Warren Buffett 9 sikertippje

Bejegyzés nyomtatása

1. A legfontosabb befektetés, ha önmagadba fektetsz be. Legyen szó bármilyen tanulásról – ragadd meg az alkalmat és gyarapítsd a tudásod, vagy tégy szert új warren-buffet-2készségekre! Olvass, járj el tréningekre, képezd magad – és természetesen azonnal kezdj el alkalmazni minden újonnan megszerzett információt.

2. Változtasd meg a rossz szokásaidat, amilyen gyorsan csak tudod! A rossz szokások olyanok, mint egy-egy csapda. Az óvatlanokat akár élethosszig foglyul ejthetik. Buffett azt mondja, ugorj ki a csapdából, mielőtt a csapóajtó rád záródna. Azonosítsd, mit tehetnél másképp, milyen új rutinokat kell beépítened az életedbe, hogy javíthass az eredményeiden.

3. Ismerd ki erősségeidet és gyengeségeidet! Játssz az erősségeidből és tudd, hogy mik a határaid. Nem kell minden területen kiválónak lenned, de fel kell ismerned, hogy mely területeken válhatsz a legjobbak egyikévé – aztán ezeken kell dolgoznod!

4. Soha ne kockáztass olyat, amire szükséged van, olyasmiért, amire semmi szükséged sincs! Szó sincs arról, hogy a kockázatvállalás ne lenne hasznos, de csak olyasmiért vállalj rizikót, ami megéri. A mohóság azonban rossz tanácsadó – nem egy vállalkozás, vagy egzisztencia dőlt össze miatta.

5. Találj olyan munkát, amit szeretsz! Olyan munkára van szükséged, amit akkor is szívesen végeznél, ha pusztán a pénz miatt már nem kellene dolgoznod. Az a hivatás, amely szenvedéllyel és lelkesedéssel tölt el, sokkal boldogabbá tesz, mint az, amelyik talán jobban fizet, de unod, vagy az, amelyik jól mutathat az önéletrajzodban, de ki nem állhatod.

6. Vedd magad körül olyan emberekkel, akiket csodálsz, akikre felnézel! Ahogy Buffett fogalmaz: keress olyanokat, akiknek a viselkedése és szokásai jobbak, mint a tieid, tölts velük sok időt, és hamarosan megtapasztalod, hogy elkezdesz a helyes irányba sodródni.

7. Nézz szembe a félelmeiddel! Buffett maga is így tett: fiatalon rettenetesen ódzkodott a nyilvános megszólalásoktól. Aztán elvégzett egy kommunikációs kurzust, hogy legyűrje a rettegését. Ma egyike a legkeresettebb és legtöbbet idézett szónokoknak.

8. Az időd értékes – használd ennek megfelelően! Bill Gates írta egyszer: az, hogy szinte féltékenyen óvja az idejét, egyike a Buffett-tól tanult leckéinek. Ne engedd te se, hogy a naptáradat haszontalan megbeszélések töltsék ki. Csak olyasmire adj az idődből, ami egybevág fejlődési terveddel és jövőképeddel.

9. Soha ne szalassz el nagy lehetőségeket! A sikert azok tudják learatni, akik észreveszik, amikor a nagy lehetőség végre bekopogtat az ajtajukon. Aki ilyenkor semmit sem tesz, vagy hezitál, vagy kicsiben játszik, az elszalasztja az esélyt. Ahogy Buffett fogalmaz: ragadd meg a lehetőséget, nem fog 500 alkalommal kopogtatni az életedben.

FORRÁS: sikerkod.hu

És mi a Te véleményed?

Az e-mail címed rejtve marad..
A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

CommentLuv badge

*