Te is részesültél ebben az agymosásban?

Bejegyzés nyomtatása

Mire érdemes a figyelmünket jobban összpontosítani? A pénzszerzésre vagy az értékteremtésre?

Ennek a cikknek az elolvasását követően meg fog változni a véleményed, legalább is a jövedelemszerzésre vonatkozó eddigi szemléletmódodra vonatkozóan! – Ezt GARANTÁLOM!

Milyen agymosásról is fogok most beszélni? Arról, amit úgy hívnak, hogy a pénz „illúziója”, és arról, hogy az emberek már régen elfeledkeztek a pénzügyi rendszerünk EREDETÉRŐL, és ennek következtében hajlandók most alamizsnáért dolgozni, ahelyett, hogy sokkal többre tartanának igényt.

Nézzük akkor most meg részletesebben, hogy MIRŐL is van itt szó.

Jelenlegi PÉNZÜGYI RENDSZERÜNK egy ősrégi „barter” cserekereskedelmi modellen alapszik.

A kereskedelem azokban az időkben a következő módon zajlott…

 1. Egy adott személynek többlettel kellett rendelkeznie egy olyan termékből, amilyent egy másik éppen megkívánt.
 2. Ennek a másik személynek pedig, többlettel kellett rendelkeznie egy olyan termékből, amilyent az előbbi személy szeretett volna magának megszerezni.
 3. Amikor ez a két személy összetalálkozott egymással, mindkettőjük megelégedésére kicserélték egymással a portékáikat.

Tehát az emberek egymással barterezve elcserélték az anyagi javaikat. A barterezés lényegét az a bennünk lévő érték képezi, amit másoknak csereként képesek vagyunk felkínálni. A barter rendszerben a felelősség teljes mértékben rajtunk áll arra vonatkozóan, hogy értéket kínáljunk fel a piac számára.

Ez az érték lehet valamilyen speciális képességünk, tapasztalatunk, ismeretünk, vagy bármi egyéb dolog… A lényeg az, hogy a barter ügylet alapját a saját értékünk képezze.

Az ősi barter cserekereskedelem tehát az embereket arra ÖSZTÖNÖZTE, hogy értéket alkossanak önmagukban.

Mindenki kénytelen volt saját ötleteket, képességeket, tehetséget vagy bármi ilyesmit kifejleszteni a megélhetése biztosítása érdekében. Ezeket volt módja másoknak felkínálni és barterezve elcserélni. Aki nem volt képes ilyen értékalkotásra, az ellehetetlenült. Nem volt mit elcserélnie.

Ugorjunk most előre és nézzük meg: Mi  a helyzet napjainkban?

Az emberek teljesen elfelejtkeztek a barterezésről. Legalább is annak ősi formájáról…
A világon ma mindenki egy eszközt tekint a barter rendszerünk alapjának, ami nem más, mint… a PÉNZ!

Jóformán senki sem gondol arra, hogy „Milyen értéket is vagyok képes én önmagamban előállítani?”. A legtöbbünknek azon jár az esze, hogy „Pénzre van szükségem ahhoz, hogy barterezhessek (vagyis beszerezhessem azt, amire szükségem van)”. Tehát arra gondolunk, „Hogyan tudnék minél több pénzt keresni?”

A kereskedelem megkönnyítésére szolgáló csereeszköz – vagyis a pénz – megjelenése így járult hozzá az emberek „eltájolásához”, illetve agymosásához. Ugyanis hagyták magukat rávenni arra, hogy – akár bármi áron is – csupán PÉNZT kell valahogyan előteremteniük, és akkor minden igényüket kielégíthetik.

Így születtek meg az olyan „megoldások”, amikor ha például valaki felkínálja nekünk azt, hogy egész nap hamburgereket sütögessünk egy gyorsétteremben… mi örömmel elvállaljuk. Hiszen azt hisszük, hogy az a pénz, amit ebben az állásunkban nekünk kifizetnek, képezi a mi „termékünket”, ami szükséges ahhoz, hogy barterezhessünk.

Ez egy ÓRIÁSI TÉVEDÉS!

A pénz nem a mi valódi erőforrásunkat testesíti meg, hanem csupán egy jelképet.
Az igazi erőforrás az a KÉPESSÉG/ÉRTÉK, ami bennünk van!

A bennünk jelenleg kifejlesztett képességek/értékek többnyire meglehetősen szánalomra méltók. Az emberek döntő többsége vakon követi az életben való boldogulás szinte mindenki által elfogadott mintáját, és aláveti magát az oktatási nagyüzemekben tanított szemléletmódnak.

Egyáltalán nem csoda, hogy a világ lakosainak többsége jelenleg is nyomorban él. A mostani trendeket figyelve megállapítható, hogy az úgynevezett „gazdag” országokban is a középosztály fogyatkozása kezdődött meg, miközben a szegények még szegényebbekké kezdenek válni…

„Egy eszement – agymosott – gazdasági rendszernek az asztalon hagyott morzsáiért folyik jelenleg a küzdelem (kemény, de igaz megfogalmazás).” (Jonathan BUDD)

Az életben való előrejutásra kevés esélye annak, akinek csupán az jár a fejében, hogy „Több pénzt kell szereznem!”

A barterkereskedelem még ma is érvényben van, azonban az emberek döntő többsége már régen elfelejtette azt, hogyan is kell ezt csinálni. Szinte mindenki – a hét bármelyik napján – „vígan és dalolva” hajlandó eladni magát azért, hogy „kereshessen egy kis pénzt magának”…
… hiszen azt gondolja, hogy a PÉNZ az, aminek igazán értéke van. Nem jönnek rá arra, hogy a pénznek nincs értéke. Képtelenek megérteni azt, hogy a pénz csak egy jelképet képvisel a barterkereskedelemben.

Abban az esetben, ha valaki havonta csak kevés pénzt tud hazavinni…
… szembesülnie kell azzal a ténnyel, hogy a barter üzlet szabályai szerint szánalmasan gyengén teljesített. Vagyis, csekély ÉRTÉKET sikerült önmagában létrehozni, amit a világ hajlandó anyagilag elismerni!

Most igazán érdemes jól idefigyelned a következő mondatra:
Az EGÉSZ világ meg fog változni körülötted, ha többé nem úgy tekintesz a bakjegyekre, mint egy olyan „erőforrásra”, amiért cserébe megkaphatsz olyan dolgokat, amelyekre szükséged van.

Ez ugyanis egyszerűen, NEM IGAZ!

A papír bankjegyek csupán szimbólumok, egy jelképszerepet töltenek be.

„Ha a pénz jelenti számodra a függetlenséget, soha nem éred el. Az egyetlen igazi biztonságot, amit egy ember elérhet az életben a felhalmozott tudás, tapasztalat és képesség jelenti.” (Henry Ford)

A pénzügyi rendszerünket annak kell tekintenünk, ami valójában… vagyis egy barter cserekereskedelmi rendszer.

Ha az ember szeretne jól teljesíteni a jövedelemszerzésben, akkor VISSZA KELL TUDNI SZEREZNIE a „barterező” képességét. A barterezés legjobb módja az, ha rendkívül egyedi és jelentős értéket képviselő termékekkel, szolgáltatásokkal vagy tudással vagyunk képesek rendelkezni.

Hogyan tehetünk ilyen dolgokra szert?– merül fel a jogos kérdés.

Meg kell állapítani, hogy mire van ma VALÓJÁBAN szüksége az embereknek, és magunkban KI KELL FEJLESZTENI ezeket a képességeket / értékeket. És azt követően – ha már sikerült ezt megvalósítani – felkínálhatjuk mások számára.

Elmondhatjuk, hogy napjainkban SOKKAL TÖBBFÉLE „foglalkozás” végzésére nyílik lehetőség, mint korábban VALAHA módunkban állt.

Nyilvánvaló, hogy bármit meg tudunk magunknak szerezni, ha a barterkereskedelem számára megfelelő saját egyéni „értéket” vagyunk képesek előállítani. Mindazok számára, akik képtelenek megszabadulni attól a – pénzt egy erőforrásnak tekintő – agymosástól, amiben korábban részesültek, továbbra is csak a rendelkezésükre álló pénzösszegük fogja jelenteni a vásárlóerőt.

Őket ezentúl is változatlanul ki fogják használni. Érdemes elgondolkodni azon, hogy napjaink óriási vállalatbirodalmai azért jöhettek létre, mert a „dolgozók tömegei” mindezt lehetővé tették, azáltal, hogy szinte fillérekért bérbe bocsájtották magukat.

Soha sem lettek volna hajlandók erre, ha korábban megtanították volna nekik azt, hogy valódi értékükön miként „barterezzenek”.

Mivel a társadalom arra nevelte az embereket, hogy a pénz az, aminek igazán értéke van, miközben az csupán egy jelkép, a figyelmük egész idő alatt rossz irányba lett elterelve: a PÉNZSZERZÉS irányába az ÉRTÉKTEREMTÉS helyett!

“Az értékteremtés az egyetlen és örökérvényű nyereségforrás.” (Denis Waitley)

Jobb, ha eszünkbe véssük: Mi képviseljük az igazi értéket!

Az energiánk, a képességeink, a tudásunk, a szenvedélyünk, a szívünk-lelkünk az, ami a mai világot felépítette és ez a jövőben is így lesz. Hagyjunk fel önmagunk fillérekért történő bérbeadásával!

Tárjuk fel az értékünket! Tanuljuk meg a barterkereskedelem szabályait! A jövőben érdemes lesz az adottságaink és a képességeink FEJLESZTÉSÉBE befektetni.

Boldogulásunk érdekében nincs annál ÉRTÉKESEBB és fontosabb dolog, mint gyarapítani a bölcsességünket, a tudatosságunkat és a képességkészletünket. Ezek olyan régóta elfelejtett értékes tulajdonságok, amelyek mind hiányoznak napjaink „oktatási nagyüzemeinek” termékpalettájáról.

Mindazok, akik most nem áldoznak időt és fáradtságot azért, hogy önmagukban kifejlesszék ezeket a tulajdonságokat… arra lesznek ítélve, hogy az ipari forradalom korszaka áldozatainak tömegét gyarapítsák, és arra várjanak, hogy egyszer majd ők is visszaszerezzék a saját EGYÉNI és KÜLÖNLEGES értéküket, amit felkínálhatnak a világ lakosságának.

“Az életben sokkal nagyobb anyagi juttatásban részesülhetsz, mint eddig, hiszen semmi és senki sem akadályozhat meg abban, hogy – önképzésed révén – egyre értékesebb személlyé fejleszd saját magad.” (Jim ROHN)

Ebben a cikkemben Jonathan Budd egyik hírlevelében olvasott gondolatokat is felhasználtam.

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Javaslom, hogy iratkozz fel az MLM legújabb irányzatát képviselő – Online – MLM iskola másként gondolkodó és tevékenykedő MLM-ezői számára készített HÍRLEVELEMRE, hogy frissen tájékozódhass a legújabb Online MLM tippekről, eszközökről, megoldásokról és stratégiákról!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 10 hozzászólás


 • “Mire van ma valójában szüksége az embereknek?”-gondolkozzunk ezen,mi az az egyedi dolog, ami elsőre beugrik……,mikor meg van valósítsuk meg, a most született ötletünket!Ne feledjétek legyen egyedi ami a te egyéniséged,amit te hoztál ki magadból,a te gondolataid által.Teremtsünk értékeket! 😀 😀 • Nagyon értékes, és nagyon jó cikk Béla! Gratulálok hozzá! 🙂
  Gerbovics Péter recently posted..Minden adott a sikerhez!My Profile • Köszi szépen Peti!
  Örülök, hogy tetszik Neked is ez a téma!
  Kajárik Béla recently posted..Online MLM titok- Honlapod a holnapod!My Profile • Kedves Béla!
  Végtelen örömmel olvastam ezt a bejegyzésedet! Egészen egyszerűen remekbe szabott! Hány és hány évig váltottam én is pénzre a tudásomat, egyre csekélyebb pénzre, egyre nagyobb szükségben. Tudnia kell minden embernek, hogy a pénz egy nagyon hasznos dolog, egy olyan dolog, ami kell a minden napokhoz, kell a boldogsághoz. Én még nem láttam olyan embert, aki azért lett volna boldog, mert nincs pénze! De ennek a pénznek tükröznie kell az értéket! Itt kell mindenkinek elgondolkoznia azon, hogy vajon mennyi az értéke akkor, ha úgy adja el magát napról-napra, hogy hónap közepén már nincs pénze, mert előre eladta a tudását és nem kapott érte méltó juttatást! Egy nagyon kedves barátom fogalmazta meg a pénztárca fogalmát, nagyon tetszik nekem, most megosztom Veletek és érthető lesz az, hogy tulajdonképpen hol is kellene meghatároznunk az igazi barter visszatérésének a lehetőségét!
  Tudjátok barátaim a pénztárca az, ami minden időben, minden helyen,mindenféle formában és éppen annyi mennyiségben tartalmazza azt a valutanemet, amire Neked éppen szükséged van! Felteszem a kérdést: Drága Barátaim! Nektek van pénztárcátok? Megérdemelnétek a pénztárcát? Fel tudsz magadban annyi értéket sorolni, ami megérdemelné, hogy hónap végén már ne gyomorgörccsel ébredj, mert nincs kenyérre se talán?
  Itt egy remek bejegyzés, egy remek gondolat, melyen becsületesen el lehet indulni egy úton, ami ugyan göröngyös és tanulást kíván, de az életedet tudod vele a kezedbe venni!
  Én személy szerint Béla, ezt nagyon köszönöm Neked!
  Dr. Dezsényi Emese recently posted..Népi mozgalomMy Profile • Kedves Emese!

  Teljesen egyetértek a véleményeddel:
  “Tudnia kell minden embernek, hogy a pénz egy nagyon hasznos dolog, egy olyan dolog, ami kell a minden napokhoz, kell a boldogsághoz. Én még nem láttam olyan embert, aki azért lett volna boldog, mert nincs pénze!”

  A gond ott van, hogy sokan elvállalnak bármiféle munkát hogy csak valamennyi pénzhez juthassanak.
  Kevesen vállalkoznak arra, hogy kiderítsék melyek azok az adottságaik, amelyekre alapozott szolgáltatást nyújtva élvezve a tevékenységüket sokkal több jövedelemre is szert tehetnének.

  Természetesen ehhez néhány olyan készség kifejlesztésére is szükségük lesz, amelyeket az iskolákban NEM oktattak, így nem volt lehetőségük elsajátítani. Azonban az interneten ma már erre is módjuk van.
  Kajárik Béla recently posted..Önfejlesző bölcsesség- Szép mindaz- amit a szeretet szemével szemlélszMy Profile • Igen a pénz kell a mindennap megélhetéshez,igen sajnos nekem is el kell adnom még a tudásomat kevéske pénzért,de a gyermekeimnek kell étel az asztalra.Viszont tudom nekem ez csak egy pillanatnyi,helyzet másak az életcéljaim….. 😀 😀 • Kedves Béla! Igen ,amit elmondasz,és a Kedves hozzászólók is alátámasztják ezt az írányvonalat,a legnagyobb érték az ember a szellemi tőkéjével együtt,csak esetenként nagyon nyomott áron kel el. És ahogy az egyik Kedves hozzászóló is írta,a szűkséglet az adott időben nem várat magára és nagyon nagy úr.
  Köszönöm. • Manapság a pénz energia nélkül nem megy a cserekereskedelem. Mert hát a mai ember szemével nézve miről is van szó. Nekem kell ez a cucc, és pénzt kell adjak érte. Mást mit is adhatnék? Cserepet, esetleg egy jó zenét, vagy mit? A legtöbb ember már el sem tudja képzelni. Pedig vannak helyek, ahol a hivatalos pénzt már évek óta felváltotta a közösségen, közösségeken belüli érték átadás. Ez nagyon piciben nálunk is kezd megvalósulni.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Amiről a kozmetikai ipar mélyen hallgatMy Profile • Nagyon tetszett a Béla által küldött írás. Épp valamelyik nap írtam egy véleménykutatásban megjelent kérdésre, hogy a legjobb lenne, ha pénz sem lenne, csak cserekereskedelem, mint ahogy az valamikor régen volt. Köszönöm, hogy nekem is elküldted. • Nagyon tetszik az írás!Új megvilágítást kapott a pénzkeresési szemléletem!Köszönöm!


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *