Online kapcsolatépítő szokások

Bejegyzés nyomtatása

A jelenleg egyre szaporodó internetes KÖZÖSSÉGEKBEN az MLM-ezők megnyilvánulásait figyelve az a benyomása keletkezik az embernek, mintha az illetők kizárólag, a termékeik és szolgáltatásaik ideális reklámozására keresnének itt lehetőséget.

Erről tanúskodnak az igen szűkösen megfogalmazott adatlapok – bemutatkozások –  és az MLM-ezők alkalomszerű bejegyzéseiből is erre lehet következtetni. Úgy tűnik, hogy a rendszeres, következetes és kitartó részvétel nem kifejezetten jellemző ezeknek az online közösségeknek a tagjai többségére.

Nézzük akkor most meg, hogy mit is jelent valójában az, hogy hálózatépítés? És hogyan tudjuk ezt a tevékenységet szokásunkká tenni?

A hálózatépítést az emberi kapcsolatok kialakítása és ápolása művészetének szokták nevezni. Az ezzel kapcsolatban kialakítandó “szokás” alatt pedig, BÁRMIFÉLE olyan rendszeresen végzett tevékenységet kell érteni, ami a kapcsolatépítés célját szolgálja.

Akkor most miről is van itt szó?

Amennyiben az a szándékunk, hogy sokkal jobb online hálózatépítővé váljunk, akkor ehhez naponta szükséges ezt a célt szolgáló tevékenységeket folytatnunk. A WEB 2.0 ma már igazán remek feltételeket teremt számunkra mindehhez.

Ma még kevesen ismerték fel azt, hogy a WEB 2.0  előnyeit hasznosító  Blog-Honlapok (ilyen többek között a Word Press is) milyen remek feltételeket kínálnak  számunkra az internetes jelenlétünk megalapozásához, illetve ismertségünk növeléséhez!

Mostanában egy ezzel a témakörrel kapcsolatos cikket olvastam a Networking Times folyóiratban. Az ott említett ötletekből merítve, nézzük akkor most meg azt az ötféle (5)  teendőt, amit célszerű NAPONTA rendszeresen elvégeznünk a KAPCSOLATÉPÍTŐ SZOKÁSAINK kialakítása érdekében:

1.) Rendszeresen fűzzünk egy-egy őszinte megjegyzést három (3) új ismerősünk blogjához / honlapjához.

2.) Rendszeresen fűzzünk egy-egy őszinte megjegyzést három (3) meglévő barátunk blogjához / honlapjához.

3.) Látogassunk meg három (3) kedvenc csoportunkat és kínáljunk fel valami értéket egy felvetett témával kapcsolatos véleményünk hozzáfűzésével (vagy vessünk fel egy új témát a fórumon) – ne felejtsd el a hozzászólásod végén az érdeklődést felkeltő mondatot tartalmazó aláírás fájlodat is elhelyezni (ahol erre mód nyílik)! A blog- / honlap címedet okvetlenül  add meg!

4.) Írjunk egy rövid blog bejegyzést, aminek a segítségével az emberek még jobban megismerhetnek bennünket!

5.) Végezzünk utánkövetést három (3) barátunkkal – vagy kérjünk tőlük segítséget, vagy ajánljuk fel mi a segítségünket őnekik.

Mindössze ERRŐL lenne szó.
Meg fogod látni milyen jelentős eredményt fogsz elérni ha következetesen betartod a fenti tanácsokat!

“Annak, aki sikeres akar lenni az üzleti életben, fejet kell hajtania a szokás hatalma és ereje előtt. Gyorsan meg kell szabadulnia azoktól a szokásaitól, amelyek visszahúzhatják – és sürgősen ki kell alakítania azokat a rituálékat, amelyek segíthetnek a vágyott cél elérésében.”

J. Paul Getty

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban
az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 9 hozzászólás


 • Ez nagyon tetszett!
  Így még nem gondoltam a napi internetes tevékenységeimre. Mindenesetre igyekszem megfogadni.
  Köszönöm a tippet Béla! • Végül is a blog bejegyzésen kívül a többi tennivalót azelőtt is végeztük,más közösségi oldalakon,például iwiw, természetes kapcsolatteremtő,és fenntartó képességeinket kell itt is alkalmazni,rendszeres és rendezett formában !! Persze a témáinkat ezentúl nem a panaszkodás fogja képezni,hanem a barátságos érdeklődés,ami ugye nem is esik nehezünkre !! 😀 Tehát naponta elő a pozitív gondolatokkal,használjuk fel kreativitásunkat,és hajráááááá..!!  🙂 ( és éljenek a netkávézók,Béla !! 🙂  )  • Igen jó cikk Béla! Aki felismeri az online közösségekben rejlő lehetőségeket és jól is használja, könnyen tehet szert új barátságokra és a meglévőket ápolhatja.

  Adj értéket azzal, hogy másoknak időt spórolva folyamatosan “szállítod” azt az információt, amiben jó vagy. Ezzel sok ember látómezőjébe kerülsz.

  Igen, a legfontosabb, hagyd abba a panaszkodást, mert az csak elriasztó, nem pedig vonzó. Pozitív szemlélettel az élet is szebb lesz. 😀 • Eletem elso bejegyzese  nagy erdeklodessel olvasom minden egyes mondatodat  ilyen fajta tudassal nem rendelkezek soha sem hittem volna hogy ez ennyire izgalmas tud lenni  megfogadom tanacsodat  koszonom • Kedves Gyöngyi!

  Bátorítani szeretnélek a gyakori hozzászólásokra! Ez a szakma valójában a KAPCSOLATÉPÍTÉSRŐL – illetve a kapcsolati tőkénk intelligens kamatoztatásáról – szól. Mindaddig, hiába fedeztük fel  “életünk legnagyobb lehetőségét”,amíg nem szólalunk meg, senki sem fog tudni sem a létezésünkről, sem arról, hogy mi is van a fejünkben! • Így van. Csak bátran 🙂 • Az egyik legfontosabb dolognak tartom a közösségi oldalakon is, a Fair Play-t. Bosszantónak találom ugyanis azt,hogy valaki “direktben”, szinte az ismerősnek jelölés utáni pillanatban “ezerrel” küldözgeti ki a meghívást “ilyen-olyan” előadásra.Azt gondolom,hogy az információk közvetítése nem lehet egyenlő a “nyomulással”. • Nagyon hasznos es kovetendo, ha olyantanacsokat kapunk ami mukodik. En amikor tudomast szereztem elso nap, hogy ilyen is letezik (Onlyne kapcsolatepito MLM). Tatva maradt a szam . Most vagyok abban a helyzetben, hogy tanulom a szamitogep kezeleset. Azokat az informacokat amit a Bele ad nekunk, rengeteg idot megsporol nekunk. Koszom , hogy onzetleul teszed. En is ezt az elvet vallom, Kapni orom, adni megnagyobb ! Zsuzsi • Ezeken kívül amiket írtál, szerintem a főbb közösségi oldalakat sem szabad elhanyagolni.


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *