Szafari a lélekhez

Bejegyzés nyomtatása

Túlélési kézikönyv

Denis Waitley – a személyiségfejlesztés nemzetközi tekintéllyel rendelkező szakértője – egyik könyvének a z angol címe ez: „Safari to the soul”

Még nem olvastam ezt a könyvet, csupán egy rövid ismertetőjét, amelyből néhány gondolatot szeretnék most közreadni.

A TV-csatornák és a többi médium folyton csak a „megélhetés veszélyeire” igyekszik felhívni az emberek figyelmét. A verseny közöttük abban van, hogy ki képes minél több rémhírt esténként az emberek vacsoraasztalánál felszolgálni… Figyelmüket leginkább arra összpontosítják, hogy kideríthessék, MI az, ami NEM MŰKÖDIK és ezáltal alkalmas az emberek riogatására, lelki megbénítására és cselekvésképtelenné tételére.

Azt a benyomást igyekeznek az emberekben kelteni, hogy az emberiségnek a világ történelmében még nem volt ilyen nehéz időszaka, mint amilyen most vár ránk.

Denis szerint. „A Föld egy igazi Paradicsom mindazok számára, akik megtanultak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, jól kezelik a változásokat, rugalmasak és akiknek sikerült levetkőzniük az előítéleteiket. Emellett a bukásaikat – a céljuk felé  haladva – ideiglenes kitérőknek, illetve útvonaluk kiigazításra figyelmeztető jeleknek tekintik, és szokásukká tették az ismereteik folyamatos bővítését és új képességek megszerzését.”

Egy külföldi Afrikába megérkezve bizonytalanságban érzi magát, sebezhető és vacillál a döntései meghozatala során. A helyi idegenvezetők otthonosan mozognak a veszélyes ökoszisztémában. Magabiztosak, ami a tapasztalataiknak és betanulásuknak, edzésben levőségüknek köszönhetnek.

Nekünk is érdemes elsajátítanunk a megélhetésünkhöz nélkülözhetetlen képességeket. „A dzsungel önmagában semleges!” – mondja Denis. A mi tudásunk, hozzáállásunk, jártasságaink és szokásaink befolyásolják, hogy mi minek tekintjük azt.  A dzsungel csupán a háttérfüggönyt biztosítja az utazásunkhoz. Ami számít, az a felkészültségünk, edzettségünk, találékonyságunk és áldozatkészségünk.

A mi szafarink a saját személyes- és szakmai életünk.

Remélve, hogy hamarosan itthon is olvashatjuk ezt a könyvet, szeretném a figyelmedbe ajánlani Denis Waitley magyar nyelven – korábban – megjelent művét, melynek címe: „A kiválóság tíz titka” (Bagolyvár Kiadó)

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Javaslom, hogy iratkozz fel az MLM legújabb irányzatát képviselő – Online – MLM iskola másként gondolkodó és tevékenykedő MLM-ezői számára készített HÍRLEVELEMRE, hogy frissen tájékozódhass a legújabb Online MLM tippekről, eszközökről, megoldásokról és stratégiákról!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 7 hozzászólás


 • Amikor már a mindennapjainkba beépültek a megfelelő szokások elindult a fejlődésünk egy bizonyos irányba.Utána ez már csak a hozzáállásunkon és kitartásunkon múlik,merre,hogyan haladunk tovább. Lényeges továbbá felkészültek,edzettek,találékonyak,kreatívak,alkalmazkodóak,segítőkészek,áldozatkészek legyünk ,amennyiben még valamelyik belső tulajdonság hiányzik készek legyünk elsajátítani amennyire csak lehetséges.
  Készen álltok, akkor mindent bele lányok és fiúk! 😀 😀 😀 • Brigi, remek a kommented, ehhez a kiváló bejegyzéshez. Örülök, hogy ezt az igazán hasznos cikket feltetted Béla, és sokak számára ad majd válaszokat a TV ártalmasságára vonatkozóan.
  Köszönöm neked!! 🙂 Be is linkeltem. 😉
  Petőházi Mónika recently posted..Ötletek lélek és elmefrissítéshez-My Profile • Viszem is tovább! Köszi Béla! 🙂
  Radó Hajnal recently posted..A kultúrális kreatívok- akik…My Profile • Néha szórakozom azon, amilyen tragikus arckifejezéssel mondanak be egy tragédiáról szóló hírt, talán nem is létező emberekről., talán nem is létező helyen. Kár, hogy nem teszik hozzá, hogy akkor most mit is kellene tennem. Sírni, odautazni, egy hétig mély depresszióba esni? Vagy menjek vacsorázni nyugodtan, mert amúgy semmi közöm a dologhoz, csak épp el akarták venni a kedvem, nehogy túl jó napom legyen…akkor inkább Barátok közt 🙂 • Zita, szivemból szóltál!! 🙂
  Kifejleszthető egy képesség, amivel kiszűrhetjük az ártalmas hírek hangjait, ha már elkerülni nem mindig tudjuk. A koncentrált és szenvedélyes munka elősegíti ezt a módszert. Én a negatívumok és napi rémhírek “felett” szoktam tüsténkedni. Többnyire sikerül, néha nem. 🙂
  Petőházi Mónika recently posted..Nemcsak azért vagyunk manapság kimerültekMy Profile • Mivel én nagyon ritkán nézek tv-t így kevesebb negatív inger ér onnan.Az is igaz így lehet,hogy nem vagyok annyira otthon a napi hírekben,úgy gondolom nem veszitek sokat.Többre tartok egy tudományos filmet vagy ötletek praktikáról szóló műsort,mert azok hasznos,pozitív üzenetet hordoznak.Manapság inkább olvasok a tv bámulása helyett. • Kedves lányok! Én is inkább olvasok a tv és társai helyett. Én a facebook jóvoltából már szinte semmiről nem maradok le, mert hát a rengeteg kedves jó tehetetlen test, akiket irányítani kell veszi a fáradságot, hogy értesítsen a dolgokról. Egyébként a lelkivilágom, a szellemem teljesen átalakult 2010 január 10.óta. Ugyanis e naptól nem nézek tv.t nem hallgatok rádiót, nem olvasok újságot. Ami érdekel, azt megtalálom az interneten, még az olyan tv műsort is ami a természetről, a tudományról, és a sportról szol.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *