Saját mondásaim gyűjteménye: Személyiségfejlesztés

Bejegyzés nyomtatása

Kedves Látogatóm!

Bizonyára rájöttél már, hogy az egyik szenvedélyemet a különféle, ismert és ismeretlen személyek értékes élettapasztalatait tükröző AFORIZMÁK, BÖLCS MONDÁSOK és IDÉZETEK gyűjtése képezi.

Az elmúlt 15 év során olvasott számos könyv,  hírlevél elolvasásának, hangfelvétel meghallgatásának és előadásokon való részvételemnek köszönhetően, bennem is megfogalmazódtak egyes gondolatok és meglátások. Ezek főként a személyiségfejlesztéssel, a pénzügyi intelligenciával és az Online MLM-mel kapcsolatos kérdésekre adnak választ.

Javaslom, hogy kedved szerint válogasd ki  közülük a számodra legmegfelelőbbet, és bátran használd fel azokat a gondolkodási szokásaid saját érdekedben történő módosítására!

SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS:

“A legnagyobb szívesség, amit magadnak megtehetsz az, hogy kiderítsd, mihez van leginkább tehetséged.”

“Az igazi boldogság az, amikor eldöntöttem, hogy mit szeretnék az életben megvalósítani, és meg vagyok róla győződve, hogy képes is leszek rá!”

“Számomra leghasznosabb „élettan” könyv az, amit folyamatosan én írok önmagamnak, az elolvasott könyvekből megismert, valamint szakmai előadások hang- és videofelvételein vagy élőben látott és hallott információk saját tapasztalataimmal összevetését követően.”

“Ha valamiről még nem hallottunk, vagy valamit nem értünk, az attól még működik…”

“Ma már nem információra van szüksége az embereknek, mivel azt az interneten bárki megszerezheti, hanem – személyre szabott – bölcsességekre.”

“Tanuld meg látni, amit tudsz, ne csak azt hidd el, amit látsz!”

“Az Életben azok a legboldogabbak, akiknek sikerült jól megválasztaniuk:
–      a foglalkozásukat és
–      az élettársukat!
Boldogoknak nevezhetik magukat azok, akik csak az egyikben hibáztak…”

“Az emberek többsége szeretne az ünnepelt győztesek között lenni. Ami a nagy részüket ebben megakadályozza, az a versenyekre felkészülni akarás hiánya.”

“A megvilágosodott embereket a fontosnak tartott dolgok vezérlik. Ez az időgazdálkodás titka.”

“Tudni a választ valamire nem elegendő. Képesnek is kell lenni cselekedni az ismereteink alapján. EZ jelenti az igazi tudást!”

“A félelem ellen a legjobb orvosság a tudás, a kellő jártasság, a gyakorlat megszerzése.”

“A céltudatos, kemény, kitartó és fegyelmezett munka, a siker szempontjából sokkal fontosabb,mint a veleszületett, átlag feletti intelligencia.”

“A személyiségfejlesztés ideális feltételei napjainkban nem a családban vagy az iskolában találhatók meg, hanem egy sikeres MLM vezető csapatában.”

“A legnagyobb károkat leggyakrabban mi okozzuk saját magunkban: úgy biológiailag, mint szellemileg. Ezért igazán nagy ajándék az élettől, ha a szerencse összehoz valakivel, aki a fenti területen segítségünkre tud lenni, hogy csökkenthessük a veszteségeinket.”

“Jelenleg a piacon rengetegen vannak, akik egy-egy adott szakma ismereteit, gyakorlati módszereit akarják neked eladni – jó pénzért cserébe. Kevesen vannak viszont az olyanok, akik tudnának neked segíteni a tehetséged felfedezésében és kiaknázásában – ha nem éppen művészi adottságokról van szó.”

“Vannak, akik a szabadidejüket arra használják, hogy eltereljék a figyelmüket mindennapi gondjaikról és problémáikról, miközben mások pedig, ezek megszüntetésén törik a fejüket, és serényen tevékenykednek.”

“A boldogság az, amikor eldöntjük, hogy mit szeretnék az éltben elérni és rájövünk arra, hogy mely adottságainkat, milyen tevékenységben kamatoztatva fogjuk mindezt megvalósítani. Olyan energiatöbbletre teszünk ekkor szert, hogy ezt követően nyugodtan átadhatjuk magunkat az így létrehozott áramlat sodrásának.”

“A kommunikáció nem egy jártasság a sok közül, hanem a jártasság! Világos beszédünkkel demonstrálhatjuk legjobban a szakértelmünket.”

“A legnagyobb kockázat az életben, semmit sem kockáztatni. Ahelyett, hogy meghúzzuk magunkat egy félreeső sötét zugban, és nem csinálunk semmit sem,- mondván „ebből nem keletkezhet semmi baj”– és kizárjuk magunkat annak a lehetőségéből, hogy részesüljünk az ÉLET nevű társasjáték örömeiben. Jobban tesszük, ha aktív szerepet vállalunk a sorsunk irányításában.”

„A legnagyobb kárt magunknak nem azzal okozzuk, amit nem tudunk, hanem amit rosszul tudunk! Szabadulj meg a tévhiteidtől és hagy fel az önámításoddal!”

Saját mondásaim GYŰJTEMÉNYE:

Online MLM témakörben

Pénzügyi intelligencia témakörben

FIGYELEM:

Az itt közzétett valamennyi idézetet bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – , ha alattuk szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Mindegyik mondat saját szellemi termékem!

Eddig 4 hozzászólás


 • Mennyi tapasztalat állhat egy ilyen gazdag saját mondás-gyűjtemény mögött! ? Természetesen nagyon sok. Minden mondata egy egy átélt folyamat eredménye. 😀 • Valójában az utolsó mondat talán a legtalálóbb, az élet egy játék, csak jól kell tudni játszani. Ez az amit a gyerekből kiölnek, mire felnőtt lesz és utána a szülők csodálkoznak a felnőtt csemetéjük miért sikertelen. • Kevés olyan ember van a világon aki a társát is a hivatását is megtalálta. Azok már egy kicsivel többen vannak akik valamelyiket megtalálták.
  Én úgy érzem azt amit szívesen csinálok, azt megtaláltam, az igazi jó társ még várat magára. Ami késik az nem múlik.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Lehet ez talan egoista beállitottságu ember szavait idézi de amint a véleménye alapján és,hogy ezzel ne sértve érezve a többi hozzászoláshoz csak annyit teljesen igaza van <valamiben< de azt elfelejtette soraibol kihozzni ennél többre is képesek vagyunk,vagy csak nem akkarta tul bonyolitani a hétköznapi emberi tudatott ami itt talál kutakodik valami után és megint rosszul vagy csak kevesset ossztottak meg vele mert mindenkinek aki rendelkezik ezzel a képességel vezetönek állitja be magát ,és megint oda juttunk ki ezt én gondoltam én tudtam,Tudom én is!


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *