Okosabb cég

Bejegyzés nyomtatása

“Többet fogsz érteni az életből, ha észreveszed, hogy számos területen már a nők a főnökök.”nok-10

 

Ez a lecke a nőkről szól.

Minden jel szerint egy megértőbb, nőiesebb korba lépünk, amelyben az élet számos területén a nők megelőzik a férfiakat. Ha vezető vagy – bármilyen szinten is – ezen érdemes elgondolkodni.

A Harvard Business Review kérdése így szól: Mi tesz egy céget okosabbá? A válasz: Több nő.

A „Nők a főnökök” című tréningen erről többet is hallhatsz.

Most következzenek olyan tények, melyekből valószínűleg keveset ismersz. Ezek birtokában már most szolid versenyelőnyre tehetsz szert – pontosan azért, mert kevesen ismerik.
• Ma már a pénz 70-75 százalékát a nők költik el.

• A nő dönt arról, hogy otthon mi kerül az asztalra.

• A nő dönti el, hogy a gyerek hova megy iskolába, és mit tanul.

• A nő dönti el, hogy hol nyaral a család – de még azt is, hogy a férj mikor megy orvoshoz.

 

Semmi kétség: a kulturális változás szembeszökő. A családot érintő legfontosabb kérdésekben a nőnek nagyobb beleszólása van, mint bármikor korábban.

Ma, amikor két fiatal megházasodik, egészen más kilátásaik vannak, mint a szüleiknek volt. A nők önállóbbak, jobban ismerik, és jobban képviselik a saját érdekeiket. A modern nő egész jól elvan a férfi támogatása, oltalma nélkül. Sokszor azért nem akar házasságot kötni, mert úgy érzi, hogy a férfi nem tud megfelelően hozzájárulni a család biztonságához. Másként mondva: a férfi csak visszahúzná.
• Úgy tűnik, hogy a fiatal nők könnyebben alkalmazkodnak a gazdaság és a kultúra szeizmikus méretű változásaihoz, mint a férfiak.

• Az elmúlt években 8 millió munkahely szűnt meg Amerikában. Többségében – durván 6 millió esetben – férfiakat rúgtak ki.

• Az előrejelzések szerinti a nők könnyebben tartják meg a munkájukat, és könnyebben kapnak új munkát.

• A következő tíz évben a 15 leggyorsabban fejlődő szakma többségében – szám szerint 12-ben – elsősorban női munkaerőt keresnek.

• Otthon és a munkahelyen a nők ma már felülmúlják a férfiakat.

• A nők közt több a diplomás. Amerikában ma két diplomás férfira három diplomás nő jut. A doktori hallgatók 61 százaléka nő.

• Ma már egyre több szakmában keresnek több pénzt a nők, mint az ugyanolyan gyakorlattal rendelkező férfiak. Ugyanez a trend figyelhető meg Európában is. Nem kérdéses, hogy néhány év lemaradással, de Budapesten is látható lesz már a fordulat.

 

A múltban a férfiak előnye érthető volt. A férfi nagyobb, és jóval erősebb, mint a nő. Régen számított a testi erő. Fontos volt a legtöbb iparágban, viszont ma már nem. Nem kell az 50 kilós zsákot felcipelni a létrán, mert az erő helyettesíthető gépekkel.

Mára a szolgáltató és informatikai iparág teszi ki a gazdaság 80 százalékát. A fizikai képesség helyett szociális intelligenciára, nyitott kommunikációra, és az együttműködés képességére van szükség. Arra, hogy nyugodtan tudj ülni egy asztal mellett – ha lehet órákig –, és eközben képes legyél fókuszálni a munkádra. Ezekben a képességekben pedig inkább a nők előnyét láthatjuk.

 

2011 volt az első olyan év, amikor egy hajszállal is, de a nők magasabb pontszámot értek el az intelligencia teszteken a férfiaknál. Ezt több kontinensre kiterjedő intelligencia vizsgálatok alapján mondhatjuk. Tehát a nők behozták a férfiakat. Ennek nincs különösebb jelentősége – legfeljebb annyi, hogy ideje szakítani a férfi dominancia mítoszával.

A XX. században a világ még szigorúan hierarchikus volt. Fölül volt az apa, mögötte messze lemaradva kullogott az anya, és legalul volt a gyerek. Ez a kissé hideg, maszkulin világ mára megfordult. Ma a gyerek van felül, ő a legfontosabb. Utána jön az anya, és a férfi került legalulra. Ennek megfelelően a nők is egyre fontosabb szerepet töltenek be.

 

Korábban azt hallottuk, hogy magas vezetői posztokra – ahol nagy a tét, nagy a feszültség – a férfiak alkalmasabbak, mert a nők túl érzelmesek. Ma egyre több nő gondolja, hogy ez nincs így. A nők tömegesen jelentkeznek be fontos döntéshozatali posztokra, és egyre gyakrabban kapják is meg.

Úgy tűnik, hogy a szolgáltató szektor kierőlteti egy újfajta, együttműködő kultúra kialakulását. Többnyire csoportban dolgozunk, együttműködve. Ennek inkább a nők felelnek meg.
• Ma már nem elég, ha okos vagy. Talán még lényegesebb, hogy tudj együtt dolgozni másokkal.

• Az a fontos, hogy a kollégáid tudjanak egymásra figyelni. Hallják meg egymást, és a felmerülő kritikákat konstruktív módon beszéljék meg.

• Jó, ha a csoport tagjai nyitottak. Semmi autokrácia. Abszolút semmi.

• Tanulságos megfigyelés, hogy azok a csoportok, melyeket okos emberek dominálnak, többnyire gyengén teljesítenek.

 

És, hogy mi a nők szerepe? A nők inkább meghallgatnak másokat – a csendesebb kollégákat is. Szívesen bevonják őket a megbeszélésbe. És ami a legfontosabb: kevésbé akarják dominálni a csoportmunkát, kevésbé akarják a csoportra erőltetni a saját véleményüket.

Persze, nem az a döntő kérdés, hogy hány nő van egy csoportban, hanem az, hogy van-e elég szociális intelligencia a csoportban. Ami viszont inkább a nőkre jellemző.

 

Tanulság

Vezetőként, emberként érdemes újragondolni mindent, amit a nőkről, a női szerepekről, a női rátermettségről gondolunk.
1. A nők közt kevesebb a deviancia. A börtönöket férfiak töltik meg. A férfiak többet isznak, drogoznak, bűnőznek, és jóval könnyebben sértik meg a szociális normákat, mint a nők.

2. A nők legalább olyan okosak, mint a férfiak, és valamivel iskolázottabbak.

3. A nőies tulajdonságok kimondottan jól szolgálják az együttműködésen, a csapatmunkán alapuló új kultúrát.

 

Házi feladat: Javaslom, gondold végig néhány kollégádat ezen a szemüvegen keresztül! Pontozd munkatársaid 1-től 7-ig az alábbi szempontok alapján:

Őszinteség, Intelligencia, Szorgalom, Döntésképesség, Ambíció, Jószívűség, Társaságkedvelés, Kreativitás.

Melyik nem felé billen a mérleg?

FORRÁS:  Bruck Gábor http://onjaroceg.hu

 

Miért jobb főnökök a nők?Tréning Budapesten – 2013 november 09-én!

 

 

És mi a Te véleményed?

Az e-mail címed rejtve marad..
A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

CommentLuv badge

*