. És egyre több lesz a piacon ilyen MLM. cég. Ami pedig a nagyságot és az attól való tanulást illeti, tudok én olyan nagy hálózattal rendelkező emberről, aki ahhoz, hogy a hálózata és ezáltal a jövedelme megmaradjon, napi szinten görcsösen gályázik. A szponzoráltja pedig egészen más módszerekkel, nem tőle tanulva persze, könnyedén él, építi a hálózatát, nem görcsösen, és még több pénze is van mint a felső vonalának. Alapelve az illetőnek az mindenkitől tud tanulni az ember, és jobb többtől mint egytől.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Fellebbentjük a fátylat a szépségipar titkairól I részMy Profile • Én már az MLM “pályafutásom” kezdetén sem tudtam mit kezdeni a “MÁSOLD LE A SZPONZORODAT!” – vírusként terjedő – MLM dogmával…

  Szerintem képtelenség emberi személyiségjegyeket lemásolni! Aki ilyen dolgokat állít, az nem tudja, hogy miről szól valójában ez a szakma.

  Az idők gyorsan változnak, és aki a jelenlegi vagyoni helyzetét a 10 évvel ezelőtt még sikeresnek bizonyult módszereinek köszönheti, arra nem biztos, hogy érdemes odafigyelni, ha a korábbi szinten “megállt a fejlődésében” és képtelen a módszereit “adaptálni” a mostani helyzethez…
  Béla recently posted..Melyik MLM vállalat jutalékrendszere a legjobbMy Profile • A kérdés az, hogy ezt miként ellenőrizhető. A gyakorlatban, sehogy! Egyébként szerintem itt félreértés van, hiszen a cégek (általában)nem azt tiltják, hogy másik hálózatban ne dolgozz, hanem azt, hogy a rendezvényüket ne használd másik hálózat népszerűsítésére. Ez szerintem korrekt. • Kedves Géza!

  Üdvözöllek a hozzászólóink között!
  Egyetértek Veled abban, hogy “a cégek (általában)nem azt tiltják, hogy másik hálózatban ne dolgozz, hanem azt, hogy a rendezvényüket ne használd másik hálózat népszerűsítésére. Ez szerintem korrekt.”
  Ebben a bejegyzésemben azokra az MLM cégekre kívántam a figyelmet felhívni, amelyek – ma még – “tűzzel vassal” igyekeznek megakadályozni azt, hogy a termékforgalmazóik bármilyen más MLM cég nekik tetsző termékét/szolgáltatását felvállalják másoknak ajánlásra.
  A más cégek termékeinek Bemutatókon való ismertetése – az internetnek köszönhetően – ma már teljesen “okafogyottá vált”!

  Egy honlap alkalmas arra, hogy “lebuktathasson” valakit. Azonban mit nyer azzal az MLM vállalat, ha kizárja soraiból az adott személyt? Csupán elveszít a forgalmából és szerez magának egy ellenséget (vagy többet is egyszerre…).
  A lojalitást nem lehet adminisztratív eszközökkel kikényszeríteni, ugyanúgy, mint a szerelmet sem…

  Béla recently posted..MLM bölcsesség- Szerintem a legjobb vezetők azok- akik arra törekszenek…My Profile • Szerintem etikátlan az hogy több MLM céggel is foglalkozz egyszerre még ha azok meg is engedik . Emellett szerintem lehet többet fogsz kihozni egyből ha csak arra öszpontosítsz. Másképp szétszorod az energiád .Általában minden MLM cég másolodik a szponszortól. Ha több cégnél vagy akkor milyen példát tudsz mutatni azoknak akik bíznak benned ? Úgy értelmezhetnék hogy ők is ugyanazt kell csinálniuk mint a felsőbb vezetők .Ez az egész az “agyban, lélekben” kell megszülessen ha bízol abban a cégben amiben vagy, akkor mindent megteszel azért hogy jól menjen,ha úgy látod nem tudsz kihozni abból az üzletből annyit amennyit te szeretnél akkor elemezd magad ha mindent megtettél-e vagy nem azért hogy működjön ,ha a válasz igen,és mégsem elég amit kapsz helyette ,akkor azt jelenti hogy számodra nem az a megfelelő MLM cég amiben vagy. Akkor válthatsz és probálkozhatsz mással is. Ez az én véleményem ,nálam ez működik,szerencsére én nem kellett sokat keressek másodszorra eltaláltam. • Nekem mindig ezt tanították a nálam jóval magasabb szintet elért vezetők: Csinálj egyet, de azt jól! • Egyáltalán nem értek egyet a fent leírtakkal!
  Amíg több cégnek a termékét használod saját célra, addig teljesen érthető az elgondolás. Regisztrálj és vedd olcsóbban, vagy használd az adott szolgáltatást.

  Abban a pillanatban viszont, ha üzleti alapon nézzük az egészet, már nem!

  Melyik céget ajánlod elsőként, ha valakit az üzlet, a pénzkereset és az ezzel elérhető célok, álmok, vágyak érdekelnek?
  Miért azt?
  Ha ezt ajánlod, akkor a többiben miért üzletelsz?
  Egy lóval több szekeret húzni? Már ez a kép is mutatja, hogy valahol ez eléggé paradox. Ha csak nem felváltva csinálod, de akkor meg egyik szekér sem fog igazán haladni, és sosem érsz az út végére.
  Míg ha egy szekér elé odarakod a lovadat és mész vele folyamatosan, akkor azzal jó messzire el lehet jutni.
  Nem több céget kell választani, hogy majd csak bejön az egyik, hanem a kiválasztást kell jó alaposan megcsinálni, végig menni a szükséges pontokon és úgy dönteni. Tények alapján és nem feltétlenül a legcsábítóbb “reklám” alapján.
  Nem értek egyet azzal a gondolkodással sem, hogy majd azt ajánlom, ami az “ügyfélnek a legjobban fekszik”.
  Mert az igaz, hogy az egyes cégek konkrét termékei nem konkurenciái egymásnak.

  DE MI IS AZ MLM CÉGEK VALÓDI TERMÉKE?!?

  Mert ez bizony az üzlet, a lehetőség a jobb életre, a lehetőség, hogy feljebb kússzunk az életszínvonalban, a kitörés lehetősége az üzlet által.
  És ha ezt nézzük, innentől kezdve mindegy, hogy mi a kézzel fogható termék, szolgáltatás vagy egyéb….
  Mindegyik MLM cég konkurense a másiknak.
  Mindegyik egy vezetőképző, és mindegyik az erre alkalmas, motivált, megfelelő attitűddel rendelkező és kitartó embereket keresi.
  Mert ŐK lesznek sikeresek!

  Sajnálom azokat az embereket, akiket behúznak a csőbe azzal, hogy építs előbb hálózatot, majd utána válaszd ki hozzá az MLM céget.
  BADARSÁG!
  Hogyan kérsz segítséget a felső vonaltól? Egyik héten az egyik cég, másik héten a másik cég?
  TE dolgoznál olyan munkatárssal aki ilyen csélcsap, aki hol veled van hol meg ha nem is ellened, de éppen közömbös a legjobb esetben is?
  ÉN BIZTOSAN NEM ILYEN EMBEREKET KERESEK!
  ÉS AKI ILYEN, TUTI BIZTOS HOGY NÁLAM NEM REGISZTRÁL!
  Honnan tudod, hogy aki az alsó vonaladban van, ugyanúgy fogja húzni azt a szekeret, amit TE választottál. Lehet, hogy Ő nem tud hiteles lenni azzal a termékkel, lehet, hogy nem is érdekli… stb.

  Személyesen is ezt tettem, és mindenkinek azt is javaslom, hogy egy céget válasszon, de azt alaposan.
  Sok irodalom van arról, hogy hogyan kell egy MLM céget kiválasztani, ahol meg akarjuk valósítani ÖNMAGUNKAT és ÁLMAINKAT, CÉLJAINKAT.
  Dale Calvert, Randy Gage és még sorolhatnám a nagy neveket, akiktől könyvet lehet erről találni.

  TEDD ezt meg előzetesen és akkor nem lesz kérdés, hogy miért vagy ott, mert TE magad is tudni fogod rá a választ, és el fogod tudni mondani mindenkinek ha megkérdezi, hogy miért ezt a céget választottad.
  Ez a felelős döntés szerintem, ami mellett ki is lehet tartani.

  Ne higgy a mesékben, mert az MLM is egy szakma, meg kell tanulni úgyanúgy mint az autószerelést.
  Nem lehetsz 1 hónap alatt milliomos és ez sem az ingyen kapott sikerek világa.
  Dolgozni kell, tanulni kell, fejlődni kell, ami itt más, hogy biztosan megkapod az elismerést, a támogatást, és a lehetőségek határai csak tőled függnek.
  Ez egy igazságos üzlet. Amennyit beleteszel, annyit kapsz vissza! • Helló

  Szerintem az a egyik legfőbb baj, hogy nincs itthon ennek rendes kultúrája. Gondolok arra, hogy Xy sok 10 éves cégnél lévők titokba nem merik felvállalni, hogy más cégekbe is építenek hálózatot és azt mondják csak, hogy ők csak befektetők , mert félnek elvesztik az onnan kapott jutalékot, mert az a xy cég tíltja más cégbe való hálózat építést.Ennek oka az, hogy sorra kerülnek elő azon LLC cégek amiknél igazán megfoghatatlan az egész szinte csak online és a xy cégbe lévő embereiket barátaikat illetve más embereit környékezik meg az új tuti lehetőséggel amik sorra dőlnek be, ezzel egy hamis képet kapnak a mlm ről.

  Cégből cégbe hordják a embereket maguk mögött vonszolva, hogy belőlük keressen mindenhol, és nehogy más ember lenyúlja őket. Etika már nincs a felső vezetőknél se, tudok olyat aki egyik cégbe első 1000 közt volt tán ,ma meg kifelé azt meséli, hogy minden tökéletes közbe meg vagy 4 másik cégbe bújkál és fél nehogy a fő cégből kizárják és elbukja a jutalékot onnan.
  Mert hogy tudna versenyezni olyan cég aki táplálékos dolgokkal foglalkozik aminek van anyagköltsége járulékos költségei azzal a cégekkel akiknél semmi másból nincs pénz csak vituális hókusz pókusz, ahol állítólagos kvótát kel eladni vagy hirdetgetni stb, aminek ugye csak online költsége van ami töredéke és bármikor eltüntethető ahogy sorra meg is történik.

  Csodálkozom, miért nincs egy szövetség féle a hivatalos mlm cégeknek, a pilótaságra épülő fizess be hordjál embereket és dől a pénz cégekkel szembe amik jó része mögött nincs valós tartalom . • Kedves János!

  Csodálkozol, hogy miért nincs egy szövetségféle a hivatalos MLM cégeknek?

  VAN ilyen, pl. a DSA a Közvetlen Értékesítők Világszövetsége
  http://dsa.hu/

  Az általuk megfogalmazott Etikai Kódexben világos szabályok találhatók az MLM cégek és termékforgalmazóik magatartására vonatkozóan. Az egy más kérdés, hogy miért csak az MLM cégek “elit csoportja” alkotja a tagságot?

  Nagyon egyetértek a megállapításoddal, hogy egyes korábban kiemelkedő sikereket elért MLM vezetők – miután lecsökkent a jutalékuk az adott MLM cégnél – “titokban” mernek csak egy másik cégnél tevékenykedni. Ez is azt bizonyítja, hogy a több MLM-ben való tevékenykedés ma már nem utópia, hanem valódi és elfogadott gyakorlat…
  Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség: Összpontosítás, napi előrehaladás és valamennyi időMy Profile • Könyvesboltom van.Ha valaki egyszerre nagyon sok könyvet vesz,adok kis kedvezményt.Ha valaki nagyonsokszor nagyonsok könyvet vesz,nagyobb kedvezményt adok. Ha hoz több ugyanilyen fantasztikus vásárlókat,elképzelhetö,hogy fizetek is valamennyit.Ezt rendszerbe és szabályokba foglalva MLMnek nevezik.Én örülök,hogy nálam vásárolnak,és ha a valaki a konkurenciának is dolgozik,megnézem,hogy mit tud a konkurencia,amit én nem.Az mlmbe mindenki annyi idöt és energiát tesz,amennyit akar.Nem? Lehetösége van úgy haladni amennyire akar.Nem? Az én dolgom a könyvesboltomban az,hogy tartsam magam a kifizetéshez,vagy kedvezményhez amit igértem,ezenkivül igyekeznem kell minnél tetszetösebb könyveket,értékesebbeket,jobbakat kinálnom,minél jobb feltételekkel,hogy könnyebben el tudja adni az értékesitöm,és hogy legyen minnél több értékesitöm.
  Nem az a dolgom,hogy megmondjam neki:márpedig máshonnan újságokat se vegyél se kinállj ezentúl,csak könyveket tőlem,és ha megtudom,hogy más helyröl is kinálod embereknek a könyveket,akkor az én könyveimböl nem vehetsz többé!..Nem birtokolni akarom az értékesitöimet,mert nem félek a konkurenciától.Tudok olyan egyedit nyujtani ami nincs a konkurenciának,ezért vagyok ugyanaz,mégis más.A Független értékesitö az aki a munkájáért kapja a pénzt.Nem?
  -Kitalálhatnák,hogy a lojalitásért külön (szenvedés)dij járjon.
  36 kiadó könyveit árulom.A többi többszáz kiadó feltételei nem feleltek meg nekem.Nem akarok a világ legjobb,legnagyobb eladója lenni.Csak megélni a munkámból és a vásárlóim kedvébe járni.
  (Lehet,hogy nem teljesen logikus és érthetö amit ezzel mondani akartam.Lehet,hogy mégis lessz aki érti,és szintén úgy érzi.) • Kedves Júlia!

  Köszönöm az értékes hozzászólásodat és a napjainkból vett gyakorlati tapasztalatoddal alátámasztott véleményedet.
  Számomra nagyon is logikus mindaz, amiről írsz. A mai üzleti élet valóban ÍGY működik!

  A TESCO-nak sem mondja meg a CocaCola, hogy csak akkor fog neki az üdítőitalaiból szállítani, ha az üzleteiben megtagadja a Pepsi Cola árusítását, ezért nagyon „framucinak” hangzik a csupán egyetlen egy MLM céget imádók mantrája.

  Itt az ideje már ráébredni, hogy „Nem a farok csóválja a kutyát!”:
  http://kajarikbela.hu/mar-kezdi-nem-a-farok-csovalni-a-kutyat
  Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség: Azok futnak be közülünk különleges karriert…My Profile • Kedves Dóra!
  Etikátlan?
  Javaslom néhány Kiyosaki könyv elolvasását, amelyekben a valóságképünk kiterjesztéséről ír.
  Szerintem az MLM – több más mellett – a kapcsolati tőkénk intelligens kamatoztatásának (pénzre váltásnak) a művészete!
  Ha ez így van, akkor egy olyan személy, aki az egészséges életmód megszállottja és emellett az idegen nyelvek kedvelője és ráadásul még a hegymászás is a hobbija, miért nem AJÁNLHATNÁ az ismerőseinek – akik őt mérvadó véleményforrásnak tekintik – az általa kiválónak tartott wellness hoteleket, angol nyelvtanfolyamot vagy legújabb sziklamászó felszerelést? – melyek mindegyike MLM rendszeralapú jutalékkifizetéssel honorálja ezt a tevékenységét?

  Egy táplálékkiegészítőket forgalmazó MLM-ező miért nem szerezhet jövedelmet az általa használt (WEB-konferencia megtartásra és video e-mailküldésre is alkalmas ) MLM szolgáltatás – Talk Fusion vagy IWOWWE – másoknak eladásával?

  Úgy tudom, hogy az MLM-ben NEM eladni kell, elegendő CSAK ajánlani… 🙂
  Mi a fent leírt cselekvésben az ETIKÁTLAN?

  Egyébként már előkészülőben van egy olyan online közösség, amelyben hamarosan bárki azt ajánlhat megvásárlásra az ismerőseinek, amit kipróbált és jónak tart. Cserébe pedig az adott termékeket és szolgáltatásokat értékesítő cégektől megkapja a jól megérdemelt jutalékát:
  http://kajarikbela.hu/online-hirdetesi-munkatars
  Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség: Azok az embertársaink vagy helyzetek, amelyek kihoznak minket a sodrunkból, sokat érnek…My Profile • Kedves Miki!

  Ezt írod:
  „Ha ezt ajánlod, akkor a többiben miért üzletelsz?”

  Szeretném a figyelmedbe ajánlani ebben a témában Dórának írt válaszomat.

  Egyetértek Veled, az MLM valóban egy SZAKMA! Méghozzá olyan, ami – meglehetősen gyorsan – fejlődik…

  Henry Ford „T-modelljének” rajongóit nem lenne érdemes arra kérni, hogy méltassák napjaink Hybrid hajtású autóinak előnyeit…

  Nagy tisztelője vagyok Randy Gage-nek és Dale Calvert-nek, mindkettővel személyesen is találkoztam és sokat tanultam tőlük. Azonban el kell ismerni, hogy ők nem az Online MLM legkiválóbb képviselői. Igaz, hogy a fejlődéssel ők is megpróbálnak lépést tartani.

  Mindazok, aki már elsajátították a modern kommunikációs eszközök és módszerek eredményes alkalmazását, és otthonosan mozognak az online közösségekben, már a direkt értékesítés legmodernebb formájának előnyeit is képesek élvezni.
  Bejegyzésemmel „csupán” erre kívántam felhívni a figyelmet.

  Szerintem ma már itt az ideje felhagyni a szemellenzős „Csak egy MLM vállaltnak a termékeit értékesíthetem másoknak, mert egyéb esetben hiteltelenné válok!” szemléletmóddal.
  Az időnket, energiánkat és pénzünket leginkább a saját – kapcsolatépítő – vállalkozásunkba érdemes befekteti és hagyni, hogy az MLM cégek versengjenek majd nálunk azért, hogy felvállaljuk a termékeiket és szolgáltatásaikat másoknak való értékesítésre! 🙂
  Ekkor fog majd tényleg beköszönteni az “MLM igazi aranykora”!

  A VÁLTÁS
  “Szinte felkészületlenül belépünk az élet délutánjába. … De az élet délutánja nem élhető a délelőtti elvek szerint, mert ami elég volt délelőtt, kevés lesz délután. És ami igaz volt délelőtt, délutánra már hazugság lesz belőle.”
  (Dr. Wayne W. Dyer)

  Béla recently posted..Hányszor buktál már meg ezekből a “tantárgyakból”?My Profile • Helló

  Rengeteg manapság a Fantom mlm, aminél a terméket nem venné meg senki ha nem kötnék jutalékhoz, illetve olyan termék amik magába ilyen áron eladhatatlan lenne, mert jó része a rárakott haszon és jutalékok stb. miatt túlárazott lett , és fogadni mernék, hogy akár a aloe akár többinél is sűritményt higítgatják mint a 100% os narancslét.
  Vagy azon cégek akik megfoghatatlan virtuális termékeket árulnak, vagy szolgáltatást, hogy beszélhetsz webkonfon át, csak toborozz rengeteg főt , hogy legyen pénz belőle.

  Sajnos újabb cégek ha megnézzük szinte mind csak LLc cégek postafiok cégek amik bármikor eltünni képesek, lásd Zeekrewards.
  Vagy az újabb a Mkk vásárlói klub keress milliókat havonta ingyenes kártyával ami ellen épp eljárás van .

  Vicces, hogy rengeteg régi motoros mlm ező akik hírdetik a lojálisságot , meg hogy a cég akár flp megy mint a golyó dől a pénz, közbe meg acn,lyoness, emgoldex,kyani,stb be sunyiznak, ha annyira megy miért ? Ha nem megy már nekik ott akkor miért nem ismerik el a sok mese habbal emberek etetése helyett?
  Rengeteg sok felső vezető van akik gyémántoztak meg most is több cégbe vannak sőt csalnak oda mlm cégükből tagokat akár más embereit is. Ez a baj ezzel.

  Mai mlm nem arról szól, hogy van 1 olyan termék csoport amit azért vennének emg mert szükségük van rá és azért van forgalom ,hanem mesterségesen generált azzal ,hogy a jutalékot hozzá kötelezik vásárláshoz és soknál a terméket amúgy senki se venné meg . • Manapság nem Mlm cégek vannak már, hanem Beléptető verseny, majd lecseng 1-2 év alatt vagy bedőlnek lásd Botanno stb és mennek cégről cégre tovább, és ugyanaz a szisztéma , De kíváncsi lenék már a sok ember akit magukkal akarnak rángatni cégről cégre mikpr kap észbe, hogy hamarosan elfogy akik előtt lenen hitelük ezzel a pár havonta ez a tuti üzlet mesével felkeresik őket.

  Másik baj, hogy ezen cégek addig élnek amíg egy újabb nem kerül elő , mert akkor tömegek rohannak oda és amint az is lefutott , mert már nincs kit bele hülyíteni akkor tovább állnak , a cégek szisztémája ugyanaz belépő és havi befizetéseket osszák vissza ,magyarúl mint régen autó matricás cégnél felfelé lévőket fizetik az alsók de amint elfogynak alul szépen visszabomlik ,mert önmagába a termék életképtelen. • Véleményem szerint az én vállalatom ha nem is lelkesedik érte, de nem tiltja. Ez most már nem járható út a számára. • Helló

  Én azt látom, hogy az újabb bináris meg mátrixos meg hasonló mlm utánzatok nem hosszú életüek, mert már egyiknél se a termék miatt veszik hanem a jutalék miatt csak.És amint jön egy újabb cég mindenki rohan belépni nehogy kimaradjon. • Szerintem vannak olyan szolgáltatások mlm rendszerekben, amik nagyon jól kombinálhatók, és használhatók együtt. Pl webkonferencia terem egyik rendszerben, ahol egy másik üzletépítését tanítjuk. Semmi problémát nem jelent.
  Erdei Zita recently posted..Phuket Heritage Hotel, ThaiföldMy Profile • Helló

  Szerintem 2 mlm et nem lehet úgy kombinálni, hogy ne egyik kárára tennéd olyan értelemebn, hogy 100% amint a mondjuk újabb épp előkerült cég megy oda csöditenek mindenkit és akkor a alap cégbe nem dolgoznak ,hisz ha az könybben hoz pénzt ….

  Meg a webkonfos talk f ,meg a másik is egy mlm re épülő havi befizetésekből élő cégek, amik itthon nem nagy dobás mivel elég kevés a felvevő piac rá, hisz a skype meg egyéb dolog ingyenes és nem kerül havi 20 50usd be.

  Szomorú, hogy manapság mlm nek neveznek olyan cégeket ami él fogsz egy bármi terméket kreálsz rá egy mátrixot és maga a termék meg kinn usba pl simán kapható itthon meg eladján mlm nek. • Kedves János!

  Azt írod, hogy egy újabb – az “anya MLM vállaltuk” alaptermékétől eltérő – termékfajta értékesítését végző MLM-hez csatlakozás esetén, a termékforgalmazók már nem fogják 100 %-os erőfeszítéssel végezni a tevékenységüket az “anya-vállalatuknál”, mert megoszlik majd az idejük és energiájuk.

  Szerinted MI a KÜLÖNBSÉG aközött, ha:
  Egy MLM cég bővíti a termékskáláját, és a táplálékkiegészítők mellett elkezdi értékesíteni a kozmetikumokat, egy olcsó telefonszolgáltatást és különféle utazási ajánlatokat (egyébként ilyen cég ma már a valóságban itthon is létezik…) vagy
  Ha egy MLM-ező ugyanezeket a termékeket és szolgáltatásokat más más MLM cégeknél értékesíti?

  A befektetett munka ugyanaz, csupán több cégtől kapja meg az ember az anyagi elismerést… Sőt, a munkatársak toborzása szempontjából talán még kedvezőbb is az utóbbi megoldás.
  Béla recently posted..Vállalkozói bölcsesség: Szó mi szó, egy vezető magányos figura…My Profile • Helló

  Szerintem több lovat 1 hátsóval nem lehet megülni, másik, hogy leülsz valakivel mlm et ajánlani , melyik céget fogod mondani neki, mert ha ajánlod a telefonost és azt mondja nem, ajd mondasz mást kicsit olyan lesz már mint valami szatócs mlm ező ember aki mindenbe akar benne lenni és mégse megy előre, mert akkor minden céghez naponta ugyan annyi időt kell ordítani, vagy ha hívnak egyiktől embereid akkor hogy csinálod a többi 26 ot mellette?
  Több embert tudok aki minden mlm vagy pilóta vagy bármibe belép ami be népeket kell tömegével hordani meg havonta kötelező fizetősek, és mégse megy.
  Vagy tudok több olyat is aki szinte 1 2 havonta mindig épp ez a tuti cég et mondja ugyan azoknak, mennyire lesznek idővel hitelesek ??
  Gondold el felhívlak, hogy lépj be a x be mert ez legjobb stb majd hívlak 1 hónap múlva , hogy áá ez még jobb itt már havi 2 usd ért senkit se kel hozni beléptetni se és dől a dollár hegyek. és így tovább. Előbb utóbb elzavarnál ,hogy haggyalak a állandó tuti lehetőséggel amik 1-3 évig ha működnek már.
  lásd acn mekkora füstje volt azt most hova lett, vagy botanoo, vagy zeek, vagy sitetalk, enigro, edbusy, yess+, monavie, sciennet, freedomrock, talkfusion, iwowwe, sorolhatnám még, jó része már lefutott többi meg itthon nem nagy dobás, hisz itt elég kevés a felvevő piac, és lassan minden termék tipusra ellővik a mlm bináris mátrix stb dolgot, és elfogy a termék paletta amit lehet emberekre rásózni , hogy ez mindennél jobb termék és itt dől a jutalék stb.

  A kuponos cégek is ég megyeget, de már azoknak is lassan sok értelme nincs ,hisz nincs benne olyan amit a többi 50 kupon cég ne tudna adni, hisz a séma 1 é s a piac elég kicsi ennyi cégre ,mert ne msok értelme lenne 1 cégnek 5-6 kupon cégnél akciót ,Másik meg, a boltok plázák is csinálnak saját kupon akciót amihez nem kell senkinek se utalékot 30-50% ot kicsengetni csak mert reklámozzák,de semi garantált eladási számot nem garantálnak, hogy minimum 500kupon nál él a akciós ár. • Egyetértek azzal, hogy mlm rendszerek virágkorát éljük. Éppen ezért, ha valaki kiválaszt több cégtől terméket, vagy szolgáltatást, akkor eredményesebb , ha az általa sikeresen működtetett koncepciót ajánlja, mintha egyenként “nyomná” a különböző cégeket. Így nincs meghasonlás, hiszen egy, jól működő kombinációt ajánl. Ha több cég termékéből, vagy szolgáltatásából áll ez, na bumm! Több helyről jön a pénz ! 🙂
  Erdei Zita recently posted..Jártál már labirintusban?My Profile • De tudod az a érdekes, hogy ha megnézed kb ugyanazok vannak minden cégél emberek. ugyanaz a x ember jár körbe körbe cégről.

  Amúgy elgondolkodtál azon, hogy az mlm cégekbe lévő termékeket te valaha vettél volna ha nem mlm be van és nincs jutalék? szerintem még olcsóbb is lenne mlm nélkül, mert nem teszik rá a irgalmatlan sok ember jutalékát a valós értékre. Ezért van, hogy a aloe gél usa ba 16 usd rakás haszon jutalék rárakva itthon ugyanez 6500ft előállítási költsége fogadok 5usd sincs és tuti agyon van higítva az is, mert anyi termő terület nincs is, mint a 10% os narancs nál se.

  A másik, hogy minden bármi terméket túlárazva mlm be akarnak elsózni, és mindegyiknél a jutalék miatt próbálnak oda tömegeket vinni.

  bináris cégek hamar lehalnak, mert véges főleg itthon és ugyebár az itt lakók jó részének nincs világ tájain barátai akiket bele tudna rángatni .Aloe ba ahogy hallom, iszonyat forgalom kell pl ahhoz hogy te havi 1.5 millát keresss kb több 1000ember kell aki vásárol mindig. • Az sem mindegy, hogy egy vélemény tapasztalaton, vagy feltételezésen alapul.
  Erdei Zita recently posted..Hampton Court Palace and MazeMy Profile • De nem ám Zita!

  És milyen érzés egy átlagos minőségű terméket (mondjuk egy táplálékkiegészítős cég testápoló krémjét) ajánlani másoknak – jól tudva azt, hogy egy másik cégnek abból egy sokkal jobb van – csupán azért, mert mi hajdanán ebbe az egyetlen és kizárólagos MLM cégbe “szerettünk bele”…
  Hol van itt a fogyasztó érdekének a tisztességes figyelembe vétele?
  Béla recently posted..Ha szeretetet és megbecsülést akarsz másoktólMy Profile • Ha én megtudnám, hogy az egyik felsőbb vezetőm egy másik MLM cég szekerét is tolja, egy világ omlana bennem össze. Példamutatás nagyon fontos egy szponzornál! Viszont egyszer már én is elgondolkodtam azon, ha mondjuk üzemanyagot MLM-ben értékesítenék, vajon csatlakoznék-e ahhoz a céghez? • A vélemény több ember tapasztalatán alapul. a 3 betüs növényes mlm cégből ,elég sok embert tudok aki csomó dolog neki is utóbbi évekbe esett .le hogy amiket mondtak embereknek jó része csak beetetés volt és kamu.
  Mindenféle kreált csoda történet ismerősömmel történt be csomagolva.
  Szerintem manapság már ezek nem mlm cégek hanem beléptető rendszerek . hiszen nézzük az új cégeket, előkerül a semmiből és hirtelen akkora premium terméknek akarják elsózni ,amit pl usa ba meg simán kaphato bio boltokba is . lásd, kyani vagy OMI vezető is kiment usa ba és kint kapható terméket itthon eladja mlm be többszörösére árazva.
  Nem fura, hogy legtöbb ilyen mindig usa ból kerül elő? Tiszta amerikából jöttem mlm em címre és itt van John aki ebből multi gazdag :))) Másik fura ha valaki egy 14 éves mlm cégbe annyira jól keresne mint amiket regél, miért kerülnek elő több hogyan kereshetsz a Semmi pénzből rengeteget cégekbe???
  Hány olyan növényes t tudok aki kifelé mutatja mekkroa nagy manager király azt egy plázába felkapott ruha boltba dolgozott 80.000 ért. kicsit ellentmondásosak.
  Vagy nézzük azt , hogy rengetegen fel se merik vállalni ha ilyen mlm be vannak se tevékenységet se cég nevet. Régebben megnéztem a növényest hányan irták ki lapjukra tán wiw en és hát elég kevesen, sokan ilyen saját vállalkozásomba dolgozok ot ír :)) Pedig csak alvállalkozó benne nem sajátja.

  Meg érdekes, hogy még mindig a telefonos stb elhívások ilyenre minden féle mese beszéddel törénik és sose mondják meg ,hogy xy cég és gyere el, hanem mesélnek össze vissza.

  Vagy újságba volt hírdetés, hogy 4 órás melóra keresnek ititkárnőket tán ismerős odament és aloe , miért kell az embereket folyton kamuval etetni meg, hogy nem mlm stb azt pont ezzel ártanak. Hány embert tudok aki ha kimondja azt, hogy üljünk le kávézni stb, szinte tuti ,hogy valamit ela akar adni vagy lépj be.
  Ugyanazt a N21 es lejárt teknikát csinálják és nem jönnek rá ,hogy csak ártanak ezzel. • Lajos, Szerintem ott is akad nem 1 akit tuti megtalálnál az újjonan előkerülő cégekben.
  tudod főleg azért, mert vagy halódik az üzletük csak egyik se meri felvállalni mert ciki lenne, vagy mert mint a többi lojalitás előtt áll a pénz,Csak Flp sek közül tudnék olyanokat sorolni akik elsők közt kezdték istenítik őket , pedig gyémántoztak, lyoness, sitetalk, forex,acn, botanoo, és sorolhatnám mely cégekbe voltak szimultánban.

  Azt birom, hogy egyik se meri vállalni, mert fél ,hogya cég kiteszi emiatt és így sunyiba próbálja, meg más vonal meg más flp tagok vezetők embereit csalogatják más más cégekbe ami épp előkerül, hogy nehogy lemaradj és ne alád kerüljön fél -kína • Mutass nekem manapság olyan Mlm céget amelybe ne lennének vezetők akik így csinálják ezt már. Nekem egyik újabb cégbe ismerős mondta, hogy Annyi Flp vezető volt van náluk, akik nem merik felvállalni ,a flp be meg előadják a nagy lojális meg ebből van a pénzem kamu nép hülyítést még mindig.Dene mveszik észre rengeteg mlm es ,hogy a régi N21 es betanított kérdés válaszok már lefutott, hisz mai ember már a üljünk le kávézni ból egyből tudja hogy vásárolnia vagy belépnie kell egy új tuti lehetőségbe.
  Mai mlm nek mondott cégek nél már nem tudnak újat igazán max últra bináris vagy hasonlót, meg havi 5usd ből 1000t keresni népi etetést.


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *