Vállalkozói bölcsesség: Ügyeljünk arra, hogy olyan pályát válasszunk…

Bejegyzés nyomtatása

“Ügyeljünk arra, hogy olyan pályát válasszunk, amelyet szívesen művelünk. Ha nem szeretjük azt, amit csinálunk, nehéz rászánni azt a többletidőt, plusz erőfeszítést és lelkesedést, ami a sikerhez kell. De ha örömünket lejük benne, akkor semmit sem sajnálunk tőle. Önként szenteljük neki időnket és  energiánkat, nem érezzük úgy, hogy áldozatot hozunk a sikerünkért.”

Kathy Whitworth – hivatásos  golfversenyző

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Tetszik” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Eddig 42 hozzászólás


 • Mivel most az alkalmazotti viszonyból kikerültem igen egy ilyen fajta pályát szeretnék bevonzani.Feltehetően több lesz a pozitív gondolatom ,mint a negatív akkor ez sikerül a közeljövőben. 😀 • Ha akarod akkor sikerülni fog. Akarni kell és tenni érte. Nyitottnak lenni és figyelni a lehetőségeket, amik az utadba jönnek.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Igazából én most választottam ki azt a pályát, részben pályákat ami a szívem csücske. Érzem is, meg látom is, hogy jó irányba haladok.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Én tudom, hogy ez mit jelent, és elmondom mindenkinek, aki szeretné tudni, hogy mit jelent az, ha az ember azt csinálja, amit szeret.
  http://dezsenyiemese.hu/kiemelt/a-jo-isten-egyszer-ker-egyszer-ad/ • Igen Mária így teszek és már kaptam is vissza jelzést szimbólumban,hogy jó úton járok és ez megerősít. 😀 • Most már én is tudom. Habár én máskor is tevékenykedtem olyanban amit szerettem. Sőt a nem szeretem munkát is úgy végeztem mintha szeretném. Mert normálisan jól dolgozni csak úgy lehet. Minden munkát meg lehet szeretni, csak az nem mindegy mennyire.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Minden nézőpont kérdése ,mit tudunk megszeretni és mit nem,úgy gondolom szeretetet adni legjobb a világon. 😀 • Szerintem jobb valamilyen mértékben az átmeneti igazán nem szeretem munkával is megbarátkozni, szeretettel csinálni, mert a nélkül olyan mértékbe nyűg, hogy nem tudsz odafigyelni a lehetőségekre, és az pedig elmegy melletted.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Azt a gondolatodat nem igazán értem Mária.
  Amit nem szeretünk csinálni,mégis szeresük ,mert nem látjuk meg a lehetőségeket? • Igen! Egyébként minden munkában van valami amiért hasznos, és ha hasznos akkor valami csekély értéket is teremt. Nos hát amíg nincs más örülj, hogy valamit nyújtasz, és szeresd.
  Továbbiakban, ha kis mértékben is, de szereted amit csinálsz, akkor valamilyen örömöd leled benne, és így a lelked, rezgésed nyitott, megtalál a jobb, vagy a jó lehetőség.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Egy Dr. Csókai András idézet jutott most eszembe.

  “Az embernek nem csak szakmája kell, hogy legyen hanem hivatása is.”

  Akinek megadatik az életében, hogy rátalál a küldetésére (hivatására)az könnyű helyzetben van, mert attól a pillanattól kezdve már az élete minden perce egyáltalán nem munka, hanem csupa élvezet.

  Sajnos sokan vannak, akik félnek attól, hogy – akár véletlenül is – de rátaláljanak arra a szenvedélyükre, amelynek szívvel-lélekkel élve tisztességes életkörülményeket képesek biztosítani a szeretteik számára.
  Szerencsére ma mát itthon is – ha csak még elvétve – de lehet példákat látni az ilyen “szerencsés esetekre”…
  Kajárik Béla recently posted..Humoros bölcsesség- Ha a dolgok rosszul mennek…My Profile • Szia Brigi!
  Nagyon drukkolok Neked, hogy minél előbb találj rá arra az adottságodra, amelyre egy új szenvedélyedet alapozhatod. Ezt követően pedig elsajátítod annak pénzre váltási technikáját. Szerintem már jó úton haladsz az elképzelésed megvalósításához.
  Kajárik Béla recently posted..Beállítottságunkon múlik mindenMy Profile • Kedves Emese!

  A többiek nevében is kérlek, légy szíves ismertess meg bennünket a “titkoddal”, és azzal a “módszerrel”, ahogy rátaláltál a kedvenc tevékenységedre.
  Kajárik Béla recently posted..MLM titok- 4 sikerTIPP 2011-reMy Profile • Értem Mária ,köszi a magyarázatot.Vagyis dolgozunk,teremtünk valamit és amit létrehoztunk,az mi csináltuk ennek örüljünk,igaz ez egy másfajta látásmód ,de milyen igaz is. :))))))))

  Igazából a pozitív gondolkodásról írsz,amit illő már a napjainkban tudatosan belefonni és így mindent másképp látunk és már is tudunk örülni,örvendezni. 😀 • Köszönöm Béla az idézetet,igen nagyszerű dolog,megtalálni azt ,amit teljes szívvel lélekkel csinál az ember.Sok ember nem is keres,úgy gondolja nem ugrálhat a mai világban megélhetés forog a szeme előtt,pedig tudja semmi jóval nem kecsegtet számára a jövő. • Kedves Béla!
  Köszönöm,hogy drukkolsz nekem rátaláljak arra amiben kiteljesedhetek. Nagyon jó érzés fogott el mikor olvastam,nekem írt soraid. 😀 • Emese én is szívesen megismerném,mi az a titok. 😀 Viszont a módszeredet is meg tudnád osztani velünk annak én is örülnék,nagy segítség lenne nekünk. 😀 • Csupa kiváló hozzászólás, nagyon tetszik!! Közben arra gondoltam, túl sokféle inger, rettentő sok feszült vibrálás vesz körül minket. Meg kell tanulnunk leválasztani magunkat ezekről, hogy egy nyugalmas pillanatban ráérezhessünk arra az örömteli lelkesedésre, ami szenvedéllyé és sikerré fejlődhet. Idővel. 🙂
  Petőházi Mónika recently posted..Az milyenMy Profile • Neked Móni mindig hamar sikerül már a feszültséget oldanod ügyes vagy és szerintem ebben a pillanatban pedig lelkes,örömteli és szenvedélyes is vagy,mivel most írod nekünk a hozzászólásaidat. 😀 😀 • Ám a szorgalmatokat nem tudom felülmúlni. 😀 😉
  Petőházi Mónika recently posted..Az milyenMy Profile • Kedves Béla Csókai Andrást van szerencsém, sajnos, vagy hála Istennek személyesen is ismerni. Azt amit Ő véghez vitt kissé hiányos, elavult műszerekkel, eszközökkel a Heim Pál kórház sebészetén, az maga az Isteni csoda.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Igen Brigi arra gondoltam ahogyan értelmezted. Tudom te nehezebb helyzetben vagy mint én, így küzdelmesebb is.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Mónika hajrá, drukkolok neked, hiszen rendkívüli gondolatokkal vagy megáldva.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Móni te legalább százszor szorgalmasabb nálam,én most azért tudok többet hozzászólni,mert itthon vagyok egyenlőre. 😀 • Tudom Mária mindenkinek vannak nehéz helyzetei,miden élethelyzetben adódnak,ima a lényeg megoldjuk őket a megfelelő lépésekkel. 😀 • Megvagy vagy dicsérve látod kedves Mónika. Igaza van Briginek szorgalmas és ügyes okos vagy.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Persze, hogy vannak mindenkinek nehéz helyzetei, csak hát egyáltalában nem mindegy hogyan oldjuk azokat meg.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Egy két lehetséges megoldást találtam a jelenlegi problémámra az univerzum eldönti mi a helyes út,aggodalomra semmi ok én arra bízom magam. 😀 😀 • Lányok, nagyon kedvesek vagytok, ez igen jóleső érzés!! 🙂
  Brigi, ez jó hír! És még jobb is lesz. 😀
  Petőházi Mónika recently posted..Az milyenMy Profile • Móni meglátjuk mit hoz a sors én bízok az univerzum erejében.”Azt kapsz,amit adsz!”-folyton-e körül járnak a gondolataim. 😀 😀 • Kedves Brigitta!

  Nem ismerjük egymást, viszont ez nem gátol meg abban, hogy sok erőt, még több CSELEKVÉST, legfőképp egészséget és sok MOSOLYT kívánjak Neked!
  Eszembe jut egy rakás bölcsesség és okos mondat, ám ezektől most megkíméllek. Egy könyvet azonban erősen a figyelmedbe ajánlok: Sharon L. Lechter – Greg S. Reid: Három lábnyira az aranytól – Teremts az akadályokból lehetőséget! (Bagolyvár Kiadó, 2010.) Válaszokat, támogatást és konkrét segítséget is kaphatsz a könyvből, úgy hiszem. Ha nem, akkor meg tévedtem. 🙂 Viszont ettől még nagyon jó könyvnek tartom.

  Cselekvő Életet!

  János • Köszönöm János nagyon kedves könyvajánlásod .Jól eső érzés volt így ismeretlenül ,hogy segíted mostani cselekvéseimet. 😀 😀 😀 • Igen Brigi János nagyon kedves és segítőkész. A megoldás a te kezedben, vagyis a fejedben és lelkedben van. Mi csak támogatni, erőt adni tudunk. A döntést és az irányítást neked kell vállalnod.

  Igazad van, ha figyelsz a belső hangra,akkor az Univerzumtól, a Jó Istentől megkapod az útmutatást. Dönts és cselekedj.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Kedves János!

  Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmünket a Bagolyvár Kiadónak erre a könyv újdonságára!

  http://www.bagolyvar.hu/webshop/product/harom-labnyira-az-aranytol,000383.html
  Kajárik Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség- A szeretetnek nincs okaMy Profile • Igen ez a könyv egészen biztos, hogy számunkra hasznos. Persze az is igaz, annyi remek könyv van, ha mindet el akarná olvasni az ember a nap 24. órája kevés lenne rá.

  Így persze nagyon alaposan át kell gondolni melyiket és milyen sorrendbe veszi kézbe az ember.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Mária igen nagyon sok a jó könyv már, rengeteg sok van az elolvasásra váró listámon és nehéz mindig a választás melyik legyen a következő. :))))))))) • Elhiszem Brigi én is így vagyok evvel. A sok jó könyvből nehéz választani. Persze nem lehetetlen.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile • Kedves Brigi! Kedves Béla!

  Szívesen.

  János • Nagy Szia Mindenkinek! Szakma? Na ja. Egy másik cikk kapcsán már kifejtettem az álláspontomat. Visszakanyarodva kicsit; tényleg nagy dolog, ha valaki hivatást is talál magának. • Az enyém egy viszonylag általános szakma, én annak tartom, de mint mindenben, itt is lehet – Arany János szavaival élve – “szar-vas” hibákat elkövetni. A blogomat azért hoztam létre, hogy az emberek – akiket érint – fel tudják tenni a kérdéseiket és segítenhessek nekik élhetőbbé tenni az otthonukat.
  Hajdu-Tömpe Zsuzsanna recently posted..Mi az a K értékMy Profile • Egy középkorú úrnak megemlítettem a lehetőséget, erre lehurrogott, hogy miért nem GYIK-et (Gyakran ismétlődő kérdések) hozok létre a saját honlapomon? Szóval azért tartom ezt megemlítendő momentumnak, mert ebből is látszik, milyen demoralizáló lehet akár 1 ember véleménye is.

  Nap mint nap találkozunk ilyen és ehhez hasonló megjegyzésekkel és bizony – ha valaki nem is maximalista a munkájában, mint én – nehéz túllépni rajtuk. Sokáig kell hessegetnünk a gondolatunkban legyeskedő és szúrkáló megjegyzéseket, de el kell engednünk őket a fülünk mellett.
  Hiszek abban, hogy nem csak rosszindulatú, irigy emberek élik ezt az országot és vesznek körül minket. Nehéz, de nem lehetetlen megtalálni azokat, akik pozitív hatással vannak ránk.

  Hajdu-Tömpe Zsuzsanna recently posted..Mi az a K értékMy Profile • Én is hiszek abban nem csak irigy emberek vannak az országban,igaz ebből biztos több van mind a jóindulatúból.Aki keres és ismerkedik, rátalálhat egy-egy gyöngyszemre aki kincs mindenki számára.Ilyenkor akár örök barátságok is szövődhetnek,semmi sem lehetetlen.Az idő múlásával az is kialakul kihez ,hogy viszonyulunk és kire mennyi időt számunk és arra szánjuk legtöbb figyelmünket aki kiérdemli tiszteletünket és bizalmunkat.


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *