Tippek online közösségek tagsági adatlapjainak elkészítéséhez

Bejegyzés nyomtatása

Egy online közösségbe igen egyszerűen be lehet regisztrálni. Ez szinte senkinek sem szokott különösebb gondot okozni. Biztos vagyok benne, hogy a legnépszerűbb online közösségek közül, Te is rendelkezel legalább kettőnek vagy háromnak is a tagságával. Én is többfélének tagja vagyok.

Nos, az csupán néhány percig tartó beregisztráláshoz képest nem kevés idejébe szokott kerülni az embereknek elkészíteni a saját adatlapját olyan módon, hogy az valóban megfeleljen a céljainknak. A legtöbben feltesznek egy sebtében talált fényképet magukról, és megadják a legszükségesebb adatokat magukról és le is tudják ezt a kötelezettséget, mielőtt belevetnék magukat az adott közösséggel való ismerkedésbe.

Hát, ezt egyáltalán nem így kell csinálni! Amennyiben eredményesen kívánod eltölteni az idődet ezekben az online közösségekben, meg kell tudnod szerkeszteni egy olyan „ütős”bemutatkozó adatlapot, amiből az emberek megtudhatják, hogy ki vagy, miért vagy az adott közösségben és milyen előnyökre számíthatnak a veled létesített kapcsolatuknak köszönhetően.A saját ADATLAPUNK ugyanis, leginkább egy üzleti bemutatkozásnak, vagy a vállalkozásunk tevékenységét ismertető prospektusnak felel meg. Közismert tény, hogy az első benyomás mindig sokat számít. Ugye egyetértesz velem abban, hogy mindenki szeretne elsőre jó benyomást kelteni.

Íme, itt van egy kétlépéses igazán célszerű módszer az online közösségek tagsági adatlapjainak megfelelő kitöltéséhez:

1.) Egy remek fénykép önmagunkról: Az online világban az arcképünk szolgál az én márkánk védjegyeként. Az online közösségekben ugyanis az arcképünket jóval korábban fogják az emberek felismerni, mint a nevünket. Ezért bizonyára Te is egy csinos – profi fényképész által készített – fotót szeretnél majd feltenni! Egyéb esetben pedig, ajánlott magadról egy fehér vagy egyszínű háttér előtt egy jó minőségű fényképezőgéppel készíteni egy felvételt. Ne felejts el mosolyogni a felvétel során!

A fényképed nagyon fog majd Neked segíteni abban, hogy az emberek megkedveljenek, bízzanak benned és akarjanak veled majd beszélgetni. Azt szeretnéd, ha azt gondolnák a fotód megpillantásakor, hogy „Ez az illető úgy néz ki, mint akivel én is szívesen megismerkednék.”

Mivel a fényképünk a márkánk védjegye, ezért érdemes ugyanazt a fotónkat használni valamennyi online közösségben.

2.) Jól szövegezzük meg az adatlapunkat. Szánjunk rá elegendő időt a bemutatkozásunk megfogalmazására. A célunk ugyanis nem más, mint az elősegítése annak, hogy az emberek megértésék, milyen vállalkozással rendelkezünk. Nincs értelme arra összpontosítanunk a figyelmüket, hogy mit adunk el. Ehelyett azt hangsúlyozzuk ki inkább, hogy mivel tudjuk gazdagítani a vállalkozók világát.

Ismertessük meg az emberekkel, hogy milyen előnyökhöz juttatnak hozzá, ha velünk kapcsolatba kerülnek és miért éri meg nekik bennünket másoknak ajánlani.

Emellett adjunk némi információt önmagunkról. Mi az, amit igazán kedvelünk az életben és milyen tevékenységeket végzünk el szívesen. Milyen mozifilmeket és zenéket kedvelünk, és ne felejtsük el megemlíteni azt sem, hogy miért vágtunk bele egy saját vállalkozásba. Mindezek az információk segíteni fognak másoknak a velünk történő kapcsolatfelvétel megkönnyítésében.

Ismert tény, hogy mindössze 10 – 15 másodperc ál egy olvasó rendelkezésére, hogy döntését meghozz. Az embereknek olyan rengeteg személy adatlapját áll módukban átnézni, hogy könnyen átsiklanak a miénken, ha valamivel nem vagyunk képesek felkelteni a figyelmüket.

Ezért aztán érdemes alaposan átvizsgálnunk a közösségi oldalakon kitöltött valamennyi adatlapunkat. Alakítsuk át őket, hogy méltó benyomást keltsenek rólunk és másokat a velünk való megismerkedésre ösztönözzenek.

Az online közösségekben való tevékenységünk egyik fő értelme nem más, mint új személyekkel való megismerkedés. Arra törekszünk hogy megmutassuk másoknak, hogy kik vagyunk, miért vagyunk benne az adott közösségben, és miért érdemes velünk az idejüket együtt tölteni.

Ha betartod ezeket a tanácsokat, akkor valóban egy eredményt hozó tagsági adatlapot fogsz tudni majd megalkotni, az általad kiválasztott online közösségekbe történő regisztrációid alkalmával.

Amennyiben eddig még nem jelöltél volna be engem ismerősödként a legnépszerűbb online közösségekben, akkor kérlek, hogy a jobb oldali oszlopban található – Facebook, Twitter és YouTube – ikonokra kattintva tedd ezt meg. Szívesen elolvasnám a bemutatkozásodat!

Amennyiben vannak ötleteid vagy javaslataid az igazán hatékony online közösségi adatlap kitöltésére vonatkozóan, örömmel venném, ha azokat – egy hozzászólás formájában – megosztanád velünk. Ugyancsak szívesen olvasnánk az észrevételeidet vagy kérdéseidet ezzel a témával kapcsolatban.

Kérlek, amennyiben hasznosnak találtad ezeket az információkat, ne felejtsd el azokat a Facebook-os és Twitter-es barátaiddal megosztani!

Valóban remek kapcsolatokra van módunk szert tenni itt az interneten, abban az esetben, ha mindenki elmondja, hogy milyen témák iránt érdeklődik.

Bízzál önmagadban! Én bízom Benned!

Javaslom, hogy iratkozz fel az MLM legújabb irányzatát képviselő – Online – MLM iskola másként gondolkodó és tevékenykedő MLM-ezői számára készített HÍRLEVELEMRE, hogy frissen tájékozódhass a legújabb Online MLM tippekről, eszközökről, megoldásokról és stratégiákról!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 6 hozzászólás


 • Nagyon hasznos tanácsok és iránymutatások ahhoz, hogy az online közösségeknek egyik méltó polgárává váljunk. Érdemes betartani Béla cikkében írt gondolatokat! 🙂 • A tanácsod megszívlelendő mindenkinek. Az eddigi tapasztalataim szerint valami megfogja az embereket az adatlapjaimon, mert sokan követnek, sokan meg akarnak velem ismerkedni. Igaz még üzlet nem lett belőle, viszont ismerkedés annál több. Sajnos a Twitterre nem tudtam fényképet feltenni. Nem találtam a módját. • Kedves Mária! Twitter-re a következőkép lehet fényképet feltölteni. Miután beléptél a jobb felső sarokban a “Settings” menüre kattintasz, majd ott a “Profile” almenüre. És rögtön látni fogod a fénykép feltöltési lehetőséget. 😉 • Kedves Péter! Köszönöm a segítséged. Napokon belül feltöltöm. • Sokszor azért gond egy ilyen adatlap jó megszerkesztése, mert nehéz eldönteni mennyire legyen személyes,mit tartalmazzon a privát szféránkból. Lehet durva visszaélésekről hallani. Erről mi a véleményetek? • Ki is javítottam néhány dolgot 😉
  http://www.facebook.com/photo.php?id=1763401539&pid=244696#!/radohajni?v=info


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *