Wellness bölcsesség: Szeretnénk, ha minden orvos, egészségpolitikus és egészségüggyel foglalkozó gazdasági szakember belátná

Bejegyzés nyomtatása

“Szeretnénk, ha minden orvos, egészségpolitikus és egészségüggyel foglalkozó gazdasági szakember belátná, amit az obezitológusok (elhízástudománnyal foglalkozók) már tudnak: A súlyos elhízás következtében kialakult magas vérnyomást, cukorbetegséget, anyagcserezavarokat meggyógyítani nem lehet, csak kezelni, mindaddig míg a beteget hozzá nem segítjük a fogyáshoz. Ez az állapot a gyógyszeripar számára jó, de kedvezőtlen az egyénnek, a népességnek. Egészségpolitikánkban csírája sincs az elhízás prevenciójának. A televíziós csatornákon 80 %-ban egészségtelen ételeket reklámoznak. Orvosainknak nincs ismerete a korszerű testsúlycsökkentő eljárásokról.”


Dr. BENDE János – Péterfy S. u. Kórház


Eddig 6 hozzászólás


 • Elég csak körül nézni az utcákon és máris szembesülhetünk ezzel a valósággal. Többségben arra törekednek az emberek, hogy halogassák a dolgokat, ahelyett a valódi okot derítenék ki és oldanák meg.
  .
  Amikor az ismerőseimnek említem, hogy van korszerűbb módja is a testsúlycsökkentésnek bizonytalankodva és megdöbbenve kérdeznek, “tééényleg”? 🙂
  .
  Úgy vélem komoly változások elé nézünk minden tekintetben. 🙂 • Az emberek bele esnek abba a hibába, hogy a kilókra figyelnek. Holott a szervezetben a zsírelosztás problémáját kell megoldani test mozgással és egészséges valódi táplálékokkal . Megkockáztatják azt is hogy egy felkapott fogyókurás termék reklámozása után többfélével  is probálkoznak és a vége az lessz, hogy kórházba  kötnek ki. Ugyanis a májra ártalmas halott  anyagokra  a szervezetnek egyáltalán nincs szüksége.  Azok az orvosok akik nyitottak és kiváncsiak arra mi segít az embereken azok igenis a gyógyszer helyett a természetes dolgok után kutatnak. Némelyik  orvos ha nem érzi  jól magát nem biztos,  hogy a gyógyszert fogja választani. Hála most már egyre többen vannak azok akik belátják, hogy nem mindig a gyógyszerek a jók ! Az önsanyargató  diéták  az elhízott testet nem tudja kiszolgálni,  ez a kalória táblázat mamár elavult. Ezért vannak azok a táplálékkiegészítők, hogy a hézagokat betömje és kevés kalóriával,  fokozottan  alakformálással elérje a kivánt szép alakot. • A nagy mlm cégek táplálékkiegészítői látványos javulást tudnak okozni az egészségben, és tényleg jó lenne, ha az orvosok is felismernék ezt, mert az ő szavukra rengeteg ember hallgat. • Szerintem is az orvosoknak lenne elsősorban felelősége a tekintetben, hogy a gyógyszerek helyett a gyógynövényekből készült gyógyhatású készítményeket, táplálék kiegészítőket, (igazi táplálékokat!) ajánlanák a betegeiknek.
  Örvendetes tendencia, hogy egyre több Dr. található a különféle MLM rendszerekben, de sajnos erősen tartja magát még mindig az a felfogás az “orvos társadalom” részéről, hogy kizárólag az orvosság nyújthat megfelelő eredményt!
  Sajnos e mögött a Nagy gyógyszergyárak haszonelvűsége is ott szerepel!
    • Generációs probléma, még mielőtt elkezdenénk mutogatni, nézzünk önmagunkba. Az emberek fejében van a probléma. A gyerekkorban megtanult dolgokat hajlamosak az emberek elfelejteni. S mikor (tanúja voltam) az orvoshoz elmegy a páciens (egy ötvenes nagypocakos) s felhívja az orvos a figyelmét, hogy le kéne fogynia, kevesebb zsíros kaja, több zöldség, s kikéri magának a beteg, hogy ő nem így gondolja, na akkor? Szívesen felmérném az ilyen emberek között, mennyit ülnek a tv vagy net előtt. Pl.: az interneten tucatjával lehet videofelvételeket találni arra, hogy napi 10-20 percet hogyan lehet mozogni, s a futás sem elhanyagolható dolog. Nem csak a boltig kell elmenni. A csodaszerek segíthetnek ideig óráig, de a csíra az a megfelelő táplálkozás s megfelelő mozgáskultúra bevezetésében lenne. • Szegényebb lenne a gyógyszeripar, ha az orvosok modern dolgokat alkalmaznának a fogyás érdekében.
   


  És mi a Te véleményed?

  Az e-mail címed rejtve marad..
  A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező.

  CommentLuv badge

  *