Valóban megéri az ötletek megalkotására összpontosítani

Bejegyzés nyomtatása

“Az ember nem találkozik egyetlen egy olyan nehézséggel sem az életében, aminek a legyőzéséhez ne rendelkezne kellő tudással és energiával. Minden akadály leküzdhető, ha megfelelően felkészültek vagyunk; ebből adódóan bármiféle aggodalom teljesen fölösleges. Az a feladat, amit nem lehet megoldani, nem képezhet számunkra nehézséget, mivel egyszerűen a lehetetlenség fogalomkörébe tartozik, és a lehetetlenséggel csupán egy dolgot áll módunkban tenni: tudomásul venni.” (James Allen)

James Allen annyira jól megfogalmazta ezt a témakört, hiszen egyszerűen kimondja: Egyáltalán semmi értelme annak, hogy ha bármilyen nehézséggel is összetalálkozunk, akkor kezdjünk el aggódni. Valójában két lehetőségünk van: vagy megoldjuk a helyzetünket, vagy nem.

Lehet, hogy ez a gondolat többünket a következő – közismert – bölcs mondásra emlékeztet:

“Istenem, adj nekem higgadtságot, derűt és nyugalmat ahhoz, hogy beletörődjek abba, ami megváltoztathatatlan; bátorságot ahhoz, hogy megváltoztassam mindazt, amire képes vagyok; és bölcsességet ahhoz, hogy e két dolog között különbséget tudjak tenni!”

Korábban valahol olvastam Rita Davenport remek tanácsát az életünkben leggyakrabban előforduló problémák kezelésével kapcsolatban, miszerint:

“Ha, az éppen felmerülő nehézség pénzzel megoldható, akkor valójában nem is egy problémáról van szó.”

Nos, ez remek ötlet, mondhatná bárki, de nekem most éppen nincsen pénzem arra, hogy a megoldást megfizessem. Téves gondolkodás, verd ki a fejedből!

„Az igazság az, hogy csupán egy ÖTLETNYIRE vagy attól, hogy megszerezd a szükséges összeget. Ahelyett, hogy a hiányzó pénzen járatnád az agyad, (aminek következtében, csupán egyre több pénzhiányos élethelyzetet vonzanál magadhoz) inkább különféle ötletek megalkotására összpontosítsd a figyelmedet!” (Vic Johnson)

Minden jel arra utal, hogy a jövőben a kreativitás igazán ki fog fizetődni. Eddig, leggyakrabban a termékek és szolgáltatások versengésének lehettünk a szemtanúi, mostanra viszont, eljött a sziporkázó  – pl. marketing – ötletek korszaka! A kreatív embereknek arany életük lesz! Ezt nem nehéz megjósolni. Igaz, már Einstein is megmondta annak idején, hogy:

“A megérzés és a kreativitás a tudásnál sokkal fontosabb és eredményesebb.”

Van még egy másik indok is amellett, hogy miért nem érdemes idegeskedni akkor, ha nehézségbe ütközünk; – mivel ekkor egy tanulságos leckében részesülhetünk. Ha egy problémádat sikerült megoldanod, ezáltal sokkal erősebb és bölcsebb leszel.

Emmet Fox egyik ismert mondása illik ide:

“Van egy törvény, ami kimondja, hogy ha bármikor nehézségbe ütközik az ember, az a nehézség éppen azt a dolgot fogja megtestesíteni, amire az adott időpontban szükségünk van ahhoz, hogy – azt megoldva – tovább haladhassunk. A szerencsétlenséget számunkra csupán az jelentheti, ha anélkül szenvedünk, hogy tanulnánk az esetből.”

Bizonyára érdemes a fentieken elgondolkodni…

Kérlek, hogy – az alábbi hozzászólási lehetőséget kihasználva – mondd el a véleményedet a témával kapcsolatban, valamint hívd fel rá a figyelmét a téma iránt érdeklődő Facebook-os vagy Twitter-es ismerőseidnek is! Ők ezért bizonyára hálásak lesznek Neked!

Ha tetszett Neked ez a bejegyzés, HÁLÁS lennék, ha a “Like” gombra kattintásoddal ezt nekünk is jeleznéd.

Javaslom, hogy iratkozz fel az MLM legújabb irányzatát képviselő – Online – MLM iskola másként gondolkodó és tevékenykedő MLM-ezői számára készített HÍRLEVELEMRE, hogy frissen tájékozódhass a legújabb Online MLM tippekről, eszközökről, megoldásokról és stratégiákról!

FIGYELEM:

Ezt a cikket bárki felhasználhatja a honlapján vagy a blogján – egy feltétel mellett – abban az esetben, ha szerzőként feltünteti a nevemet! Kajárik Béla

Eddig 19 hozzászólás


 • Megnyugtató ezt olvasni. Elgondolkodom az előttem lévő akadályokon ebből a szemszögből is! • Valójában ezek a bölcs megoldások a tenni akaró ember számára igazán hasznosak. Azoknak az embereknek akik csak várják a sorsuk alakulását és nem akarnak érte tenni, arra jók, hogy azt mondják. No lám itt is megmondták nem lehet megcsinálni, akkor ne is erőltessük. • Köszönöm Béla ezeket a gondolatokat, nagyon tanulságos életmódszemléletek. Örülök annak – ha már a gyerekkoromban ennek az ellenkezőjét tanították nekem -, hogy most még fiatalon módom van megtanulni a helyes gondolkodásmódot és e szerint élni az életem. • “Az akadály az a rémisztő dolog, amelyet akkor látunk, ha levesszük szemünket a célról.”
  Henry Ford • Sokan hordozunk, vagy inkább hordoztunk hajlamot az aggódásra. Kicsike szeletekben lehet gyakorolni az ellenkezőjét. Most kétségbe essek, vagy hopp, megnyugszom, és egy jó ötlettel haladok tovább. Ez gyakran megtörténhet. Mindaddig, míg már rögtön a megoldáson nem kezdünk gondolkozni. 🙂 • Régebben én is sokat aggódtam,most már tudom felesleges.Ha idegeskedsz jobb lesz? HÁT NEM!
  Fontos a jó megoldás kitalálása. • Diákkoromban egy dolgot kívántam elkerülni: az unalmas semmit….szerencsére mindig adódik megoldani való feladat, elmét tornáztató kihívás…tehát a középiskolás kori kívánságom teljesült..;)!!
  Petőházi Mónika recently posted..Az őszinte dicséret erejeMy Profile • Az aggódással semmit nem lehet megoldani. Az ember életében rengeteg ötlet és kihívás van. Ezeknek ha csak a töredékét oldjuk meg már sikeresek vagyunk
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 5 részMy Profile • A napjaim során én is rengeteg dologgal szembesülök ami megoldásra vár és nem lehet mindent mindig halogatni,inkább minél hamarabb meg kell oldani. • Azt mondják az okosok, minden ember fejéből naponta 4 olyan ötlet pattan ki amivel meggazdagodhatna. Csak hát rendkívül csekély hányada figyel oda rá.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 5 részMy Profile • Szerintem az embereknek – alaphelyzetben – igen kevés az önbizalma (ezen nem is lehet sokat csodálkozni, hiszen nap, mint nap a “rémhír TV híradókat” bámulva nem csoda, hogy semmiféle merésznek tűnő feladat elvégzése még elméletben sem fordul meg a fejükben…).
  A másik fő gond az, hogy nincs a közelben egy számukra követésre méltó példakép.
  Az már csak “ráadás”, hogy úgy élik le – csendes reménytelenségben az életüket – hogy soha sem tudják meg, mihez volt meg bennük a tehetség, amire egy jól jövedelmező foglakozást alapozhattak volna.
  Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség- Minél több kapcsolatot létesítesz…My Profile • A mai kommunikáció direkt arra megy ki, hogy nehogy valaki is kilépjen a sorból. Igazi példaképek már nem olyan arányban léteznek mint 20 – 30. éve. Akkor még fel lehetett nézni nemcsak a sportolókra, hanem sok más emberre. Manapság még a sportolókra sem minden esetben lehet feltekinteni, példának állítani.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 5 részMy Profile • A média igyekszik mű példaképeket kreálni, akiket ha utánozunk megnézhetjük magunkat. Ez a mai többségi társadalom.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 5 részMy Profile • Akkor jó ha van nálunk egy jó kis diktafon amire rámondhatjuk a beugró ötletünket vagy leírjuk papírral.Én a papírost használom. • Nem sok embert ismerek akinek sok az önbizalma,az enyém is néha hullámzik,de azért növekvő értéket mutat.Szerencsére már példaképem is van aki nem más mint, Te Béla!
  A te segítségeddel pedig ki tudom magamból hozni azt, aki vagyok! • Szerintem is a papír nagyon hasznos az ötleteink felírására, nem szükséges a diktafon.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 5 részMy Profile • Ami meg a példaképet, példaképeket illeti, nekem is van közöttük az egyik természetesen a Béla. És valójában Ő a távmentorom is. Ami az önbizalmat illeti nekem is valójában mostanra alakult ki viszonylag stabilra.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..Tisztában vagy vele- mit isztok- mivel főzöl – tanulmánysorozat a vízről 5 részMy Profile • Kedves Brigi és Mária!
  Megtisztelő számomra, hogy példaképnek tekintetek. A jövőben is igyekszem majd az elvárásaitoknak megfelelni.
  Kajárik Béla recently posted..Önfejlesztő bölcsesség- Mindnyájan hasonlóvá válunk azokhoz- akikkel az időnket töltjükMy Profile • A számomra megtiszteltetés, hogy tanulhatok, és ötletet meríthetek tapasztalatodból, tudásodból. És persze örömmel tanulok tovább tőled.
  Olyan feladat nem létezik amit egyáltalán nem lehet megoldani. Olyan igen amit most én, vagy Ő, a jelen feltételekkel nem tud, vagy nem képes megoldani. Aztán jön holnap valaki, aki megoldja.
  Földiné Csúcs Mária recently posted..keresed a bajt vagy kerülöd- Szódabikarbónával a rák ellen!My Profile


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *