Önfejlesztő bölcsesség: A coach több, mint tréner, de kevesebb, mint terapeuta…

Bejegyzés nyomtatása

“A coach több, mint tréner, de kevesebb, mint terapeuta (aki kész megoldásokkal szolgál), – csupán kérdésekkel terelhet a megoldás irányába. Nem tanácsadás, hanem kísérés, támogatás a feladata.”

Orbán Ágnes

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Eddig 6 hozzászólás


 • Ismét egy új irány a világnézet tágításomhoz, remek idézet Béla! 🙂
  Gerbovics Péter recently posted..Ha fel akarsz építeni egy hálózatot az MLM-ben- akkor…My Profile • Ha jól belegondolunk, a támogatás sokkal értékesebb, mint pusztán tanácsot adni. Kisérés, olyan mint amikor fogod a gyerek kezét, és akár jól cselekszik, akár rosszul, mellette vagy. Életkori bölcsességedet – mint türelmes várakozó – használod fel.
  Petőházi Mónika recently posted..MASLOW-féle szükséglet piramisMy Profile • A coach, olyan mind egy edző alapvetően a személyes képességeket,erősségeket azonosítja és fejleszti,segítve a továbblendülést az elakadásokon,problémákon.Nagy segítség lenne ha,tanulhatnánk tőlük. 🙂 • Szerintem a kész megoldás sok esetben elkerülendő. Hiszen akkor nincs igazán mozgatva az egyén agya. A terapeuta az az egészségügyben tesz jó szolgálatot, de lehet, hogy ott sem minden esetben.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről!My Profile • Igen nehéz dolga van a coach- nak. Kísérni, kérdezni, tanácsot adni, figyelni a másikra, bizony nagyon nehéz embert próbáló feladat.
  Ha coachá akarunk válni, akkor még igazán hosszú út áll előttünk, amit meg kell járni. Természetesen mint semmi az életben amit az ember nagyon el akar érni ez sem lehetetlen.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Érdekes gondolat!:-) Coachként természetesen elfogult vagyok a coachinggal kapcsolatban, ezért azt gondolom tapasztalataim alapján, hogy a coaching a személyes fejlesztés, fejlődés egyik kiváló eszköze és naponta tapasztalom a sikerességét a gyakorlatban. Az összehasonlításnál azonban kerülném azt a kifejezést, hogy melyik több, illetve melyik kevesebb. Mindegyik más problémára kínál és ad megoldást, teljesen más módon. Kicsit olyan mintha az almát a körtével hasonlítanánk össze.


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *