Saját mondásaim gyűjteménye: Pénzügyi intelligencia

Bejegyzés nyomtatása

Kedves Látogatóm!

Bizonyára rájöttél már, hogy az egyik szenvedélyemet a különféle, ismert és ismeretlen személyek értékes élettapasztalatait tükröző AFORIZMÁK, BÖLCS MONDÁSOK és IDÉZETEK gyűjtése képezi.

Az elmúlt 15 év során olvasott számos könyv,  hírlevél elolvasásának, hangfelvétel meghallgatásának és előadásokon való részvételemnek köszönhetően, bennem is megfogalmazódtak egyes gondolatok és meglátások. Ezek főként a személyiségfejlesztéssel, a pénzügyi intelligenciával és az Online MLM-mel kapcsolatos kérdésekre adnak választ.

Javaslom, hogy kedved szerint válogasd ki  közülük a számodra legmegfelelőbbet, és bátran használd fel azokat a gondolkodási szokásaid saját érdekedben történő módosítására!

PÉNZÜGYI INTELLIGENCIA:

“Én még nem találkoztam olyan – az életével megelégedett – személlyel, akinek sikerült volna jómódúra óvatoskodnia, rettegni és aggódnia magát.”

“Légy hálás a sorsnak, hogy kirúgtak az állásodból, így legalább kaptál egy lehetőséget, hogy észre vedd, másként – jóval egyszerűbben – is lehet jövedelemre szert tenni, mint amire az iskolában megtanítottak.”

“Tudod azt, hogy képes lehetsz megteremteni az anyagi gyarapodást az életedben? Fedezd fel a személyiséged fejlesztésében rejlő korlátlan lehetőségeket!”

“Az alkalmazottak többsége nem más, mint alul motivált kényszervállalkozó. Olyan dolgokat kell megcsinálniuk, amikhez nem igen van kedvük, ezért a főnökeik különféle ösztönző eszközöket alkalmazva – gyakran megfélemlítéssel – kényszerítik őket munkájuk elvégzésére. Ráadásul az önkéntes vállalkozókhoz képest, még az adózási feltételeik is kedvezőtlenebbek!”

“Az életben nem azt kapjuk meg, amire szükségünk van, hanem azt, amit kiérdemlünk. Ha többet szeretnél érdemelni, akkor teremts több értéket! Az értékteremtéshez erőforrásra van szüksége az embernek. Tanuld meg felfedezni és hasznosítani az erőforrásaidat majd pedig, értékesíteni a szolgáltatásaidat!”

“Ha nem csak leélni akarod az életedet, hanem élvezni is azt, akkor az egyik lehetőség erre az, hogy többféle jövedelemforrásra teszel szert, akár több tucatnyira is…”

“Miért van az, hogy egy gyermeknek meg sem fordul a fejében az, hogy ne tanuljon meg beszélni vagy járni? Viszont egy 35 éves felnőtt már mérlegeli azt, hogy érdemes-e időt és energiát arra fordítani, hogy megtanulja a vagyonteremtés művészetét. Az emberek többsége ebben a korban inkább hajlik a megalkuvásra és beletörődik, hogy a megélhetéséhez szükséges jövedelmét az ideje bérbeadásával teremtse elő, ahelyett hogy elsajátítaná a tehetsége és tudása értékesítésének készségét. A válasz minden bizonnyal az illető neveltetésében és a közgondolkodásban keresendő…”

“Ahhoz, hogy az otthonod kényelmét élvezve szerezhess jövedelmet, előbb – átmenetileg – ki kell mozdulnod a kényelmes komfort-zónádból.”

“Az önerőből jómódjukat megteremtők tisztában vannak azzal, hogy az emberek nagyobb teljesítménye elmaradásának oka az önbizalomhiányban keresendő. Ezért minden alkalmat megragadnak ahhoz, hogy a velük kapcsolatban álló személyek cselekedeteiben meglássanak valami olyant, amiért az illetőt őszintén megdicsérhetik. Tudatában vannak, hogy csak úgy képesek önmagukon segíteni, ha előbb másoknak segítenek!”

“A passzív jövedelem egy olyan jövedelem, amit nem az idődért kapsz cserébe, hanem egy értéktermelő rendszer megalkotásáért.”

“Ha jómódban akarsz élni, találd ki, hogyan tudsz pozitív hatást gyakorolni minél több ember életére, egy olyan tevékenységet folytatva, amit élvezettel csinálsz.”

“Jelenlegi oktatási intézményeinkben csupán a robotolva pénzkeresés mesterségére tanítják meg az embereket, nem pedig a vagyonteremtés művészetére. Ez nem is csoda, hiszen az oktatók maguk is csupán az előbbi művelésében rendelkeznek némi tapasztalattal. Aki az utóbbit szeretné elsajátítani, annak inkább egy profi MLM-ező csapatába érdemes – tanoncként – elszegődnie.”

“Vonzd magadhoz azokat az embereket, akikkel jómódúvá fogjátok tenni egymást!”

Saját mondásaim GYŰJTEMÉNYE:

Személyiségfejlesztés témakörben

Online MLM témakörben

Személyiségfejlesztés témakörben

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Mindegyik mondat saját szellemi termékem!

Eddig 3 hozzászólás

    És mi a Te véleményed?

    Az e-mail címed rejtve marad..
    A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

    CommentLuv badge

    *