Az online passzív jövedelem legendája – Mi az igazság?

Bejegyzés nyomtatása

Az internetes, un. online passzív jövedelemképzés olyan valami, amiről már valószínűleg hallottál. Sok üzleti ajánlat ígéri a passzív jövedelemteremtés lehetőségét, ezzel próbálva eladni neked a rendszerét. Ez működik, tudom, mert én is ezt a trükköt használom.

De vajon valóban létezik passzív jövedelem?

Ebben az írásban az a célom, hogy megosszam veled az igazság lényegét a passzív jövedelem online (interneten történő) elérésével kapcsolatban. Tudom, hogy sokan szeretnék tudni, hogyan lehet passzív jövedelmet elérni az interneten. Fogok erről majd beszélni később. De mielőtt ezt megtenném, szeretném az alapokat lerakni és a gondolkodásodat a megfelelő irányba terelni.

Passzív jövedelem nem létezik!

Először is, meg kell ezt értened – passzív jövedelem nem létezik, legalábbis nem abban az értelemben, amit a legtöbb kezdő ért passzív jövedelem alatt.

A legtöbb ember úgy határozza meg a passzív jövedelem fogalmát, hogy “pénzkereset anélkül, hogy bármit tenni kellene érte”. Ha te is közéjük tartozol, akik ezt gondolják, akkor nagyon csalódott leszel, amikor rájössz, hogy ez NEM igaz.

Észrevetted már, hogy valahányszor belevágsz valamilyen üzleti lehetőségbe, amely passzív jövedelmet ígér, előbb-utóbb egy halom kényszerű elfoglaltságba keveredsz, és gyakran kimerülésig kell dolgoznod? Ilyenkor az történik, hogy a legtöbben feladják.

Az igazság az, hogy NINCS olyan dolog, hogy “pénzkereset anélkül, hogy tenned kéne valamit”. Ha van ilyen lehetőség, akkor az nagy valószínűséggel csalás (hacsak nem arra gondolsz, hogy beteszed a pénzed egy fix kamatozású letétbe).

Hát akkor, mi is az a passzív jövedelem?

Itt van az én MEGHATÁROZÁSOM erre:

“A passzív jövedelem egy olyan jövedelem, amit nem az idődért kapsz cserébe.”

Ha jól belegondolsz, és megérted a definíciómat, akkor nem valószínű, hogy kiábrándulsz és esélyed lesz a sikerre, mivel kész leszel keményen dolgozni azért, hogy egy passzív jövedelmet termelő rendszert létrehozz.

Ha egyszer jól megérted ezt a meghatározást, mást nem kell tenned, mint az időd nagyobb részét passzív jövedelemforrások létrehozására fordítani, és egyre kevesebb időt pénzkeresetre.

“Hűha, miről beszélsz, Kenneth?”

Ha érted, miről beszélek, akkor minden rendben nálad. Ha nem, akkor hadd magyarázzam meg.

A legtöbb ember az idejét cseréli pénzre, vagyis az idejét tölti azzal, hogy pénzt keressen. Egy nyilvánvaló és gyakori példa erre, hogy valaki havi fizetésért dolgozik. Néhány kevésbé nyilvánvaló példa:

– A számítógép monitorára meredve kereskedni a tőzsdén vagy a devizapiacon.
– Online árveréseken adni-venni (hacsak nincs egy terved, hogy ezt rendszerré fejleszd).
– Hirdetéseket feladni partnerprogramok termékeinek értékesítésére (hacsak nincs egy terved, hogy ezt rendszerré fejleszd).
– Szabadúszó szolgáltatások nyújtása, mint pl. grafikai tervezés, cikkírás, stb. (Remélem, szabadúszók nem olvassák ezt!)

Ha pénzre van szükséged, akkor igen, menj és keress magadnak állást, vagy dolgozz szabadúszóként, add el az időd egy részét. De ha gazdag akarsz lenni, akkor az időd nagy részét azzal töltsd, hogy különböző passzív jövedelemtermelő rendszereket építesz.

Meg kell értened, hogy pénzt keresni és passzív jövedelemforrást létrehozni, két különböző dolog.

A passzív jövedelemért végzett munkád lehet, hogy nem fog neked pénzt hozni, bár a végső cél, hogy egy csomó pénzt keress passzívan. Amikor passzív jövedelemforrást építesz, akkor egy olyan rendszert hozol létre, amelyben nem az idődért kapod a pénzt, és ebben a létrehozási folyamatban lehet, hogy többet költesz, mint amennyit keresel.

Sok ember számára elfogadhatatlan az a gondolat, hogy pénzt veszítsen, mielőtt pénzt kap. Ezért bukik meg a legtöbb ember, mielőtt az első passzív jövedelemforrását felépítené az Interneten.

A másik oldalon viszont, azok, akik eléggé “szerencsések”, hogy létrehozzák az első online passzív jövedelemforrásukat, folytatni fogják a munkát, második, harmadik rendszerük létrehozása érdekében, mert hozzászoktak a gondolathoz, hogy veszítsenek valamennyi pénzt, mielőtt visszakapják azt megsokszorozva. Ezenkívül a kockázatvállalási étvágyuk is nagyobb és jobban elfogadják veszteséget is. És még egy ok, hogy tapasztaltabbak is.

Ha most kezdesz, akkor menj, találj magadnak munkát, amivel pénzt keresel. De ne tölts ezzel túl sok időt. A havi jövedelmed 3-5 %-át és a szabad időd nagyobb részét arra fordítsd, hogy online passzív jövedelemforrást hozz létre. Az internetes lehetőségek sokkal kevesebbe kerülnek, mint a hagyományos vállalkozások, ezért 3-5 %-nak elégnek kell lennie, hogy megtanuld az alapokat. Hogy milyen hamar fogsz először passzívan befolyó pénzt látni az online rendszeredből, az attól függ, hogy milyen gyorsan tanulsz, és milyen keményen dolgozol.

Értsd meg jól a passzív jövedelem fogalmát és töltsd az időd nagyobb részét online passzív jövedelemteremtéssel. Ez a biztos útja nem csak a megélhetésnek, hanem még inkább a vagyonteremtésnek.

FORRÁS:
Kenneth KOH (leadsleap.com) hírleveléből magyarra fordította SÁNDI József

Eddig 17 hozzászólás


 • Maximálisan igaz. Sokat kell tanulni, dolgozni és nem utolsó sorban bizony pénzt költeni. • De jó ez a cikk! Sohasem hallottam ezt így kimondva! Kell hozzá bátorság, különösen mlm berkekben. Nagyon jól helyreteszi a fogalmakat, érdemes megfogadni! • Az biztos, hogy ezt is, mint minden új dolgot meg kell tanulni, ebben semmi csoda sincs, hiszen születésünk óta az új dolgok megismerésével foglalkozunk. Azt nem kerülheti  el a siker, aki ezt elég gyakran és sürün alkalmazza. • A passzív jövedelem fogalmát, az MLM-éhez hasonlóan gyakran járatják le, a fizess be ennyit, és keress még két főt, aki ezt megteszi típusú, napjainkban gomba módra szaporodó “lehetőségek”, amelyek milliókat ígérnek. • És az egészben az a legérdekesebb Kati, hogy a milliók még a 100. próbálkozás után sem jönnek, ennek ellenére az emberek mégis újra és újra beleteszik a pénzüket ezekbe az “üzleti lehetőségekbe”.
  .
  Alapjába véve a magyar rendkívül optimista és bizakodó. 🙂 • Ami a passzív jövedelmet illeti, hajlamos vagyok azt hinni, ez csak egy álom, egy nagyon kevesek számára elérhető lehetőség. Én legalábbis soha nem találkoztam senkivel, akinek sikerült volna.
  Tudom, hogy létezik, de nem az én köreimben.
  A cikkírónak abban feltétlenül igaza van, hogy csak kemény, rendszeres, kitartó munkával lehet elérni.
  De van egy másik legalább ennyire fontos, és sokkal nehezebb tényezője a sikernek: olyan üzletet, céget, tevékenységet választani, valóban működik hosszútávon.
  Ez nagyon nehéz, mert a többségünk nem ért hozzá. Mindenféle ajánlatokkal bombáznak bennünket, mindenki csupa jót mond, természetesen, de ki tudja azt megítélni, megjósolni előre, hogy az, ami ma jónak tűnik Magyarországon, két-öt év múlva is jó lesz-e? Piacképes-e a termék? Lesz-e rá igény itthon? Lesz-e rá fizetőképes kereslet? Nem túl olcsó? Nem túl drága?
  Szerintem a kitartás a könnyebbik része a dolognak, a VÁLASZTÁS az, ami sokkal nehezebb. Én már sokszor választottam, és eddig mindig rosszul, mostmár nagyon óvatos vagyok. • Kedves Katalin!

  Szerintem az MLM ideális módszer az “átlagemberek” számára, hogy passzív jövedelemforrásra tegyenek szert. Tudom, ez Neked nem szolgál vigasszal és bizonyítékként, de Nekem már jónéhány önerőből családja jómódját megalapozó személlyel sikerült „testközelbe kerülnöm” és kifaggatni a „titkaikról”!
  Egy jól működő MLM hálózat valójában egy GAZDASÁGI ÉRTÉK (ez szaknyelven működő tőkét jelent, olyan dolgot, mint egy vállalat, vagy egy bérbe adható ingatlan) ami folyamatosan nyereséget termel.)
  Egy ilyen „arany tojást tojó tyúk” megalkotására van lehetősége bármelyik MLM hálózat termékforgalmazójának. Az egy más kérdés, hogy egy ilyen kapcsolati tőkének – amit egy ügyfelekből és termékforgalmazókból álló hálózat képez – a létrehozásához olyan vonzó egyéniséggé és igazi vezetői készségekkel rendelkező személlyé szükséges képezni magunkat, amire napjainkban kevesen vállalkoznak…
  Koránt sem elegendő az elsők között beregisztrálni egy induló hálózatnál…
  Ha nincs mit tőled eltanulni, akkor hiába várod azt, hogy majd hozzád beregisztrálnak az újonnan belépni szándékozók. Legalább is a talpraesett és becsvágyó “típusú” egyének.
  Igazad van abban, hogy a választás jelenti a fő kérdést. Valójában egy jó döntést kell tudni meghozni az embernek.
  Ezt írod, hogy:
  „Én már sokszor választottam, és eddig mindig rosszul, most már nagyon óvatos vagyok.”
  Íme egy tipp tőlem:
  Bánj óvatosan az óvatoskodással!
  Tapasztalatból mondom:
  “A döntésképtelenségből gyakran több kár származik, mint egy hibás döntésből.” (Gerald R. FORD)
  És egy kis biztatás a jövőre nézve:
  “A siker nem más, mint egy jó döntés eredménye. A jó döntést, egy tapasztalat előzi meg. A tapasztalat alapját pedig, gyakran egy rossz döntés képezi.” (Anthony ROBBINS) • Jómagam most iparkodom kiépíteni a magam rendszerét. Nagyon – nagyon a mínuszról kezdtem így egészen biztos, hogy tovább tart mint másoknak, de elérem. Viszont ami pozitívum el tudom mondani az érdeklődőknek az amit nagyon sok helyen egészen másként tanítanak. Hisz azt, hogy előbb adni kell azt igyekeznek elhallgatni. • Kedves Cselőtei Katalin!

  Többek között Béla-Kati vállalkozása és sajátom is bizonyíték, hogy a passzív jövedelem működik, csak aktívnak kell lenni! Ezen kívül jól kell választani, és fejlődni sem árt. • Itt egy nagyon színes és érdekes kép tárul elénk. Megismerhetjük azoknak a gondolatait, akik már kitartásuknak, és az idők során egyre jobbá fejlődő kapcsolattermető képességüknek köszönhetően, már sokkal többet tudnak mondani erről a kérdésről, és azokét is, akik kevés ideje, vagy épp most vágtak bele. Mindig is szükség lesz mesterekre, és tanítványokra. 🙂 • Kedves Bela elolvasvan a fenti velemenyeket,
  fejtegetesekett akaratom ellenere- egy kise cinikus fogalom,logikusnak tuno levezetese-jutott eszembe a 80-as idok forgatagabol ami a nemi eletre iranyulo lehetosegekett probalta egy nehany mondatba tomoritteni, ami
  a kovetkezo keppen hangzik;
  van mivel de nincs kivel
  van kivel,van mivel de…epp part gyulesbe kell menni es a jelenlet kotelezo!! • Kedves Sándor ez egy kissé furcsa összehasonlítás. A passzív jövedelemnek véleményem szerint nem sok köze van a nemi élethez.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 5 részMy Profile • Az ember bizony iszonyú sokat tanul, fejlődik, önképezi magát, majd dolgozik, hogy a hőn áhított passzív jövedelemre az idő folyamán szert tegyen.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Mert bizony ez nem az a bizonyos sült galamb, ami a csukott szájon keresztül az ember szájacskájába repül.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Sőt én azt tapasztalom, hogy ha a számat nyitva tartom, és ugrálok, még az is kevés. Ennél jóval többet kell tenni. Persze teszem is a magam dolgát, hogy idővel én is elérjem a hőn áhított passzív jövedelmet.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • A passzív jövedelm fogalommal valóban nincsen sok ember tisztában!Ezértsem mernek belevágni hasonló dolgokban és nem is hisznek bennne!Amit nem ismernek abba nem hisznek!Sok ember bérbe adja az idejét!Korábban én sem gondoltam volna mielőtt nem találtam rá Béla honlapjára!Sokat lehet tanulni Bélátol!Köszönöm ezt a cikket! • Nagyon jó ez a cikk, köszönöm! Ezt a legtöbb kezdő network marketingesnek még csatlakozás előtt el kellene olvasnia, hogy megértse a passzív jövedelmet, és azt, hogy hogyan gondolkozzon arról, hogy mit kell érte tennie, hogy stabil passzív jövedelmet hozzon létre.
  Joó Szilvia recently posted..AZ EGYETEMI DIPLOMA… ÉS A HATÁSTÖBBSZÖRÖZÉSMy Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *