Szerezz annyi jövedelmet magadnak, amennyit megérdemelsz!

Bejegyzés nyomtatása

Ugye már eljött az ideje annak, hogy végre tisztázzuk a pénzhez fűződő viszonyunkat?

Amikor azt mondom, hogy tisztázzuk, akkor azt értem ezalatt, hogy érzelmileg tegyük helyre magunkat ezzel kapcsolatban. Napjainkban a pénz kapcsán az emberek meglehetősen ellentmondásos megnyilvánulásainak lehetünk szemtanúi. A pénzről szinte bárkinek említést téve biztosak lehetünk abban, hogy az illető feszélyezett helyzetben fogja érezni magát, mivel az emberek többsége pénzhiánnyal küszködik.

A statisztikai adatok (USA) szerint a lakosság 97%-a a társadalom 3 %-át alkotók számára dolgozik. Mindössze 4-5 % mondhatja el magáról, hogy nincsenek anyagi gondjai és csupán 1 %-nyi az igazi gazdagok száma.

„Miért van az, hogy olyan sokan küszködnek anyagi gondokkal az életükben, miközben a mai világban egyre több jobbnál jobb lehetőség kínálkozik a vagyonteremtésre?” Az alábbi sorokban igyekszem néhány gondolatot közreadni, amelyek remélhetőleg segítenek megérteni az okait annak, hogy miért nem sikerül sokaknak szert tenni az általuk megérdemeltnek tartott jövedelemre.

Egyik kedvenc idézetem szerint: „Életminőségünket az önmagunknak feltett kérdéseink minősége határozza meg.” Ezt az alapelvet követve nézzük akkor, melyek is lennének ezek az életbevágóan fontos KÉRDÉSEK, amiket feltétlenül érdemes most feltennünk.

Fel is tehetjük magunknak mindjárt az első kérdést:

Számunkra ki volt a példakép a jövedelem előteremtésével, a jómód, és az anyagi függetlenség feltételeinek biztosításával kapcsolatban?


Túlnyomó többségünknek a szüleink jelentették a példaképet, nekik pedig, az ő szüleik szolgáltak mintaként. Természetesen semmi helye sincs most bárki hibáztatásának ebben a témában. Mivel ma már felnőttek vagyunk, a pénzzel kapcsolatos felfogásunk kialakítása teljes mértékben a mi felelősségünk.

Következő kérdésnek ezt ajánlom:

Mit tudtam megtanulni a pénzzel kapcsolatban az iskolai oktatás keretében?

A tipikusnak mondható főiskolai tanrendben bőven megtalálhatók a különféle közgazdasági és vezetési ismeretekről szóló információk, de egy árva szót sem hallunk arról, miként vonzzuk magunkhoz a pénzt, és hogyan alakítsunk ki egy egészséges viszonyt a jövedelemszerzési lehetőségeinkkel kapcsolatban.

A hagyományos oktatásban megtanulhatjuk azt, hogyan sajátítsuk el egy adott szakmának az ismereteit, és arra is alaposan felkészítenek bennünket, hogy mennyit fogunk majd kapni egy adott munkakörben végzett tevékenységünk elismeréseként. De sajnos egy szóval sem hívják fel a figyelmünket a saját értékeinkre és azok méltó elismertetésére.

A magasabb jövedelem eléréséhez szükség van egy önálló vállalkozás elindításához nélkülözhetetlen ismeretek elsajátításra és a piac értékítéletének a megismerésére, legalább is az egyéni képességek piacképességét illetően.

Vagyis, a mi saját feltételeink alapján történő díjazási alapelvek mellett, a saját magunk által meghatározott időtartam alatt, megfelelően értékes szolgáltatások nyújtásának a képességére van szükség. Minél értékesebb szolgáltatást vagyunk képesek nyújtani, annál több jövedelemre tehetünk szert.

“Dolgoznod azért kell, hogy megelégedett legyél önmagaddal, szolgáltatást kell viszont nyújtanod, ha pénzt akarsz keresni.” Bob PROCTOR

Itt nem kifejezetten a kemény munkáról van szó, hiszen ebben az esetben hazánk összes kohásza és bányásza a Balaton partján épült luxus nyaralókban lakna, és helikoptereken közlekedne… Inkább az okosan végzett tevékenység az, amit igazán díjaznak a mai világban.

„Évszázadok óta a pénzről rossz szájízzel beszélnek az emberek, mivel azt többnyire a korrupcióval, kapzsisággal, szenvedéssel és a hatalommal való visszaéléssel hozták kapcsolatba. Az embereknek általában olyan érzete van, hogy a gazdagok kihasználják a szegényeket, vagyis a vagyonnal rendelkezők rossz emberek, nem érdemelnek szeretetet, és kapzsik. Az egészben a legszomorúbb az, hogy a többség úgy véli, nem érdemli meg, hogy anyagi függetlenségben és megelégedetten éljen.” (Jeffrey COMBS)

Úgy gondolom, hogy az ember lelkileg és anyagilag is lehet gazdag és sikeres.  A megvalósított anyagi biztonság lehetővé teszi számunkra, hogy az emberek iránti őszinte szeretetet és részvétet érezve segítsünk másoknak is az adottságaik felfedezésében, kifejlesztésében és a sikeres életvitelt biztosító lehetőségekhez való hozzájutásban.

“A siker nem arról szól, hogy sok pénze van az embernek, vagy megfelelő képzésben részesült. Leginkább abból a hitből ered, hogy te magad egy nagyon értékes személy vagy, és olyan gondolatokkal táplálod az elméd, amelyek alátámasztják ezt a hitet.” (Randy GAGE)

Sokunknak annak idején gyakran azt sulykolták a fejébe, hogy „a pénz az élet megrontója”, viszont a Bibliában is megtalálható idézet helyesen a következő: „a pénz imádata az élet megrontója.” A pénz önmagában egy semleges dolog. – se nem jó, se nem rossz.

Egy fémdarab, vagy egy papírszelet, ami egyfajta szimbólumként a különféle termékek és szolgáltatások cseréjének megkönnyítését segíti elő.  A pénz egy sajátos formája az energiának, amelyet vagy magunkhoz vonzunk, vagy éppen eltaszítunk.

A pénzzel kapcsolatos olyan érzelmek, mint a kapzsiság, a mánia, vagy a hatalom az, ami negatív élmények és tapasztalatok forrását jelenti az emberek többsége számára. Ezek egyenes következményeként aztán, többnyire egész életükben nem is igen sikerül nekik a pénz közelébe férkőzniük.

A legutóbbi néhány évszázadban a vagyonteremtés módozatai, elvei és lehetőségei területén radikális változások láttak napvilágot.

Számos bátor elődünknek sikerült lefektetnie a jóléthez, a bőséghez, az önmegvalósításhoz és a megvilágosodáshoz vezető út alapköveit jónéhány eredeti, merész gondolat és ötlet megfogalmazásával.

Csupán az elmúlt évszázadban több olyan remek író és szónok bukkant fel, mint Napoleon Hill, Dale Carnegy, Jim Rohn, Denis Waitley, Brian Tracy, Robert Kiyosaki, Bob Proctor, Tony Robbins, Randy Gage, Jeffrey Combs, Paul Zane Pilzer, Bodo Schäfer és T. Harv Eker csak, hogy példákat is említsek a kedvenceim közül, akik nagyban elősegítették a megvilágosodásomat ebben a témában.

Az önfejlesztésben és személyiségfejlődésben / szemléletfejlesztésben rejlő potenciál ma már a széles tömegek számára is egyre ismertebbé kezd válni. Elég csak megnézni a Bagolyvár könyvkiadó széles választékát megvásárlók és el is olvasók népes táborát…

“A legboldogabb emberek azok, akiknek a legérdekesebb gondolatok járnak a fejükben. Akik számára a szórakozást a személyiségük fejlesztése jelenti, akik kedvelik a jó zenét, az érdekes könyveket, a szép képeket, a jó társaságot, és a jó beszélgetéseket, ők a világ legboldogabb emberei. Ők nem csupán önmagukban boldogok, hanem a boldogság forrását jelentik mások számára is.” (William Lyon PHELPS)

Az emberek kezdenek rájönni arra, hogy önmaguk helyzetbehozásáért leginkább ők felelnek. Erre rádöbbenve megértik, hogy a felelősség vállalása meghozhatja számukra a jólétet, mivel egy értékesebb személlyé válva, többre is vihetik az életben.

Ahhoz, hogy mindez be is következhessen, az embereknek hinniük kell tudni önmagukban, és rá kell jönniük, hogy képesek befolyásolni a sorsukat. A napjainkban igen elterjedt „ide nekem mindent, de azonnal” úgynevezett „mikrohullámú sütő elv” alapján működő észjárás, illetve a „LOTTO-mentalitás” következményeként igen kevesen vannak azok, akik hajlandók és képesek is egyidőben a megfelelőn összehangolt cselekedetekre az általuk óhajtott eredmény elérése érdekében.

Arról van szó, hogy sokan egyszerűen nem hisznek abban, hogy ők is megérdemlik, hogy jólétben és bőségben éljenek.  Persze ők is valamennyien áhítoznak, imádkoznak és reménykednek a csodában, és szeretnék, ha az bekövetkezne az életükben. Sajnos az élet nem így működik… Sokan vannak azok, akiknek sikerül lábujjhegyen eltipegniük a sírjukig, ahol még búcsúzóul visszafordulva halkan elrebegik, hogy „Bárcsak nekem is sikerült volna!”

Nem érdemes csüggedni, hiszen bármelyik percünk jelentheti számunkra a „nagy pillanatot”. Egy napban 86.400 másodperc, 1.440 perc és 24 óra van. Az életünkben bármikor bekövetkezhet az a bizonyos nap, hét, hónap, vagy év, amely a változást fogja jelenteni számunkra.

Könnyű megváltozni, vagy nehéz? – merül fel a kérdés. Csupán egy döntésnyire vagyunk a sikertől, és ugyanannyira a kudarctól is. Ez egy választás, amire minden nap alkalmunk nyílik.

“Egyes vallások tanításával ellentétben a gazdagság nem rossz – a szegénység az, ami rossz. Hiszen a szegénység (ritka kivételektől eltekintve) elnyomja az egyént vagy az egyének azon csoportját, akik úgy döntöttek, hogy nem aknázzák ki egyéni adottságaikat, és inkább készakarva hagyják, hogy azok, akik igenis felfedezték és kiaknázták a saját adottságaikat, gondot viseljenek rájuk.” (Jim ROHN)

A Teremtő azt szeretné, ha jómódban, bőségben és szabadon élnénk. A félelmet nem ő alkotta meg, azt az emberek fejlesztették ki önmagukban. A félelem semmisíti meg az emberek céljait és álmait.  Érdekes megfigyelni, hogy az emberek többsége még azt sem képes meghatározni, hogy valójában mitől is fél. Mindössze annyit tudnak, hogy iparkodniuk kell nehogy elmaradjanak az üde zöld domboldalon legelésző birkanyájtól…

Meg kell tudnunk szabadulni még annak a gondolatától is, hogy a pénz az egy rossz, az embert gonosz hajlamokra ösztönző dolog.  A bőség egyáltalán nem természetellenes és a nélkülözéseinknek sem a pénz az oka, sőt inkább a tisztánlátásunk elősegítőjét üdvözölhetjük benne. Számos híres és sikeres személyiség megfogalmazta már, hogy a jólét az egy lelkiállapot, és gondolataink erejével akár a saját jómódú világunkat is megalkothatjuk.

“A gazdaggá válás első számú kulcsa az észjárásod megváltoztatása. Elő kell tudnod készíteni a tudatalattidat, a jóléttudat befogadására és az ennek megfelelő átprogramozásra. Ezután már csak keresned kell a gazdaggá válási lehetőségeket, és engedned, hogy azok testet öltsenek.” (Randy GAGE)

Ha majd gazdagok leszünk, bizonyára nem fog gondot jelenteni számunkra a különféle jótékony célokra történő adományozás és egyéb ügyek támogatása.  Így járulhatunk hozzá a bőség egyre fokozódó sebességgel történő terjedéséhez.

Naponta több milliárd forintnyi pénz elektronikus formában történő áramlásának lehetünk tanúi, és ez az összeg folyamatosan szó szerint a mi testünkön keresztül haladva jut el a felhasználójához. Képzeljük el, milyen lenne, ha mondjuk egyetlen csettintésünkkel egy bizonyos összegnyit ebből képes lennénk megállítani, és magunknál megtartani. Egy szikraként kipattanó ötlet megfelel egy csettintésnek.

A pénz jelenthet jót, a kapzsiság nem. Nincsen elfogadható indok arra, hogy miért ne lehetnénk mi is jómódúak és egyúttal tartozhatnánk azon értékes, nagylelkű, együttérző személyek közé, akik megértéssel és hatalmas szívvel éreznek mindenki iránt.

“Eljött az ideje annak, hogy az emberek jövedelemszerző foglalkozását leginkább ne a szülőktől öröklött szakmák határozzák meg, hanem a másoktól átvett gondolatmenetek, észjárásminták és logikai következtetések.” (Randy GAGE)

Neked MI erről a témáról a véleményed?

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő  Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 44 hozzászólás


 • “Húzós” egy téma, ami nagyon jó és egyben remek cikk, gratulálok Béla! Ezt most le is mentettem magamnak a számítógépemre egy Word doksiba. 🙂 • Köszönöm Peti a gratulációdat! Igyekszem a jövőben is  néhány ilyen “húzós” témát még közreadni… • Nagyon elgondolkodtató amit feszegetsz. Igazság szerint a legtöbbünkbe belenevelték azt, “a pénz nem boldogít, de jó ha van”. ” A pénz egy szükséges rossz”. És társai. Van aki ezen túl tudja tenni magát, azaz megváltoztatja a szemléletét. Van aki nem.  Én is például az elején tartok ennek a folyamatnak, annak ellenére, hogy nekem már volt olyan vállalkozásom, amivel több családnak adtam munkát, kenyeret. • Hello!
   

  Minden kedves olvasómnak további szép nyarat és kellemes vakációt Kivánok.. A hozzászólásom a fenti témához  pontokba szedve a következő:”

  l. Csak el kell felejteni a másokért való élés gondolatát; az önfeláldozás fogalmát sutba kell dobnunk; nincs kisebb vagy nagyobb közösség, csak ÉN és csakis ÉN vagyok a fontos, akinek jár a minőségi élet, a legujabb tipusu kocsi, a legnagyobb teljesitményü számitógép, a legmutatósabb házastárs, a legtöbb…., a legnagyobb…., a legszebb… a legdrágább, de ha bárki egy uj kinai cuccot akar venni magának a családból:ráförmed az anyjával együtt:”minek az neked?”
  2. Egoistának kell lennünk és akkor dől a lé
  3. Ugy kell növényre, állatra, emberre, családtagokra, munkatársakra tekinteni, mint pénzt-termelő eszközökre pl.harmincöt évvel ezelőtt az én férjem, amikor elvállalta, hogy reggelente behord a munkahelyemre, azt mondta csendesen, derüsen, magától értedően hogy “igen, de ez havi ötszáz Ft-odba fog kerülni” -, azaz az akkori fizetésem ötödébe került  az ő “segitsége”– Ő milliomossá én segélyezeté váltam mára.
  4.Tehát a pénzkezelés terén – nekem nem az önfeláldozó, önzetlen, lemondó, segitőkész, tisztakezü  Szüleim, hanem a csak önmagával törődő, az önmagát a legnagyobb természetességgel, minden és mindenki fölé helyező Férjem a példaképem.Próbálom őt utánozni, de egyelőre nulla eredménnyel 🙂
  Tényleg a fejben van a baj vagy finomabban szólva a dolgokhoz való hozzáállástól, az erkölcsi értékek kezelésétől függ az eredmény.
   
  üdv. Cs.T. • Kedves Tímea!

  Köszönöm, hogy a véleményedet velünk megosztottad.
  Egy kis gondolatébresztő gondolat a megjegyzéseddel kapcsolatban:
  Mi lenne, ha az egoista és gazdag férjed helyett inkább a jótékony, karitatív tevékenységükben is kiemelkedőt produkáló gazdagokat igyekeznél lemásolni? Ugyanis – lehet, hogy furcsán hangzik – de ővelük és az adakozásuk eredményivel is lehet az életben találkozni, és talán követni is érdemesebb és felemelőbb érzés lenne őket, legalább is az erkölcsi értékeik miatt…

  Következzen most egy idézet, ami sokaknak segíthet a megfelelő szemléletmód kialakításában:

  “Az az igazság, hogy a gazdagokra haragudni biztos módszer arra, hogy örök életünkben szegények maradjunk.” T. Harv Eker – “A milliomos elme titkai” című könyv szerzője • Nagyon sajnálom Magát kedves Tímea, ha csak annyi jutott eszébe a leírtakról, amit közzétett. Az MLM-ben, mert itt a pénzről az MLM szemszögéből van szó, rengeteg önfeláldozó, önzetlen, és adakozó személy dolgozik. Én adakozásnak tekintem azt is, amikor egy MLM munkatárs a saját hasznáról lemondva, ad ingyenes mintát a vele kapcsolatban lévőnek, vagy átvállalja a postaköltség egy részét. Abban a cégben, ahol én dolgozom, az AGA Gyermekotthon gyerekeit támogatjuk, hol pénzgyűjtéssel, hol egyéb ajándékokkal, hol a nyaralási költségeikhez hozzájárulással. • Jó lenne találni egy megfelelő mondatot ide, de túlságosan tetszik a cikk, így tehát annyi, köszönöm Béla az újabb megerősítést!! 🙂 • Ez a cikk elgondolkodtatott azon, hogy mielőtt bármilyen vállalkozásba belefognánk, meg kell vizsgálni, hogy készek vagyunk-e a sikerre, a gazdagságra. Hogyan állunk a pénzhez, és tudjuk-e megfelelően szabályozni a kiadásainkat és a bevételeinket. Azt hiszem alapból is elég jól vagyok beállítva :-), de a jó könyveknek és hanganyagoknak köszönhetően is nagyon sokat fejlődtem ezen a téren. Ha megfelelően gondolkodunk, és megfelelően cselekszünk, akkor gazdaggá tudjuk tenni életünket. • Még az ezzel kapcsolatos “napi gondolataim” leírom:
  1. Mindenre van elegendő pénzem!
  (Érdemes lecserélni, a nekem erre nincs pénzem gondolatokat!)
  2. Minden kiadott Forintom a világot gazdagítja és megsokszorozódva érkezik vissza hozzám.
  Nagyon fontos, ha már kiadtad valamire a pénzt, ne sajnáld, gondold azt, hogy megteheted, és gondolj arra, hogy akinek ez bevételt jelent, az mennyi jó dolgot fog ebből megvalósítani… • Kedves Tímea!
  Az elkeseredettség nem tesz gazdaggá. Ha mégis, nem lesz aki igazán élvezze! Szerintem először jó érzéseket, jó példákat, jó példaképeket kellene választani, hogy beköszönthessen a bőség. Itt szerintem jó helyen vagy. • Kedves Judit!

  Nagyon megtetszett az alábbi mondatod:
  “Nagyon fontos, ha már kiadtad valamire a pénzt, ne sajnáld, gondold azt, hogy megteheted, és gondolj arra, hogy akinek ez bevételt jelent, az mennyi jó dolgot fog ebből megvalósítani…”
  Ahányszor egy-egy új könyvet vagy tréning anyagot megvásárolok, mindig arra gondolok, hogy annak szerzője most a tudása bővítéséhez még több “tápanyagot” vásárolhat majd (vagyis megveheti magának a hiányzó tudást), és azt később nekünk is továbbadhatja! • Egyre elgondolkodtatóbb számomra, miért is van ez így. Valójában sokan az USA- át a gazdagok országának tekintik. Ha ott is csak 3% az igazán gazdag akkor mit szóljunk mi. Habár erre nagyon sok honfitársam azt mondja megelégedne Ő az amerikai szegénységgel. • Kedves Judit!
  Egy e-bookban olvastam hasonlót,gondolom ezt te napi szinten már alkalmazod. Ha adunk valakinek pénz ,azt tiszta szívből adjuk és ne kényszerből,így az univerzumtól többszörösen vissza kapjuk. 🙂 • Kedves Mária!

  Valószínű, hogy az igazán gazdagok aránya nálunk is az amerikaiakéhoz hasonlóan 3 %, csupán a nagyságrendben van különbség!
  Kajárik Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség- Vannak- akik inkább a szívükre hallgatnak- és nem arra- amit mások diktálnakMy Profile • Szerintem akik most elkezdtük a sorsunkat a magunk kezébe venni, mindannyiunknak az a célja, hogy közéjjük tartozzunk. Mindezt a saját kemény munkánkkal, az eszünk és eszközeink használatával érjük el. Persze itt azon is sok múlik, ki hány évesen döbbent rá, hogy a vágyait céljait el is érheti, ha a megfelelő módszereket elsajátítja. Azonkívül természetesen azon is múlik, ki hogyan vigyáz az egészségére, hogy azt a bizonyos hosszú időt élhessünk, amennyit élhetünk.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről!My Profile • A közép korosztály és az felett sokan most érnek el ,hogy már céljaikkal is kellene foglalkozni.A fiatalabbak tisztelet a kivétellel még nem azzal foglalkoznak ,hogy legyenek céljaik,ezért kell nekik megmutatni a lehetőségeket amiből kitartó munkával fel tudnak építeni valamit. 🙂 • mindenelismerésemetfejezemki,az oldalpozivönfejlesztögondolataiért.Énsemkivákoktöbbetmagamnak,mintembertársaimrészére,EMBERHEZMÉLTÓÉLETFORMA.ÉLNI-ÉS ÉLNIHAGYNI.SEGITTENIHAMODODBANÁLL.SOKaMILLIÁRDOSUNKésAZOKNAKFORDITANAKHÁTATakiknekAvagyonukatKÖSZÖNHETIKcsak.ÜDV. • Rokonaim emlegetik előszeretettel:
  “szegények vagyunk, de jól élünk”, van mit enni.
  Ez sosem tetszett, ma meg még inkább nem.
  Ki kell cserélni a gondolatokat a fejünkben. 🙂
  Petőházi Mónika recently posted..Kérem a kulcsot!My Profile • Móni ez tényleg nem túl pozitív gondolat.Sajnos mások gondolatait nehéz mindig pozitív irányba átformálni,sok a makacs és önfejű ember az én környezetemben is,akik ragaszkodnak a saját gondolkodás módjukhoz és eszük ágában sincs változtatni rajta.:D • Igen, Móni,” És az Ige testté lett.”. Tehát, olyanná leszünk, amilyenek a szavaink. • “Akinek baj van a szemével,az nem látja meg,amit kellene,akinek baj van az éleslátásával,az nem teszi meg,amit kellene”. Franklin Field aki ezt a nagyszerű idézetet megfogalmazta.Ez van akkor mikor az embereknek itt a megoldás a szemük előtt,mégsem gondolja át a hallottakat látottakat és nem teszi azt amit igazából kellene. 😀 • Közölnék még egy nagyszerű idézetet amit találtam:”A vak ember világának tapintása szab határt,a tudatlan ember világának a tudása,a nagy ember világának a képzelőereje.”
  E.Paul Hovey • Kedves Brigi, mind a két idézeted igaz is és tényleg nagyszerűek. Sőt találóak is.
  A ki nem mondott gondolatok is meghatározzák a dolgainkat, az énünket, a sikereinket, sikertelenségeinket. Tehát vigyázzunk vele
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • A gondolataink nagyon mérvadóak mivel azok irányítják érzéseinket.Ezek a gondolatok annyira változhatnak egyszer jó ,egyszer rossz dolgok járnak az eszünkbe.Igen igazad van Mária figyelnünk kell rájuk és tudatosan irányítani,ami valljuk be kezdetben nem oly könnyű.Valamikor teljesen kezünkben van az irányítás,valamikor kevésbé. • Az utolsó Randy GAGE idézet mellbe vágott. Lehet, hogy nem konkrétan a “szülőktől öröklött szakmákon” van a hangsúly. A mi családunkban pl. nem az számított mi milyen szakmát szeretnénk, milyen képességekkel rendelkezünk, hanem hogy milyen szerepben tudnának a szüleink elképzelni bennünket. Ezáltal megbélyegezték az egész életünket. Jó pár évnek el kellett tellenie mire rájöttem, még nem késő, terelgethetem az életemet olyan irányba, ami igazán kedves nekem. Nem azt mondom, hogy jippijé-jippijá, most az lehet a szakmám amit akartam, de ami jutott, abból megpróbálom kihozni a legjobbat!
  Hajdu-Tömpe Zsuzsanna recently posted..Mi az a K értékMy Profile • Ha igazán szeretnénk valamit, az elérhető! Csak mindig meg kell találni azokat az utakat, amik elvezetnek odáig!
  Hajdu-Tömpe Zsuzsanna recently posted..Mi az a K értékMy Profile • Így van Zsuzsanna!
  A legfontosabb tudni a MIT. Vagyis, hogy MIT akarunk elérni az életünkben. A HOGYAN-t ezt követően már sokkal könnyebb megtalálni.

  Íme erre egy remek idézet, amiből én is nap, mint nap merítek energiát:

  “Ne várj semmire; a megfelelő idő soha sem fog eljönni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen vagy, dolgozz bármilyen eszközzel, ami a kezedbe kerül, és a megfelelő szerszámokat útközben úgyis meg fogod majd találni.” (Napoleon Hill)
  Kajárik Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség- A mosoly olyan fény…My Profile • A mai fiatalság legnagyobb problémája a “mindent egyszerre”, vagyis az imént említett “mikrohullámú sütő elv”. Apuci-anyuci pici, féltve őrzött kis gyermeke kikerül a NAGYBETŰS életbe és rádöbben, hogy nem megy minden azonnal. Tegyük fel, a szülők nem tudnak azonnal autót, lakást, külföldi nyaralást, laptopot, legújabb telefont biztosítani. Jönnek a boldogságszerek (alkohol, drogok, cigaretta, szerencsejáték) vagy a depresszió. Bizonyos szinten nem a gyerek hibáztatható mindezért, hanem a szülő, mivel nem tanította meg a gyerekének értékelni, élvezni, megbecsülni mindazt, amit addig kapott. Pl.: az átlag gyerek ha egy pulóvert lát a karácsonyfa alatt, elhúzza a száját, mert nem játék volt az ajándék. 60 évesen a szülő – mikor már anyagi tartalékaiból is kifogyott – rádöbben, valamit elhibázott. Kérdés: vajon ez ellen mit tehetünk? Miben élünk most? Szerintem egy “mindent a pénzhez viszonyító társadalomban”.
  Hajdu-Tömpe Zsuzsanna recently posted..Mi az a K értékMy Profile • Kedves ismerősöm, akivel ha találkozom folyamatosan szid egy bizonyos vallási közösséget. Minden anyagi veszteségért (alacsony bér, drága élelmiszerek, drága benzin) őket hibáztatja. Felvett órási hitelt egy olyan házra, ami több generációs, egy mai, fiatal párnak képtelenségnek tűnik fenntartani. Két autóval rendelkezik, egyedüli családfenntartó. Neki tényleg ennyire szörnyű? Szerintem mindenkinek van választása. Dönthetett volna a már kifizetett lakás mellett, tartalékolhatott volna, évente kétszer is elmehetett volna a családjával nyaralni, de mégis a teher mellett döntött. Ja, és persze másokat hibáztat. A saját kezét kötötte meg, 20 évre kilőtte magának még a hétvégi pihenést is. Következmény: széthulló családok, instabil lelkületű gyerekek normális apa-anya minta nélkül. Pedig még mindig nem lenne késő változtatni. Soha sem késő változtatni!
  Hajdu-Tömpe Zsuzsanna recently posted..Mi az a K értékMy Profile • Egy rossz szokást, berögződést soha nem késő abba hagyni! Pl. a dohányzás. Van, aki 40 év után tudott nemet mondani és minőségi változáson ment át az élete. A tulajdonságaink többsége nem öröklött, hanem felvett szokás. Ezeken pedig – ha odafigyelünk magunkra – nem nehéz változtatni.
  Hajdu-Tömpe Zsuzsanna recently posted..Mi az a K értékMy Profile • Én például a rossz szemléletet is “szokásnak” tartom. Hiszen ilyenkor az ember valahol saját magában ismételgeti ama bizonyos szemlélet “erényeit”. Pl. csak a piros alma finom. Amíg meggyőződésem, hogy csak az a jó, eszembe sem jut megkóstolni egy zöldet. De ha felteszem a kérdést magamnak: Vajon milyen lehet? Savanyú, kesernyés, mégis édes? Már más szemszögből nézem a dolgot! Tehát, megadom magamnak a változás, változtatás esélyét.
  Hajdu-Tömpe Zsuzsanna recently posted..Mi az a K értékMy Profile • Kedves Zsuzsanna!
  Feltetted a kérdést, hogy:
  “Miben élünk most? Szerintem egy “mindent a pénzhez viszonyító társadalomban”.

  Szerintem Deepack Chopra alábbi elgondolkodtató idézete segít a választ megtalálni:

  “Egy olyan beteges gazdaságot teremtettünk, amelyben az emberek pénzt költenek olyan pénzekből, amelyeket még meg sem kerestek, hogy olyan dolgokat vásároljanak, amelyekre semmi szükségük, csak, hogy felvágjanak olyan emberek előtt, akiket még csak nem is kedvelnek. ”
  Kajárik Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség- A mosoly olyan fény…My Profile • Ilyen képmutató embereket én is ismerek,viszont nem értem őket,ez nekik mire jó,hogy nagyzoljanak? Hasznuk van belőle? Nincs, csak költség, amit vissza kell fizetni a banknak ,elég nagy kamattal.Sok ember ezért is van eladósodva ,a sok adósság miatt egyre kilátástalanabb a helyzetük és egyre több aki öngyilkosságot kísérel meg, a régebbi rossz döntései miatt,ezért fontos átgondolni mindent mielőtt cselekszünk. • Kedves Béla! Pont most olvastam Deepak Chopra A bőség megteremtése című könyvét. 🙂 Én a magam részéről szeretek jókat mulatni azokon az embereken, akik felvágnak a nagy semmire. Polgárpukkasztó viselkedésformákat alkalmazok és hazáig nevetek a reakciókon.
  Hajdu-Tömpe Zsuzsanna recently posted..Fehér vagy barnaMy Profile • Magára sokat adó (2 cm-es smink, belőtt séró) eladónő az üzletbe belépésemkor alig köszönt. (Tulajdonképpen nem is hallottam a visszaköszönését, de nem feltételezek rosszat.)Bakancsban, farmerben, kényelmes, télhez illő meleg cuccban léptem be, mindennemű smink és cicoma nélkül. A pénztárnál félvállról megkérdezte, kell-e táska, mire egy márkás tatyót előkapva udvariasan nemet mondtam az ajánlatra. Felcsillant a szeme, körbe nyüzsgött, kérdezgette honnét szereztem ilyet, mire felvágva közöltem; külföldről kaptam egy parfüm mellé. 🙂 Látni kellett volna az arcát! Egyébként ezeket az embereket csak sajnálni tudom, mert burokban élnek és elmegy mellettük az élet. A tavaszi madárcsicsergés, amit úgy várunk, a kertben kinyíló első virágok, a virágzó fák illata amit a szél felénk hord! Annyi gyönyörű dolog van az életben és ezt ők mind nem érzékelik.
  Hajdu-Tömpe Zsuzsanna recently posted..Fehér vagy barnaMy Profile • Kedves Zsuzsanna!

  Először is gratulálok a GRAVATAR használat elsajátításához, így a jövőben már sokkal könnyebb lesz a hozzászólásaidat beazonosítani.
  Való igaz, hogy itthon jelenleg még furcsán néznek az emberre, ha olyan kifejezéseket használ, mint pl. “bőségtudat”. Pedig addig nehéz lesz az embereknek a valóságban megteremteni a jómódjukat, mielőtt azt az elméjükben meg nem alkotják.
  Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség- Az ember értékét nem az esze…My Profile • Kedves Béla!

  Ma találtam meg eszmefuttatásodat a pénzről és az életről. Amit leírtál, azt szabályosan ugyanebben a sorrendben éltem át, és ment végbe rajtam. Szerencsére jó irányba haladunk, elképesztően örültem, hogy ezek szerint valós dolgok, amiket gondoltam, éreztem. Amit írtál erőt, és újabb visszaigazolást adott nekem.
  Köszönöm! • Kedves Zoltán!
  Üdvözöllek ebben a “kis közösségünkben”!
  Örülök, hogy a bejegyzésemet elolvasva sikerült visszaigazolást találnod ahhoz, hogy JÓ IRÁNYBAN haladtok!
  Kajárik Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség- A sikeres emberek nem bizonyos dolgokat csinálnak…My Profile • Légy üdvözölve kedves Zoltán. Mindannyian így kerültünk Béla oldalára. “Véletlen” rátaláltunk, és itt maradtunk tanulni, továbbképezni önmagunkat és egymást.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Kedves Zsuzsanna az ilyen és hasonló eladókból van igazán sok. Amíg a vállalkozók csak a kinézetre hajtanak, sem a szakértelem, sem az emberekkel való bánásmódnak a tudása, és még sorolhatnám mi minden nem számít az ilyen üzlettulajdonosoknál.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Kellemesen ‘gyomorszájon vágott’. Röviden így tudom összefoglalni. • Köszönöm Levente a tömör megfogalmazásod a cikkem elolvasását követő benyomásodról.
  Kajárik Béla recently posted..Vállalkozói bölcsesség: Szeretek a késő esti órákig fennmaradva dolgozni.My Profile • Kedves Béla nagy az elszántságom arra hogy meggazdagodjak csak az a baj hogy mihez kezdjek mert nem tudom hol kéne elkezdeni?Tőkém nincs/miből/de az akaratom nagy.Mire kell válalkoznom mert én már elis hittem hogy gazdag leszek csak a módját nem tudom. • Kedves Zsuzsa!
  Íme a receptem: “Találd ki magad”!
  Fedezd fel az erősségeidet és keress magadnak egy olyan szolgáltatást, amelyben azt hatékonyan vagy képes kamatoztatni.
  Törekedj profi módon végezni ezt a szolgáltatást, és akkor garantáltan a Téged megillető magas anyagi elismerés sem fog elmaradni.

  UI: Mi az oka annak, hogy – hozzászólóként – nem mered kiírni a teljes nevedet?
  Kajárik Béla recently posted..Hányszor buktál már meg ezekből a “tantárgyakból”?My Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *