Segítség a jövőképalkotáshoz

Bejegyzés nyomtatása

„A múltban történt eseményekhez ragaszkodásunk és a jövőben várható dolgoktól való félelmünk, gyakran megakadályoz bennünket abban, hogy a „jelenben éljünk”.”

(Deepak Chopra)

 

Véleményem szerint a jövőkép (vízió) nem valami olyan dolog, amit mi segítünk az embereknek megalkotni – ez valami olyasmi, amivel ők már rendelkeznek. Valamennyien az életünk egy korábbi szakaszában kialakítjuk a jövőképünket.

Mindemellett az emberek többsége mélyen magában elrejtve őrzi a jövőképét. Egy idő elteltével egy „védőréteggel” burkolják azt körül, amit a múltban elszenvedett bukásaik és nehéz időszakaik következményeként kialakult önkorlátozó hiedelmeikből hoztak létre.

Szó szerint „megvédik” ezáltal önmagukat mindattól, amit az élet számukra felkínál, vagy még pontosabban, amit ők képesek lennének az élet számára nyújtani.

Ezeknek az önkorlátozó hiedelmeknek az alapját a mások életének megfigyeléséből levont következtetések, hiedelmek és gondolatok elfogadása képezi.

Ezek közé tartoznak a haverok (Ha nem tartasz velünk, akkor te egy különc vagy)… a szülők (Valósítsd meg az álmaidat fiam/lányom, de a biztonságra ügyelj és előbb szerezz magadnak egy jó állást)… az intézmények (Mi kedveljük azt, ha valaki kreatív, DE jó ha úgy csinálod a dolgokat, ahogyan mi mondjuk neked)… a kormányok (Bízzál meg bennünk)… és így tovább.

Következményként aztán az emberek élete egy olyan irányt szokott venni, ami eltér az eredeti jövőképüktől.

A JÓ HÍR  az, hogy a jövőképük valahol bennük még megvan! Mindössze arra van szükségük, hogy azt megtalálják, és ismét lángra lobbantsák.

Segítség a jövőkép újra felfedezéséhez

Az Ügyfélbarát Marketing módszer egyik remek sajátossága az, hogy mi úgy tudunk az embereknek segíteni a jövőképük megtalálásában, hogy azt ismét megláthassák, megízlelhessék, meghallhassák, és megérezhessék.

És mellesleg, alkalom nyílik ismét arra, hogy a csapatunk tagjainak segítsünk megtalálni azt az „INDOKOT”, amiért megéri nekik folytatni ezt a tevékenységet.

Itt van egy hasznos tanács. A legjobb időpont az „INDOK” megtalálására még az előtt van, mielőtt csatlakoznának, nem pedig utána!

Egyébként is a valódi „INDOK” (Miért érdemes nekem MLM-ezni?) nem a dolgok logikai részét szokta jelenteni, mint például olyasmiket, hogy több pénzt, vagy több szabadidőt, vagy otthon tartózkodási lehetőséget hogy együtt élvezhessük a gyermekeinkkel, amit azok felnőnek. Az igazi „INDOK” ennél sokkal mélyebben található. Ez jelenti a valódi jövőképet és annak szubjektív megindokolását, ami valamennyiünkre egyedi módon jellemző.

Lényegében arról van szó, hogy éljük az életünket és rajta vagyunk a céljaink megvalósításán – a „Miért is vagyok én itt?” küldetésünk beteljesítésén.

Ez az oka annak, hogy én miért részesítem előnyben az „Ügyfélbarát Marketing”-es megközelítő módszert, amikor a lehetséges munkatárs- és ügyféljelöltjeimmel beszélgetek. (ez ellentéte a „nagy számok törvénye” alkalmazásának). Ez lehetőséget teremt számunkra, hogy stabilan fejlesszük a vállalkozásunkat, megértve azt, miként segíthetünk másoknak meghatározni, hogy MIT is akarnak maguknak, és ragaszkodni ehhez a jövőképükhöz.

Ha időt és teret biztosítunk a számukra, hogy ezt a „védőréteget” eltávolíthassák, és újból meglelhessék azt, ami eddig rejtve volt előlük, és lehetővé tesszük, hogy ismét megérezhessék a valódi jövőképüket, akkor ők erőre kapnak, és ösztönözni fogják magukat az elgondolásuk kidolgozására, és a szükséges cselekvésre is el fogják szánni magukat.

Eközben automatikusan ÉRTÉKET képezünk saját magunknak és mindannak, amit képviselünk, mivel olyan személyeknek tekintenek bennünket, aki „megérti” őket.

A jelölt fejében a következő gondolat jár:

„Nem az a fontos, hogy te mit tudsz, hanem, hogy mennyire vagy hajlandó engem meghallgatni, és törődni az én problémámmal?”

És minderre azáltal tehetünk szert, hogy egy kevés többlet időt szentelünk az „Ügyfélbarát Marketing” módszer PÁRBESZÉDET alkalmazó megoldásának, és alkalmazzuk a beszélgetéshez javasolt vázlatot.

Amikor segítünk az embereknek újra megalkotni a jövőképüket, mindketten nyerünk. Ők ugyanis ismét visszatalálnak a korábbi jövőképükhöz, mi pedig haladunk tovább a saját jövőképünk megvalósítása felé, miközben ők igénybe veszik a segítségnyújtásunkat és érdeklődéssel fedezik fel a megoldásunk által biztosítható lehetőségeket! Így aztán tényleg egy igazi NYERŐ HELYZET teremtődik mindkettőnk számára!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban
az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet!
Kajárik Béla

Eddig 19 hozzászólás


 • Nagyon motiváló és önbizalom növelő ez a cikked Béla!
  Ha az embernek van egy világos jövőképe és célja, meg van benne az akarat és elkezd cselekedni, akkor semmi sem állíthatja meg, hogy véghez is vigye. • A jövőkép a múltban gyökerezik. Ez a megállapítás valójában azért fogott meg, mert a tudatalatti agyunk igazán csak a mát és a tegnapot ismeri. A jövő a mával kezdődik. • Valójában akkor a múltunkat ismerve, abból kiindulva, ami megváltoztatandó megváltoztatva, ami maradandó, azt meghagyva kell a mához, majd a jövőhöz eljutni.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 3 részMy Profile • Önkorlátozó hiedelmeket tapasztalunk egész életünk során,de még nemkéső felnyithatjuk mások szemét is.Valahol a feladatunk ,hogy alkossanak egy számukra ideális jövőképet az emberek. 😀 • Látom Brigi te megszállottan figyelsz másokra. Érzésem szerint te olyanokon is minden áron segíteni akarsz, aki önmagán semmi szándéka segíteni. Ez is a múltban gyökeredzik. Tekints vissza a múltadra, múltadba, és fejtsd meg az eredetét, majd szabadítsd fel, mielőtt még minden energiád az ilyen emberekre megy el. Nembeszélve arról, hogy nagyon visszavet a célod elérésében, és az azokkal való foglalkozásban akik igénylik. Én több mint fél évet vesztettem, még anyagiakban is.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 3 részMy Profile • Szerintem, Mária az sem veszteség volt, hanem az “ár megfizetésének” első része, a magad megismerésének fontos állomása, a lélekbeni erősödés elengedhetetlen pontja. Ilyen értelemben én is “vesztettem időt” de mégsem, mert az első nehézségek sarkalltak kutatásra. 🙂
  Petőházi Mónika recently posted..MASLOW-féle szükséglet piramisMy Profile • Igazad van Mónika, valójában ez az idővesztés mégsem írható kifejezetten a veszteség számlájára. Legfeljebb kitolódott az idő, és több információt tudást halmoztam fel.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 3 részMy Profile • Egyet értek mind kettőtökkel Mária és Móni.Tehát az üres hajót ott kell hagyni ,csak a telivel szabad foglalkozni,mert ha nem így teszünk akkor topogunk egy helyben. 😀 • Igen Brigi az üres hajót ott kell hagyni, vagy tele kell pakolni. Ezt egyénileg kell eldönteni, hogy melyik a jobb megoldás, és energiád van e hozzá.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 3 részMy Profile • Te írtad Mária nem szabad energiánkat pazarolni mindenkire.Akkor mégis egy.két üres hajót mentsünk meg,aki nagyon akar és tanulékony? 😀 • Igen ha nagyon akar, és láthatóan tisztában van mit kell tennie, tanulékony is, az akadály oly mértékben a család, vagy a pénz, akkor figyelni kell rá, és a saját tempójában megmenteni, ha kell a családjával szemben is. Ami meg az anyagiakat illeti, rávezetni az ingyenes lehetőségekre, és ami abból csurran azt fordítsa a továbbiakra. No itt kell az igazi segítség, hogy amíg az eredmény nem látványos, a család, ha ellenséges, mindvégig azt gondolja, hogy a te segítséged erősen kellett hozzá. De azt ne feltételezze, hogy neked van szükséged az emberre. Vigyázz nehéz feladat, viszont megéri.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 3 részMy Profile • Nálam is ez a helyzet amit leírtál.Akkor nem járok egyedül ebben a cipőben, sok honfitársam kényszerül efféle segítségre. 😀 • Én is ezt jártam végig, azért haladok lassan. Ami csurran cseppen azt a továbbképzésemre fordítottam eddig. Most értem meg arra, hogy a technikára is fordítsak időt, energiát, és a lehetőségekhez képest pénzt. Na és a saját haladásommal egyidejűleg vannak még hárman, akiknek én mutatom az irányt. Ezért mertem azt írni amit írtam.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 3 részMy Profile • Az üres hajó, teli hajóról a kagyló mese jut eszembe. Nem minden kagylóban van gyöngy. A számunkra értékes jelölt egy gyöngy. A buta halász századszorra is belenéz az üres kagylóba, hátha lett már benne gyöngy, de még mindig üres. Egyszer egy hálózatépítő, aki ismerte ezt a mesét megkérdezte tőlem, hogy mit tegyen azzal az emberrel, aki már sokszor elutasította, beszéljen-e vele még egyszer. Erre az eszébe juttattam a kagyló mesét, hogy, ne beszéljen vele, De ő azt mondta mégis beszél vele újra. Minek ide a tanmese, és minek kell tanácsot kérni? Újra elutasították.
  Kajárikné Kovács Katalin recently posted..Hozzászólók bajnoksága 2010 novemberMy Profile • Kedves Mária!
  Örülök,hogy megosztottad velünk a magán tapasztaltaidat és örülök,hogy tudsz segíteni másoknak. 😀
  Kedves Kati!
  Úgy érted,akkor ha lehet egyszer beszéljünk a jelöltünkkel aki még bizonytalan a döntésében?
  Én ,úgy emlékszem a hagyományos MLM-ben pont fordítva tanítják,addig kell bontogatni a kagylókat amíg nem találunk egy gyöngyöt. 😀 • Na ja, bontogatod, bontogatod és itt a hamis gyöngy. Én azt tanácsoltam, hogy csak a valós probléma esetén nyújtsad a kezed folyamatosan. De ne nyújtogasd, tartsad elérhetően kinn és majd Ő megfogja ha akarja. Na ez az amit csak nagyon de nagyon kevés szponzor tud megtenni, mert ez nagyon nehéz. Erre mondják a régi öregek “Légy olyan, hogyha ott vagy ne vegyenek észre, és ha távoztál űr maradjon utánad.”
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 3 részMy Profile • A tudás amit otthagytál vagy átadtál olyan legyen ,ami megfogja az embereket és mély nyomokat hagynak bennük,jó irányba.Szép ,fontos ,tanulságos idézetet írtál Mária! 😀 • Lányok! Szerintem, ha valakit érdekel valami, azt lelkes izgalommal keresi!Mindannyian azért vagyunk itt, nem azért mert Béla hívogat.Sőt, ha ezt tenné, itt sem lenne ennyi lelkes hozzászólás.Induljunk ki ebből! Ha valakit érdekel valami, lép utána. Ha megmutattad neki és mégsem-szerintem a többi kör fölösleges.
  Erdei Zita recently posted..117”Megbocsátani annyit tesz- mint adni”My Profile • Ez igaz. Az is, hogy meg kell mutatni. Sokszor a megmutatás, figyelemfelhívás is komoly idő és energia. Az eredmény megéri.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Itt van az Ősz itt van újra!!!My Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *