Önerőből jómódjukat megteremtő sikeres emberek 21 szokása

Bejegyzés nyomtatása

 1.)    Álmodjunk nagy álmokat! Álmokkal kell ahhoz rendelkezni, hogy legyen mit valóra váltani. A lényeg az, hogy szinte „Bármit megvalósíthatunk, amit meg merünk álmodni!”

2.)    Tegyük azt, amit kedvelünk! Olyan tevékenységi területet válasszunk magunknak, ahol teljesen bele tudunk feledkezni a munkavégzésbe. Érdemes csupán kedvtelésből tevékenykedni.

3.)    Összpontosítsunk az erősségeinkre! Fedezzük fel azt az adottságunkat, amely másoktól megkülönböztet és használjuk azt előnyünkre.

4.)    Tekintsünk magunkra, mint egy csapatban is tevékenykedni képes önfoglalkoztató vállalkozóra! Cselekedjünk úgy, mint egy cégtulajdonos, még akkor is ha nem rendelkezünk saját vállalattal. Vállaljunk egyre több felelősséget a munkánkban függetlenül attól, hogy milyen vállalatnál vagy melyik ügyfelünknek dolgozunk.  Legyünk megbízható csapatjátékosok és az eredményre összpontosítsuk a figyelmünket.

5.)    A bukásra soha ne adjunk esélyt! Az önerőből jómódjukat megteremtő személyek nem tartoznak a szerencsejátékosok közé, azonban hajlandók előre kiszámítható kockázatokat vállalni. Az életben nincs biztonság, csak lehetőségek vannak. Tegyük fel önmagunknak a kérdést, mi az a legrosszabb, ami velünk megtörténhet…  aztán tegyünk meg mindent, hogy ez ne következzen be.

6.)     Jól határozzuk meg a haladási irányunkat! Ne felejtsünk el tervet készíteni a vállalkozásunkhoz. Az innovatív célratörő magatartás valamennyi önerőből jómódjukat megteremtő sikeres személy egyik jellemzője.

7.)    Váljunk munkamániássá! Dolgozzunk hetente legalább 60 órát! Valamennyi önerőből jómódjukat megteremtő személy szeret keményen dolgozni. Ez számukra az alap.
Az emberek a megélhetésükért szoktak naponta 8 órát dolgozni. Amit a 8 órán felül dolgozunk, az tesz majd bennünket is sikeressé.

8.)    Tartózkodjunk megfelelő személyek társaságában! Pozitív beállítottságú sikerorientált, nyerő típusú személyekkel igyekezzünk összebarátkozni. Mániákusan kerüljük a negatív beállítottságú embereket. Abban az esetben, ha negatív személyeket választunk partnerként úgy a munkahelyünkön, mint a magánéletünkben, ne csodálkozzunk, ha nem leszünk sikeresek az életben.

9.)    Legyünk taníthatók! Érdemes nyitottnak lenni az új információkra. Maradjunk kíváncsiak, érdeklődők és kérdéseket feltevők, nyitottak az új ismeretek megszerzésére.

10.)  Legyünk készek hegycsúcsról hegycsúcsra völgyeken keresztül haladva egyre magasabbra feljutni! A siker ritkán szokott egy sima egyenletesen felfelé tartó egyenes vonalú pálya végpontján előfordulni. Készüljünk fel a hepe-hupákon való előrehaladásra és a gyakori visszaeséseket követő előrehaladásra.

11.)  Eddzük magunkat rugalmasra és legyünk képesek az átmeneti vereségekből és csalódásokból való talpra állásra! Útközben mindenki szemben találja magát akadályokkal és nehézségekkel, azonban a sikeresekre, a nehézségekre előre felkészülő mentalitás a jellemző. Valamennyi önerőből jómódját megteremtő személy életét hatalmas bukások és teljes anyagi csődök sora jellemezte, mielőtt sikerült „befutniuk”.

12.)  Engedjük szabadjára az alkotókészségünket, legyünk egyfajta folyton újító, ne csupán másokat utánozó személy! Ötleteinket azonnal írjuk le, mert nem valószínű, hogy később majd fel tudjuk azokat idézni.

13.)  Fordítsunk figyelmet a folyamatos önfejlesztésre! Az önerejükből jómódjukat megteremtő személyek rendszeresen sok időt fordítanak az önképzésükre. A vesztesekre nem ez a jellemző. Építsük be a folyamatos önfejlesztésünket a szabadidős tevékenységünkbe! Minél több olyan könyvet és folyóiratot olvassunk, amelyik gazdagítja az elménket és fejleszti a képességeinket. Hallgassunk hangfelvételeket, vegyünk részt az érdeklődési körünk szakértőinek előadásain.

14.)  Legyünk fáradhatatlan optimisták! Ez egy igen ritka tulajdonság, azonban gyakorlással fejleszthető, ha még nem rendelkezünk vele. Minden jó vagy rossz helyzetből igyekezzünk nyertesen kijönni. Tanuljunk meg szükség esetén optimizmust “gyártani”  önmagunk és mások részére!

15.)  Szánjuk el magunkat mások szolgálatára!  Gondoskodjunk az ügyfeleink folyamatos és lelkiismeretes kiszolgálásáról. Igyekezzünk felül múlni az előzetes várakozásukat. Találjunk rá minél előbb az életben való küldetésünkre!

16.)  Tegyünk szert hírnévre a gyors cselekvő képességünkkel és megbízhatóságunkkal! A legkönnyebben kialakítható és legértékesebb képesség a „sürgősségi érzés” keltése és a gyors cselekvésre való hajlam. Csupán a lakosság kevesebb, mint 2 %-a képes gyorsan cselekedni.

17.)  Legyünk nagyon becsületesek önmagunkhoz és másokhoz!  A tisztesség a vállalkozói siker egyik nélkülözhetetlen előfeltétele.  Valamennyi működőképes, sikeres emberi kapcsolat a bizalomra épül.

18.)  Egyszerre csak egy dologra érdemes összpontosítani a figyelmünket! A sikeres emberek „a legfontosabbat csinálják legelőször” és egyszerre csak egy dologgal foglalkoznak.
Képesek kitartóan cselekedni és megakadályozni a figyelmük elterelését. A bukást ne kudarcként éljük meg, hanem tanuljuk meg tapasztalatként felfogni, amit majd felhasználhatunk a sikerünk érdekében!

19.)  Legyünk határozottak! Adjunk magunknak időt a téma átgondolására, majd pedig cselekedjünk. Érdemes rajtra késznek lenni, nem kell elriadni a hibák elkövetésétől és szükség esetén ismerjük be, ha tévedtünk.

20.)  Kitartással és eltökéltséggel támogassuk terveink és céljaink megvalósítását! Előre határozzuk el, hogy soha nem fogjuk feladni azt, amibe belekezdtünk. A legértékesebb tőkénk az az elszántságunk lesz, amivel képesek leszünk bárkinél tovább kitartani.

21.)  Legyünk önfegyelmezettek! Tegyük meg azt, amit meg kell tennünk akkor, amikor arra szükség van, függetlenül attól, hogy van-e a dologhoz kedvünk vagy nincs. Tartsuk be az önmagunknak és másoknak tett ígéreteinket!

     „Ha nem vállalkozol,
az életed nem lesz olyan, mint amilyen lehetne!”


Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Eddig 23 hozzászólás


 • Kedves Béla és a kedves Munkatárs! Köszönöm a töretlen és kitartó hozzáállást, mellyel megpróbálja jobbá és élhetőbbé tenni az életem, a továbbiakhoz is sok erőt, sikert, szerencsét és jóindulatu környezetet kivánok.NE BUÉK 2012!

  HAPPY NEW YEAR 2012!

  http://youtu.be/OWgzntoBe08 Happy New Year 2012

  http://youtu.be/SuusbNtrMVE

  http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=YnsexjeaVMo

  http://youtu.be/RhAF1dvtD7k Abba

  http://youtu.be/zsQklLtA-S4 Szabó Gyula

  http://youtu.be/xsJye7BcCBw BUÉK 2012

  http://youtu.be/YnsexjeaVMo Happy New Year! • Köszönöm a cikkeit! Én alapból az a mindig kételkedő,hezitáló vagyok.Már több MLM -es cégnél is voltam ,de valami mindig hiányzott..pár hónap után abba is hagytam :)) A cikke felnyitotta a szemem ,és végre tudom ,hogy mi volt a gond !Az írásai erőt és kitartást adnak a továbblépéshez :)) Köszönöm!
  Bójás Zsuzsanna recently posted..Jó közérzet = boldogság ?My Profile • Kedves Béla! Elolvasván ezt a cikket egyre nagyobb erőt érzek, hogy megpróbáljam azt, ami eddig nem sikerült, változtatni az életemen. Minél többet olvasom írásait annál nagyobb késztetést érzek a változtatásra.Bízom benne, hogy lesz erőm betartani ezt a 21 pontot és az új évben egy új életet kezdeni. Köszönöm az eddigi tanításait és eredményekben gazdag boldog új évet kívánok Önnek! • Kedves Zsuzsanna!

  Örülök, hogy sikerült segítenem a megoldás megtalálásában.
  További eredményes MLM-ezést kívánok!
  Kajárik Béla recently posted..MLM titok. Az emberek mindaddig nem kötnek velünk üzletet amíg…My Profile • Kedves Ildikó!
  Köszönöm az elismerő szavakat és az újévi jókívánságot.
  Sok sikert kívánok az új évben tervezett célkitűzések megvalósításához!
  Kajárik Béla recently posted..Önerőből jómódjukat megteremtő sikeres emberek 21 szokásaMy Profile • Béla!Ez valami zseniális!Ez a 21 pont lesz kint a szobám falán és azon leszek hogy 2012-ben betartsam! • Igen ezt a 21 pontot szem előtt tartva haladunk tovább a siker felé. • Kedves Attila és Lujzi!
  Nagyon örülök, hogy ezzel a bejegyzésemmel hozzájárulhatok a jövő évi célkitűzéseitek meghatározásához és megvalósításához.
  Béla recently posted..B.U.É.K. 2012 !My Profile • Kedves Béla! Köszönöm az egész évi sok-sok segítséget és szívből kívánom, hogy 2012 legyen eddigi életed legcsodásabb éve az élet minden területén! • Kedves Béla!
  Munkái, cikkei igazi iránymutatást, valódi segítséget jelentenek a számomra! Hálásan köszönöm! További jó egészséget, munkakedvet és munkabírást kívánok a jövőben is! BUÉK 2012! 🙂 • Kedves Zsuzsa és Andrea!

  Hálásan köszönöm az elismerő szavaitokat, melyek további lelkesedést és energiát adnak nekem az új esztendőben.
  Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség: Egy ajándék éppen annyit ér…My Profile • Kedves Béla!
  Köszönöm egész évi cikkeidet, mindig a legjobbkor jöttek.Rengeteg információ, segitség van bennük mit az élet minden területén tudunk hasznositani. Nagyon sikeres,eredményekben gazdag, boldog újévet kívánok szeretettel: Judit • Kedves Judit!
  Köszönöm az elismerést és Neked is B.Ú.É.K.!
  Kajárik Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség: A legkreatívabb dolog, amit csinálhatsz…My Profile • Kedves Béla!
  2012 első leckéje számomra megtanulni a 21 pont betartását. Íróasztalomra teszem, és a napi munka megkezdése előtt mindig elolvasom!
  Köszönöm szépen, az eddigi segítséged, munkád, és kívánok a 2012 évben is munkádhoz jó egészséget, sok sikert. • Kedves Béla!

  Köszönöm a sok értékes gondolatot és tanácsot, amit nem győzök magamba szívni mióta rátaláltam honlapodra. Újévi jókívánságaid is tanítanak, bölcs gondolataid
  mindig lenyűgöznek.
  Igazi mentoromnak és utolérhetetlen példaképemnek tekintelek.
  Ha nem is tudok olyan értékes gondolatokat küldeni,mint amit Tőled kaptam, szívből kívánok Neked és munkatársaidnak is nagyon boldog és sikeres 2012-es esztendőt

  Béla • Kedves Béla!

  Köszönöm szépen az elismerést és megtisztelőő számomra, hogy példaképedül választotál.

  Üdv:
  Béla
  Kajárik Béla recently posted..MLM titok. Az emberek mindaddig nem kötnek velünk üzletet amíg…My Profile • Kedves Béla!

  Örök hálával gondolok arra, hogy megtanítottál a gyakorlatban erre a 21 pontra. Igaz, még gyakorlást igényel, de alkalmazása megváltoztatott, és változik az életem is.A legnagyobb ajándék, hogy hittél bennem. Köszönöm! Boldog Új Évet! • Kedves Béla!
  Ezek a gondolatok és tanácsok olyanok számomra, mint egy vakon hívő embernek a biblia, minden szó aranyat ér; mindent megteszek, hogy minél többet meg tudjak valósítani belőlük…
  Hálásan köszönöm, s Kívánok Neked Örömökben és Sikerekben Gazdag Boldog Új Esztendőt!!! • Kedves Zita!
  Köszönöm ezt a hozzászólásodat!
  Igazán örülök, hogy az életedben egy ilyen kedvező változás elindításában “segédkezhettem”!
  Kajárik Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség: A legkreatívabb dolog, amit csinálhatsz…My Profile • Kedves Antal!
  Hálásan köszönöm az elismerő szavaidat, és kívánom, hogy ebből a 21 pontból minél többet sikerüljön beépíteni a napi rutinodba.
  Kajárik Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség: A legkreatívabb dolog, amit csinálhatsz…My Profile • Nagy post! Te így van, akkor inspirálnak több módon is. Boldog új évet neked.
  Kelli M. Hurley recently posted..ChromagenMy Profile • Kedves Béla! Ismételten csak gratulálni tudok neked a cikkedhez. Kitűnően összefoglaltad a munkánk lényegét és én meg merem azt is kockáztatni, hogy az életünk lényegét. Minden pontját érdemes megszívlelni. • Kedves Sándor!
  Köszönöm az elismerő szavaidat, melyek további hasonló cikk megírására bátorítanak.
  Kajárik Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség: A legsikeresebbek nem a tökéletesek…My Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *