Önmagunk jómódúvá meditálásának lehetetlensége

Bejegyzés nyomtatása

Mostanában olvastam egy számomra igazán szimpatikus mondást, miszerint:

„Én eddig még nem találkoztam olyan személlyel, akinek sikerült volna gazdagra meditálnia önmagát!”

Tehát, nyugodtan fel lehet hagyni az olyan „típusú” meditációk végzésével, amelyeket semmiféle cselekvés nem követ! Ugyanis – cselekvés hiányában – garantáltan nem fogjuk elérni a kitűzött céljainkat.

Közismert tény az, hogy bármiféle cselekvést az ember valamilyen ÉRZELMI HATÁS (örömben való részesülés vagy fájdalom elkerülése) következtében képes kifejteni.

Az érzelmeinket gondolataink segítségével mi magunk is – tudatosan – előállíthatjuk.  Az önerőből jólétüket megteremtő személyek egyik sajátosan egyedi készsége az, hogy – szükség esetén – kedvük szerint tudnak optimizmust „legyártani” önmaguk számára!

Szerencsés helyzetben vannak azok, akik mentoraiktól működőképes gondolatmintákat  kaphatnak ajándékba.

Cselekvésre ösztönző gondolataink származhatnak:

 • szenvedélyünkből (ebben az esetben ugyanis hajlandók vagyunk az adott – jövedelemszerző – tevékenységünket sokkal kitartóbban végezni, mintha csupán jövedelemszerzés céljából tennénk ugyanezt.)
 • pénzszerzés céljából, azonban ebben az esetben is érdemes tisztában lenni azzal, hogy a megszerzett pénz segítségével milyen érzelmi szükségletünk (őrömben részesülés vagy fájdalom elkerülés) kielégítésére leszünk majd képesek.

A szponzor feladata segíteni az embereknek olyan INDOKOKAT (érveket és magyarázatokat) találni, amelyek megkönnyítik a szükséges érzelmek megerősödését vagy legyengülését (pl. félelem) annak érdekében, hogy képesek legyenek önmagukat rávenni olyan cselekedetek elvégzésére, amelyeket korábbi – téves – hiedelmeik alapján szükségtelennek tartottak. Ugyanis ekkor tudják csak önmagukat meggyőzni arról, hogy igenis „megéri” nekik ezt csinálni!

 

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Javaslom, hogy iratkozz fel az MLM legújabb irányzatát képviselő – Online – MLM iskola másként gondolkodó és tevékenykedő MLM-ezői számára készített HÍRLEVELEMRE, hogy frissen tájékozódhass a legújabb Online MLM tippekről, eszközökről, megoldásokról és stratégiákról!FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 5 hozzászólás


 • Egyetértek!

  Attól, hogy valaki csak várja, nem lesz sem gazdagabb, sem bölcsebb (igény szerint az áhított tulajdonság behelyettesíthető) szorgalmasabb, stb. Cselekedni kell. Lehet várni ÉS mellette cselekedni. A cselekvés a kulcs. Mert például hiába tudom, hogy ez meg ez milyen jó lenne az üzletem szempontjából, ha nem teszem meg. Akkor hiába.

  További szép napot:)

  Mariann • Kedves Mariann!
  Üdvözöllek a hozzászólóink között és remélem, hogy a jövőben értékes MLM tapasztalataid megosztásával aktívan hozzájárulsz tudástárunk gyarapításához!
  Kajárik Béla recently posted..MLM bölcsesség: HA az MLM vállalatod és vezetői téged nem képesek tűzbe hozni…My Profile • A felvetett gondolatnak van egy rejtett buktatója is! Ha valaki fél megtenni a haladásához szükséges konkrét üzleti lépéseket, és HELYETTE meditál, hajlamos lesz önmagát ámítani azzal, hogy “hiszen ő tett az ügyért”. ezzel elnyomja rossz érzéseit, és vár az eredményre, vakon bízva a “vonzás,teremtés” törvényében. Pedig inkább ebben kellene bíznia”Segíts magadon, és Isten is megsegít” 🙂 • ERRŐL van szó Zita!
  Hidd el nem kevesen vannak, akik csak meditálnak és közben pedig “várják a sült galambot”…
  vagy
  eddig még nem jöttek rá, hogy “Ingyen sajt csak az egérfogóban van!”
  Kajárik Béla recently posted..MLM bölcsesség: HA az MLM vállalatod és vezetői téged nem képesek tűzbe hozni…My Profile • Kedves, Béla!
  Én csak köszönettel tartozok neked az ösztönző hatású tanácsokért.Köszönöm szépen!
  Merkurjeva Jelena recently posted..Ренди Гейдж: Секреты успешного спонсированияMy Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *