Ne engedd, hogy a félelmeid miatt anyagi áldozatokra kényszerülj!

Bejegyzés nyomtatása

Napjainkban elmondhatjuk, hogy az emberek legnagyobb félelmének forrását koránt sem a természeti katasztrófák vagy a terroristák képezik, hanem az, hogy életük hátralévő részét pénztelenségben lesznek kénytelenek majd eltölteni…

A félelemre adott természetes reakciónk a következő lehetőségek közül szokott az egyik lenni: Harcolás, elmenekülés vagy teljes cselekvőképtelenség, „lebénulás”!

A pénzügyi helyzetünkkel kapcsolatos félelmünk gyakran szokott ez utóbbi formában – vagyis a cselekvésképtelenségben – megnyilvánulni. Ebben az esetben egyszerűen úgy teszünk, mintha tudomást sem szereznénk a meglévő gondokról, és reménykedünk abban, hogy majd csak megoldódnak valahogy a problémáink…

Nem éri meg belenyugodnunk,  hogy a félelmünk pénzbe kerüljön!

Mostanában nem ritka jelenség az, amikor a TV csatornák híradóiban a pánikba esett befektetői piac szereplőivel láthatunk riportokat.


„Biztosra menni” annak árán, hogy másokra bízzuk az anyagi jövőnket, ma már talán a lehető legnagyobb kockázatnak számít!

Sokan azok közül, akik korábban még arról álmodoztak, hogy majd meggazdagodnak, abban kénytelenek reménykedni, hogy talán sikerülni fog a lakásuk elvesztését megúszniuk… Pénzügyi intelligencia és képzettség hiányában, nincs más választás, mint kitenni magunkat a piac szeszélyeinek.

Egy érdekes hasonlatot olvastam a minap – a világhírnévnek örvendő – Robert Kiyosaki egyik hírlevelében, miszerint „A Wall street (vagyis az amerikai tőzsde) az a hely, ahová a Rolls Royceokkal érkező gazdag embereknek, olyan személyek adnak tanácsokat, akik  a munkanapjuk végén a közeli metrómegálló felé veszik az útjukat!”


A személyi edző (coach) szerepének fontossága

Amennyiben valakinek nincs még terve az anyagi biztonságának megteremtésére, mi az, ami ebben megakadályozza őt? Ha viszont, bizonytalanok vagyunk abban, hogy mit és hogyan csináljunk, akkor szereznünk kell magunknak egy személyi edzőt (trénert, coach-ot).

Például annak idején Robert Kiyosakinak is volt egy remek edzője, a „gazdag papája” személyében. (Ha még nem olvastad volna, szeretném a figyelmedbe ajánlani A „Gazdag papa szegény papa” könyvsorozat bármelyik könyvét!) Ő segített neki szembenézni a saját félelmeivel.

Segítséggel látta el a tanulásban és azoknak a megoldásoknak a felfedezésében, amelyek Robertnél is működtek. Kihívások elé állította, és a kitűzött céljai elérésére ösztönözte őt. Szigorú volt hozzá.

Robert Kiyosaki ma hálásan elismeri, hogy „gazdag papájának” köszönhetően sikerült neki is meggazdagodni.

Képzeld el, milyen lenne, ha neked is alkalmad nyílna egy tapasztalt személyi edzőre (coach-ra) szert tenni, akinek a segítségével jelentősen le tudnád rövidíteni az online MLM vállalkozásod felépítésének idejét?

Az MLM iparnak egyik sajátossága éppen az, hogy itt a lehető legolcsóbban áll módunkban az igazán értékes gyakorlati tanácsokhoz hozzájutni. Persze csak akkor, ha alaposan tájékozódunk a szponzorunk kiválasztása során.

oriasplakat-100Az internet ebben ma már nagy segítségünkre van, hiszen elegendő a reménybeli szponzorunk nevét a keresőkbe beírni (pl. Google) és megnézni az illető „online MLM munkásságát” (Hány alkalommal szerepel a neve és milyen témakörökben?).

Nincs többé szükség a szponzorunk „felépítésére” – mint ahogyan azt a „régimódi MLM iskola” gurui oly lelkesen tanították nekünk…

Az a szponzor, aki otthonosan közlekedik az internetes „autópályákon” és könnyedén helyezi el azok mentén a SAJÁT ÓRIÁS PLAKÁTJAIT, nem szorul rá, hogy mások „felépítsék” a tekintélyét. Képes ő azt önállóan is remekül megtenni!


FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban
az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet!
Kajárik Béla

Eddig 7 hozzászólás


 • Nagyon igaz, én is ebben látom a megoldást, ha keresünk magunknak egy olyan mentort, aki a külső szemlélő objektív szemüvegén át mutatja meg az irányt. Miért mondom ezt? Azért, mert sokan annyira el vannak foglalva a problémákkal, hogy nem látják a fától az erdőt.

  FIGYELMEZTETÉS!!!

  Csak a sikeres, bölcs, emberek tanácsait tedd magadévá, és az sem baj, ha ez a személy a mentorod!!! • bár hagyományos vállalkozás vezetésében sikeres vagyok,
  az MLM -ben csalódás ért, s mivel egy új látásmód megismerése bontakozik ki előttem, igy a mentori segitség elengedhetetlen számomra is. A sikertelen köröket nem vagyok hajlandó futni, az eddigi elért sikereim rovására. • Rendkívül igaz. A saját szponzor vonalam abszolút régimódi MLM-ező.  Így a minimális támogatást sem képesek nyújtani az online MLM megtanulásához. Sőt a  gáncsoskodás, nemtörődöm magatartás a jellemzőjük. Mindez szerintem az értetlenségből fakad. • A félelem az képes szinten minden jót megakadályozni az életünkbe. Beleivódik minden porcikájába az embernek.
  Kiűzhető, de természetesen nem könnyű, mint annyi minden az életben. Sokan ezért nem is küzdenek ellene, tudomásul veszik, hogy van.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Komolyan nem èrtem èn ezeket a szponzorokat !
  Nekik nem az lenne a feladatuk,hogy minden segítsèget,
  ès infòrmáciòt megadjanak,hogy egy nagy ès stabil
  hálozatot fel tudjak èpíteni ? Aki nem ossza meg a tudását
  másokkal az mért fog bele az mlm- be ill. hogy akar
  igy nagy hálozatot fel építeni ès sok pènzt keresni ?
  Lehet , hogy èn gondolkodom rosszul ? • Kedves Péter!

  Üdvözöllek ebben a kis “közösségünkben”!

  Nem az, a gond a “hagyományos” szponzorokkal, hogy nem segítik a hálózatukban lévő embereket, hanem az, hogyha ők nem fejlesztik magukat, akkor nem képesek az embereiket az új, hatékony módszerekre megtanítani.
  Amit ők tudnak, az 10 évvel ezelőtt jól működött, időközben “megérkezett” az internet és az emberek vásárlási szokásaiba is kezd beépülni annak használata. Aki ezt nem hajlandó megérteni és megtanulni alkalmazni, az a jövőben képtelen lesz hatékonyan segíteni a hálózatában lévőknek.
  Kajárik Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség- Képzeletben lásd magad olyannak…My Profile • Még mindig sokan vannak akiknek az internet távoli. A hagyományos módszerekkel dolgoznak, és úgy is szponzorálnak. Ezeknek az embereknek az a véleményük, hogy itt hazánkban még erre van igény. Az emberközeli, személyes kapcsolatra. Ők az interneten való munkát hidegnek találják. Tegnap beszélgettem egy ilyen felfogású nővel. Azonkívül sokan olyan MLM-et szeretnek, ahol nekik nem kell közvetlenül sem terméket, sem szolgáltatást eladni, és a világ forgalmából részesülnek. Egy M.betűvel kezdődőt emlegetett erősen.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Amiről a kozmetikai ipar mélyen hallgatMy Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *