Önfejlesztő bölcsesség: Az életben boldogulás – vagyis a megélhetés – új “játékszabályait”…

Bejegyzés nyomtatása

“Az életben boldogulás – vagyis a megélhetés – új *játékszabályait* ma már nem az iskolákban és az egyetemeken tanítják… hanem az INTERNETEN!”

Kajárik Béla

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Javaslom, hogy iratkozz fel az MLM legújabb irányzatát képviselő – Online – MLM iskola másként gondolkodó és tevékenykedő MLM-ezői számára készített HÍRLEVELEMRE, hogy frissen tájékozódhass a legújabb Online MLM tippekről, eszközökről, megoldásokról és stratégiákról!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 17 hozzászólás


 • Pontosan. Nem mondom, jó az egyetem is valamire, de önmagában már kevésnek bizonyul. Ha nem lenne 2diplomás ismerősöm állás nélkül, lehet hogy nem is érteném ezt. 🙂
  Petőházi Mónika recently posted..Az milyenMy Profile • Réges-régen az iskolában azt mondták amit itt nem tanultok meg,azt a nagybetüs ÉLETBEN keservesen megtanuljátok. Nos a hatvan év is kevésnek bizonyult,de sosem késő újra kezdeni… • Néhány perce néztem meg az egyik ismerősöm “paramétereit” a Fb-on. 2 diplomával tanársegéd. Ezzel még nincs is semmi baj. Az már más kérdés, hogy mit fizetnek neki ezért? (Na és most, miután otthon van a pici babával?)Nem mondom: minden tiszteletem azoké, akik diplomát szereznek. Egyszer -talán- én is lediplomázok.
  Radó Hajnal recently posted..“Jóslatok” 2011-reMy Profile • Interneten van a legnagyobb lehetőség a boldogulásra,kicsi idő igényes,de hosszútávon biztos befutó. 😀 • Bizony Hajni pici babával itthon maradni néhány tízezer forintér ,ezért nincs annyi gyermek Magyarországon,ki meri manapság bevállalni? • Egy hirdetésemnek azt a címet adtam, hogy
  HASZNÁLD KI AZ INTERNET LEHETŐSÉGEIT!
  Aki online akar dolgozni, most igazán talál
  magának munkát. a hangsúlyt az akar szóra
  tenném. • Hajni!
  Ugye nem gondoltad komolyan, hogy diplomázni a akarsz? • Igen az internet nagy lehetőség azoknak akik mindezt felismerik. Vannak még szép számmal akik nem mernek dolgozni a neten.
  Azért lányok a nagyanyáink idejében még rosszabb volt a helyzet, viszont az igények nem szárnyalták túl a lehetőségeket, és voltak gyerekek.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Ami az iskolákat egyetemeket illeti, jól mondja Miklós a nagybetűs életre már hatvan éve sem készítettek fel tökéletesen.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Valamilyen haszna azért mégis csak van az iskoláknak az internet oktatás már általános iskolában is korszerű,előfordul, hogy a házi feladatot e-mailban küldik el a diákok.Középiskolában pedig már nagyon gazdag informatikai ismerettel rendelkeznek a fiatalok.Ezért egy előnyük van mikor munkát keresnek,ők már otthon vannak az internetes eszközök használatában,ez a fajta tudás kezdetnek megfelel ,ők viszont könnyen elsajátítják a bonyolultabb felhasználást is. • Szia Brigi!

  Az jó az iskolákban, hogyha eszközhasználatra megtanítják a mai gyerekeket, azonban ez édeskevés az életben való boldoguláshoz. Ez utóbbihoz a játékszabályokat – vagyis nyerő stratégiákat – is képesnek kell lenni megalkotni, és erről ott keveset lehet hallani.

  Egy példát mondok erre: Ha valakit megtanítanak fűrészelni, attól még nem lesz képes egy családi ház tetőszerkezetének a gerendázatát elkészíteni…
  Kajárik Béla recently posted..Szafari a lélekhezMy Profile • Kedves Mindenki! A közel 60 tantárgyból 40 tölteléktantárgy volt a fősulin, viszont mivel egyik a másikra épült, muszáj volt felvenni, levizsgázni belőle. Az egyik vizsgán a fűtési rendszert és a tágulási tartályt húztam. 🙂 Hadd ne mondjam, köze nem volt a végzettségemhez.

  Azért egy valamit mégis szeretnék megjegyezni. A nagybetűs életre lehet, hogy nem készítettek fel bennünket, de olyan ismereteket tudhatunk magunkénak, amit egy középiskolás nem. A rendszerben nem az a probléma, hogy két diplomával (vagy sokkal) nem tudnak elhelyezkedni a fiatalok, hanem a 70-80-as évek felfogásaként vitték tovább az eszmét: akinek diplomája van, az valaki!

  Diplomahalmozó fiatalokkal telítődtek az egyetemek, főiskolák, amelyek vezetői nem kísérték figyelemmel az adott piaci változásokat. Vagyis ha 200 pedagógusi állás van egy városban, a nyugdíjazás várhatóan 20 fő lesz 4 éven belül, akkor ne akarjunk további 250 diáknak helyet biztosítani pedagógusként, inkább nézzünk körül az oktatási jegyzékben és bővítsük a képzésköröket!

  Tele vagyunk szociális pedagógusokkal, közgazdászokkal, de nem találni egy ügyes kőművest, lakatost…stb. A minap hallottam, hogy hirdetés szervezésből is indítottak főiskolai képzést. Minek? Képet beszúrni egy nézetbe meg szöveget köré írni, a megrendelővel lebeszélni a hirdetési dátumokat MINDENKI tud! Ugyebár a fejétől bűzlik a hal! Vezetői szinteken kellene tisztába tenni a gyereket…

  Fontos dolgot emelnék ki: az iskolák, tanintézmények előnyét, ahol változatosan, izgalmasan levezetett óra keretein belül sivatagi vándorként isszuk a tanár szavait. Nincs az az internetes oldal, ami ezt az élményt nyújtaná. A másik a számonkérés. Meghallgatjuk, elfelejtjük, ezért nem is alkalmazzuk. De ha megtanuljuk, mert meg kell, mert muszáj, mert érdekünk is, akkor az adott pillanatban be fog ugrani.

  , ha szükségünk van rá. Az interneten hogyan kérik számon, mi ösztönöz rá, hogy megtanuljuk?
  Hajdu-Tömpe Zsuzsanna recently posted..Mi az a K értékMy Profile • Kedves Zsuzsanna!

  Köszönöm, hogy ilyen részletesen kifejtetted a témával kapcsolatos gondolataidat.

  Nagyon érdekes kifejezést használtál: diplomahalmozó fiatalok. Valóban az a helyzet, hogy ma még sokan NEM tudják, hogy a diploma NEM = Biztos állással

  Az élő előadásokkal valóban semmi sem veszi fel a versenyt, ebben egyetértek Veled.
  Az elmúlt 5 évben azonban nekem sikerült már több száz olyan WEB-konferencián részt vennem, kérdést feltennem és rájuk választ kapni olyan nagy tudású előadóktól, akik a Csendes Óceán partján élnek és egyáltalán nem járnak mifelénk… Ez a körülmény semmivel sem csökkentette a kapott információk értékét, amelyeket akár már másnap hasznosítani tudtam a vállalkozásomban.

  Azt kérdezed: “Az interneten hogyan kérik számon, mi ösztönöz rá, hogy megtanuljuk?”

  Napjainkban mindenkinek meg kell tanulnia önmagát ösztönözni! Ez létszükséglet… Ha nem fejlődünk, akkor lemaradunk. A fejlődésünket folyamatos tanulással biztosíthatjuk. Akinek nincsenek életcéljai az külső motivációval sem fog messzire jutni…
  Kajárik Béla recently posted..Szafari a lélekhezMy Profile • Kedves Béla!
  Az életben boldoguláshoz értem,hogy nem elég az internetes eszközök használata és stratégiai megoldások kellenek anélkül képtelenség.Én arra gondoltam,hogy hozzám képes a fiatalok egy lépéssel előrébb járnak.Véleményem szerint az angol nyelvtudás sem elhanyagolható,főleg itt az interneten sok minden angolul van,és aki nem tudja a nyelvet más helyzetben van,igaz itt a fordító,de az sem ad mindig egyértelmű fordítás .Ilyen esetben sokkal hátrébb indul az ember és több téren kellene megfelelnie egyszerre,tehát amit mások évekig tanultak az embernek minél hamarabb be kell hozni a lemaradást. 😀

  Azt a leckét már én is megtanultam,hogy magamat kell ösztönöznöm,mert a saját életemért én vagyok felelős senki más.Fontosnak tatom,hogy van életcélom és már nem céltalanul bolyongok,mint sokan teszik. Sokat jelentenek az itt hozzászólok véleményei,tanácsai, segítségei ami fellendíti haladásomat,amiért mindenkinek köszönettel tartozom. 😀 Mindenkinek sok sikert kívánok,valamint sok tanulást a céljaik eléréséért. 😀 • Igen Brigi! Az angol nyelvtudás előnyt jelent egy MLM-ező számára (is). Az iskolákban szerintem jó alapokat kell tudni szerezni, amelyekre aztán az internet segítségével az egyéniségünknek legjobban megfelelő jövedelemszerző módszert tudunk később elsajátítani.
  Kajárik Béla recently posted..Szafari a lélekhezMy Profile • Igen Béla az angol tudás nagy előny, én is tapasztaltam jó néhány nehézséget ennek hiánya miatt,jobb lett volna,ha az orosz nyelv helyett angolt tanítanak akkoriban az iskolában,mondjuk úgy húsz évvel ezelőtt még nem lehetett tudni,manapság mennyeire fontos lesz a nyelvtudás. • Kedves Zsuzsanna én nem osztom a véleményed, már ami a hirdetés szervezői képzést illeti. A marketing világa is megváltozott igen erősen amivel lépést kell tartani. Az a tudás amivel egy átlag hirdetés szervező rendelkezik, az az internet korszakában, amikor az offline eszközök aránya csökken már nem elég.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *