Önfejlesztő bölcsesség: Ha érzelmi képességeidet még nem vetted kézbe…

Bejegyzés nyomtatása

“Ha érzelmi képességeidet még nem vetted kézbe, ha nincs éntudatosságod, ha nem vagy képes kezelni a nyomasztó érzéseidet, ha nincs empátiád, és nincsenek minőségi emberi kapcsolataid, akkor egyáltalán nem számít, mennyire vagy okos, nem fogsz messzire jutni.”

Daniel Goleman  – az “Érzelmi intelligencia” című könyv szerzője

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Eddig 19 hozzászólás


 • Teljesen igaz! Én azt szoktam mondani, hogy tedd rendbe magadat! Legyen ez közös munkánk első pontja.Ha nincsen meg a megfelelő éntudatod, ha nyomasztó érzések gyötörnek, honnan is tudnál olyan attitűdöt szerezni, amihez emberek akarnak csatlakozni. Milyen csoportod lehet, ha nincs empátiád, vajon hány ember szeretne a csoportodhoz tartozni, ha még semmit nem ért a lehetőségből? Vajon kiveszi-e azt belőle, hogy itt van egy pozitív társaság, aki céltudatosan megy egy irányba?
  Nekem az a tapasztalatom, hogy az emberek biztonságot keresnek, biztonságot pedig csak az az ember tud adni, aki értelmi érzelmi képességeivel maximálisan tisztában van, és azt hajlandó folyamatosan csiszolni. • Emese igazad van első sorban magunkon kell dolgozni,fejleszteni személyiségünket,hogy egy vonzó,színpatikus,pozitív,céltudatos személyé változunk . 😀 • Valójában a személyiségünk adott. Az adott személyiségen belül a szemléletet lehet és kell csiszolni. Hiszen bármilyen személyiséggel is rendelkezünk, ha a szemléletünk negatív akkor a személyiségünk is az. Ha a szemléletünket tudjuk irányítani, a személyiségünk bárhogy is születtünk, pozitív és követhető.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Savasító ételek!My Profile • Köszi Mária a pontosítást,te jobban megfogalmaztad.Igaz a szemléletünk az ami alakításra vár. 😀 • Kedves Emese!

  Üdvözöllek a körünkben!
  Ebben a mondatodban nagyon jól megfogalmaztad a lényeget: “Nekem az a tapasztalatom, hogy az emberek biztonságot keresnek, biztonságot pedig csak az az ember tud adni, aki értelmi érzelmi képességeivel maximálisan tisztában van, és azt hajlandó folyamatosan csiszolni.”

  Igen, az MLM-ben nagy szükség van úgynevezett karizmatikus vezetőkre, akik a magatartásukkal és érzelmi intelligenciájukkal képesek mások bizalmát kiérdemelni, és tudtukra adni, hogy van megoldás a jelenlegi helyzetükre. Emellett pedig, példát mutatnak a “HOGYAN”-ra vonatkozóan is, ami azért fontos, mert az emberek sokkal könnyebben követik azt a személyt, aki cselekszik és nem csupán beszél…

  Az érzelmi intelligencia (EQ) sokak számára ma még egy új “műfaj”, azonban érdemes lesz vele minél előbb közelebbről megismerkedni, mert a kapcsolatépítéshez nélkülözhetetlen. Az pedig közismert tény, hogy az MLM a “kapcsolatépítés művészete”!
  Kajárik Béla recently posted..MLM titok- 4 sikerTIPP 2011-reMy Profile • Igen sokak számára az érzelmi intelligencia, ugyan úgy mint a pénzügyi is teljesen új fogalom. És persze ezért nem is igazán értik miről van szó.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Savasító ételek!My Profile • Vannak akik ezt is úgy szeretnék mérni mint a hagyományos IQ-t. Pedig az sem az amit sokan gondolnak és mérnek.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Savasító ételek!My Profile • Belegondolok én is pár hónapja még nem is hallottam érzelmi intelligenciáról,most már én is ismerkedek a dologgal. • Én sem régen ismerem ezt az intelligenciát. Habár visszagondolva gyerekkoromban volt. Édesanyám akaratlanul is tesztelte, és én sikeres voltam benne, nem is egyszer.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Sejtettem én is már gyerekkoromban, nem lehet, hogy csak a lexikális tudás számítson. Jó, ha sok információ birtokában vagyunk, de létezik itt valami ennél több is. 😉
  Petőházi Mónika recently posted..Az milyenMy Profile • Biztos Móni,hogy létezik még több információ amire még szükségünk van,mert aki tanul az mindig kérdez is ,így információval is folyamatosan bővülünk. 😀 • Én most nem arra gondoltam, hogy sejtésem volt már gyerekkoromban is erről. Ez konkrétabb. Ha elmentünk vásárolni és kértem egy valami édességet egy boltban, már olyan két éves koromtól egészen sokáig, anyu vett egy kis valamit. Mentünk tovább és ott is kértem. Anya megkérdezte, hogy most szeretném e mert akkor megkapom, viszont következő nap meg azután nem. Én minden esetben azt választottam, hogy akkor inkább csak azt az egyet kérem és máskor a másikat.
  Na persze volt egy iszonyú nagy csalódásom tízen évesen, amire meg azt mondta anyukám nagyobb ne legyen az életemben. Megláttam egy bumszli 12.színű tollat, és kértem. Akkor nem kaptam meg. Később kiderült, rögtön megvette, csak később kaptam meg.
  És persze én avval a tollal akartam már aznap riporterest játszani. Hát ez az én nagy tízen éves csalódásom. Érdekes ezeket kielemezni. Már megtettük és igen jó érzelmi intelligencia eredmény jött ki.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Sok érdekes más számára is tanulságos gyerekkori történeted osztottad meg,én mostanában nem gondolkodtam régi múltbeli dolgokon,lehet hogy sok tanulságos történet lenne? • Szerintem, ha elgondolkodnál és ez mindenkire igaz, ha elgondolkodunk e gyerek korunkon, mindenkinek lennének érdekes történetei.
  Lehet, hogy az értelmi intelligencia nem mindenkinél lett akarva, akaratlanul tesztelve. De története mindenkinek van.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Tökéletes ez az idézet! Csatlakozom Emeséhez, és kiegészítem ezzel: Tegyél rendet a fejedben, tegyél rendet a lelkedben, változtass a gondolkodásodon és a régi szokásaidat folyamatosan cseréld le újakra, és már menet közben megváltozik körülötted a világ…
  Radó Hajnal recently posted..“Jóslatok” 2011-reMy Profile • Hajni te is fontos elgondolkodtató idézetet írtál és ez így van ,kezd megváltozni körülöttem is a világ. • Olyan jó ezekről az érzelmi dolgokról írni! És olyan felemelő ilyen gondolatokat olvasni! De vajon eszünkbe jut mindez egy sokkoló krízis közben? Képesek vagyunk alkalmazni? • Szerintem igen Zita. Igaz nagyon nehéz. Én is benne vagyok most egy ilyen sorozatba, bevallom napok óta, alig megy a munka. És még tetejében a rendrakás közepette sok fájó régi emlék került elő. Szóval lehet, mert én is kezdem magam helyrepakolni.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Azt tapasztaltam, hogy az ember először ösztönösen reagál. Aztán amikor tudatosan keresi a megoldást, előjönnek azok a gondolatok, amiket az ilyen írásokból tanult. Már csak alkalmazni kell!


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *